Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Den tillsynes omöjliga ekvationen

Den tillsynes omöjliga ekvationen

Under gårdagen höll Fedor Emelianenko och hans anhang en presskonferens och världen höll andan, min lilla värld i alla fall. Tyvärr så framkom det inget revulotionerande, bara mer information som tyder på att steget för Fedor att ansluta till UFC bara känns allt längre trots att de är i aktiva förhandlingar.

UFC har tidigare gått ut md att deras fighters förbjuds att delta i det kommande spelet EA MMA och Fedor berättar att han kommer vara huvudnamnet i spelet. Ännu ett hinder med andra ord. Männen bakom Fedor fortsätter att (drömma om) kräva att UFC ska samproducera galor för att ett kontrakt med Fedor ska bli verklighet. Fedor uttrycker under presskonferensen att han fullständig tillit till sin manager Finkelstein och sitt team på M-1 Global vilket utesluter att han bryter sig loss för att göra en egen deal.

BloodyElbow rapporterar att UFC erbjöd följande:

 • Ett kontrakt för 6 matcher för 30 miljoner dollar, vilket enligt dagens dollarkurs är någonstans i regionerna av 35-38 miljoner kronor per match.
 • En omedelbar chans att gå match om tungviktstiteln.
 • UFC erbjöd M-1 Global en del av PPV intäkterna från galan om titeln, och man kan utgå ifrån att Lesnar vs Fedor kommer dra mycket uppmärksamhet och därmed stora intäkter.
 • Fedor får använda sig av hur mycket M-1 Global logos på sina kläder som han känner sig bekväm med.
 • UFC var även villiga att mjukna på ståndpunkten om Fedors deltagande i Combat Sambo-mästerskapen.

Jag måste säga att jag tycker att UFC verkligen försöker, men att det är tveksamt om det kommer vara tillräckligt. WKR rapporterar dessutom att förhandlingarna strandat. Man kan summera hela detta inlägg med att säga att sannolikheten för att få se Brock Lesnar vs Fedor Emelianenko i den närmaste framtiden (om någonsin) är mycket låg.

39 Responses to “Den tillsynes omöjliga ekvationen”

 1. David skrev:

  kan vi inte bara enas om att Fedor inte kommer komma till UFC?

 2. Pelle Chanslös skrev:

  Lätt den mest generösa deal UFC någonsin erbjutit någon och troligtvis kommer erbjuda någon.

  Fedor borde sparka (eller GnP:a) herr Stinkenstein och börja tänka själv. Man blir irriterad på hur någon kan vara så jävla tjurskallig. Har full tillit till sin manager.. pffft.. Tyder ju på rätt dåligt omdöme i så fall.

  Har alltid varit på Fedors sida i UFC-fedor-debatten, men nu börjar det bli löjligt.

 3. rudolf skrev:

  dana white är the shit, fedor är äcklig och passé.

 4. Anton skrev:

  “UFC var även villiga att mjukna på ståndpunkten om Fedors deltagande i Combat Sambo-mästerskapen.”

  Innebär det att han fick tävla i Sambo, om ja, skriv på kontraktet då för fan!!

 5. Burre skrev:

  Första gången jag är på UFCs sida, om detta stämmer är ju Fedor/Finkelstein/M-1 eller vem man ska skylla på helt dumma i huvudet.

  Liksom hur kan de ens kräva det dom kräver att de ska Co-promota. UFC ska väl inte vara tvungen att hjälpa M-1 med galor för att få Fedor. Finkelstein måste börja vara Fedors manager och inte tänka på alla som jobbar inom M-1 och just han själv.

 6. skurtbert skrev:

  Utifrån tidigare diskussioner är det nästan som att de letar efter ursäkter att inte vara i UFC, men det är väl redan cementerat att Fedor inte bryr sig om pengarna UFC erbjuder. Tidigare var det mest snack om att få tävla i Sambo, och nu att det ska vara en samproduktion med M-1 Global.

  Samtidigt säger han (Fedor) att han inte har som mål att bli en legend inom sporten. Vad handlar det om då? I dagsläget är han en talang som slösar bort sin tid i matcher mot “has beens”.

  Vill han ha pengar och legendstatus är UFC ett bra val… men det är han ju som sagt inte intresserad av. Så vad ÄR han intresserad av?!

 7. skurtbert skrev:

  X = okänd faktor
  P = pengar
  L = legendstatus
  U = fightas i UFC

  X = U
  U = P + L
  X != P + L

  Det är en svår ekvation…

 8. jeNk skrev:

  @skurtbert

  Han är redan en levande MMA-legend, det behöver han inte ansluta sig till UFC för att bli. Han är en legend med taskig manager…taskig mot oss fans!

 9. greg skrev:

  han får sammanlagt 30 miljoner för 6 matcher förutsatt att han vinner. Det innebär ca 5 miljoner per match.

 10. Farjuah skrev:

  Har alltid varit på fedors sida, men detta kontraktsförslag är onekligen mycket generöst från UFC:s sida, Finkelstein som förstör för oss fans!

 11. torkel skrev:

  6 matcher för $30 000 000 -> $5 000 000/match.
  Spotkurs SEK/USD 090730 = 7,4323 ->
  5 000 000 * 7,4323 = 37 161 500 SEK/match.

  Mvh

 12. Anton skrev:

  Under UFC 100 så ville ju många skrika “Fedor!” under Lesnar-Mir, men nu sker ju förhandlingen och nu tvekar ju för fan Fedor. Vad det ingen som minns det här?

  http://www.youtube.com/watch?v=Pet5PtefOfw

 13. mr pink skrev:

  M-1 kan dra åt helvete. “Finkelschtein” verkar snarare stjälpa än hjälpa Fedor, att tacka nej till den dealen - med tanke på förutsättningar och alternativ - är direkt efterblivet. Sorgligt.

 14. Ignatjoff skrev:

  Om UFC nu har erbjudit detta och Fedor och han team tackar nej då då förstår jag ju faktiskt inte vad som är felet….
  Han blir bäst betalda UFC fightern…..

  Och varför ska UFC promota M-1???????????????
  Dom gör nog rätt bra stålar utan M-1!

  MAKE IT HAPPEN!!!

 15. jb skrev:

  enda vinnaren är ufc, man vinner över fansen till sin sida utan att ens behöva signa fedor

 16. JG skrev:

  Man ser juh att ufc försöker. Fan va trött jag blir på finkelstein och fedor. Börjar tro att fedor och finkelstein inte vill möta top HWs för att leva på fedors ryckte.

 17. Klirre skrev:

  Finkelstein är om allt stämmer världens sämsta manager. Nu tänker han på att tjäna pengar åt hans företag M1. Och fullständit skiter i att hans klient kan bli mångmiljonär och bli ekonomisk oberoende till han och hans familj. Kommer knappast komma ett liknande kontrakt till någon alls på många många år. Varför skulle ens UFC hjälpa M1?

 18. juelz skrev:

  Det låter som en sjukt bra deal tycker jag, Men samtidigt har ju UFC rätten att riva kontraktet om Fedor förlorar. Men det tror jag inte dem hade gjort om han torskat mot Lesnar, UFC inser väl att dem kan tjäna väldigt mycket pengar på att ha Fedor i UFC. Vadim är en utnyttjare, UFC behöver inte M-1 för att lyckas, Dem behöver egentligen inte heller Fedor. Fedor kommer inte komma i närheten av att tjäna samma pengar som han blir erbjuden någon annanstans. Vadim och den där jävla Jerry Milen har väl hjärntvättat honom, M-1 är en liten fluga jämfört med UFC… Jävligt synd, Även fast jag hatar Brock så hade Fedor vs Lesnar varit ett historiskt ögonblick för MMA, Den absolut största matchen hur kan Fedor som en atlet säga nej till det ?

 19. Dea skrev:

  Lesnar kommer köra över lilla Fedor om de möts och det är den enda anledningen till att han aldrig kommer dyka upp i UFC. Klockan tickar och Fedor har redan passerat sin topp, tyvärr boyz!

 20. David skrev:

  Håller med JB fullt.

 21. torkel skrev:

  Glöm inte att Fedor själv har intressen in M-1 som aktieägare. Jag vet inte hur stort innehavet är, men Fedor kanske ser en möjlighet till mer pengar, långt efter att han har pensionerat sig som fighter, om han och Vadim kan parasitera på UFC.
  Ryssar är jävligt sneaky när det gäller business, om man får generalisera lite.

 22. torkel skrev:

  http://www.bloodyelbow.com/2009/7/30/969049/the-case-against-fedor-emelianenko

  En bit ner på sidan spekuleras det i att Fedor äger 20% av M-1.

 23. Farjuah skrev:

  Dea, tack för den intelligenta kommentaren, vad du kan!

 24. Anton skrev:

  Jag vet en som skulle ha tackat för det erbjudandet, Aleksander Emelianenko! :)

 25. Johnny skrev:

  ja varför signar inte UFC aleksander?

 26. Blogemup.se skrev:

  Spelbloggen Blogemup följer spelaspekten av cirkus Fedor/White.

 27. Jesper Gunnarson skrev:

  Inte helt hundra om Aleksander, men var det inte så att han hade Hepatit och blev nekad att tävla en gång i Canada.

  Tror därför han inte kan få licens att tävla i USA.

 28. Shane54 skrev:

  Jag får inte detta att gå ihop. Jag är ganska övertygad om att Fedor är en relativt intelligent person. Därför borde han, tillsammans med kunskapen inom branschen förstå att UFC inte går med på copromoting. Alternativen som kvarstår är ur den utgångspunkten att han ändå signar med UFC eller försöker hjälpa M-1 att lyckas genom att mer eller mindre konkurrera mot UFC. Frågan är nu vad motiveringen för att stanna hos M-1 skulle vara.
  Pengar? Knappast, kontraktet med UFC ger honom ca 220 mkr. Har M-1 en vettig chans att tjäna så mycket pengar så att han kan tjäna mer än så på sina 20% i M-1??? De skulle alltså behöva över en miljard i VINST för att han skulle komma i närheten. Varför ens ta risken? Räcker inte 220 mkr?!? Behöver han köpa ett flyplan eller vafan?

  Slutsats: Han måste vara trög eller vara rädd att han torskar mot Brock. Eller så är det nån form av bisarr stolthet för Ryssland.

 29. jeNk skrev:

  Kom ihåg gott folk, vi har knappast all information. Bara den info de vill ge oss som är sann och det de vill få oss att tro… :eek:

 30. Daniel skrev:

  Tröttsamt spektakel detta…

 31. Pirreus skrev:

  Fan vad UFC försöker. Det är så typiskt ryskt av Fedor att försöka få in Ryssland på marknaden och göra Ryssland större.. allt för the motherland.

 32. greg skrev:

  många rysslandsvetare här :wink:

 33. Stefan skrev:

  OM detta stämmer är det mycket trist. Då finns det inget som kommer göra att Fedor kommer till UFC.

 34. Lasha skrev:

  Frågan e ju om den ryska björnen packar ner sina mmahandskar i byrån för alltid. Å typ blir en mystisk legend och tyvärr så känns de som att de kommer bli ett “stort svart hål” efter honom. Allt detta för den sablans byråkratin som tyvärr inte alltid går som man vill. I en drömvärld skulle Fedor skita i Finkelstein å joina UFC… dock tror jag att han sj faktist inte vill till UFC i huvetaget. Men vill inte gå ut ned det. Man kan tycka att det skulle va lite fegt, å skulle han ha lite Råg i ryggen nu, skulle han gå ut sj i MMAvärlden å reda ut den överkokta rödebetsbotschen (lr va nu soppan heter hehe)
  Nä nu svamlar jag… men vafan jag vill inte se en sån Talangfull fighter bara helt ovisst försvinna utan att fightas me de bästa. TAck å God natt!

 35. jeNk skrev:

  Många som är snabba att överge Fedor (och att tillskriva honom och hans managers egenskaper utifrån deras nationalitet, något som inte känns helt ok faktiskt) och göra Dana och UFC till “hjältar” i dramat. Tänk efter - Dana blir hjälte som verkligen kämpade för att ge oss matchen och fightern vi vill ha i UFC och han behövde inte lägga ut en cent ens. Det räckte att bara lägga ut ett rykte på internet… :wink:

  Min “man crush” på Fedor lever vidare…

 36. eric skrev:

  man kan förstå honom. svårt att gå match i ufc med bur och armbågar om man inte är van. låt honom prova buren först, strikeforce tex!

 37. torkel skrev:

  Nya rykten kring kontraktet

  http://ringpsychology.wordpress.com/2009/07/30/fedor-update-less-than-2-million-guaranteed/

  Mycket gissande kring det här, jag tror att DW är en mästare när det gäller att nyttja de nya mediakanalerna på internet.

  Men som sagt, allt är bara rykten fram och tillbaka.

 38. MMABloggen » Blog Archive » Vi kommer få se Fedor i bur skrev:

  [...] Johan på din-mma uppmärksammade mig på nyheten att Fedor Emelianenko har skrivit ett kontrakt för flera matcher med Strikeforce. M-1 Global fick även det samarbetsavtal med Strikeforce som de tidigare krävt av UFC. [...]

 39. MMABloggen » Blog Archive » Fedor och den stora besvikelsen skrev:

  [...] och främst kan man säga att Dana White verkligen lyckades med sin plan genom att läcka ut vilket kontraktsförslag man erbjöd Fedor. Det var onekligen ett mycket bra förslag och genom att Fedor trots det tackade [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235