Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Crocop försvarar sig

Crocop försvarar sig

“Problemet är att jag är 35 år gammal och äntligen helt frisk. UFC erbjuder mig en match om sex månader. Även innan UFC 99 sa jag att det inte fungerar, men de sa något om att det skulle lösa sig. Jag sa redan före det att jag vill gå ytterligare tre matcher i år, jag bryr mig inte om det är i ring eller i bur”.

I en intervju via MMAbay har Mirko “Crocop” Filipovic givit sin syn på allt det som hänt sen UFC 99 i helgen. Under veckan har han rapporterats vara klar för DREAM men sen själv förnekad det, vilket han också vidhåller i den här intervjun. Vidare säger han att DREAM är intressant för att han är en stor stjärna i Japan och kan gå matcher i princip när han vill. Men han säger ändå att han är intresserad av att förhandla med alla parter. Dessutom säger han igen att han verkligen menar allvar med att han vill möta de bästa i UFC, men att han helt enkelt inte kan vänta 6 månader på nästa match, vilket man kan förstå.

Vi får se hur den här historien utvecklar sig, än är nog inte det sista ordet sagt. Det senaste säger att han ändå ska vara klar för DREAM, men jag vet inte vad jag ska tro längre. Men oavsett vad man tycker om hela historien tycker jag att man på ett sätt kan förstå Mirkos motiv. Och det här är väl bara än en gång som någon ifrågasätter de kontrakt och avtal UFC använder sig av. Med större flexibilitet skulle säkert många fighters ta chansen och gå fler matcher. Men i den affärsmodell som UFC använder sig av finns det inte plats för det.

15 Responses to “Crocop försvarar sig”

 1. ErikD skrev:

  Hoppas Dana tar sig i skinnet, fan vad häftigt om CroCop skulle vara med på UFC 100, han tog ju inte mycket skada i matchen nere i Tyskland…..fan ta min fantasi

 2. Hadex skrev:

  Det vore fantastiskt att få se mirko i tre events med ett events paus mellan varje. Det är lite tråkigt att man inte får se fighters lite oftare.

 3. julle skrev:

  Jag står helt och hållet på crocops sida, det är typiskt Dana White att bestämma över sina fighters “du får inte slåss då” “du får inte slåss utanför ufc” så om han inte får ett bra kontrakt tycker jag han ska slopa ufc

 4. fefefef skrev:

  Jag måste säga att UFC bör slopa många utav sina principer och börja tänka mer på fightersen än vad dem gör, som t.ex. med Fedor som inte skulle få fightas i Sambo pga att han är med i UFC vilket definitivt inte kommer att påverka UFC alls om han skulle göra.

 5. Morgall skrev:

  Han känner väl att han börjar nå sitt slut i sin karriär, och det här är sista steppet för honom så att säga.

 6. D skrev:

  “det är typiskt Dana White att bestämma över sina fighters “du får inte slåss då” “du får inte slåss utanför ufc” ”

  Det är typiskt konkade organisationer att inte kunna skriva exklusiva avtal med sina fighters.
  Hur glad är Tom Atencio över att Sylvia inte har exklusivt kontrakt idag? Hur glad är Buantello över att vinnaren mellan Rizzo/Yvel inte har exklusivt kontrakt om denne inte kan möta honom på Affliction 3?

  Angående random Pride-hjälte Vs Dana White så hade den förre kunnat slakta kattungar och den senare bota AIDS utan att opinionen och folks slitna 2006-åsikter svängt. Snark?

  Det är klart att det är lätt att förstå Crocop i det han säger nu men han verkar ju inte direkt ha lagt korten på bordet ifrån början.

 7. niclas skrev:

  Kul att höra fighters som vill gå många matcher. Tycker ofta fighters går för få matcher. Jag vill samtidigt argumentera för en positiv aspekt av UFC exlusiva kontrakt: de bygger successivt upp fighers, testar dem mot bättre och bättre motstånd. och hur spännade skulle de vara om en upcomer får stryk i en annan organisation, t.ex. Maia? Då skulle spänningen/intresset inför en ev. kommande match mot Silva riskera att minska drastiskt. Och hur kul skulle det vara om mästare i de olika viktklasserna samtidigt förlorade i andra organisationer. Tänk om Lesnar skulle gå en match i helgen, och förlora, hur kul blir UFC 100 då? Eller om han blir knockad och blir avstängd i tre månader??? Jag säger inte att UFC:s “stil” är bra, men jag ser fördelar med den, samt nackdelar såklart (ex. att många fighters går för få matcher).

 8. fred skrev:

  hahahaa kan inte mer än le åt saken. Så jäkla skönt att någon säger emot Dana. Men jag kan också förstå varför Dana vill ha exklusiv rätt till alla fighters. just av den anledningen som Nicklas skriver. Att Tim Silva gick en match mot Ray Mercer är helt obegripligt för mig! Vad hade han att vinna på de? få lite matchträning? slår han Ray säger alla att Tim slagit en gammal gubbe och får han stryk, vilket han fick, sjunker han till en icke existerande nivå…

  Men de hade som sagt vart riktigt kul att få se Crocop mot de bästa i UFC. Men ibland känns de som om Dana går ut och säger en massa skit till pressen för att få sin vilja igenom genom att skrida dåliga rykten.

  Go Crocop

 9. Anders skrev:

  Jag kan hålla med om att Dana tycks hålla UFC såsom han tycker är rätt..han bör tänka på att vara lite mer tillmötesgående och öppen för förändringar annars kan tex Strikeforce ta över MMA cirkusen.Strikeforce,Affliction och tex wec har ofta kanonbra galor där det är underhållande och nästan alla fajter slutar i förtid.Men att Crocop skulle utgöra ett hot mot de topprankade killarna i UFC är löjligt..han skulle inte ha skuggan av en chans.Nu har han tydligen sagt att om han får möta Fedor igen så tror han tydligen själv att han ska vinna.Jo,jo..dröm vidare herr Crocop.

 10. Antonl skrev:

  Det är det där som UFC suger på, varför i helv**te skall en fighter få vänta så länge för att få en match. Jag kan lova er att både Eklund och Bilekheden hade fått gå minst två matcher om det hade tävlat i DREAM

  Go Japan :)

 11. Djidji skrev:

  Instämmer att det är dåligt att fighters måste vänta så länge mellan sina fighter. UFC-galor oftare hade fixat biffen en del och/eller att banta ner sitt roster än mer.

 12. Benke skrev:

  Nu är det ju så att det finns fighters som får gå matcher ofta i UFC också. Se på Koscheck bara. Cro-Cop skrev på ett kontrakt om en match tre veckor innan UFC 99. Det är rätt mycket begärt att UFC ska rodda om hela det planerade tungviktsschemat för hans skull, även om jag tycker att man planerar saker lite väl långt in i framtiden numera. Jag tror säkert att Cro-Cop skulle få gå täta matcher om han ville i UFC (dock inte tre innan årets slut, men säkert två), speciellt om han vore redo att rycka in med kort varsel. En re-match med Gonzaga på UFC 102 vore intressant och då skulle han också vara i fas med vinnaren Couture vs Nog för en match i december exempelvis.

 13. Pontus skrev:

  Antonl

  Både Eklund och Bielkheden fick ju gå 3 matcher i UFC.
  Eklund - 80, 89 och 95
  Bielkheden - 82, 89 och 97

  Hellre 3 matcher i UFC än 2 i DREAM

 14. Mattias skrev:

  Håller med Pontus..

 15. MMABloggen » Blog Archive » Cro Cop kanske tillbaka på UFC 103 skrev:

  [...] på amerikansk mark vore verkligen stort för Kroaten. Sen hans senaste match på UFC 99 har turerna krings hans kontrakt varit många och han har gått från att vara i princip klar för DREAM till att nu kanske vara [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235