Dagens citat

Jag var tvungen att stänga av det. Jag menar allvar, det var illa. Vissa matcher var hemska. Jag har aldrig sett någon match i WEC som skulle vara i närheten av att vara så dålig. För killarna i de lättare viktklasserna är mer tävlingslystna, de är i form och de är mer strategiska. Även när du tittar på en brottningsmatch på high school nivå så är ofta tungviktarna tråkigare att titta på. Jag är tungviktare och jag säger att matcherna inte är i närheten så spännande som lättviktarnas.

- Frank Mir delar med sig av sina tankar om TUF10 till MMA Weekly

18 Responses to “Dagens citat”

 1. Dykarn skrev:

  Så jävla sant!

 2. ludde skrev:

  Det första vettiga frank mir har sagt ¨på typ….. I kanske hela sitt liv

 3. MMAFan skrev:

  Det där uttalandet lär inte vara så populärt hos Dana :smile:

 4. Martin S skrev:

  Helrätt! Ett riktigt jävla sömnpiller..

 5. Sittarn skrev:

  @MMAFan: Dana måste vara pantad om han inte håller med Mir, iaf lite. Klart han inte sågar sin egen show i sin egen show.

 6. Ludde skrev:

  Tror ufc hade tjänat på att slå ihop med wec. Typ som nu när dem har svårt att hitta matcher till galor osv. Dom har ju mkt större alternativ om dem har featherweight och bantamweight med

 7. Klasse skrev:

  Ufc har väl inte problem att hitta matcher till galor? De har problem med huvudmatcher och att de största fighterna blir skadade. Och wec killarna lär ju knappast bli några huvudmatcher.

 8. jeNk skrev:

  @Klasse

  Jag håller inte med. Tidigare tyckte man att lättviktarna inte hade tillräcklig dragkraft men det måste vara på väg att släppa helt, för visst känns det naturligt att BJ Penn är huvudattraktionen på en gala?

  Jag skulle helt klart vara intresserad av att se t.ex. Torres, Faber eller Aldo (när han plöjt igenom några motståndare till :D ) vara på huvudkortet eller till och med som huvudmatch.

 9. mrK skrev:

  håller med klasse..

  om dom nu hade tjänat så mycket på att slå ihop UFC och WEC så hade förmodligen Dana redan gjort det.. för är det något dom kan så är det väl affärer?

  personligen tycker jag att för många fighters och galor i under samma namn (UFC) skulle göra det hela mer ointressant och väldigt svårt att vaska fram nya talanger.. lär även vara svårt att marknadsföra tex. 3 galor/månad.

 10. jeNk skrev:

  @mrK

  Jag säger inget om ihopslagning är bra eller dålig, det är en svår nöt som jag ännu inte har en klar uppfattning kring.

  Det jag inte håller med om är att fighters i de lättare vikterna inte skulle kunna vara huvudattraktionen på en gala. På sikt tror jag att det skulle fungera…

 11. Farujah skrev:

  För en gångs skull håller jag faktiskt med Frank Mir, ingen av årets matcher i TUF hade jag betalat en krona för att titta.

 12. AntonL skrev:

  Grejjen är såhär att tungvikt säljer, jag är rätt så säker på att just denna säsong har lockat fler tittare än alla lätt-/welterviktare under alla säsonger som har gått.

  Det har såvitt jag vet två fd NFL spelare och Kimbo Slice, det lär ju ha fått fler nykomlingar som aldrig ha kollat på MMA med andra ord.

  Wec må kanske ha bra matcher, men ärligt talat.. Skulle UFC satsa på fighter under -65 och -60 kg så hade de hamnat i konkurs.

  Det är tack vare Brock Lesnar som UFC kan rulla runt pga hans tidigare bakgrund som wrestling.

  Hajjar ni vad jag försöker säga? Det handlar inte huruvida det är mer sevärt att kolla på småa killar i -60 kg som kan göra fight of the year utan tunga killar som lockar tittare, vilket de har lyckats med.

  Samma sak med PRIDE Fc/K-1

 13. danne skrev:

  Jag tänker alltid att det är amerikanare som vill se HW medan européer är mer öppen för olika viktklassen, för att generalisera grovt.

  Själv gillar jag nog LHW pga att det finns väldigt många bra fighter samt att de är smidiga killar som fortfarande har knockout power

 14. affe skrev:

  @danne
  tror att japanerna gillar de flesta viktklasser de med

 15. Akira skrev:

  Tror att viktklasserna i WEC i UFC hade fungerat utmärkt, det gäller bara att marknadsföra dem så som man gör med alla andra.

 16. P. skrev:

  WEC är sjukt, sjukt underskattat. Jag har sett de 8-10 senaste galorna och inte en enda har varit trist. Kan knappt komma ihåg en tråkig enskild fight ens. Spelar ingen roll att jag än så länge kanske bara kan nämna 5-6 namn i WEC, ser fram emot varje gala oavsett vilka som står på kortet. Den senaste var rätt medelmåttig enligt WEC-standard och den var ändå mycket bättre än en genomsnittlig UFC-gala.

  UFC Fight Night 19 är nog en av årets bästa UFC-galor, och under hela tiden jag såg den satt jag och tänkte “Wow, det här är ju lika bra som WEC” snarare än “Det här är ju lika bra som en numrerad UFC-event”.

  Nu låter det som om jag tycker illa om UFC, vilket jag inte gör, men WEC har den ojämförligt mest jämna höga kvalitén av UFC, WEC, DREAM, Sengoku (som också är gravt underskattat, synd att deras framtid är oviss) och Strikeforce.

  Småkillarna är hungriga, tekniska, och har normalt bra nog kondition för att köra på för fullt hela matchen.

 17. Richard skrev:

  AntonL, jag blir lika trött på dina argument varenda gång, UFC skulle alltså konka om Brocken lägger av?
  Då lär de ju skära ner på omkostnaderna för han verkar ju vara på g att dö.

  Det är alltså roligare att se två stora tunga killar göra skitmatcher bara för att de är stora än två små killar göra en skitbra matcher?
  Folk lockas inte av att Kimbo är HW utan för att han är youtubekändis och varenda ghettograbbs stora hjälte i USA.
  Eller av samma anledning som folk vill se Brock, de vill se honom få stryk för att de avskyr karln.

  Du kan ju inte mena att den här säsongen av TUF haft en enda bra och underhållande match (nån har varit ok, men ingen har fan varit bra) eller?

  P. du tog orden ur munnen på mig eller snarare tangentbordet.:smile:
  Tror de flesta som är anti-WEC helt enkelt inte tagit sig tid att se på det, precis som med japansk MMA.

 18. Klas skrev:

  Ifall UFC och WEC kommer gå ihop nästa år så blir jag riktigt besviken. Kan inte se hur detta skulle innebära något positivt. WEC under Zuffa har senaste åren visat att de gång på gång kan sätta upp riktigt bra galor.

  För mig så skulle den satsning man pratat om länge nu vara betydligt bättre. WEC till PPV.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235