Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Dags att visa respekt!?

Dags att visa respekt!?

Var på stadion igår och såg mitt kära MFF förlora mot Djurgården. Större delen av denna plågsamt pinsamma match av laget i mitt hjärta satt jag och fundera på om jag skulle heja på Brock Lesnar eller Heath Herring. Jag var inte sen att kritisera, förkasta och inte minst förlöjliga Lesnars övergång från låtsas brottning till den stora scenen. Jag tyckte det skulle vara en smärre katastrof om en “nybörjare” på mma skulle komma in och vinna mot Frank MIr, en forna mästare (dock betoning på forna). Jag skrek av glädje när Mir med hjälp av finess och skönhet fick odjuret att klappa ut. Men redan efter matchen började jag sakta ändra min uppfattning om Lesnar. Ett par dagar tidigare visade han upp en väldigt sympatisk sida och efter matchen var han väldigt ödmjuk och poängterade att han hade mycket kvar att lära. Tar vi även i beaktning att han faktiskt gick ifrån plastbrottningens lukrativa och gröna kontrakt för att följa sina drömmar måste man redan här faktiskt ge honom en del respekt.

När det var dags för match hade jag bestämt mig, WAR LESNAR! Brock gör entre och ser ut som en mma:are, Herring gör entre och ser ut som The Undertakers kusin från landet. Jag känner mig än säkrare på mitt val. Matchen börjar med att Brock sänker cowboyen med en klockren höger för att följa upp med en tjurrusning som hade fått mig att luft tap:a i hopp om att komma levande ur stålburen. Efter detta så handlar det bara om en fighter och det är The Brock. Ärligt talat så har Herring inte en chans, verkligen ingen chans. När Brocken ser vad han har åstakommit i form av ett uppsvullet cowboy ansikte kan han inte låta bli att skratta, jag skrattar med honom. Vid ett tillfälle börjar han digga till hejar ramsorna och jag kan inte låta bli att efterlikna hans rytmiska huvud rörelse, THE BROCK! Vi är två mot tre i soffan, två som klappar i takt med Lesnars framgång medan den tredje klagar på att han inte kan avsluta bara kontrollera. Ligger sanning i det men jag väljer att att använda ett annat ord för den kontollen och det är dominans! Så plötsligt vänder allt, framförallt i min mage. Jag får en äcklig känsla i kroppen när jag plötsligt ser Brock förvandlas till en cowboy och förnedra den galna hästen. Klökningarna kommer reflex artat när han sliter i micken från Rogan och spottar ut meningar direkt tagna från Wrestlemania MXXI…respekten kanske får vänta.

Men det ska inte glömmas att Herring faktiskt även blev förnedrad rent sportsligt och att Brock Lesnar förmodligen blir ett namn att räkna med. Jag tror nästan att han kommer att klara sig hela vägen till att få utmana om bältet. Där kommer han dessutom demolera Nog fram till att han plötsligt märker att hans armbågs led fungerar åt båda hållen…

För att återknyta till (jävla) MFF så har de för tillfället en reklam i tidningen som säger att hjältar/stjärnor skapas under matcherna. The Brocks stjärna tändes denna kväll, om det blir en vacker stjärna att beskåda är dock tvivelaktigt.

38 Responses to “Dags att visa respekt!?”

 1. odb skrev:

  Jag e besviken på herring, om det blir en rematch nånsin kommer herring vinna.

 2. Joakim Briselius skrev:

  Inte en chans herring gjorde ju INGENTING.. Brock är ingen komplett fighter, men vem förväntar sig det efter tre matcher!?..
  Hade dock varit kul och se Fedor banka skiten ur honnom;)..

 3. Nicklas skrev:

  Jag tror inte heller Herring kommer vinna en eventuell rematch. Min gissning är att han innan matchen underskattade Lesnar GROVT, för att sen när fighten väl började bli helt paralyserad över hur bra delar av Lesnars game faktiskt är. Tyvärr så är ju Lesnar en “human blanket” och (att döma av hur han betedde sig efter fighten) en riktig idiot. Men jag tror att han kan bli att räkna med i framtiden, särskilt med tanke på hur svag UFC:s tungviktsdivision är.

 4. Jonas skrev:

  Fan gött när ni skriver sånt här, lite mer egna tankar i bloggen som den här texten och er blogg är komplett! Props!!

 5. Jooz skrev:

  Brottare borde förbjudas inom MMA.
  Finns det över huvud taget någonting tråkigare än Lay n’ pray såsom Brock visar upp. Utan sin storlek skulle han inte ha mycket att hämta i ringen. Brottare är oftast grymt starka men väl på marken inser de inte att de finns fler variabler än brottning i en MMA match, frånsett ett par hammerfists då och då.
  Domarna måste gå in snabbare och resa de tävlande upp när de märker vart matchen är på väg. Detta är en publiksport, snälla låt den vara det också.

 6. Pedro the Lion skrev:

  Anledningen till att man inte kan ta Lesnar till sitt hjärta ÄR ju verkligen att han saknar verktygen att avgöra (än så länge i alla fall), precis som i fallet med Sean Sherk. Brock kan säkert ligga å gnida mot Nogeria i fem ronder och plocka hem titeln också. Men hur kul skulle det va att ha en sån mästare?

  Sen tycker jag det är konstigt att ingen påpekat det uppenbara; dom tillhör egentligen inte samma viktklass. Herring vägde in på 250 pound utan att cutta och Rogan sa att Lesnar vägde typ 285 pounds under matchen. Självart spelar det roll om man bara förlitar sig på styrka och kontroll. Det känns som om spannet är lite väl stort i tungvikt. Ibland behövs det nästan en supertungviktsklass. Problemet är väl bara att den divisionen skulle bli rätt tunn.

  Sen fattar jag inte vad Robertobröderna snackade om. Tyckte verkligen inte att GSP gjorde en av sina sämre matcher. Han var aldrig illa ute ngn gång, slog ner sin motståndare 3-4 ggr och dominerade totalt. Antar att ni oxå tycker det?

 7. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  GSP imponerade starkt…full kontroll mot en mycket kompetent utmanare!

 8. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  hrmm..starkt…stort skulle de nog vara

 9. Morgall skrev:

  Brock Lesnar har en otrolig Stark bas inom Brottningen, och det kan ingen ta ifrån honom.18 års Erfarenhet och national champion år 2000 i USA, dessutom ett flertal andra stora titlar, Vi ska ha i åtanke att det är inte många människor som har åstadkommit det han gjort så han vet nog hur det är att tävla och aldrig ge upp..

  Och Varför ska vi Kritisera hans MMA debut, samt honom överhuvudtaget?..Alla MMA fighters har ju börjat någongång i livet, så vad är skillnaden med att han gör det, även fedor själv har varit nybörjare i sporten nångång i tiden.
  Skulle Fedor förlora på knockout, skulle plötsligt många säga att han är bortspolad…GSP blev knockad, men han har kommit starkare än någonsin. Brock Lesnar blev submittad, men nu har han besegrat en veteran som Heath Herring, jag tycker det är starkt överhuvudtaget att han tagit de steget att hoppa in i MMA och visa att han kan prestera..Tänk oxå på att det är inte MMA utövarna som säger att brock lesnar är fake, utan det är vi själva som står utanför buren som säger det..Att säga dessutom att Fedor skulle slå skiten ur Brock är bara idiotiskt..Klart han säkert skulle kunna de, men tänk då på hur lång MMA erfarenhet Fedor har.

  Joez,
  Jag vet inte om du har tittat speciellt mycket på MMA, och (Vad )Brottare generellt sett har presterat i MMA överhuvudtaget.

  En gång för länge sedan UFC 10 Då Mark coleman tog titeln, tog han ner sin motståndare och använde långa överhandsslag mot huvudet, Kallas Ground n Pound samt (Earhooling) slag mot örona från mount, HAns första 5 matchvinster var avslutat på TKO strikes på marken.
  Är man inte bra på submitta, så poundar man istället.
  Brottare är väldigt effektiva på att pounda ut sina motståndare, Matt Hughes,jason Lambert, Tito Ortiz, Mark coleman,Mark Kerr,Don Frye..Titta på deras record först och sedan kommentera.Att Brottare borde förbjudas är bara nonsens, då ett fåtal är ineffektiva

 10. Alexander skrev:

  Sporten fick ju sin början när en i allmänheten kanske tråkig stil visade sig extremt effektivt (bjj). Hela grejen med MMA är ju att använda sig av det som är effektivast, om det är brottning så…
  Idrott på proffesionell nivå handlar om att vinna, annars kan man ju kolla på Wrestling.

 11. Alexander skrev:

  Ang The Brock så tycker jag verkligen inte om honom och hoppades stort på Herring. Dels är det så att Dana White vill tjäna pengar på honom och jag hatar Dana så Brock får nog ta lite av det hatet oförtjänt, men framför allt tycker jag illa om honom för hans osportsliga beteende. Hur fan kan man peka och skratta åt sin motståndare i ringen med sån total avsaknad av ödmjukhet. Inser att han nog bara var glad för han insåg att han skulle vinna, men det är ändå oförsvarbart. Att sen sätta sig på honom och rida tycker jag borde kostat honom hans vinstsumma.

  Sen tycke jag inte om honom för att han hans avsaknad av teknik. Han har bra brottning, framför allt är han duktig på att kontrollera sin motståndare och har bra balans, sen efter det är det bara hans fysik för hela slanten. Han är stor och explosiv med bra kondis och jag tycker faktiskt att that´s it. Jag gillar tekniska fighters och det är även den typen av fighters som i min mening kommer att ge sporten sport stämpel. När folk såg Ali dansa i ringen blev boxningen vacker i allmänhetens ögon. När folk får se stora monster som Lesnar i ringen köra sin WWF stil och köra hammarlag..det hela ger MMA en leksaks stämpel. Med detta sagt så handlar det ju om att vinna som jag så ofta påpekar. Och hur illa jag än tycker om honom så vann han dominerande, så det är inte mycket annat för mig att göra än att gilla läget, hoppas på att Brock åker fast i dopning kontroll för annars tror jag han kan bli mästare. Tyvärr. Hoppas dock mest på att, som Geniet a.k.a Mattias, sa att Nog visa Brock att hans armbågsled inte ska kunna böjas på det hållet egentligen.

  Sen tycker jag att den mentala bilden Geniet a.k.a Mattias gav mig är fantastisk. Tänk att du blir slagen hårt i huvudet och när du tittar upp så ser du 240 kilo tattuerade muskler komma tjurrusande mot dig.

  Tur att Herring flyttade huvudet i sista stund annars hade nog Bruce Buffer sagt: And winner by Death..Brooooock Leeesnnaaarr.
  Sen hade Lesnar i sann WWF stil plockat upp Herrings huvud och kastat ut det i publiken.

 12. LittleBrother skrev:

  jag säger som paulo och ian i takt…..

  OJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOOJOJOJ HAN TUGGAR LÄDER

 13. Pontus skrev:

  —> Pedro
  Viktklasserna bestäms av vad du väger på invägningen, ingenting annat. GSP och Fitch vägde säkerligen en bra bit över 170 lbs båda två men ingen ifrågasätter dem som welterviktare.

  —–> Jooz
  Kolla på K1 istället om du inte gillar markbiten i MMA.

  När Lesnar vann fick jag först en känsla av “In your face” på att mma-förståsigpåare som baktalar wrestling som platsbrottning och låtsasbrottning osv. Tyvärr förstördes detta totalt när Lesnar hånade Herring efter matchen. DIN FÖRBANNADE JÄVLA DRYGA IDIOT, JAG HATAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA OCH JAG HOPPAS DU DÖR AV HJÄRTINFARKT IMORGON (inte så osannolikt, RIP Guerrero, m.fl.).

 14. Pontus skrev:

  Not: WWF heter nu mer WWE - World Wrestling Entertainment eftersom WWF - World Wildlife Foundation gick till domstol om rätten till namnet.

  Lesnar är stor, stark, explosiv och har duglig kondis och bra balans - fler komponenter än vad de flesta tungviktarna har. Hur kan man klaga på detta?

 15. Morgall skrev:

  GSP är Kyokoshin Karate svartbältare, tränade endast det., men han var duktig och ville gärna lära sig de andra stilarna såsom BJJ och brottning.. GSP har inte ens haft en brottningsbakrund, dock har han ändå tagit ner fighters, som Matt hughes, Frank trigg, sean sherk, Josh kosheck, Jon fitch, och dessutom hållit dem kvar på deras rygg.

  Har man en stark bas, är det alltid enkelt att lära sig dem andra elementen, som sedan slås ihop till en komplett MMA fighter.

  Brock Lesnar beter sig osportsligt ja, men han kan fortfarande bli en bra fighter..Sport och personlighet är två olika saker.,jämförelsevis gillar jag inte att gå till tandläkaren, och jag gillar inte tandläkare överhuvudtaget, men jag vet att dem är proffessionella och kan göra sitt jobb..Det är därför Tim Sylvia aldrig fick respekten, alla tyckte helt enkelt att han var för stor och kaxig, varje gång han vann, så var det detsamma..Men han är fortfarande en bra fighter.

  Alexander

  Ali hade tekniken, och fotarbetet, men tänk på att han själv blev besegrad av styrkan/ Joe Frazier.

 16. Pedro the Lion skrev:

  Pontus: Ja jag vet såklart att alla fajters väger mer när de går match men avståndet mellan 185 pounds och 205 pounds är ju som synes mkt mindre än avståndet 205-265 pounds. Att sänka den övre gränsen känns ganska motiverat men det innebär väl att det blir en del gigantiska fajters över som inte kan hitta ngn moståndare. Det är ju inte så svårt att lista ut hur det skulle gå mellan lille Brandon Vera och den store Lesnar, trots att båda är tungviktare (Brandon har iofs gått ner nu men).

 17. Joakim skrev:

  Visst så kanske lesnar’s “horse riding” inte jätte snällt. men han är van med att showa och synas efter WWE. kan han kommit på ren reflex! så han kommer undan denna gång!!

  Sjukt impad av honom..han är inte så erfaren i buren och spelade säkert! taktiskt, moget och smart.

 18. Jooz skrev:

  Älskar att vi fått igång en debatt här.
  Missförstå mig rätt nu, jag vet vad MMA innebär i all dess mening, inklusive spelet på marken. För övrigt tycker jag att de tekniska matcherna på marken är de roligaste att kolla på, så K1 är inget för mig.
  Jag förstår vidden av att kunna dominera en motståndare på marken, och jag förstår även hur effektivt detta är. Ja, jag har sett vad brottare presterat genom åren, har själv brottats och har inget emot brottare, det jag vill komma till är att det blir tråkigt för PUBLIKEN med såna här typer av matcher. All cred till Brock, Koscheck och alla de andra lay n’ pray killarna som vinner sina matcher så här, det går ju trots allt ut på att vinna.
  Men som åskådare ber jag för fler fighters som krigar för publiken, även om Zlatan inte är den mest effektiva fotbollsspelaren är han otroligt rolig att kolla på, för han bjuder till. Så mitt ovanstående inlägg handlade enbart om mina åsikter från läktaren, inte från ringen. Peace.

 19. Jonas skrev:

  Ok kanske det inte var det sportsligaste av Brock att rida Herring, men herregud är det så jävla farligt egentligen… Han showade lite och var säkerligen skitglad att han hade vunnit… Klagade ni lika mycke på Randy Couture när han spankade Tito??

 20. Pontus skrev:

  OK, jag överreagerade, ursäkta mig. Går det att radera?

 21. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  Tycker faktiskt inte The Brock var särskilt lay and prayig utan tvärtom väldigt rörlig på marken, sökte ständigt nya positioner. Herring tålde mycket stryk samtidigt som Lesnar kanske behöver ett par till verktyg i lådan för att avsluta en match mot en rutinerad motståndare. Herring förstod exempelvis tidigt att han skulle ge upp sin rygg då Lesnar inte riktigt visste vad han skulle göra när bakhuvudet satte stopp för slagregnet. Detta tror jag Brock har en lösning på till nästa match. Brock gjorde i ärlighetens namn en jättematch. Inte långt ifrån den prestation vi bevittnade GSP göra (lägg ingen vikt i någon djupare analys dessa fighters emellan då det i mångsidighet skiljer ljusår dem emellan). “Problemet” var att de båda mötte rutinerade, stryktåliga och väldigt duktiga fighters…

 22. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  Pontus: Haha, vill du inte att han ska dö längre :)

 23. jb skrev:

  LnP resulterar inte i att motståndarens ansikte ser ut som en hamburgare efter fighten..

  i övrigt blir det genast wwe-manér när lesnar gör det och fanboysen rasar.. när tito eller kendall kör gravediggergrejen efter matchen är det coolt inte osportsligt, när bj slickar blod från handskarna klagar ingen, när folk håller strypningar efter att motståndaren klappat tycker dom flesta att motståndaren behövde läras en läxa osv.

  poängen är att folk inte ska döma lesnar för att han varit i wwe eftersom det inte har nåt med hans mma att göra, sen om han är ett svin privat eller inte låter jag vara osagt…

 24. jeNk skrev:

  Geniet: “Tycker faktiskt inte The Brock var särskilt lay and prayig utan tvärtom väldigt rörlig på marken, sökte ständigt nya positioner.”

  Lay n’ prey (eller lega och prega som det nu ska heta ;) ) handlar för mig om att ligga och kontrollera sin motståndare utan att arbeta för att avsluta matchen. Det är precis vad Brock gjorde…och han gjorde det fantastiskt.

  Suveränt inlägg…fler sådana!

 25. LittleBrother skrev:

  OJOJOJOJOJOJOJOJ HAN KÄKAR LÄDER

 26. Creanpao skrev:

  Folk har glömt hur respektlös Hearing var mot Check Kongo och hur han i intervjun underskattade Brock.

  Så rätt åt honom.

  All respekt till Brock, för den match han visade upp.
  Trost allt är de hans 2 match han får möta rutinerade o bra fighters.

  Forsätter han så här tror jag ingen fighter har någon chans mot honom.

 27. jb skrev:

  vet inte hur mycket sanning det ligger i det men jag hörde att herring innan matchen uttryckt sitt missnöje över att få möta nån så orutinerad som lesnar till dana white och att detta uppdagats för lesnars camp.. kanske därför han hånade honom lite?

 28. Joakim Briselius skrev:

  Haha ÄLSKAR att ni trycker ner BJJ-Jooz:) som han grät när Brock vann (goda vänner).
  Tror att problemet är att han har noll koll på hur han ska möta en motståndare i ringen, tillskillnad från sparring..
  Tar nog ett par tråkiga matchen innan han förstår att publiken vill se en bra fight! inte en brottningsmatch..
  Men som sagt tidigare alla börjar från noll! Han kommer bli bättre, frågan är hur bra? Hur stor potential har han?..

  Många stora namn från brottarvärlden har blivit stora inom MMA.. Kan inte Brock bli “stor” han med..? större än vad han är idag.. hahaha

 29. alexander skrev:

  Fan vad alla snackar om att BJ Penn gjorde si och den andre och tredje gjorde så. osportsligt beteende är osportsligt beteende sen bryr jag mig inte vad han heter.

  Jooz; Zlatans teknik är framför allt funktionell. Det är det som gör den underhållande. Ingen fotbollsspelare uppnår den statusen Zlatan åtnjuter utan att vara en effektiv och funktionell spelare. Han använder sin teknik för att skapa lägen, inte teknik för teknikens skull.

 30. alexander skrev:

  Morgall: Ai förlorade mot Fraizer efter ett 3 år långt uppehåll, kom sen tillbaka och vann i the thrilla in Manilla där han skapade rope a dope stilen. Den matchen minns alla, där Fraizer stod och slog sig trött, och sen knockade Ali honom i sista ronden. Men oavsett vem som vann så är min poäng att tekniska Fighters är bra för sporten. Jag menar ta en vanlig medel svensson som inte är ett dugg sportintresserad och fråga honom om boxning, fotboll, tennis och hockey, vad tror du han säger: Ali, Maradona, Pele, Björn Borg, Gretsky. namn som alla känner till oavsett om de vet nånting om sporten eller inte.

 31. Niklas skrev:

  Är det bara jag som tycker att Brock ser ut som “the Swede” i filmen Heartbreak ridge? Det torde alltså behövas en småfull, irriterad Clint Eastwood för att slå honom. Skämt åsido, så tror jag att hans beteende efter matchen hade mer att göra med adrenalinkick än med WWE-stil att göra.

 32. Nicklas skrev:

  Var det inte i fighten mot Foreman som den tekniken blev verkligt känd? Har för mig att den inte var lika framgångsrik mot Frazier… Men detta var ju LÅNGT innan jag föddes så vad vet jag? :grin:

 33. Nicklas skrev:

  Hittade på Wikipedia om rope-a-dope: http://en.wikipedia.org/wiki/Rope-a-dope

  Lite Off topic såhär på förmiddagen.

 34. Joakim Borgudd skrev:

  All credd till Lesnar, jag hade Herring som vinnare men måste säga att han var pinsamt dålig. Lesnar gjorde det väldigt bra, just hur han rörde sig på mattan. Sen är det klart att det hade blivit annan match om inte Herrings öga blev fuckat på en gång, men man undrar ju vad hans gameplan var? Gå in i klinch och sen i princip kasta sig själv mot 130kg brottare? Så varje gång dom kom ner i mattan fick Lesnar ryggen, jävligt dåligt.

 35. alexander skrev:

  Jag växlade visst ihop Ali matcherna lite hur som helst där. Hade tagit en öl extra och blev modig. Fel av mig, ska käll kolla bättre nästa gång. :oops:

 36. herr_tomte skrev:

  så vad säger ni..

  kongo vs lessnar härnäst?

 37. alexander skrev:

  Bob Sapp vs Lesnar.

  Eller…A.Silva, GSP och BJ Penn tillsammans mot Lesnar, in med alla i buren, inga ronder, inga dommare. Wrestling style!!! :shock:

 38. historia de sexo skrev:

  OOOh! What a nice site you’ve got in here:))

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235