Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Dagens citat

Dagens citat

UFC har gjort mycket för mig men jag anser att jag har gjort mer för dem…jag har jobbat för att få denna filmroll i över ett år. Så fort jag fick reda på att jag fått rollen så ringde jag direkt till Dana White och bad honom att skjuta fram matchen i Memphis någon månad eller så. Jag berättade för honom vad denna filmroll betyder för mig. Jag berättade att jag brukade titta på denna serie med min far, som ett sätt att vara nära min far, när mina föräldrar fortfarande var gifta. Serien representerar de minnen jag har av min far när vi levde tillsammans. Min pappa blev alkoholist och missbrukare och vi växte ifrån varandra. Men när min pappa fick ordning på sitt liv så var jag så stolt över honom. Jag sa till honom att jag alltid skulle ta hand om honom och att jag skulle göra honom stolt över mig. Min pappa och jag är fortfarande stora fantaster av serien och jag gör detta för de barndomsminnen jag har, den tid jag spenderade med min pappa framför TV:n.

Dana valde att gå ut på internet och håna mig på grund av det, men jag agerade inte. Vi pratade istället och blev vänner igen. Men efter det så fortsatte han snacka skit på internet, han lämnade ut information om betalningar som inte ens skulle få komma ut. Information som kan skada min framtida skådespelarkarriär, en karriär som mycket väl kan sträcka sig längre än min fightingkarriär. Jag är inte som Randy Couture. Min kropp har utsatts för många olika skador och jag kommer inte ha möjlighet att gå matcher när jag är över 40 år gammal., inte säker på att jag ens vill det. Jag upplever att min andra karriär kan vara i fara och därför lägger jag av med fightingen.

Jag har fått negativ respons från korkade fans som inte hjälper mig att betala mina räkningar eller ger mina barn chansen att studera. Så jag hänger upp handskarna. Jag kommer att sakna alla mina lojala fans men förhoppningsvis kommer de att följa med mig under min nya karriär och att jag kommer få fler lojala fans på vägen. Alla ni hatfulla fans kan kyssa min svarta håriga röv och om någon inte gillar det kan ni försöka komma och spöa mig! Jag tycker fortfarande att UFC är en fantastisk organisation och jag har varit lojal mot dem även om de inte respekterat min lojalitet. Jag önskar UFC all framgång och jag gjorde mycket för dem. Jag önskar inget ont blod mellan oss men jag har barn och familj i Memphis som jag måste försörja och det är allt som är viktigt för mig!

- Quinton “Rampage” Jacksonsin blogg.

72 Responses to “Dagens citat”

 1. El Guapo skrev:

  Vad i hela helvete? Måste ju vara ett skämt.

 2. nature skrev:

  Något borde göras för att trygga lojala Fighters på sin ålderdom. UFC borde dels teckna en sjukförsäkring, som varar livet ut, samt även en livförsäkring. Vidare avsätta en STOR del av Danas inkomsterna till en pension för alla Fighters som ÄR och GÖR UFC till vad det är. Vi kommer nog i framtiden se outstanding Fighters som lever på gatan - inte på grund av missbruk utan på grund av Dana girighet och ärelystnad.

 3. JG skrev:

  WTF… :evil:

 4. nature skrev:

  Naturligtvis så borde samtliga Fighters samarbeta och bilda en egen organisation där de går samman och ställer krav på UFC - kollektivt. Ett Fighters fackförbund alltså. Varför skall de som inte Fightas (Dana t ex) tjäna mer än de som inte Fightas? Ta bort alla Fighters så får vi se hur tittarsiffrorna blir.

 5. vrf skrev:

  fan va konstigt, dana borde få sparken :(

 6. Daniel skrev:

  Har jag missat något i rampagae uttalanade?

  Det är väl inte av ekonomiska själv han väljer att sluta fightas utan att han inte får respekt ifrån Dana White. Rampage är väl en av de bättre betala fighterna med 325 000 $ för en vinst.

  Sen tror och hoppas jag att vi kommer få se Rampage återvända i buren. Det var lite små frostigt mellan Ortiz och White för ett tag sedan, snart är det ufc 106…

 7. Rebel-Ape skrev:

  han kliver in i ringen igen… dont worry!

 8. Karl-GSp skrev:

  JA det är helt fel uttalande tycker jag, men det sätter definitivt press på UFC: Rampage beter sig lite som en barnunge när han säger han ska sluta, speciellt eftersom jag inte tror han :sad:

  Men nog skulle det behövas en fackförbund…

 9. Simon skrev:

  hmmmm, fan verkar lite skumt detta. Tror han e lite rädd för att möta Rashad. Verkar så faktiskt. Jag håller dock på Rampage, men tror faktiskt att Rashad kommer spöa honom. Tror inte Rampage har så mycket att hämta längre bland toppen.

 10. Erik skrev:

  Dana vågar hur som helst inte droppa Rampage. Tänk er vilket omslagsnamn han skulle bli för stikeforce. Tycker det är bra att han spelar in film om det nu är det han vill. Jag kan vänta eller vara utan en Rampage match.

 11. El Matador ! skrev:

  NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!
  VAFAN HAN ÄR DEN FIGHTERN JAG GILLAT MEST UNDER HELA DEN HÄR TIDEN JAG HAR FÖLJT MMA!!!, asså va fan de här kan inte vara sant, de e inte sant, de e ett skämt, nej nej
  de e en mardröm, och snart vaknar jag upp, NU!… snart kommer de :neutral:

 12. Alexander skrev:

  Men seriöst. Tror ni verkligen att Rampage kommer att sluta. Klart han kommer att kliva in i buren igen. Vågar nästan sätta 100000 SEK på att han inte gått sin sista match.
  Angående Rampage gnäll om pengar så vad fan. Snubben tjänar säkert 6-8 miljoner om året. Det är ju för fan mer en vad jag får in under en 10-års period före skatt! Det går nog ingen nöd på honom.

 13. Dykarn skrev:

  Svårt att se att hans unge går hungrig och tvingas bo i nåt ruckel i nått ghetto. Han har nog sina fickor ganska fulla redan. Girighet styr världen på alla plan dock.

 14. ziggy skrev:

  Antingen så är det ett plötsligt infall av en emotionellt instabil kille, kontraktstaktik eller bara PR-tjafs. Oavsett så är jag övertygad om att Rampage kommer gå fler matcher, precis som Tito, Couture och andra som det stormat kring.

  Jag är riktigt less på allt tjafs och brus som inte har att göra med vad som de facto händer i ringen. Det börjar lika fotbollens silly season. Det är helt rätt av er att ha med det i bloggen, jag bara önskar att det inte förekom öht…

 15. Dea skrev:

  Jag har börjat fundera på om inte en del av de här “historierna” är rena fabrikat för att ge UFC:s fighters ett mervärde d.v.s ren marknadsföring. Det var väl någon kunnig boxningsgubbe som sa att UFC kan det här med promoting och i slutändan är UFC/MMA showbusiness?

 16. julle skrev:

  Låter skumt…

 17. Carl skrev:

  Fackförbund?

  När arbeten är begränsade uppstår ett behov av en samlad arbetbetsrörelse för att agera motpart till arbetsgivarna (om marknadskrafterna får vara helt fria så blir det budgivning om arbeten och man KAN bl a riskera människors hälsa).

  Är inte detta en konsekvens av UFCs dominanta ställning som “MMA-galeleverantör” (inte monopol, men de har enligt många de mest populära namnen)?

  Tidigare fanns det ett tydligt alternativ till UFC (PRIDE), men nu är de störst, bäst och vackrast.

  När blir sporten MMA för stort för att rymmas inom en organisation? Och, framförallt, när blir den för stor för en man att styra?

  Finns ett behov av ett övergripande förbund i framtiden? jmf FIFA för fotboll?

 18. acke skrev:

  Vet inte vad som hänt med Rampage.. Från “I want my belt back!!!” till “jag tänker inte slåss mer” på inte särskilt lång tid.. Är det då så otroligt att folk blir pissed off på honom? Och alla som inte tycker som honom är “haters”. Hans mentala mognad är ju inte på högsta nivå precis. Börjar tröttna på honom.

 19. nature skrev:

  Jag vet inte hur det är i Rampage fall, men många av de fighters vi ser från USA, och framför allt från Brasilien, har vuxit upp utan någon skolgång värt namnet. I USA t ex måste du betala för att High school (motsvarande högstadiet här samt nåt år på gymnasiet). Här talar vi om människor som knappt kan läsa eller förstå samhället. Tjänar de några miljoner under ett par futtiga år, så investerar dem inte pengarna för framtiden; utan bränner av dem som nyrika ofta gör. Och utan en skolgång i ryggen (en sjukförsökring) samt med en åldrande kropp så var någonstans ska de hitta sitt framtida leverbröd ifrån. UFC för pensionärer finns inte. Vi kommer att se fler och fler som verkligen försöker att överleva efter det att kroppen säger ifrån. De som redan nu lever på gatan rapporteras det aldrig om. Tänk på att detta är USA. Inte trygga Sverige.
  There over, they hate a loser and blame him as well.

  Jag tycker det är alldeles utmärkt att Rampage försöker att trygga sin egen samt familjens framtid.

 20. acke skrev:

  nature: han kan försöka hur mycket han vill men inom skådespelandet så kommer han aldrig lyckas. har du ens sett hans försök till skådespeleri? det är så otroligt kasst så det finns inte! så nä, fel väg att gå.

 21. eric skrev:

  herregud nej! han måste ändra sig

 22. Klasse skrev:

  Om det här blir verklighet så känns ju allt käbbel mellan Rampage och Rashad i TUF 10 helt meningslöst.:/

 23. nature skrev:

  Detta är showbis. Dana frågar inte Kimbo om han är en fighters (för det vet vi redan) utan om han är UFC-artist? Artist? Tror du verkilgen Klasse att det du ser i TUF är verkligheten?

 24. ludde skrev:

  Tkr ändå att om han nu slutar, så är det i ett bra tillfälle. Alla har en tendens att sluta när det går som sämst för dom men det tkr jag inte det gör för rampage nu. Så han slutar ju iaf snyggt. Dock äre ju allt lite synd

 25. Kenflo skrev:

  Fattar inte varför Rampage tar det personligt, han borde veta bättre hur åsnan Dana fungerar. Han får fighters att tro att han är deras vän sen passar han på att håna och förolämpa sin fighters i offentliga sammanhang när det passar honom. Dana anser att han är större än MMA och alla andra är hans slavar under hans MMA-imperium. Fighers som Rampage mm är dem som har skapat UFC och MMA. Hade han signat Fedor så hade han sagt att han har den bästa fightern on the planet, men när det inte hände så blev Fedor helt plötsligt en person som undviker konkurrens och en värdelös fighter. Detta är hans retorik, låt istället Fertita bröderna vara spokesmen och låt den kacklande hönan Dana vila sin smutsiga tunga.
  Tror inte vi har sett Rampage sista match i UFC än men jag tror vi kommer att uppleva mer fighters som tröttnat på Dana Whites respektlösa behandling.
  Dana har gjort mycket gott för sporten oxå så jag ser honom inte som hel ond människa, iaf inte än.

 26. Simon skrev:

  Grejen är den att Rampage vet att han aldrig kommer få tillbaks bältet. Han loosa mot forrest, sen slog han wand (1-5 i ufc typ) vann knappt över jardine. Thiago silva knocka jardine i första. Finns så många bra i den divisionen. Rampage får nog stryk av Rashad och det vet han om. Om han skulle lyckad vinna där så finns det fan inte en chans i världen att rampage kan slå mashida med sin fightingstil. Tror mycket av det väger upp till beslutet att sluta.

 27. Daniel skrev:

  Tycker att Dana White får mer skit än han förtjänar

  Dana White är så ond och bla bla bla. Vad är i så fall inte fotbollstränare och sportchefer som köper in en spelare lovar plats i startelvan, ger 2-3 inhopp på 15-20 minuter. Om spelaren inte presterar så finns det risk att fastna i den berömda frysboxen.

  Min poäng är att Dana White inte alltid kan vara ”the good guy”. Dana White försöker göra det han tror är bäst för UFC och lite vad som är bäst för MMA. Rampage har inte varit guds son direkt. Han säger att han skall möta Rashad efter TUF 10, programmet startat med att de munhuggs om vem som är bäst(klart att det är delvis resignerat). Sen bestämmer Rampage för att spela in en film istället för att fullfölja matchen efter TUF och strunta i att gå sina framtida matcher som han har skrivit kontrakt på att göra.

  Och nej jag älskar inte Dana White, men jag kände för att balansera upp skitsnacket lite :wink:

 28. Adde skrev:

  Kan ändå fatta vad Rampage menar: Ta Sonny Liston t.ex. hur mycket pengar fanns inte att hämta i proffsboxning och vad hände med han. Jo hittad död sedan 3-4 dygn i en herionöverdos. Tro mig Liston hade pengar men när karriären tog slut gjorde pengarna det oxå. Missförstå mig inte nu jag menar inte att det kommer gå för Rampage samma väg som med Liston men när en fighter inte fightas längre vad är han då? Om Dana försöker sätta käppar i hjulen för Rampages filmkarriär förstår jag om han säger upp sig från UFC.

 29. Torsten skrev:

  “all you hater fans out there can kiss my big black hairy ass! & anybody that don’t like what I just said can come try to kick my ass!” fniss :lol:

 30. Viet skrev:

  All detta snack…business är business. Ni måste ju förstå att Dana är tvungen att ha matchen så fort Tuf är över…går ju inte o vänta ett år pga att huvud personen ska filma istället för att fightas…I Usa går allt snabbt, är det inne så kollar alla väntar du förlänge så kommer ingen ihåg det…säger inte att Dana har rätt att göra så som han gör, men han är ju businessman och tagit UFC till vad det är nu…hade han varit sjysst och låtit alla göra som dom vill. Då hade det varit kaos…
  O Rampage lär komma tillbaka, han har ju sin familj att försörja…

 31. Anders E skrev:

  men vafan…hoppas att det bara är ännu en psykos… rampage är långt ifrån färdig!

 32. Martin skrev:

  #nature
  Dana äger inte UFC, han äger typ 10%

 33. D skrev:

  Det är ju bara ett patetiskt sätt för Rampage att flytta skulden ifrån honom själv till UFC. Han lär väl fått en hel del skit av många för att han skippar Rashad-fighten för att göra en skitfilm.

  Som många kommentarer även här skvallrar om så är det BARNLIGT enkelt att göra Dana och UFC till skurken i ungefär varenda fråga i hela världen. Rampage hade antagligen inte ens behövt dra till med snyfthistorierna om sin pappa och om hur hela hans tid i UFC varit en stor uppoffring för honom.. det är bara att peka på Dana så hugger folk.

  Jackson HAR blåst UFC som fan. Jackson Vs Evans är deras största planerade fight och flaggskeppet för deras TUF 10. Han väljer istället att göra en film för lite pengar men vad han hoppas på ska bli stor uppmärksamhet. En snyftblogg ändrar inte att han har agerat oschysst.

  När streetkids blir stora superstars så växer många av deras skallar. Så är det och så kommer det alltid varit inom MMA. Hur många av dessa fall ska vi ha innan vi kan enas om att det kanske inte alltid är Dana “The Bad Guy” White som har skuld till allt elände i världen?

 34. nature skrev:

  @Simon
  Helt riktigt, jag tror (eller vet?…) att det är just så. I den viktklassen finns det många, många som är mycket vassa.
  @Martin
  Men Zuffa gör som DW säger, så längre det ger MER pengar.
  Min “concern” gäller för UFCs fighters. Inte management runt dem. DW är väl elak mot alla som han inte är beroende av.

 35. nature skrev:

  @D
  Och varför, VARFÖR gör han det i så fall? Pengar så klart. Hans framtid står på spel. Alltså BRIST på pengar. Lever han inte upp till sitt rykte i oktagonen, så kommer UFC att spola honom. VAD ska han då leva av? UFC ger knappast honom en pension? Nu när han är en av hunudrollsinehavarna i TUF, som går naionell TV i USA, så marknadsför han sitt varumärke, och fick napp! Hade UFC ett system med sjukförsäkring och pensioner, så hade det inte spelat någon roll om han losade. Eller hur. Titta på chuck lindell; han gör också en karriär på sidan av. Även åldrande fighters behöver ha mat på bordet. Det brödet kommer inte ffån UFC, den saken är klar.

 36. dp skrev:

  @nature
  Sluta skriv lindell

 37. nature skrev:

  Ha ha OK, :lol:

 38. Drago skrev:

  Väldigt tråkigt detta! Rampage är en väldigt underhållande fighter och skön citatmaskin. Tror det huvudsakliga anledning inte var att han inte fick den fighten han ville och när han ville utan den skit Dana har pratat om honom som var avgörande.

  Rampage är känslig med stort skört ego och kännde att han inte fick någån respekt. Skulle strikeforce komma med ett saftigt kontrakt nu så skulle han sticka dit direkt.. Fan varför ska Dana gå ut och tala skit om fighters i han egna organsation och fighters UFC tjänar mest på? MÅste han sluta med även om jag tror hela page histora är lite kryddad men förstår hans motiv att göra filmen angående att han och hans pappa stärkte sina band när de så A-team.

 39. Martin skrev:

  Jag tror också att Rampage kommer köra igen i ufc.
  Men jag tror inte han kommer träna lika hårt nu inför nästa match, eftersom att han nu tänker att han inte kommer köra några flera matcher.

 40. D skrev:

  nature: Såklart gör han det det pengar och kändisskap. Vill han vara skådis istället för att fightas så ska han såklart gå på den vägen. Problemet är bara att han hade en fight i december som han verkligen borde tagit. Dels pga kontrakt och dels pga UFC stått bakom honom i en hel del tveksamma situationer.

  När han nu fått sitt stora varumärke på en silverbricka av UFC genom TUF så var det väl ändå bara ännu en anledning att prioritera Evans-fighten först.

  Om UFC haft ett system med sjukförsäkringar och pensionssystem så hade dom legat på kyrkogården brevid EliteXC nu. Bara för att man säljer en miljon PPVs så har man inte råd att ge bort tio gånger så mycket pengar i månaden. MMA-branchen är en hård sådan och UFC har ingen stor skattkammare där dom bara samlar på sig alla pengar utan det mesta går tillbaka till sporten. Mer än vad det hade gjort i många andra organisationer med samma marknadsandel.

 41. nature skrev:

  @D
  Så länge bussnissen växer (och vinsterna) så finns det alltid hopp; och om alla organisationer införde sjukförsäkringar (en självklarhet kan tyckas?) så vore det ju inga problem. Eller hur? Problemet stavas girigheten. Så klart! UFC är en spegelbild av USAs arbetsmarknad. MMA som vi känner den i dag är ny (växande) sport. Tidigare inom Boxningen hade vi skumma promoters (Don King) men i takt med att TV-branschens intresse växte in i sporten konkurrerades han ut. Samma bana kommer MMA att gå emot. Hur skulle annars branschen kunna bli en OS-gren i framtiden? Se framåt.

 42. Andersson skrev:

  Filma istället för att gå en fight som fans sett framemot känns ju rätt tamt ..

 43. Tom skrev:

  älskar verkligen denna stora neger, the big bad wolf Rampage Jackson, så sorgligt är de det denna dag när ana skriver något sådant, men är som sagt övertygad om att han kommer komma tillbaka och ska bli kul och se han på vita duken. Men vill ju se han fightas snart.
  Men blir riktigt jävla irriterad på Dana om de han skriver är sant, vilken jävla idiot, han kan stå där bredvid allt och håna gå in själva då och ta lite smällar din flintskallig jävel

  Fast måste säga att jag blir lite skratt retad av att hör de en del säger här att Rampage skulle vara rädd för att möta Rashad, nä de är bland de dummaste jag hört, Har man möt Wandy under sina glans dagarr två gånger och käkat knän i mängder är man nog inte rädd för någon fighter i HELA VÄRLDEN!
  Sen så skulle rashad ALDRIG vinna den fighter, de skulle ju bli tok knock i första ronden med antingen dirty boxing uppcuten eller den fina svinen som mot wnady och liddell.
  Och hur resonera ni knappt vann över jardine, han banka ju på han i en kvart och i 3 var de ju inte mycket från god natt och hej då. Sen kross på både wandy och liddell. Henderson var ju också riktigt krig och tydlig vinst. och mot forrest så var de ju bara Rampage dumhet som gjorde att han tog alla leg kicks de gör han aldrig igen, och sen dess har han ju bytt crew till wolfslair också och blivit bättre.
  Jag tror att Rampage knockar Machida om han skulle få möta honom för dom där big blacks fist puts guys to sleep.
  så gillar inte de han har skrivit.

 44. nature skrev:

  Om strålande fighters måste hitta framtiden i filmbransch, så är det ju i omständigheterna runt organisationens som felet sitter - inte hos enskilda fighters! Hur svårt kan det vara? Sedan hur kan det komma sig att de som INTE fightas får mer pengar än de som fightas?

 45. Tom skrev:

  http://www.facebook.com/topic.php?uid=38393265059&topic=13194
  intervju med dana om rampage beslut

 46. Akira skrev:

  Precis som någon sa är Rampage inte alls slut som fighter. Kolla på hans 5 senaste matcher -

  Win Keith Jardine Decision (Unanimous)
  Win Wanderlei Silva KO (Punch)
  Loss Forrest Griffin Decision (Unanimous)
  Win Dan Henderson Decision (Unanimous)
  Win Chuck Liddell TKO (Punches)

  Tror Rampage helt enkelt är känslig och kör på känslor när det kommer till hur han agerar och säger.

 47. Mathias skrev:

  Det är ett medvetet affärsbeslut av Dana White att snacka skit om Rampage i pressen. Han gör det för att markera för andra fighters att de inte kan dra iväg hur som helst och skita i planerade matcher. Han gör det för att dra uppmärkshet till sporten (och till Rampge som kommer att exponera sporten i och med filmen). I princip allt man ser och hör Dana White göra är medvetna affärsbeslut. Gilla det om du vill, men så länge som UFC växer i lagom takt globalt är det svårt att argumentera emot. Självklart ska White också få tjäna en djävla massa pengar som promotor och delägare. Han har riskerat pengar och visar goda resultat. Huruvida fighters ska bilda fackförbund eller inte är en helt annan fråga.

  Rampage får naturligtvis göra som han vill, men i det här fallet framstår han som korkbollen eftersom han inte kan välja att gå till ett annat förbund om (när) han vill slåss igen. Visst, satsa på dina drömmar, men hör efter med chefen först. Dana är naturligtvis positiv till att MMA-stjärnor förekommer inom main-streamkultur, då sporten fortfarande har ett skumt förflutet och behöver bli rumsren.

 48. Hej skrev:

  Så trött på svarta (there, i said it) människor som tjänar multum och talar om att de måste skaffa mat på bordet åt sina familjer. Att det finns människor här som gnäller om hur synd det är om de underbetalda main event killarna och att de borde bilda fackföreningar samtidigt som ni tror att Dana bestämmer allting och stoppar pengarna i fickan finns inte i min värld.
  Jag råder er att googla runt lite på ufc och ta reda på hur det faktiskt fungerar.
  Däremot har jag alltid tyckt att man borde höja minimi beloppet för alla fighters, att man ska träna 3 månader för en match och få 2000$ för att gå den i världens största MMA organisation samtidigt som man riskerar hälsan är ju bara löjligt.

  Tycker det är dåligt av Rampage att hoppa 2 riktigt bra matcher, men jag vet att rampage inte bryr sig ett dugg om vad jag tycker och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

  Rätta mig om jag har fel, men ni som säger att MMA kommer att växa ur den monopolistiska stilen som UFC har idag.
  Hur är det med t.ex. NHL, NBA och NFL de är ju gigantiska sporter har de ligorna inte lika monopolistisk karaktär?

 49. Drago skrev:

  Sen när har han hoppat 2 matcher? Bara 1 vad jag kan räkna

 50. julle skrev:

  håller med Hej en aning

 51. nature skrev:

  Orsaken till Danas (och UFC) attack mot Rampage är att han är LIVRÄDD för att stå utan fighters! Håller ahn på så här lär det bli just så. Frågan blir då bara HUR GIRIG man kan vara? Blir girigheten för stor faller allt. Kan inte fighters, som varit lojala, trygga sin ålderdom utan filmkontrakt, så är det UFC eget fel! Förstås. UFC bör naturligtvis teckna en sjukförsäkring, som varar livet ut samt även en livförsäkring för alla sina fighters. Annars kommer fler och fler att hoppa av. Dana är inget i detta. Han är utbytbar. Det är GIRIGHETEN bland som INTE fighters detta gäller. sjukförsäkringar och pensioner med eller utan en fackförening.

  Sedan: Hade UFC och alla andra organisationer ett system av sjukförsäkringar och pensioner så skulle det locka än fler fighters. Inte sant?

  Det är ytters intressant att lyssna på tongånger där vissa förespråkare vill förneka fighters en självklar grundtrygghet, när Dana och andra som står bakom UFC har just detta i överflöd!!! Fast de INTE ens fightas själva???

  Varför inte vända på på steken. Låt ägarna i organisationen stå UTAN grundtrögheten i stället! De som fightas behöver ju de resurserna mycket bättre! Eller hur? Eller varför inte låta de själva göra upp om det i oktagonen :lol:

 52. Elias Messias skrev:

  …för skådespelarbranschen är ju så mycket tryggare än MMA: “Det är bäst att bli hollywoodstjärna så man har något att falla tillbaka på”

 53. Hej skrev:

  Drago: Han backade title shot mot Machida efter att ha skrikigt “I WANT MY BELT BAAAAACK!” med motivationen att han skulle spela coaha TUF, samtidigt som han sa i intervjuer efter TUF 7 som han också coachade att han aldrig någonsin ville göra det igen.
  Men det är ju big money i TUF så jag förstår honom lite. Samtidigt som man får en superchans att bygga på sitt namn (om du kollar på payrolls så får de “små” TUF vinnarna alltid 10x mer pengar en fighters som tagit sig in i UFC på annan väg) och som coach har du dessutom en super fight som väntar på dig när du kommer ut (som Rampage lustigt nog backar nu).

 54. Paulo skrev:

  Jag förstår inte retoriekn här. “bla bla bla pengar bla bla bla pengar” Pengar styr, bla bla bla han är en förädare för att han vill ha betalt bla bla bla”

  Jobba vi inte alla för att få lön och ha det bra i livet? Eller menar ni på att vissa ska brinna så mycket för sin sport/yrke så de måste jobba gratis eller så länge andra kräver det? Ska en läkare jobba gratis för att det är hans “kall”. Måste en MMA fighter hålla på så länge hans s.k. “fans. vill att de ska fightas?

  Äger vi Rampage? Om han nu slutar för att trygga sitt liv ekonomiskt, so what?

  Herre gud. Trodde att livegna människor var ett minne blott…. Tydligen inte

 55. Andreas skrev:

  Ni som klankar ner på Dana White borde fan tänka om rejält. Han ÄR och har gjort ALLT som UFC är, och det är fan fakta. Han har sin stil och den är väldigt speciell, men den har oxå gjort hans företag till ägare av 95% av dess bransch. För mig är det självklart att ledningen som styrt och jobbat sitt företag till vinst ska ha störst del av kakan. Och visst, ett företag klarar sig inte utan sina anställda (i detta fall fighters), men å andra sidan är de anställda ingenting utan sitt företag.

  Och att säga att de betalar sina fighters dåligt är fan sjukt. Rampage får mer än 300k dollar / match, vilket är betydligt mer än vad medelsvensson har i årslön. Och det är bara för matcherna, han tjänar multum på reklamavtal etc utanför “ringen” oxå. Sen fungerar det faktiskt så att om man är en medelfighters som inte publiken är så jätteintresserad av så kan man inte kräva och tro att man ska ha miljonlöner. Så funkar det ju i övriga show-yrken oxå, eller hur? Är du en föreläsare som ingen vill se kan man ju inte tro att man kan ta 500 kr / biljett…

 56. greg skrev:

  Jag orkade inte ens läsa klart alla korkade kommentarer om White så här är mina 2 cents.

  Rampage gick med på att göra TUF igen och coacha mot Rashad och sedan möta honom efteråt som coacherna alltid gör. UFC såg t.o.m till att hålla galan på jacksons bakgård för att vara snälla. Sen mitt i hela cirkusen så säger rampage att han inte längre vill gå den utlovade matchen för att han hellre spelar in en jävla skitfilm. Han blåser således UFC på matchen.
  UFCs chefstalesman, Dana White går ut och säger att han är missnöjd med detta och då blir det världens skitstorm om honom i vanlig ordning.
  Jag är inget fan av dana white men det är rampage som har blåst ufc inte tvärt om.

  Sen ang. denna sjukförsäkring som dom inte har i sitt “sjuka amerikanska samhälle där arbetsgivare skiter i personalen”.. Fighters HAR sjukförsäkring sålänge som dom är anställda av Zuffa. Dom betalar t.ex ett par hundra tusen för att laga Urijah Fabers trasiga hand och Rich Franklins näsa har dom investerat en ansenlig summa i också.
  Min fråga, framförallt till “nature” är vilken arbetsgivare här i sverige som ger anställda en heltäckande sjukförsäkring på livstid även om man inte jobbar kvar i företaget? Där skulle jag vilja jobba. Vad har man för lön på det företaget och vart kan man skicka sitt CV?

 57. nature skrev:

  @Andreas
  “Ni som klankar ner på Dana White borde fan tänka om rejält. Han ÄR och har gjort ALLT som UFC är,”

  Ha ha ha … Så är det naturligtvis inte alls. Det är naturligtvis fighters som gör UFC. I annat fall - vem tittar du på i oktagonen? Manager snacket är naturligtvis bull.

  Ta bort Dana från UFC, och UFC över lever, men inte Dana!

 58. TOB skrev:

  word greg!:)

 59. Tom skrev:

  @nature
  “Ha ha ha … Så är det naturligtvis inte alls. Det är naturligtvis fighters som gör UFC. I annat fall - vem tittar du på i oktagonen? Manager snacket är naturligtvis bull.

  Ta bort Dana från UFC, och UFC över lever, men inte Dana!”

  HAHAHAHAHHA nature du måste vara en väldigt naiv person, UFC är inte mycket utan Dana och dom skulle knappast klara sig lika bra utan han. Han har skapat fighters
  och han snappar fighterna med sin promote förmåga och sett att bygga bygga hype, han som vi märker styr UFC med järnhand, han sover, äter och lever UFC. Han är UFC ocg UFC är han, han är nog lika mycket UFC som liddell, couture, Ortis, Hughes är tillsammans.
  Det är bra de att han syns inte fysiskt på samma sätt som de vi ser i buren, men utan han hade inte UFC varit där de är idag så är de bara.
  Men även om han styr så han gör så kan man bete sig i vissa fall och om de är som Rampage säger har han betet sig som ett svin. Han förlora nog mer på att flytta fighten lite istället för att tappa en av sina bästa och mest populära fighters.

 60. Elias Messias skrev:

  Detta är blott ett symptom på det enorma missförstånd som florerar i vår värld - att det är expediterna på Ikea, montörerna på BMW eller skådespelarna i filmerna som ligger bakom framgången. Allt börjar med en idé och den idén kommer inte från “arbetarna” utan från entreprenören. Alla andra får vara nöjda att få ta del av denna idé genom att livnära sig som anställd.

  Vad skulle hända om alla entreprenörer skulle gå i strejk?

 61. greg skrev:

  Jag undrar fortfarande vart jag kan skicka min CV nature !?

 62. Andreas skrev:

  Bra skrivet Elias!

 63. acke skrev:

  Jag håller med Elias! Rampage borde bli entreprenör!

  Det ordnar sig nog, Rampage kommer tillbaka till UFC.

 64. nature skrev:

  Med risk att gå “of topic” Men du Tom - JAG KAN marknadsföring!!!

  MIND CONTROL.

  Därför ser jag vad Dana är, och inte är. Är Dana Begåvad? JAVISST. Gjort mycket för sporten? Jovisst! Men vad och vem promotar han? Det marknaden vill se. Och vad vill de se? Ta TUF som ett exempel. När jag ids följa några avsnitt, så spelar jag alltid in dem, för att på så sätt slippa beskåda alla de redan på förhand bestämda dramaturgiska iscensatta konflikterna i huset om vem som tog vems smörgås. Ungefär på samma sätt som jag också spolar förbi reklamen. För visst gör inspelningsteamet omtagningar efter omtagningar tills dess att störda individer, som t ex Junie Browning som inte kan härbärgera minsta lilla motgång, frustration eller motsägelse, flippar ut helt. Helst också stupfull till på köpet. Man kan ju undra till vilka tittargrupper UFC vänder sig till egentligen? Den stora massan i USA? Just detta moment att erbjuda deltagarna obegränsade mängder med alkohol, tycker jag är ytterst spekulativt; och som alla vet har inte alkohol något med sporten att skaffa över huvud taget. Jag ser inte tjusningen med att vuxna män skall regrediera så till den milda grad som de gör i TUF. Det tillför inte sporten någonting alls. Vill jag bli uttråkad av familjelivets alla triviala små problem, så har jag nog av det hemma med tre barn och ett skogstokigt ex. Mäter jag tiden jag spolar förbi med min remote, är det mer än 90 % av dravlet som försvinner innan jag får njuta av kommentatorfria fighter. Styrkan med TUFs fighter är att man slipper komantatorerna - som i live, nästan. Sedan har vi momentet hur deltagarna presenteras sig själva. Tro för guds skull inte att det sker spontant från deltagarnas sida. Tro inget annat än att de läser innantill från ett manus, som dramaturgerna har producerat tillsammans med dem. Antingen genom att läsa direkt in i kameran eller som bakgrundsröst när inspelningsteamet gör hemma-hos-reportagen. För när ett äkta white trash som knappt kan läsa plötsligen citerar den ena filosofen efter den andra stora tänkaren …

  I dramaturgin tillhör det att Dana White dyker upp och att han aldrig är i affekt när han kommenterar deltagarnas göranden och låtanden. För märk väl att Dana alltid gör detta utanför gruppdynamikens små intriger. Kaos och ordning. Han deltar aldrig i såpan. Han är alltid samlad, sansad, till skillnad från deltagarna, och styr därför vad tittarna skall tycka. Det kallas riktare och används vid dåliga B-filmer. Det är därför vi aldrig får se Dana White upprörd eller ur balans, vilket han naturligtvis är till och från som vilken stressad VD som helst. Naturligtvis läser också han innantill från ett manus som han styr över och själv producerar och sist men inte minst också kontrollerar och godkänner. Dana White är inget annat än en framgångsrik försäljare.
  Säg att filmteamet använder 8 st filmkameror som är på så gott som dygnet runt. Det ger 24 x 8 = 192 oredigerade timmars inspelat material PER DYGN. Ett program sänds per vecka. Det ger långt över 1000 timmars material att klippa i hopp, för att sedan kunna vinkla historierna om deltagarna hur man vill. Här berättar dokusåpan den historia som tittarna vill ha - till skillnad från verkligheten.

  Dana äger nu tolkningsföreträdet och riktar deför publicen (som inte kan MMA) och utbildar därför publiken till vad MARKNADEN vill. Sedan säger man att MARKNADEN vill ha ditten eller datte. Varför säljer inte Spindels matcher bäst tror du? Han är ju bäst. UFC manipulerar och marknaden hyllar Dana W

  MIND CONTROL.
  MIND CONTROL.
  MIND CONTROL.

  Det säljer MER. I framtiden kommer därför UFC att bli en freakshow. Där avdankade ex kändisar skall sloss mot fettberg.

 65. nature skrev:

  @greg
  Ingenstans får man en sådan försäkring, men titta på andra nationella sporter i USA hur försäkringsbiten ser du där och jämför. Hur blev det med Mikey Burnett nackskada då? Läkarna villa att han skulle operera sig i The Ultimate Fighter 4! Betalade ZUFFA den operationen? Klart att Dana och ZUFFA till och från slänger ut några småpengar på skönhets operationer på fornnamnen - dålig marknadsföring i annat fall. Eller hur?

 66. nature skrev:

  @Elias Messias
  He he … Det är bra Elias Messias! Låt då entreprenörerna göra upp i oktagongen :wink:

 67. acke skrev:

  @nature - UFC är framgångsrikt mycket på grund av att dom har pengar, och det har dom för att dom säljer mycket, och dom säljer mycket pga manipulation från Dana (säger du själv).

  Alltså skulle UFC inte alls vara lika framgångsrikt om inte Dana varit med, för då skulle dom inte sålt lika mycket och skulle heller inte skapa lika mycket intresse och nyfikenhet, de skulle inte ha lika mycket pengar och om dom nu ska kunna ha en sån stor organisation som dom har nu så behövs dom pengarna.

  Om du nu vill att fighters ska få en livstids sjukförsäkring trots att de inte är under kontrakt, samtidigt som att du vill att Dana “Money Maker” White ska få kicken, hur tror du det kommer gå för UFC då? Organisationen skulle gå i graven.

  Dana White behövs för UFC. Så enkelt är det.

 68. nature skrev:

  Jag säger inte att Dana skal få sparken, men utbytbar är alla; men det är inte för SPORTENS bästa han jobbar, eller hur? Vad ha Kimbo I MMA att skaffa? Eller ex amerikanska fotbollsspelare? Tror du inte på fullaste allvar att det finns bättre deltagare runt om i världen? Det går en gräns för marknadsföring och det som på sikt kan skada sporten. Vill du se exkändiskar spöa fettberg? Även om marknaden vill det? Jag vill det inte i vart fall. Återigen, varför säljer inte Spindeln? Dana borde gå “back to basic i MMA och promota begåvningar inom sporten.” Våran egen Jörgen Krut skulle klara sig mycket bättre än Kimbo I TUF. Den saken är klar. Men han säljer väl inte så bra?

 69. MMABloggen » Blog Archive » Dana och Rashad pratar om Rampage skrev:

  [...] Quinton Rampage Jackson igår deklarerade att han skulle lägga av att fightas för att satsa på en skådespelarkarriär samt slippa Dana [...]

 70. Tom skrev:

  @nature
  håller inte med dig i den helheta av ditt uttalanden, TUF går INTE på manus till 100% självklart gör säker en del de men inte i närheten allt, du verkar ha sett lite av dana om du tror att allt han säger är på manus, finns de någon mer än dana som är säger så mycket ” in the moment” grejer som han gör? han har inget manus.
  Sen alla går att bytta ut. aldrig! visst fysiskt går att bytta ut men fungerar de lika bra? NEJ!!
  tro du ikea hade gått lika bra utan kamprad?tror du microsoft hade gått lika bra utan gates? nej inte där heller
  Och UFC är DANA och kommer ALDRIG gå lika bra utan honom.
  och sen varför spindelns matcher inte säljer lika bra…..?
  om jag säger cote och leties. Två sug matcher där spideln var usel även fast man visst att han kunde avsluta när som helst. Sen har han ingen personlighet heller, han kanske dansar lite han lär sig inte ens engelsk för att kunna prata själv, han spexar dåligt,tråkigt och lite. men skills har han ju.
  Jämför med Brock. där är de all action sen har han personlighet till 1000, han slänger skit här och där och han spelar på de. Samma med BJ skills så de skriker om de action och personlighet de är slicka blod m.m. Randy the american hero.lista bara fortsätter och all säljer bättre en silva även om dom inte är bättre men de är roligare att kolla på.

 71. nature skrev:

  I en Sportsliga sammanhang så brukar man säga att: “Må bästa man (kvinnan) vinna” till skillnad från showbis. Där gäller det att sälja.

 72. MMABloggen » Blog Archive » UFC 108 tar form skrev:

  [...] som pricken över i:et för TUF10-säsongen. Men Jackson valde istället att gå i (tillfällig?) pension från sporten för att söka lyckan på vita duken (även om risken finns att filmen skippar det steget och går [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235