Couture vs UFC *uppdaterad*

Jag väntade på att någon bekräftelse eller kommentar från de inblandade gällande ryktet som flyter runt i bloggosfären men inget har kommit än så då skriver jag…

Figure Four Online släppte bomben att Randy “Pendlaren” Couture i dagsläget ligger i seriösa förhandlingar med UFC och att det så tidigt som UFC 91 kan bli aktuellt med en match mot ingen mindre än “Åder” Brock Lesnar! Detta skulle innebära en lösning utanför domstolarna (vilket visserligen alla vinner på) vilket i sig inte är förvånande. Coutures sida inte nått någon som helst framgång med sina olika yrkanden och det kan vara dags att krypa till korset innan Randy blir för gammal. Långdragna domstolsförhandlingar kan ju till och med suga musten ur “Captain America”.

Om inte detta var tillräckligt så menar MMARated att det finns konkreta planer för UFC att samarbeta med M-1 för att Randy ska gå en match mot Fedor. Därefter är tanken att Randy ska möta den nuvarande “interim” (tillfällige) mästaren Minotauro eller Chuck Liddell. Min erfarenhet säger mig att det inom MMA:n aldrig är någon god idé att planera så långt fram, det hinner alltid hända något oönskat och oväntat.

Så hur gick Couture från uttalanden om att “Fedor är den ende jag kan tänka mig att möta” till att komma fram till slutsatsen att “den där Brock verkar vara en god idé att möta”? Vad säger det om Minotauros status i UFC när han blir matad Frank “Jag orkar inte träna längre” Mir? Cheick Kongo, som det ryktades om var Brocks nästa motståndare, kan inte heller vara nöjd just nu.

Hur kommer det sig att UFC kan tänka sig att låta “M-1:s” Fedor komma in för en match och utmana UFC mästare, speciellt med tanke på allt negativt Dana White har sagt om Fedor? UFC trovärdighet skulle sjunka till botten om en “kass fighter” som Fedor kommer in och dominerar deras mästare för att sedan segla vidare till lugnare vatten (dvs ett nyårsevent mot någon Judoka eller sumo i Japan).

Är detta kanske ett resultat av att Fertitta har engagerat sig mer i UFC och att Danas envishet och lynnighet inte längre styr allt i samma utsträckning utan snarare potentiella vinster av dessa kassako-matcher?

Ryktet säger att det kommer något uttalande på tisdag, tills dess har jag svårt att se att allt ovanstående skulle stämma. Ser fram emot fakta.

*Uppdaterad*
Joakim Borgudd skrev nästan samtidigt följande (i ett separat inlägg som jag klistrade in här istället):

Jag måste säga att det hela låter lagom långsökt. Särskilt om man funderar över om UFC verkligen vill låta Fedor gå en match i UFC. Vinner han matchen och sen inte går fler matcher, skulle det se mindre bra ut för tungviktdivisionen i UFC.

Dessutom känns matchen mot Brock Lesnar även den helt galen. Gör Randy comeback i buren borde han ju gå en match mot Nogueira om det legitima bältet. För skulle Lesnar vinna, vinner han då bältet och Nogueira sitter kvar med interimtiteln? Dessutom finns det en chans att en Randy skulle förlora en eventuell match mot Lesnar, hur intressant blir då en match mot Fedor? Det hela känns väldigt snurrigt, men det återstår att se vad det slutar i. Läs också hur MMAMania spekulerar kring det hela.

9 Responses to “Couture vs UFC *uppdaterad*”

 1. jeNk skrev:

  Borgudd: Löste det såhär istället för att det skulle vara två inlägg om samma sak. Vi har intressant nog ungefär samma tankar om ryktena… :)

 2. herr_tomte skrev:

  vilken soppa!!!

 3. jb skrev:

  om dom ska göra så här måste dom ju strippa randy på titeln först tycker jag

  sen tror jag brock är en sjukt dålig matchning för randy

 4. André skrev:

  Det kan bara inte vara sant. Lesnar låter som en alltför riskabel match för Randy. Låter som att UFC vill göra matchen Randy vs. Fedor ointressant genom en förlust för Randy mot Lesnar.

  Hoppas verkligen på att Randy är smartare än så här.

 5. skurtbert skrev:

  Men hur stor risk är det att han förlorar mot Brock? Jag menar, om han inte ens klarar av honom så är det väl inte risk att han är i skick att spöa Fedor?! Men visst, det blir ju lite skumt med bältena då… jag menar, även om Brock inte skulle få bältet, av nån anledning vid ev. vinst skulle han bli no1 contender… Är det så lätt all bli top contender som tungviktare i UFC?

 6. herr tomte skrev:

  Med tanke på deras utbud av fighters i tungvikt så tja ;-)

 7. Joakim skrev:

  har jag kommit till negativa klubben?haha.. Fan va ballt att se Lesnar mot Randy. Tycker allt låter kanon och sen tidigare rykten så brukar dom faktiskt slå in när det gäller UFC!!

 8. Alexander skrev:

  Rättvist vore att Randy möter Nougeira direkt om titeln. Brock får snällt vänta tills det han visar sig värdig en titelmatch. Och värdigt visar man sig bara på ett sätt, genom att vinna. Lesnar är ju 1-1 i ufc, det ska man inte få en titelmatch på, det finns bara inte. Å andra sidan är det Dana White vi snackar om så man vet aldrig. Vad jag hoppas på är Fedor-Randy, sen bryr jag mig inte om hur det blir av, eller i vilken organisation. De bästa fightersen borde få chansen att mötas.

  Hoppas inte på brock-randy.

 9. jb skrev:

  big nog har ju redan en “titelfight” med frank mir inplanerad och uppbyggd med tuf8(?) och ufc vill smida när järnet är varmt så att säga.

  som sagt tror inte randy vs brock blir om titeln

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235