Dan Henderson på väg till Strikeforce?

Dan Hendersons kontrakt med UFC har gått ut men de nya kontrakts-förhandlingar har inte fallit väl ut då UFC anser att Hendo kräver allt för mycket och om det har Dana White sagt följande.

“Vi har en bra relation med Henderson, det finns absolut ingen hätskhet mellan oss. Han hade en summa han tyckte att han var värd och vi hade våran. Vi lyckades aldrig hitta en summa båda parterna var nöjda med”.

Ryktena florerar om att Henderson skulle vara på väg att skriva ett kontrakt med Strikeforce. Hans team var snabba med att säga att inga kontraktsförhandlingar är aktuella efter att UFC avslagit hans förslag, vare sig med Strikeforce eller någon annan organisation. Henderson har träffat ansvariga kontraktsförhandlare hos Strikeforce som upplyst honom om vad han behöver veta om Strikeforce. Hendersons vän och affärspartner Aaron Crecy var snabbt ute med att säga att det vore förhastat att tro att Hendo kommer att skriva på för Strikeforce bara för att han var och samtalade med de ansvariga i organisationen.

Det hela kan vara ett spel av Henderson för att markera att han är allvarlig i sina ”hot” om att skriva på för Strikeforce, men samtidigt är Dana White ingen man vill bråka med. Dan Henderson är idag 39 år gammal och kommer troligtvis inte att hålla på med professionell MMA länge till. Han kan ha ansett att det stundande kontraktet är det sista han skriver för en stor organisation och därav krävt mycket pengar.

Trots att jag inte har någon koll på hur mycket han krävt och vad UFC erbjudit så tycker jag att han borde acceptera deras förslag. Mellanviktsdivisionen i UFC har för tillfället flera duktiga fighters som hade hållit divisionen vid liv även utan Henderson. Hendo borde därmed sänka sina krav och istället satsa på en sista jakt på titeln och förhoppningsvis kommer förhandlingarna mötas någonstans mittemellan Hendersons och UFC:s förslag.

41 Responses to “Dan Henderson på väg till Strikeforce?”

 1. Emil skrev:

  Tvivlar på detta. Men vi får väl se.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Jag är också lite tveksam, Hendo fick totalt 250 000 dollar för vinsten mot Bisping där var 150 000 vinstbonus, han vill väl främst ha en högre garanterad lön, det kan han kanske få. Men det lär inte bli mkt mer än totalt vad han får nu liksom och jag är tveksam till att Strikeforce skulle betala mkt mer heller för honom. En grym kille men kanske inte någon som är ett jättestort dragplåster hos alla vanliga fans.

  Men vi får se, man ska ju inte bråka med Dana om kontrakt då kan man råka illa ut så Dana kanske struntar i att förhandla mer bara för att jävlas.

 3. julle skrev:

  Jag undrar varför dom inte pröjsar Hendo vad han vill ha, han är ju trotsallt en legend och får nog inte ens hälften av vad Lesnar får… Eller så kanske dom kör ett klassiskt prank bara, dom vet att han vill möta Silva igen och antagligen inte skriver på för några andra…. Vilken mysterium!

 4. David skrev:

  Vore EXTREMT märkligt om UFC släppte Henderson nu, eftersom dom har byggt upp honom med The Ultimate Fighter samt en extremt bra avslutning via hans knock på den största mma-galan, i den vanlige åskådarens ögon.

  Känns också märkligt att han sista match på kontraktet gick på en sån högt profilerad gala.

  Om Strikeforce får Henderson får de inte bara en extremt bra fighter, det får också tonvis med gratis reklam, vilket är värt extremt mycket pengar.

 5. Benke skrev:

  Problemet för UFC är att Henderson inte är en beprövad headliner (känns som han alltid varit andra gubbe i sina headliners). Jag tror personligen att han skulle fungera utmärkt som headliner för en mellanstor gala efter Bisping-knocken. Men de går förmodligen efter vad han dragit in tidigare när de ger honom ett förslag.

  Man måste dock förstå att Hendo vill få ut så mycket som möjligt av det här läget. Han har aldrig varit ett större namn i USA. Han kommer förmodligen skriva sitt sista kontrakt och det är dags att få betalt för en lång och framgångsrik karriär.

  Det märkliga med allt det här är att UFC egentligen borde vilja ha Anderson Silva-Hendo. Hardcore-fansen vill se matchen, även om de också vill se Silva mot Belfort, men framförallt tror jag att det skulle dra fler ppv’s med Hendo. Den amerikanske hjälten mot den oslagbare mästaren. Allt finns på plats. Istället riskerar UFC den matchen genom att ställa Hendo mot Marquardt som är en mycket farlig motståndare i alla lägen. Speciellt om Hendo envisas med att inte använda sin brottning.

  För Strikeforce vore Henderson naturligtvis guld värd. Han har besegrat tunga UFC-namn nyligen. Han är en amerikansk hjälte. Han kommer dra tittare och skulle han torska mot Mousasi, King Mo eller vad de nu kan tänkas ge honom så har de helt plötsligt placerat sig i samma division som UFC. Jag tror att UFC och Hendo kommer gå en vända till med förhandlingar innan Strikeforce blir ett seriöst alternativ, men Strikeforce (eller snarare Showtime) kan säkert vara beredda att matcha Hendos krav i det läget.

 6. Farujah skrev:

  Bra för strikeforce, Henderson vs Mousasi? ;D

 7. Daniel Bodin skrev:

  Tänkte skriva ett rätt långt inlägg men då hade benke redan skrivit i stort sett allt jag ville ha sagt :smile:
  Håller med i allt förutom att jag gärna ser Hendo -Marquardt

 8. jb skrev:

  frågan är väl om strikeforce vill betala eventuella 500k$/match för henderson, det finns inte skitmånga heta matcher för dom som kan ge tillbaka den utgiften och ge dem vinst.

  denna artikeln tycker jag ser problemet på ett bra sätt

  http://www.bloodyelbow.com/2009/10/16/1088508/note-to-dan-henderson-dana-white

  “Hendo’s not going to get the kind of guaranteed pay day he wants from the UFC and I doubt Strikeforce will want to pay him half a million dollars guaranteed either. He’s got some value to Strikeforce as someone who could headline a Showtime against the winner of Mayhem Miller/Jake Shields or maybe against Gegard Mousasi. Maybe he could even fight Frank Shamrock or Cung Le in a match that would be booked for its promotional rather than competitive value. But I don’t see that being worth $500,000 up front guaranteed to Strikeforce.”

 9. Martin skrev:

  Då tycker jag dom ska släppa honom. Tycker inte fighter ska få löjligt höga summor som i boxning. Det slutar med att det räcker med en match vart tredje år, då dom tjänar snuskigt mycket pengar..

 10. David skrev:

  Var kommer en halv mille per match ifrån? Jag såg den nämnas i bloody elbow artikeln, men finns det en faktiskt källa till det? Om inte, låt oss hålla diskussionen om vad vi vet och inte tror oss veta, det är en stor skillnad.

 11. Morgall skrev:

  Att erbjuda Fedor “Spekulerande summan” 30 miljoner dollar går jävligt bra, som inte ens har någon erfarenhet i cagen, men att ge 500 000 till Henderson som är på väg upp och kan potentiellt hota Anderson Silva, ne då är det helt galet., även en match mot Marquardt skulle i min åsikt vara en riktig stormatch. Det är lätt att glömma bort Hendersons prestation mot Anderson silva.

 12. lars skrev:

  Hendo är på väg ner och bara för att han var bra i pride för 5 år sen så har inte gått mer än vadå 3 max 4 matcher i UFC.
  Och är väl inte ngn UFC legend som Liddell och Couture mfl men det vore väl bra om han gick till strikeforce så blir alla UFC hatare här glada:twisted:

 13. Äpplet skrev:

  I mina ögon så är hendo en större än couture och liddell

 14. christian skrev:

  Tack för insikten!
  Har också svårt att tro att Hendo inte blir kvar i Ufc med tanke på hur hans senaste 3 har gått och med tanke på TUF 9.
  MEN ifall han går till Strikforce så har dom ju gjort ytterligare en sjuk värvning, men tror som sagt inte på det.

  Tack till jb för länken tidigare idag.

 15. lars skrev:

  Det är mkt möjligt att Hendo är större än Couture och Liddell (jag har svårt att se vad som är så bra med dem) men i UFC:s ögon så är de större för att de har varit där alltid och varit med och byggt upp UFC,det har ju Dana sagt flera gånger.Hendo har inte det och då får han inga stålar heller så enkelt är det. OOch om Fedor verkligen blev erbjuden 30m$ för 6 matcher och procent på ppv och få ha M1 Global reklam,ja då måste ham va dum i huvvet eller Helt enkelt vara rädd för att möta Brock etc. För så mkt kan han väl aldrig tjäna i strikeforce även om han äger halva.

 16. Farujah skrev:

  Lars……..Tror du verkligen att Fedor hade tackat nej till ett sånt kontrakt? Försöker du intala dig själv att Fedor är rädd för att möta brock? Ordet rädd existerar nog inte hos honom i fightingsammanhang.

  Detta har ju varit dana whites taktik från början, att utmåla fedor som den galna ryssen som är omöjlig att tillfredsställa, medan han försöker framställa själv som den snälla killen som bara försöker att fixxa matchen alla fans vill se. Dana White försöker hela tiden att mobba runt alla, håller man inte med honom är man antingen crazy, stupid, fucked up, scumbag osv. Han har själv aldrig bekräftat att fedor skulle fått dom här summorna, och hade det legat någon sanning i det påståendet så hade han väl varit den första att påpeka detta? White är expert på att manipulera människor genom media.

  När Randy var på väg att lämna organisationen kallade han honom till och med homosexuell på en presskonferens. Att bete sig på det här sättet kan väl gå för sig om du är en lätt efterbliven 9 åring, men inte när du är presidenten för ett stort företag som försöker att nå acceptens i mainstream media.

 17. Andreas skrev:

  Fedor signade inte med UFC för att han vet att han skulle bli slaktad av Brock.

 18. Torsten skrev:

  och det har Fedor berättat själv för dej eller vad? :shock:

 19. Farujah skrev:

  Andreas…………

 20. Tom skrev:

  nä Hendo är inte större än couture och LIddell, Chuck är fortfarande den största mma stjärnan genom tiderna för att han växte med sporten och med UFC, Couture är lite likadan och speciell just för sin ålder så Hendo tar inte dom.

  Och visst Fedor var nog inte rädd för Brock efter alla han möt men ge gärna någon vettig förklaring på varför han inte är i UFC?
  För allvarligt FArhjua du är en känd Brock hatare och Fedor avgudare och tro också i stort sätt att allt Dana white säger och gör är manupilativt och löng.
  det får man vara de med men svara på varför tack Fedor nej?
  ett svar utan att skylla på att Dana ljuger skulle vara kul att höra

 21. Andreas skrev:

  Fedor fick ett rent ekonomiskt helt galet jävla bra erbjudande av ufc och tog det inte… Så vad kan problemet vara? Han är rädd för att hans gudastatus ska förstöras av 120 kg bonde, så därför väljer han möta grabbar som är en div lägre.

  Man kan inte vara världens bästa fotbollsspelare om man väljer att spela i allsvenskan, istället för i serie A…

 22. lars skrev:

  Det känns väl som att det är så enkelt som Andreas skriver.
  oavsett om han blev erbjuden monster kontraktet eller inte så hade han fått en jävla massa deg för en enda match mot Brock om han hade velat det så enkelt är det. Han hade säkert inte behövt signa med UFC för mer än en Match mot Brock men han vågade inte utan valde Brett Rogers istället.

 23. pirreus skrev:

  Andreas kanske för att han vill bygga upp sitt namn i USA innan han tar UFC-kontraktet? Kanske för att UFC vägrade co-promota med M1-global?

  Och sen är UFCs ända nackdel just det här, att de inte vill betala sina fighters det som dom kräver. Om det fortsätter såhär kanske Strikeforce får över några till större namn och sen har de byggt upp konkurans för sig själva. Jag menar, det skulle bli dyrt för Strikeforce i början men de tjänar på det i längden.

 24. Farujah skrev:

  Andreas, så du tror på allvar att fedor är rädd för att möta brock? Idiotiskt av dig att dra sådana slutsatser när man tydligt i dina kommentarer kan se att du aldrig sysslat med kampsport. Ditt sunda förnuft verkar ju också vara ytterst begränsat.

  Fedor är delägare i m-1, äger 20% av ett företag som försöker att etablera sig inom MMA scenen. Ligger det då inte i hans intresse att försöka tjäna pengar på detta varumärke? Det är ju det som allt i slutändan handlar, pengar, att kunna försörja sin familj. Fedor är inte så dum att han kommer att låta Dana White ta hela kakan och sedan hoppas på att slicka åt sig smulorna. För det är ju det som UFC gör i dagsläget mot sina fighters. Han förhandlar på precis samma sätt som UFC gör med nationella kanaler i USA. “När rätt deal kommer så gör vi det”, sa Dana White, exakt samma sak som Fedor har sagt om att fightas i UFC. Skillnaden är att när Dana White gör det så tycker han själv att han är jättesmart, men han gillar naturligtvis inte det när en person använder samma taktik mot honom. Fedor vet vad han är värd, och förhoppningsvis kan Strikeforce så småningom med CBS i ryggen sakta men säkert etablera sig som ett alternativ till UFC.

  Alla antar att Brock kan besegra alla bara för att han är stor och atletisk, men det krävs mer än så för att vara en fighter. Allt är mentalt egentligen, eller allt börjar med det mentala och där har fedor ett enormt övertag. Inte bara är han bättre i alla discipliner förutom takedowns, han vet också hur det är att vara i tuffa fighter. Han kan ta en smäll, medan brock såg fåglar av Frank knä som snuddade honom.

 25. Farujah skrev:

  Tom, brock hatare är jag för att jag tycker att han är överskattad och bara en produkt av UFCs hypemaskin utan prestera något speciellt? Jag tycker inte att det räcker med att vara stor och atletisk för att vara en fighter.

  Är du dum på riktigt eller låtsas du bara? Jag har gett en förklaring på det hela som varje människa med 2 hjärnceller borde kunna ta till sig av.

  Det enda Dana White har sagt angående fedors kontrakt var det att han fick ett jättebra kontraktsförslag. Vad ska han annars säga? Att han fick ett dåligt kontrakt som han avböjde? Han visste säkert från början att det aldrig skulle gå att signa fedor utan en co-promotion, vilket jag förstår att UFC inte vill göra. Tänk dig att du har bakat en paj tårta, och så vill jag ha hälften av den bara för att jag har med lite strössel. Men han såg detta samtidigt också som ett tillfälle att kunna svartmåla fedor till max, att till och med försöka vända hardcorefansen emot honom. Han försöker få det att se ut så här: “han ger fedor ett kontraktsförslag som är fantastiskt, men ryssarna har helt orimliga krav och går inte med på detta, Dana framställs som den goda som vill ge fansen matchen alla drömmer om, medan fedor, av många hyllad som den bäste, inte vill gå med på detta, och Dana kan ostört fortsätta att trashtalka honom”. Jag försöker bara att ge en version av vad som kan ha hänt, jag har ingen aning. Men att sitta och säga att Fedor är rädd för brock är ju rentav befängt.

  Det jag försöker säga är att ingen av oss vet vad som hände, förutom Dana White och Fedor emelianenko. Det finns ett talesätt som säger att mynt ett alltid har två sidor…..

 26. Andreas skrev:

  Haha lugna nu Farujah. Han är inte rädd för själva mötet, utan snarare för efterspelet när han förlorat och de 40 st som fortfarande ser han som en gud slutar att göra det. För han är inte så jävla stor bland mainstrem-publiken i USA, och för ett företag är det viktigare att dem köper ens produkter, inte att du 39st + Farujah gör det…

  Haha och du kan va ju jävla mentalt stark du vill, men möter man någon som är betydligt större så hjälper det föga. Jag tränar visst kampsport och jag märker direkt att du är en sån där som väger 55 kg, och tycker att större bara har en nackdel när de har mycket muskler eftersom man blir trött, och att man faktiskt inte slår hårdare bara därför ;)

  Och rent ekonomiskt hade ju UFC varit 100 ggr bättre alt, han hade fått sjukt bra betalt / match + att han hade blivit mycket större bland fans i USA och på så sätt haft betydligt lättare att marknadsföra sitt skitbolag.

 27. Farujah skrev:

  heheh jag går runt på 95-96 kg =).

  Naturligtvis har Fedor inte ett lika stort namn i USA som en Lesnar, då han spenderat 2% av sin karriär där, därför krävs det smart marknadsföring av CBS för att amerikanerna ska få upp ögonen för den honom.

  Och nej, du slår inte automatiskt hårdare bara för att du har en stor hand och mycket muskler. Hastigheten som du kan generera är viktigare =), kolla bara på bruce lee =).

  Hahahahah ditt resonemang är ju idiotiskt på så många plan. Så du menar att den som är större och starkare automatiskt vinner fighten? Technique beats strenght all the time var det en viss mr St Pierre som sa =).

  Fedor är inte bara mentalt stark, han har skills också, mer skills än vad någon annan fighter antagligen har. Han är master of sports i både judo och sambo, vet du vad master of sports innebär? Inte att han är något vanligt jävla svartbälte som Frank Mir.

 28. lars skrev:

  Ja Brock verkar ju ha dåligt självförtroende.Det har bara funnits en ryss som kan spöa Brock, Karelin. Fedor höll på att få stryk av Hong Man det säger det mesta.

 29. Farujah skrev:

  Lars…….brock har aldrig varit på olympisk nivå när det gäller brottning, snälla, jämför inte ens honom med the experiment. Alla olympiska brottare i superheavyweight, dvs upp till 130 kg skulle göra mos av honom.

  Sen lars var ju det här skillnaden, när Hong man Choi och Fedor möttes skiljde det 70 kg mellan dom på ett ungefär och 35 cm i längd, det är ganska mycket……………..Att lyckas vinna mot en sådan bjässe på under 2 minuter är bra tycker jag……..

  Han har faktiskt ganska tunga segrar inom K-1, semmy schilt, mighty mo.

  Även om han inte har något ground game, så är hans storlek väldigt svår att ha att göra med, 170 pannor vid det tillfället . Att sätta en armbar på en så stor kille är inte så lätt. Tyckte aldrig att han såg ut att vara i någon större fara.

  http://www.youtube.com/watch?v=2i0iZcLIrTQ

  var någonstans var han nära att få stryk?

 30. lars skrev:

  Är Fedor din pojkvän??:mrgreen:

 31. lars skrev:

  Vi kan väl lägga ner den här diskussionen nu vi kommer aldrig att komma ngn vart ändå. Vi kan väl vara överens om att Fedor vs Brock är den match vi alla helst vill se. Den och Anderson Silva vs GSP.

 32. julle skrev:

  Lol Farujah, menar du att Bruce Lee slår hårdare än Brock Lesnar ?:D

  Det spelar visst roll med styrka… det är därför alla WEC fighter och lightweight fighter är så sjuka med tempo, just för att dom inte knockar varandra.

  I heavyweight är det mera tunga händer och långsammare slag

 33. Andreas skrev:

  Haha härligt Farujah. Du verkar lite gladare idag?

  Nä men om en som är större och starkare oxå har skills… För man får inte glömma att Brock faktiskt är en jävel på brotting. Dock absolut inte i närheten av Karelin, det är ingen.

 34. Farujah skrev:

  Har jag påstått någonstans att Brock inte är bra på brottning? Men att knocka Frank Mir innebär inte att du helt plötsligt är ostoppbar? I så fall är väl Ian Freeman det också?

  Julle jag menar inte att Bruce lee slår hårdare än Brock, jag menar bara att krävs hastighet för att kunna generera hårda slag stående, hastighet som Brock inte har. Hans ground n pound mot frank var ju annorlunda, andra krafter som verkar gäller när man slår i marken =).

 35. lars skrev:

  Jag hoppas att Fedor och Brock kan mötas i en match som inte gäller ngt bälte utan bara om pengar och då kanske inte Brock måste banta ner från sina 285 som han väger i vanliga fall. Han kommer mosa Fedor det sätter jag 20 spänn på,och det är istort sett allt jag har.

 36. ErikD skrev:

  Varför måste vi slåss hela tiden?

  Kan vi inte bara kramas och ha det mysigt som för i tiden?

 37. lars skrev:

  Jag måste i allafall säga att det här är en SJUKT JÄVLA BRA SIDA. Jag behöver bara gå in här så blir jag uppdaterad om allt jag behöver veta. K E E P I T U P:grin:

 38. MMABloggen » Blog Archive » Henderson har inga planer på att flytta skrev:

  [...] pratat med Inside MMA och effektivt dödad alla rykten om en flytt till Strikeforce. Kanske var det Danas uttalanden om att Henderson var förlorad som fick honom att ta sitt förnuft till fånga och inse att han [...]

 39. traully skrev:

  Very Good Partial Response cheap cialis Nonetheless, chemotherapy may sensitize the thyroid gland to RT 6

 40. enjoync skrev:

  MABP mean arterial blood pressure gas station viagra near me

 41. ZEbCyEfn skrev:

  buy cialis online with prescription Crowshaw, and H

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: