Dagens citat

“Kanske har de som sagt att jag är slut rätt. Tydligen kan jag inte bryta min mentala spärr i oktagonen. Dessutom har jag tränat som en spartan de senaste 20 åren, min kropp är slut. Åren har kommit ikapp mig och jag har blivit utsliten, Junior Dos Santos vann matchen och skulle ha gjort det även på domslut. Jag känner inte hungern längre och vågar inte ta risker. Jag vill ha ett normalt liv, varje gång jag går in i en bur tänker jag på att fiska i Privlaka.”

Mirko “Cro Cop” Filipovic har pratat med en kroatisk tidning och självklart har någon passat på att översätta delar av det han sa till engelska. Han säger även att han kanske borde ha slutat efter att han vann Prides GP i öppen viktklass 2006. Och vi får väl vänta och se, det är svårt att veta om det är besvikelsen efter förlusten mot Junior Dos Santos eller om han verkligen funderar på att avsluta sin karriär. Men om han fortsätter får han verkligen se till att hitta ny energi, för jag vill inte se den bleka Cro Cop vi fick se på UFC 103 igen.

16 Responses to “Dagens citat”

 1. AntonL skrev:

  Var det PRIDEs utbud av tungviktare som var dåligt eller var UFC tungviktare bättre? Frågan återstår, Cro Cop nådde sin topp 2003-2006 enligt mig.

 2. eric skrev:

  nivån höjs väl men främst var han bättre…

 3. franjo skrev:

  2006 års crocop som vann OPWGP skulle mosat dem flesta tungviktarna i dagens ufc. Men allting tar slut nån gång..

 4. Oscar_L skrev:

  Tror nog att Cro Cop var lite dopad under pride-tiden.. Även om han fightades i bur för första gången i UFC kan det inte vara en SÅN stor skillnad. Han såg ju bakfull ut direkt mot Eddie..

 5. franjo skrev:

  Han har genomgått många operationer under tiden efter grand prix vinsten…sen tror jag att han blev mätt i pride pga vinsten…hade inte han vunnit opwgp hade det nog varit andra bullar…han satsade allt 2006 då han vann den…o han sa själv jag hade lagt av om jag inte vann denna turneringen..det förklarar det mesta..tror det viktigaste för en fighter eller vilken idrottsman/kvinna är att man brinner för det man gör.
  Crocop förlorade den lågan 2006.

 6. jöz skrev:

  Crocop bli inte sämre av oktagonen. Däremot kan han inte skärma av den på samma sätt som han kunde med ringen. Detta spelar dock ingen roll efter som allt driv är försvunnet. Han vill ju inte ha mitten längre så varför skärma av?

  Däremot skulle den gamla Crocop ha bra chanser tror jag. Det var INTE något fel på nivån bland Prides tungviktare. Om något så var nivån högre där än i UFC under samma perioder. I varjefall om man ser till namnen. Sedan finns det ju gott om kritiker som ifrågasätter renheten på fighters i Japan. Den diskussionen tar vi en annan gång men tänk bara på hur SOkodjou tokknockade Arona och lil Nog för att sedan åka till UFC och bli rädd för sin egen skugga. Jag säger inte att han var/är dopad, men någon skillnad måste det iaf vara på att tävla i de olika länderna-

 7. juelz skrev:

  Hans inställning lyser igenom i octagonen, Man kan verkligen se att det inte är samma självsäkra CroCop från förr. Jag kommer ihåg att han hade en liten svacka efter att han blev knockad mot Randleman. Då kom han igen efter det men jag tror han är lite för gammal och sliten nu och motivationen kanske inte riktigt finns där längre.

  På tal om kvalitén i Pride jämfört med UFC så hade ju Pride helt klart den bättre divisionen på den tiden, Men tiderna förändras. jag tycker dem flesta tungviktarna har blivit större på senare år. CroCop klarade sig bra med sina 225-230 lbs men nu känns den vikten ganska så låg i tungvikt. Big Nog tycker jag ser liten ut nu och han var ju slimmare när han figtades i Pride t.ex. Det är nya tider helt enkelt och ingen fighter stannar på toppen för evigt.
  Man har ju sett en del gamla hjältar dem senaste två åren gå samma väg, Chuck, Wandy t.ex. Så det är ju inte speciellt konstigt. Tråkigt att se men man kan ju alltid se dem gamla klassiska fighterna igen och CroCop bjöd ju alltid upp till dans förr i tiden. Legend helt klart även fast han misslyckades i UFC.

 8. skurtbert skrev:

  Asså, i Price var det väl ganska ojämn nivå på HW, dessutom var de flesta ganska små? Även de som var muskelmonster var oftast ganska korta. Kan inte komma på någon situation där jag var rädd för att Crocop, Nog eller Fedor skulle bli utbrottade av en betydligt större motståndare… men i UFC känns det annorlunda…

  Å andra sidan var ju inte UFCs HW speciellt facinerande på den tiden heller. Sporten har jelt enkelt utvecklats och det det blir svårare och svårare för gamla HW-sjärnor att hävda sig i konkurransen.

  Brock is the shit nu :)

 9. skurtbert skrev:

  *i PRIDE*

 10. jöz skrev:

  Brock är bra. Framförallt är han duktig på att utnyttja sin storlek på mattan. Mycket bra balans. Tycker bara det är lite synd att det inte finns någon gräns mellan tungvikt/supertungvikt runt 220-230. Fast det är ju bara jag. Hur kul skulle supertungvikten bli då egentligen? Jag ska ju också erkänna att hatar Lesnar (men erkänner hans skicklighet), vilket ju givetvis är en stor del i varför jag tycker som jag gör. Dessutom är det ju inte många som kan väga kring 120kg naturligt, vilket istället resulterar i ett gäng solbrända gymbroilers som inte kan röra sig efter för många timmar under skivstången.

 11. lol skrev:

  Jag brukar också tänka på att fiska när jag kollar på mma matcher …………………

 12. julle skrev:

  Jöz, jag förstår inte personer som säger att Brock är bra att använda sin styrka… Det är som att jag skulle brottas med lillasyrran och säga att jag är bra på att använda min styrka….

  Och ja det skiljer lika mycket mellan mig och min syster i vikt som det gör mellan Brock och Couture.

  Löjligt, inte är väl jag bra på att använda min styrka? Det handlar väl snarare om att man helt enkelt är starkare..

  Hur kan man vara dålig på att använda sin styrka om man är atletisk och en fighter, nu vill jag inte höra att du säger Bob Sapp för han är ingen fighter.

 13. jöz skrev:

  julle.
  jag sa att Brock var duktig på att utnyttja sin storlek.
  Jag gillar inte karln men han vinner på grund av att han är stor och relativt snabb. Alltså duktig på att använda sin STORLEK.
  jag diskuterar gärna med dig, men ge fan i att lägga ord i munnen på mig. Detsamma gäller din lilla sapp-liknelse

  dessutom skäller du på fel träd. jag hatar brock. vill du få ut mer av diskussionen hänvisar jag till ngn av de mer hängivna brockfansen här på forumet. Jag stannar vid att erkänna hans storlek, hans kompetens och explosivitet i brottningen samt en ohyggligt ful frisyr

 14. Per skrev:

  kanske skulle crocop tagit en lite lättare match än dos santos för attt försöka få tillbaka sin glöd, samt att få bort skottskräcken? för man såg ju tydligt att han fegade ur,,hjärtat brast… jävliigt sorgligt att se sin idol sluta så där. jag tycker fan inte ens han skulle tagit den där fighten om han nu tänker på fiske i oktagonen. tittade på crocop mot Alistar Overrem för en tid sedan..där crocop gav upp…eller?? Han fick visserligen en jövla massa pungsparkar från Alistar..men ändå får man ändå känslan att han gav upp..nu vet ja ju inte hur ila skadad han verkligen var..men man får känslan som sagt.

  Rätta mig gärna om jag är helt fel ute..

  tacka vet ja Randy med stort C.. den manen har hjärtat på rätta stället..åk och fiska lite gädda i värnen du crocop..eller varför inte meta aborre i älven? Jag köper ett fiske kort, om du visar mig din High kick,,,

 15. Adde skrev:

  Dopad eller inte, får man aldrig reda på då tycker jag hellre fria än fälla om det inte är bevisat. Gör ont i mig att se Cro Cop så kass. Han tänkte inte på att vinna matchen han tänkte bara få den överstökad och på pengarna. Nån hunger har han inte för å göra bra resultat längre i alla fall. Den Cro cop som skakade Fedor i Pride Gp finns inte kvar längre! :cry:

 16. MMABloggen » Blog Archive » Cro Cop vill inte sluta ännu skrev:

  [...] förlusten mot Junior Dos Santos pratade Mirko “Cro Cop” Filipovic om att han funderade på att avsluta karriären. Idag har [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235