Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Ditten och datten

Ditten och datten

Jag tyckte det var dags för en ditten och datten igen.

Kortet för UFC 103 är spikat

195 lbs.: Rich Franklin vs Vitor Belfort
265 lbs.: Junior Dos Santos vs Mirko Filipovic
170 lbs.: Martin Kampmann vs Mike Swick
170 lbs.: Josh Koscheck vs Frank Trigg
155 lbs.: Hermes Franca vs Tyson Griffin

155 lbs.: Efrain Escudero vs Cole Miller
155 lbs.: Jim Miller vs Steve Lopez
155 lbs.: Rafaello Oliveira vs Nick Lentz
170 lbs.: Paul Daley vs Brian Foster
185 lbs.: Tomasz Drwal vs Drew McFedries
205 lbs.: Eliot Marshall vs Jason Brilz
205 lbs.: Vladimir Matyushenko vs Igor Pokrajac
155 lbs.: Rafael dos Anjos vs Rob Emerson

Muskelhajen skadad
Sean “jag ska aldrig gå match i Kalifornien igen” Sherk informerade omvärlden att han skadat axeln och varit tvungen att dra sig ur den planerade matchen mot Gleison Tibau vid UFC 104. Nu börjar konspirations-teorierna hopa sig eftersom Sherk valde att bli skadad några timmar innan han skulle genomgå ett slumpmässigt drogtest av CSAC. Hur slumpmässigt det var kan ifrågasättas då de verkar testa de som kan misstänkas mest vilket inte är fel, det är bara inte slumpmässigt.

UFC har dock redan hittat en ersättare i Josh Neer som säkert sugen på att återvända till oktagonen med tanke på hans gnällfest efter sin senaste prestation.

Lill´ Nog
Enligt Fighters Only finns det planer på att Antonio Rogerio Nogueira ska göra sin UFC-debut i Manchester under UFC 105. Rogerio, inte att förväxlas med sin tyngre bror Rodrigo, är ännu en fighter i skaran av brassar som vägrar utmana för bältet i lätt tungvikt så länge Machida är bälteshållaren.

Baroni tillbaka i UFC
Inside Fights levererade det ännu obekräftade ryktet att att Phil Baroni ska få möta TUF-vinnaren Amir Sadollah vid UFC 106 i november. Att Baroni är tillbaka i UFC är (förutom ett sportsligt mysterium) ett tydligt tecken på att UFC vill ha mer glitter, glamour och drama i sin organisation. För de tre delarna kan Baroni garantera att han för med sig. I oktagonen är det däremot blandat.

Condit klar för UFC Fight Night 19
Carlos Condit är officiellt klar för match mot UFC-debutanten Jake Ellenberger. Ja, se vad ett oenigt domslut kan göra för ens karriär. Kampmann får Swick som motståndare och är eventuellt på väg mot en chans för bältet. Condit får välkomna debutanter. Hårt.

Ännu en fighter i en film
Vem är lång, har ett underligt rörelsemönster och misslyckas till sist men återvänder gång på gång? Denna beskrivningen passar väl in på Tim Sylvia och många mördare i diverse skräckfilmer. Så någon var smart nog att lägga ihop ovanstående att erbjuda Sylvia rollen som Jason Vorhees i nästa “Fredag den 13:de”.

För övrigt så har Sylvia och hans manager uttryckt att Sylvia vill tillbaka till UFC. Jag säger att jag vill vinna en miljon på lotto. Vi får se vad som händer först.

Sean Salmon är en jävla idiot
Sean Salmon, som förevigt kommer vara förknippad med Rashad Evans fot, medger i en krönika att han valde att förlora en match. Nu kommer kommissionen i Ohio att undersöka saken och han är kallad till “förhör”. Salmon är en idiot för att han väljer att lägga sig i en match. Han är en idiot som medger det offentligt, oavsett om det är sant eller inte då det är oerhört kränkande mot fightern som besegrade honom. Han är en idiot som efteråt försöker hävda att han är missförstådd.

MMA-fightern med nazi-sympatier
Ni har väl inte missat den senaste i raden av fighters, finske Toni Valtonen som går matcher för M-1 Global, som har tatueringar med direkt eller stark anknytning till nazismen och vit makt rörelsen?

Vissa kan hävda att vad en person gör utanför ringen/buren är deras ensak men jag är av åsikten att MMA som sport ska ta avstånd från rasism. För vilken etablerad sport gör inte det?

21 Responses to “Ditten och datten”

 1. Dippoinzaghi skrev:

  På tal om nazi sympatörerna så tycker jag verkligen att mma som sport och organisationen där dessa tävlar ska ta ett stort avstånd till sån skit. Men samtidigt så är det ju en slags rasism att dem tex skulle behöva täcka över dem i matcher eller liknande. Svår fråga som inte är lätt att lösa.

 2. Joakim Borgudd skrev:

  Men är det skillnad på att uttryck för nazistiska eller främlingsfientliga åsikter via en t-shirt till exempel? Det tror jag är förbjudet i de flesta sporter och jag tycker inte det är okej i form av tatueringar heller.

 3. Johnny skrev:

  Ja svår fråga, för även om jag tycker att alla nazisympatisörer skall ignoreras och inte få tillåta representera en sport så skulle jag njuta av varje sekund den där idiotfinnen och hans likar får rådäng av någon som Rampage i buren.

 4. Hazzano skrev:

  Nej det är ingen slags rasism att låta en nazistsympatisör att täcka över tatueringar på kroppen som är förknippade med och bland annat står för en vidrig människosyn. Det hade varit rasistiskt att tvinga mörka tävlande att pudra sig vita till matcher men inte att låta en person(oavsett ursprung och etnicitet) täcka intatuerade symboler på kroppen som i det här fallet handlar rasism och annat vidrigt.

  Stor skillnad dvs. Det är väldigt lätt att lösa. Antingen får han tona ner sin ideologiska ståndpunkt så andra medtävlande och arrangörer, fans etc. slipper sånt äckligt eller så får tävla på gårdar eller parkeringsplatser i Chicago mot killar som Kimbo.

  MMA är en sport. En värdig sport och ingen politisk arena. Mellan två män som testar sig mot varandra. Nazist kan man vara på sin fritid. Inte i en erkänd och offentlig sport som UFC producerar.

 5. mange skrev:

  “UFC vill ha mer glitter, glamour och drama i sin organisation. För de tre delarna kan Baroni garantera att han för med sig.”

  vad är det som är så glitter och glamour med Baroni? Drama kan jag förstå..men så mkt blong bling är det inte kring Baroni!

  Nazistfinnen hoppas jag tar sig ända till toppen och ufc där han får möta Rampage elelr Cheik Kongo! Där kan man snacka om en härlig PreFight!! :-)

 6. El Matador ! skrev:

  Danke, u the B-E-S-T !

 7. Torsten skrev:

  ok? så förbjuda nazister i MMA?

 8. jeNk skrev:

  @mange

  Jag tänkte mest på Baroni extravaganta ingångar till match i solbrillor och blingad morgonrock… :grin:

  @Torsten
  En barbröstad Toni Valtonen är hets mot folkgrupp i sig vilket utgör ett problem. Tycker att intolerans och hat inte är en livsåskådning som jag vill ska representeras i sporten även om den finns i samhället. Men det är inte så enkelt som att bara förbjuda. För om någon inte har tatueringarna men är uttalat nazist, vad ska man göra då? Svår gränsdragning, men om jag vore promotor skulle jag inte vilja ha dem i min organisation och jag tror många känner likadant.

 9. sotaren skrev:

  Valtonen säger i intervjuer att tatueringarna är från hans problemfyllda ungdom och att han tar avstånd från det.Jag tycker det är konstigt att han inte bara tar och tatuerar över dom för man ser dom väldigt tydligt,speciellt i och med att han visar upp dom offentligt när han slåss.Känns som att han förmodligen har kvar sina ungdoms värderingar,eller?

 10. Slack MoFo skrev:

  I en sport som MMA defineras en organisation, i stort sett endast, av vilka fighters de har. Om inte respekt för andra finns som något slags kriterie så kommer det snart balla ur och bli streetfight inomhus.

  Tror inte att man behöver skriva in ett förbud någonstans. Organisationerna kommer att lösa detta. Skräporganisationer som inte har någon slags lämplighetsprövning som rensar detta kommer inte att överleva på sikt (eftersom de förmodligen även i övrigt är lika skräpiga).

  Tycker för övrigt att tatueringen inte är det viktigaste, det viktigaste är värderingarna.

  Per Eklund fick mycket hån för sin fredstatuering, personligen tyckte jag att det var fint att han hade den.

 11. JG skrev:

  Tycker finnen får köra med rashguard eller något. Man får ha vilka politiska åsikter som hellst, så länge alla andra slipper få dom tryckta i ansiktet.

  För övrigt fattar jag inte på vilka mmaklubbar man skulle acceptera folk med sådana åsikter att träna. Inte någon jag känner till eller skulle vilja träna på iaf.

 12. steven skrev:

  ang tatueringarna så är det ju tyvärr inte så att det “bara är å tatuera över” iom att det kommer “lysa igenom” och ev bara bli en stor svart fläck.dock går det bleka gadden med laser innan så den inte syns lika mycke under en ny gadd.dock är detta en jätte process som tar lång tid och är tydligen väldigt smärtsam och kostar en förmögenhet!men som ni säger en rashguard löser ju en del dock så är ju detta redan försent då det basunerats ut över hela mmavärlden.och han har ju inte stoppats än så någon mer har ju uppenbart samma principer?

 13. julle skrev:

  Tyckte det såg ut som han hade en White Pride tatuering. Igår när jag kollade på intervjuer med Velasquez så tänkte jag på hans Brown Pride tatuering och hur folk inte ser det som rasistiskt medan finnens White Pride blir tokrasistiskt

 14. Joakim Borgudd skrev:

  Och så har han ett hakkors på armen + texten born to hate. Är väl en viss skillnad från Velasquez tatuering.

 15. Slack MoFo skrev:

  En viss skillnad på laddning i White Pride och Brown Pride också. Tyvärr har White Pride handlat väldigt lite om vit stolthet och väldigt mycket om hat mot de icke-vita. Brown Pride har såvitt jag känner till inte riktigt hamnat där (än).

 16. Anders E skrev:

  precis som slack mofo sa, det är stor skillnad…
  Och en fana med ett hakkors på gör ju det hela något grövre… det är ju verkligen bara skitsnack att han “slutat” med dessa åsikter, hade man tagit avstånd från den ideologin så hade man fan karvat bort dom tattueringarna alternativt typ gjort om hakkorset till en svart fyrkant eller vad fan som helst, att skylla på att vissa färger kan lysa igenom är fan bara löjligt, för oavsett hur fult det blir så är det ju fan bättre än att ha ett hakkors på armen om man nu inte är nazist…. :shock:

 17. Daniel Bodin skrev:

  På Sherdog har det varit många hetsiga diskussioner och Velasquez tatuering verkar inte uppskattas av den stora massan

 18. Ludde skrev:

  Fattar inte stora grejen, Velasquez “brown pride” tatuering har jag aldrig hört ngn klaga på?

 19. Richard skrev:

  Black pride, white pride, brown pride, om ett är rasistiskt så är de andra tamigfan det också. Rasism återfinns väl inte bara hos “vita”, den värsta rasimen i världen återfinns ju i Afrika t.e.x. Jävla hyckleri att fördöma det ena och tycka att det andra är ok, all form av rasism är lika fucked up.
  Bryr mig dock mindre om vad en fighter har gaddat på kroppen än att han gör bra matcher, eller ja Brocks penistatuering stör mig nog lite iaf.:wink:

 20. Jens skrev:

  Orkar inte Toni Valtonen beställa en tid för att gadda över Hakkorset är han ju antingen lat (vilket jag har svårt och tro) eller så skiter han väl bara i det och kanske till och med fortfarande står för den där skiten. Kör över skiten direkt säger jag ,om han nu inte står för det där längre!?

 21. MMABloggen » Blog Archive » MMActors skrev:

  [...] precis på att Tim Sylvia gjort en stand-in för Michael Myers i den senaste Halloween-filmen (och inte Jason Vorhees enligt källan) och det känns väl i och för sig inte heller särskilt  långsökt, men inom en [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235