Daley pratar Kampmann

När Mike Swick skadade sig blev det den thaiboxande britten Paul Daley som fick chansen att möta vår danska vän på UFC 103 den 19 september. Och eftersom vi på MMABloggen är stora fans av Martin Kampmann, tog vi ett litet snack med britten Daley för att kolla hur han såg på sin match mot Kampmann.

Daley är 26 år gammal och debuterade 2003 med en bakgrund i bland annat thaiboxning och karate. Genom åren har det blivit matcher i bland annat EliteXC, Strikeforce, Cage rage och Pancrase. Och hans största merit är kanske titeln i Cage rage som han vann mot Duane Ludwig. Dessutom gick han en titelmatch i EliteXC mot suveränen Jake Shields där han blev utdragen i den andra ronden.

Just submissions har väl varit hans akilleshäl under karriären, av hans 8 förluster har hela 5 kommit via just submission. Däremot har han aldrig blivit knockad men har själv knockad ett helt gäng motståndare. Av hans 21 vinster har hela 16 kommit via just knockout. Och genom den beskrivningen har vi en ganska bra bild av vilken typ av fighter Daley här.

Vad tänkte du när du fick samtalet från Joe Silva om att hoppa in mot Martin Kampmann?
Jag tänkte, perfekt! Det är en grym match men också en svårare motståndare. Dessutom en mycket större fight på huvudkortet istället.

Vad har du att säga om Kampmann?
Han är en riktigt bra och allsidig fighter, jag tror att han är riktigt farlig motståndare.

Hur ser du dig själv slå honom?
Jag ser framför mig en knockout där domaren drar bort mig från honom och doktorn rusar in.

Är UFC var du vill vara?
Just nu i alla fall, UFC är en chans jag inte kunde missa. Det innebär ju att gå matcher för den bästa organisationen i världen

Hur kom det sig att du började med MMA?
En lång historia kort, jag har tränat kampsport sen jag var liten. Men jag såg en tidig UFC-video och började träna MMA för 6-7 år sedan.

Hur ser din träning ut?
Jag gillar att resa och träna lite överallt. Men min huvudbas är Team rough house i Nottingham. Där tränar jag med Dean Amasinger, Andre Winner, Jim Wallhead, Lee Livingstone, Dan Hardy och grabbarna. I Holland tränar jag på Mike’s Gym.

Är det något speciellt du jobbar med just nu på träningen?
Jag jobbar med mina svagheter och speciellt med att inte låta mina motståndare utnyttja dessa sidor.

Tänker du på att Kampmann är en bra grappler?
Inte mycket egentligen. Vad kan jag säga, han är en bra grappler och jag kommer att undvika att hamna på marken med honom.

Du blev dominerad på marken av Shields, är du bättre där än vad du visade den gången?
Jag kan säga såhär, är Nick Thompson bättre på marken än vad han visade mot Shields? Eller Robbie Lawler, eller BJJ-svartbältet Renato Verisimio? Shields är en av världens bästa grapplers, det är inte jag så därför såg jag inte bra ut mot honom. Men jag jobbar med det hela tiden.

Vilka är dina favoritfighters?
De är så många, Floyd Mayweather rj, Miguel Cotto, Anderson Silva, Badr Hari, Melvin Manhoef, Georges St. Pierre, Andy Souwer och Buakaw Por Pramuk.

6 Responses to “Daley pratar Kampmann”

 1. jeNk skrev:

  Du blev dominerad på marken av Shields, är du bättre där än vad du visade den gången?

  En vågad fråga som fick ett bra svar!

 2. skurtbert skrev:

  verkligen :)

 3. christian skrev:

  Tack för den!

 4. Brad Nowell skrev:

  Tack så mkt för den här intressanta intervjun. Flera bra frågor. Jag tycker ju såklart det är synd att Swick blev skadad då han hade varit en större utmaning för Kampmann, men Semtex är långt ifrån ofarlig. Inte så oväntat kanske att han har Melvin Manhoef som en av sina favoritfighters :grin:

 5. Joakim Borgudd skrev:

  Tack för det, härligt att ni uppskattar intervjuer med även lite mer okända fighters. Och det blev ju lite vinkling just mot Kampmann men hoppas att ni läsare också gillar riktigt mycket honom precis som jag.

 6. MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 103 - Huvudkortet skrev:

  [...] men sen Swick skadade sig fick den debuterande britten Daley Hoppa in. Honom intervjuade vi nyligen här och grundläggande är han en riktigt farlig thaiboxare som kommer att vinna mot mot många i [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235