Duffee mot Buentello på gång

Nu rapporterar fiveouncesofpain att Todd Duffe kan ha fått igenom sin önskan om att möta en toppfighter i sin nästa match. Det verkar bli ingen mindre än Paul Buentello som återvänder till UFC efter tre års frånvaro. De båda ska muntligen ha accepterat matchen och den är planerad till UFC 107 den 12 december.

Den endast 23 år gamle Duffee tränar med American Top Team och vann sin debut i UFC mot Tim Hague på endast 7 sekunder under UFC 102. Han har vunnit alla sina 5 matcher via knockout och trots sin unga ålder har han en mycket imponerande fysik vilket hans 114kg tydligt visar. Men mot en farlig striker som Buentello kan han inte slappna av för en sekund.

Den 12 år äldre Buentello växte upp i Texas och var skolkompis med Evan Tanner och sedan debuten 1997 har han hunnit med 37 matcher. Av dessa har han vunnit 27 och bara en gång har det slutat med domslut. Han mötte Andrei Arlovski i en titelmatch i UFC där han blev utslagen efter bara 15 sekunder men sen dess har han vunnit 6 av 7 matcher. Matchen känns som ett bra test för båda, kan Duffee klara sig mot duktiga fighters och har Buentello något att hämta mot de stora tungviktarna i UFC? Dana räknar nog med att Duffee vinner övertygande, men i MMA vet man aldrig vad som händer.

Huvudmatch för galan blir titelmatchen mellan BJ Penn och Diego Sanchez dessutom väntas det bli matcher bland annat mellan Frank Mir och Cheick Kongo samt Kenny Florian mot Clay Guida.

10 Responses to “Duffee mot Buentello på gång”

 1. Pulvertomte skrev:

  nice kort

 2. Johan Wicklén skrev:

  Känns verkligen som dom vill bygga Duffee. Buentello är lagom farlig och för endimensionell för att hota. Desutom har han inte styrkan, tekniken eller cardio nog för att klara av Duffee på marken.

  Det jag inte har en aning om är hur stark haka Duffee har. Buentello slår hårt och kan sänka de flesta om han träffar rätt.

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Ja absolut det är en snäll matchning för Duffee då Buentello är en mycket erfaren fighter med en lång vinstsvit som han skulle kunna förlora mot utan att det kostar för mycket. Medan en vinst ger honom en riktig skjuts i karriären. Och som du säger känns det ju som att man tänker sig att Duffee ska vinna över Buentello med sin fysik och brotting. Men man kan aldrig räkna bort en avslutare som Buentello, så det blir ändå spännande.

 4. Benke skrev:

  Ska bli intressant att se Duffee igen. Förhoppningsvis något längre så man kan bedöma honom denna gång.

 5. Daniel skrev:

  Tycker det är bra att UFC satsar på unga HW

 6. julle skrev:

  Så jävla kul, den snubben är sönderhypad efter en match.

 7. Andreas skrev:

  “# julle skrev:
  5 september 2009 kl.13:16

  Andreas, du säger Duffee efter att ha sett en match med honom….. bra koll…..

  Jag hade visst lite koll…

 8. julle skrev:

  Hahaha? va vart kommer det ifrån? Vad menar du?

 9. Morgall skrev:

  Todd Duffe påminner lite om Ivan Drago=p

 10. Anders E skrev:

  fan hade velat se buentello mot någon kändare, den här matchen kan vara antingen livsfarlig för honom eller en barnlek.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235