Efter TUF 9 finalen - Mina tankar

Stevenson vs Diaz
Innan matchen tyckte jag att min analys var helt ok men jag missade en viktig aspekt som Greg Jackson hittade. Att söka en position där motståndaren varken är helt på mattan eller stående utan tryckt mot buren i olika underliga positioner. Taktiken är inte särskilt vacker eller underhållande men genialiskt, speciellt om resultatet innebär vinna eller försvinna. Hoppas för pappsens skull att han fortsätter att åka till Jacksons camp och träna, för de råd han fått tidigare från andra tränare har varit skräp.

Diaz är väldigt lik sin storebror (på mer än ett sätt) men han saknar samma starka boxning, brottning och förmåga att styra matchen dit han vill ha den. Nate är fortfarande ung och denna match betyder varken bu eller bä för honom på längre sikt, han kommer vara kvar i mellanskiktet ett tag framöver och eventuellt får vi se en stark utveckling.

Pearson vs Winner
Det var så mycket klinchande i denna match att jag nästan tappade intresset fullständigt. Pearson var oftast den som inte initierade kramandet och därför kändes bra att han tog hem matchen och titeln som denna säsongs “Ultimate Fighter”. Tror dock att han kommer få det svårt om han inte börjar träna heltid på något etablerad klubb. Winner får vi eventuellt se på något underkort på nästa UFC-gala i Europa.

Burns vs Lytle
Att Burns inte fick poängavdrag efter så många sparkar i skrevet förvånade mig faktiskt, de såg alla oavsiktliga ut men hur många är för många? Matchen var inledningsvis intressant och Lytle fick problem tidigt men allt eftersom var mönstret tydligt. Lytle jagar, lossar två slag och Burns backar. Se matchen i snabbspolning så blir det ännu mer uppenbart.

Johnson vs Wilks
När jag inledningsvis ser Demarques träna med legenden Jeremy Horn och att Wilks satsar på sin egen skola innan sin livs största match blir jag orolig för “britten”. Att ha ett erfaret team omkring sig som kan trycka en till den yttersta gränsen brukar vara en framgångsfaktor. Om man själv är den som ska lyfta andra som tränare brukar det inte gå lika bra i längden. Men denna gången fungerade det utmärkt och Wilks körde fullständigt över Demarques. En fantastiskt prestation och jag suktar efter mer från Wilks. Inte säkert att vi får se Johnson i UFC då det finns tillräckligt med amerikaner som är bra mycket bättre än vad han visade denna gång.

Guida vs Sanchez
En riktigt fartfylld match och allt man kan förvänta sig och hoppas på från en huvudmatch. Sanchez var vassare hela vägen men han fick det riktigt svårt emellanåt. Steget närmare en chans på titeln är taget. Märkte ni hur han höll på att glömma att tacka Jesus denna gång? :)

Att Guida hade ork att studsa runt i intervjun efter matchen är bara skadat, vilken ork den mannen har. Jag tycker att han borde packa en liten väska med sin balsam, schampo och övriga hårprodukter och åka någonstans där de kan hjälpa honom med de stående aspekterna av MMA, Thailand eller kanske Holland rekommenderas varmt. För genom att bli en mer komplett fighter kan han nå de mål han i intervjuer säger sig ha satt upp för sig själv.

17 Responses to “Efter TUF 9 finalen - Mina tankar”

 1. fefefef skrev:

  Väldigt glad över att Wilks tog hem vinsten mot Damarques, även om jag tippade så. Att daddy även får bli kvar är väldigt trevligt och höra då jag verkligen gillar han, dock lite synd att Diaz fick betala för det.

 2. Johan skrev:

  Vad tycker ni om Gleison Tibau vs Mellvin guillard?
  Själv tycker jag att Tibau vart rånad på vinsten.

 3. Daniel Bodin skrev:

  Håller med om att guida verkligen behöver träna mer striking, han blev fullständigt krossad av sanchez i det avseendet.

 4. Mats skrev:

  Att en av domarna gav matchen till guida är helt sjukt. Han åt förmodligen mer stryk till och med när han var överst i guard och några submissionförsök från hans sida var inte att tala om. Vilken match såg den domaren?

 5. Birk Borgarson skrev:

  Håller med Mats, gillar verkligen inte Sanchez, men han var totalt överlägsen. Hur kunde Guida få någon rond överhuvudtaget? Varför ska takedowns var så mkt värda om man inte gör något med dem?
  Guida lyckades inte göra något överhuvudtaget när han tagit ner Sanchez förrutom få en massa armbågar i skallen. Enligt mig 30-26, 10-8, 10-9, 10-9 till Sanchez.

 6. Jens skrev:

  Såg nyss galan och Joe Rogan verka ju ganska “stekt”. Undra hur många bananer han klämde innan sändning haha.

 7. David skrev:

  tänkte jag oxå på

 8. christian skrev:

  han var nervös inför hans comedy special, såhan han ett varv i tanken och sen stekte han på ett PAR bananer

 9. Richard skrev:

  Riktigt skönt att se nästan alla favoriter vinna.
  Förstår inte vad folk har mot Stevenson, tycker att han är grym, han har varit en favorit för mig sedan matchen mot BJ.
  Trots att han blödde som ett nyslaktat svin gav han 100%, beundransvärt.
  Var ganska säker på att Pearson skulle ta hem det också, fast trodde på KO eller TKO, Winner verkade inte ha lika bra haka.
  Att någon ens kan gilla Damarques är för mig oförståeligt, avskytt karl sen fösta stunden jag såg honom i Tv-rutan. Ännu obegripligare är det att folk kunde tippa honom som favorit när det syntes att Wilks var bättre på mattan redan under serien, skönt att han tappade ut Damarques.
  Hoppades på Clay med trodde Sanchez och man kan ju aldrig anklaga någon av dem för en dålig fight, sinnesjukt bra match trots att Guida inte vann så kan man bara vara nöjd med att få se något sånt.

 10. Gary skrev:

  Japp, Tibau blev robbed.

 11. viktor skrev:

  Galans höjdpunkt var när en åskådare försökte klämma sig in mellan kamera och Goldberg/Rogan mitt under försnack=).

 12. JG skrev:

  Skönt att guida torska. Gillar inte lnp. Tycker som birk att sanches gjorde mera skada från botten än guida från top. För att inte nämna sub försök från sanchez.

  Wilks var en glad överaskning, totalt mosade juh demarques. Sen tycker jag för övrigt att britten nick visade skicklighet på underkortet.

 13. Tom skrev:

  jag gillar mest att england visar att de är att räkna med, ha trott och sakt ända från början att england skulle ta hem detta. Men de roligaste i de här är att TUF finalen blev som en käft smäll på mma bloggens skribent om TUF(inget illa om mmabloggen skit kul sidan, men detta är roligt), som under hela tävling målat upp demarques som någon som de är knappt värt att prata om för han vinner i alla fall i slutet och varas motsåndare inte heller ver nåt speciellt att snacka om för de skulle ändå torska i slutet. Jag kan bara skratta åt detta för de är rätt skoj. JAg tycker att demarques ändå från börja har varit en jävla skit en riktigt dryg jävel som visste hur bra han va men lät de stiga honom åt huvudet, och när britterna började leverer kännde jag på mig att han skulle aldrig vinna. Dock trobbe jag inte att wilks skulle ta hem de här. då jag trodde och hoppades på David och trodde han skulle vara lika bra som Bisping sa men så var ju tyvärr inte fallet.
  Nu finns bara en sak kvar för britterna att bevisa och de är segern för Bisping mot Henderson på UFC 100, jag sitter och hejar på Bisping lätt, GO England!

 14. skurtbert skrev:

  var det bara jag som fick en ganska possitiv bild av Hendom som person i TUF? Jag trodde han skulle vara med machoarrogant som många andra jänkare… men tji fick jag och mina fördomar!

 15. skurtbert skrev:

  Hendo menade jag så klart… jag tror faktiskt jag vill se honom som vinnare i matchen mot Bisping :P

 16. Theo skrev:

  Jag borjade gilla Dan mycket mer efter denna sasong.
  Det roliga ar att jag gillade bisping ocksa, for sin omogna kaxighet.

  Nagon som reagerade pa Bispings svar nar Dan bad om schemabyte?

  “What else do you want me to do, bend over and take it in the ass?”

  Bisping kanske inte ar den vassaste kniven i ladan, men han ar ganska valtalig och underhallande.

 17. Anders skrev:

  haha vältalig vetefan, men mannen gillar ju helt klart att prata och höra sin egen röst, men han hymlar ju inte med det :cool:

  har alltid gillat hendo eftersom han e så sjukt avslappnad hela tiden, men nu börjar han fan bli lite väl avslappand, han börjar ju låta riktigt punch drunk…:???:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235