UFC 104 - Resultat (Spoilers!)

Nattens UFC 104 är nu över och vi bjöds på mycket underhållning och den länge efterlängtade matchen mellan Lyoto Machida och Mauricio “Shogun” Rua. Gå vidare för att läsa referat från matcherna, läsa matchresultaten från galan och diskutera galan.

Anthony Johnson vs Yoshiyuki Yoshida
Matchen börjar och känns direkt som en repris på Yoshidas match mot Koscheck då den mycket större Johnson direkt träffar med flera slag. Reaktionen från japanen blir densamma och utan huvudrörelse blir han ett lätt mål och efter att ha mottagit fler slag blir han utslagen. Han verkar tyvärr ha noll att sätta emot när motståndarna har sån kraft i slagen, men samtidigt lämnar matchen en sur eftersmak då Johnson missade vikten rejält. Nu är det dags för en tuffar motståndare för honom, men frågan är i vilken viktklass.

Spencer Fisher vs Joe Stevenson
Stevenson får fäste i inledningen och öppnar upp ett sår ovanför Fishers öga vilket verkar skaka denne. Stevenson sliter även med ett nedtagningsförsök som misslyckas, men sent i första hamnar Fisher på mattan. Tidigt i andra är det samma sak och Stevenson börjar jobba med sina korta armbågar efter en stunds bearbetande lyckas Stevenson passera guarden och kan regna ner ännu fler armbågar och matchen bryts. En mycket övertygande seger där Stevenson även såg imponerande ut stående, två raka mot bra motståndare för honom nu.

Yushin Okami vs Chael Sonnen
Amerikanen Sonnen får tidigt ett par fina nedtagningar från klinch men kan inte hålla matchen kvar där utan de kommer upp till stående igen. Efter en stunds bytande av slag lyckas blir Okami nedtagen igen men ta sig snabbt upp ännu en gång. I andra ökar tempot lite stående och båda satsar mer men Sonnen går för fler nedtagningar utan att kunna kontrollera Okami. Men även stående är det han som pressar och träffar mer än japanen. Den tredje ronden fortsätter på samma sätt tills Sonnen får en nedtagning och tar japanens rygg och även om japanen kämpar på ser han slagen ut. Ett solklart domslut till Sonnen.

Josh Neer vs Gleison Tibau
Tibau börjar direkt med att visa att han är bra på en sak, nedtagningar. Gång på gång välter han omkull Neer som inte har något att sätta emot, men lika snabbt varje gång är Neer uppe igen och går efter sin motståndare. Man ser att Neer har övertaget stående men på grund av nedtagningarna hittar han inte riktigt rytmen. I den tredje ronden får brassen mount och tar sen ryggen istället, men Neer kämpar för att komma upp. Väl uppe kommer Neer in ner i matchen och kanske börjar Tibau bli trött av alla nedtagningar. I tredje är båda ganska trötta men Neer börjar träffa mer stående, utan att riktigt kunna utnyttja sitt övertag. Tibau orkar också sätta ett par nedtagningar till och segern är hans, men lite ovanlig matchplan. Ett tiotal nedtagningar där han i så gott som alla fall lät Neer komma upp.

Cain Velasquez vs Ben Rothwell
Först ser Rothwell ut att kanske kunna hota Velasquez då han träffar bra, men det roliga tar tidigt slut. Cain börjar ta ner Rothwell hur han vill och fullkomligt mala ner sin motståndare. Matchen är nära att stoppas men Rothwell räddas av rondvilan. Den andra ronden fortsätter likadant och en utpumpad Rothwell blir helt utklassad och matchen bryts när han tar emot slag upptryckt mot buren. Velasquez har nu vunnit sin fjärde match i UFC och hans brottning är verkligen toppklass.

Lyoto Machida vs Mauricio Rua
Huvudmatchen sätter igång och Machida sätter ett par knän i kroppen från klinch och rör sig sen iväg. Det är tydligt att Shogun vill pressa mot buren för att ta ner Machida men han kommer ingenstans. Machida träffas av ett par bensparkar men betalar tillbaka med raka slag. Ronder tar slut och det är fortfarande jämnt men Shogun är den som attackerat mest. Andra ronden börjar med ännu mer prov på Machidas oerhört snabba fötter i defensiven och ett par kombinationer från mästaren. Shogun trycker upp Machida mot buren och tar poäng med knän, kanske gav det honom ronden då han är den som går framåt.

Den tredje ronden börjar och Shogun forstsätter bearbeta benen på sin motståndare, men de gånger Machida höjer tempot träffar han. Däremot börjar de låga sparkarna påverka hans rörlighet och Machida måste hitta på något. Den fjärde ronden sätter igång och fortsätter på samma sätt, för en stund tappar Machida balansen och Shogun rusar fram för att ta ner honom men lyckas inte.

Det är dags för sista ronden och en sliten Machida som tydligt är skadad av de låga sparkarna måste nog hitta på något för att ta hem det. Men istället är det en väldigt disciplinerad Shogun som vid varje tillfälle straffar Machida med låga sparkar. Och istället för en forcering från Machida är det Shogun som träffar med slag och sparkar när sista ronden går mot sitt slut. Machida har helt enkelt försökt allt han kunnat och en ny mästare är utsedd. Shogun har gjort det igen trodde om honom efter debuten i UFC mot Forrest Griffin, nu är han inte bara en före detta mästare i Pride utan även regerande mästare i UFC. Dessutom är han bara 27 år gammal. Domarna ger istället segern till Machida och jag är väldigt överraskad över resultatet då Shogun träffade Machidas ben gång på gång och var den som gick framåt matchen igenom. Samtidigt träffade Machida med sina serier samt ett par tunga knän men han såg själv förvånad ut över att tilldelas segern vilket borde säga allt.

Resultat
Lyoto Machida besegrade Mauricio Rua via domslut
Cain Velasquez besegrade Ben Rothwell via TKO i rond 2
Gleison Tibau besegrade Josh Neer via domslut
Joe Stevenson besegrade Spencer Fisher via TKO i rond 2
Anthony Johnson besegrade Yoshiyuki Yoshida via KO i rond 1

Ryan Bader besegrade Eric Schafer via domslut
Pat Barry besegrade Antoni Hardonk via TKO i rond 2
Chael Sonnen besegrade Yushin Okami via domslut
Stefan Struve besegrade Chase Gormley via submission i rond 1
Kyle Kingsbury besegrade Razak Al-Hassan via delat domslut
Jorge Rivera besegrade Rob Kimmons via TKO i rond 3

106 Responses to “UFC 104 - Resultat (Spoilers!)”

 1. ludde1337 skrev:

  Ufc har sjunkit i mina ögon. Jag har varit med om dåligt dömda matcher men inte så här illa, och inte när det är titelmatch. FYFAN!

 2. david skrev:

  helt vansinnigt domslut! mållös. :shock:

 3. ludde1337 skrev:

  Jag tycker dom ska sätta sig ner, och kolla igenom det igen och ta ett nytt beslut. Eller no contest eller något för jag tycker detta är skam

 4. jeNk skrev:

  @ludde1337

  Det är inte UFC som dömer matcher, det är domare utsedda av CSAC, så att skylla på organisationen för domslutet blir något vridet. De är eventuellt skyldiga till mycket, men kanske inte det här. Men ett uselt domslut var det… :oops:

 5. alex c skrev:

  Hittade det på ufc hemsida, på fran triggs blogg är det nån som säger domarna dömde så här: RT @KevinI: On Shogun-Machida: 2 judges gave Machida the 1st 3 rounds & Rua the last 2. Other judge gave Machida Rds 2-3-4 & Rua 1-5

 6. alex c skrev:

  Måste om matchen imorn, för kändes absolut inte som machida vann alla de tre första ronderna, som två dommare tyckte..

 7. Brad Nowell skrev:

  Största rånet i UFCs historia!! Så sanslöst sjukt att jag trodde knappt mina ögon och öron! Ok att Cecil Peoples var en av de tre domarna så jag förväntade mig inte annat än att han skulle göra något helt idiotiskt, precis som han brukar.

  Men vad f-n i h-lvete sysslar de andra två domarna med?!?! Det finns tre förklaringar:

  1. De är crackheads.

  2. De var mutade.

  3. De går på PCP.

  Welcome to the Machida era. Paid for in full by the UFC.

  Fy f-n vad jag lider med Shogun just nu. Han gör allting så rätt och så bra. Även om jag tycker han borde knäat mer och försökt få in åtminstone någon highkick, men likt förbannat vann han matchen för det. Eller nej, det gjorde han ju inte. Men ni vet vad jag menar.

  Förresten, nämnde jag att det är det största rånet någonsin i UFCs historia?

 8. jeNk skrev:

  I´m pretty confident that the rematch will be a different fight” - Dana White just nu på presskonferensen på http://www.ufc.com/live/

 9. Crille skrev:

  Jävligt skönt att se machida få lite pisk, han har fått en sån enorm hype att det nästan blivit jobbigt. Här får han det jobbigt mot Shogun som läser av honom och hans avvaktande karate stil som nästan alltid börjar med ett bakre rakat slag när shogun sparkar.

  Han är så oerhört tråkig att kolla på när han konstant springer ifrån sin motståndare, måste vara sjukt frustrerande att behöva jaga någon på det sättet.

  Shogun blev rånad, han var helt klart värdig vinnare av matchen, luktar rån lång väg av UFC då de gärna vill spinna vidare på mystiken och hypen kring Machida som förövrigt lämnar en hel del att önska.

  Tror det finns fler som kommer ge Machida det jobbigt framöver, jag räknar nämligen inte Ortiz eller Rachad som top 10 i light heavyweights. Han är en gnutta överskattad.

  Det har varit sjukt kul att läsa innan hur de flesta visste Machida skulle vinna pga hans storhet och överlägsenhet som fighter..:) Han är lurig, men smekmånaden är över, tror fler kommer lära sig läsa av honom nu för han har verkligen en klassisk karate stil som alltid börjar med samma attacker. Dock har han en gudalik timing, de kan man ej ta ifrån han. Därav framgångarna.

 10. ErikD skrev:

  Även om de blir rematch så står knappast oddset 4 gånger pengar tillbaka…
  Luktar fan korruption

 11. Crille skrev:

  Tycker det roligaste är hur folk överskattar Machida och pratar om honom innan matchen som pound4pound efter Anderson Silva.

  Det ännu roligare är att det grundar sig på segrar över Ortiz, Sokodjou, Thiago Silva samt Rashad. Tror knappast någon ser dessa som top 5-10 ens. Alla är defenitivt farliga killar, men ingen som kommer vara ihågkommen om några år då. (självklart menar jag inte Ortiz då.. han är för skön som person men håller inte i dessa tider måttet längre)

 12. lars skrev:

  Varför ska shogun ställa upp på en rematch?? Det skulle jag aldrig göra. Han borde gå till strikeforce direkt. Tyvärr så håller UFC på att bli ett stort skämt. Och jag har aldrig gillat strikeforce och ÄLSKAT UFC. Sånt här händer ju bara i japan när Musashi går i k-1

 13. daniel skrev:

  Efter den här matchen tycker jag att det ser ut som om Velasques har större chans mot Lessnar än vad Carwin har.

 14. Tobbe skrev:

  Fruktansvärt sur just nu…Var förväntansfull att få se gamla Shogun,och det fick jag se ikväll efter en lång tid efter pride och så händer detta DOMARSKANDAL!!

 15. Mathias skrev:

  Ofta så fick Machida in en jabb samtidigt som Shogun fick en spark. Domarna kanske tog med det i bedömningen mer än Joe Rogan. Kommentatorerna (och Dana White) ska för övrigt hålla käft om poängdomarnas insats och bedömningssysyemet. De ska hålla sig till fighterna. Joe Rogan måste vara den sämsta kommentator som någonsin befunnits sig bakom en mikrofon. Allt de gör är de underkänner den sport vi alla älskar. Om det nu inte finns några bra domare, vad är då alternativet? Gå tillbaka till UFC 1? Rogan och White får åka på domarseminarium och ta sina synpunkter bakom stängda dörrar. Jag förstod att Machida vunnit matchen, då han inte slagit mästaren övertygande. Att kalla det för domarskandal är årets överdrift.

 16. erik skrev:

  ja varje gång machida gick fram och slog, var ju ofta då shogun sparkade. som med kontringar, kanske bedöms det annorlunda.

 17. poker skrev:

  Dåligt beslut. Kändes som om Shogun gjorde en riktigt fin, taktisk match. Jag tyckte helt klart att han vann med 49-46.

 18. Duse skrev:

  Visst kan det kännas som en domar tabbe!
  men hur känns rampage vs griffin?
  att ta titeln i från machida eller vem som har bältet så ska det va en övertygande vinst. att det va 2-2 + en tveksam rond till machida gör ju inte saken bättre för shogun han läste machida redan i R2 MEN fick inte nertagningarna som han “sköt” på.
  Det e bara tillbaks o lösa problemen som inte funkade så tar han machida på 107:an WAR Shogun!

 19. Eje skrev:

  Du kanske ska ringa UFC och söka till kommentator. Rogan kanske är lite si och så, men han är sjukt kunnig inom sporten. Sen vann Shogun matchen klart och tydligt. Han han “endast” sparkade var ju helt klart en taktik som fungerade ypperligt. Att man inte vinner “övertygande” vad har det med saken att göra!? En vinst är en vinst, han vann matchen. Om det inte var “övertygande” så har han fortfarande vunnit matchen.

 20. per skrev:

  Cecil Peoples…. börjar det inte bli dags att leta någon ny snart?

 21. Mathias skrev:

  Det kanske inte går att begära mer av kommentatorerna eftersom de är anställda av de som producerar galan. Vid tex OS i ishockey är det olika aktörer som arrangerar, producerar/distribuerar, äger de olika spelarnas kontrakt och kommenterar. När samma aktör har alla roller blir det naturligtvis inte så objektivt. De enda funktioner som UFC inte styr är ring- och poängdomare, och då klagar man där! Och nu snackar jag inte den här matchen specifikt.
  Argumentet “gör det bättre själv då” ids jag inte ens bemöta.
  Vad jag också menar är att domarna tenderar att döma mästaren som vinnare i jämna matcher. Så har det varit i alla sporter i alla tider, därmed inte sagt att det är bra.

 22. Joakim Borgudd skrev:

  En rematch direkt känns ju minst sagt som det mest vettiga, Dana har ju nu skrivit på sin twitter att båda accepterat en rematch men att inget datum är satt.

 23. Zice skrev:

  Underbar gameplane av Shogun istället för att försöka träffa hans huvud fokusera han på ett utmärkt sätt att straffa kroppen. Hans lowkic fick Machida att bli mänsklig, han förlorade sin kraft och fart. Givetvis så tycker jag oxå att shogun vann plus han gjorde verkligen mest damage i matchen oxå. Jag blev väldigt imponerad av shoguns kondition men även att Machida forstatte att fightas trots att han hade svårt att stödja sig riktigt på vänster benet. Grym match.

 24. magnus skrev:

  blev som alla andra helt paff när machida fick beslutet…men o andra sidan,.,ska man verkligen kunna vinna en match på i stort sett endast misslyckade nedtagningar och en satans massa lowkicks?…tkr o antar att dom inte värdesätter LK lika mkt som tex ett kroppslag eller?

  Machida hade bra mkt mer press på shogan ett par gånger än vad shogun lyckades med på machida..Sen att machida knappt kunde stå på benen efter matchen är en annan femma:s

  Sen kan vi nog lika gärna lägga ner snacket om mutade nommare i ufc osv osv..MMA och för den delen ufc är fortfarande relativt litet i usa..om som vissa här påstår att ufc skulle va så mäktiga att dom gör i stort sett vad dom vill så kan vi ju ta en funderare på hur det isf skulle se ut i NHL/NBA och NBL?..där snackar vi makt o pengar..ufc är en spott i havet om du jämför vad de sporterna omsätter

 25. Tobbe Sr. skrev:

  Man måste alltid SLÅ mästarn. Så är det i alla kampsporter. Räcker inte med att “vinna” med ett par träffar. Då kommer alltid segern gå till försvarande titelhållare. Så är det och så kommer det alltid vara. Och i ärlighetens namn var det ju ingen överlägsen fördel i Shoguns favör. Så sluta tjura nu och se fram emot en returmatch istället.

 26. Robin skrev:

  Tycker inte Machida var en rättvis segrare. Skulle inte villja påstå att Machida´s raka slag gjorde mer skada än Shogun´s bensparkar och kroppssparkar. Såg tydligt hur Machida led ut av det och han visste inte riktigt hur han skulle hantera Shogun. Fick inget grepp om honom på “kontringarna”. Shogun fullfölje sin gameplan väldigt bra och förstörde för Machida samtidigt som Shogun hade octagon control och pressade på och åstakom betydligt mer skada matchen igenom. Hade nog kunnat satt upp lite slag efter lowkicksen samt försökt med några höga sparkar för att variera. Men segern var fortfarande hans enligt mig.

 27. Joakim Borgudd skrev:

  Fick ta bort de videos jag publicerat från huvudkortet, man var väldigt snabba den här gången med att stoppa dom.

 28. Farujah skrev:

  Det var en jämn match, men jag tycker faktiskt att beslutet borde gått till Shogun. Jag hade honom som segrare i åtminstone 3 ronder, plus möjligtvis ytterligare en. Fick mig en smärre chock när Machida anonserades som segrare av matchen, för han vet mycket väl med sig själv att han inte vann. Han straffade machida gång på gång med kropps och bensparkar, som gjorde att machida tappade rytmen och tilläts aldrig att styra matchen, som han till exempel gjort mot Evans, Silva och Tito. Det här är inte Thaiboxning för i helvete, där du ska dominera mästaren för att vinna titeln, det ska räcka med att vinna fler ronder än din motståndare, vilket Rua i mina ögon och de flestas ögon gjorde.

  Jag tycker att det här är en förbättrad version av Shogun från Pride tiden, mer taktisk, tar inte lika många onödiga smällar och med betydligt tightare boxning.

 29. sluggo skrev:

  Detta är skandal
  Inte bara shogun vart rånad.

  Alla vi som satt pengar på denna match vart bestulna.
  Detta är så sjukt så sjukt så sjukt.

 30. Oscar_L skrev:

  Jag blir så ledsen.. Shogun vann helt klart

 31. acke skrev:

  Första ronden gav jag till Shogun, andra till Machida, tredje Machida men tveksamt, fjärde Shogun och femte Shogun. Så domarbeslutet var ju bra om dom nu bara skulle ha sagt Shoguns namn istället.

  När man såg Shogun gå in mot buren så fick man en sån konstig känsla i magen, han såg så motiverad ut. Man visste att det skulle bli en bra fight ;) Men känns som att Machida hade låtit bältet och allting stigit honom till huvudet lite.. Ska bli kul med en rematch, då kanske Shogun inte kan köra samma taktik igen.

  Nu var det ju kanske “domarnas fel”, men ville bara avsluta med att säga I TOLD YOU SO, ni som satsade pengar på Shogun. Dumt, dumt.

 32. Joakim Borgudd skrev:

  Well, om man ska vara lite positiv så lär det bli en grym rematch :wink:

 33. Axel skrev:

  Är inte direkt ensam om att tycka att det var ett rån. Sammanställning över hur de större sidorna dömde matchen:

  https://www.flashback.info/showpost.php?p=19438598&postcount=710

 34. Alexander on tour skrev:

  Shogun hade octagon kontroll under alla fem ronder
  .
  Shogun var den mer aggressiva under alla fem ronder.

  Han träffade de slag och sparkar som gjorde mest skada och åtmindstånde ett av dom fick Machida att vackla till och greppa efter buren för att inte ramla.

  Shogun blockade många av de slag och sparkar som Machida avlossade, alltså skulle de inte ha gett poäng.

  Detta var ett rån och Shogun borde vunnit split dec.

  Men tydligen så har ufc nu gått in i nån poängkarate grej där 5 jabbar räknas mer än 4 benkrossande lowkick, istället för MMA där de slag som gör mest skada ska poängsättas högre.

 35. Farujah skrev:

  Alexander, håller helt med dig.

 36. Alexander on tour skrev:

  thank you brotha!

 37. Karl-GSP skrev:

  Calfornia athletic comission stal mina pengar. Shogun vann matchen. Jag gick miste om en hel del pengar.. otroligt..

 38. ErikD skrev:

  Karl, känner med dig

  Skicka ett argt mail till dom, de hjälper nog inte men fick mig att må lite bättre

 39. Adam skrev:

  Om det hade varit split decision så hade de ändå varit ett sjukt domslut, men va fan unanimous?
  Jag är så jävla grymt besviken på domarna, eller till och med ufc om det ligger mer bakom som vi inte vet om.
  Det har ju snackats mkt om korruption och annat, i sådant här fall då det snackats mkt om Machida om hur jävla bra han är och ingen kommit på en bra strategi att slå honom.
  Känns då som om att han är en sån fighter som ufc vill satsa på, typ som i småskolan när nån jävla lärare favoriserade nån rövslickande elev.
  Detta känns lika dant, fast tycker inte illa om Machida på något vis.
  Men inte fan vann han, shogun gjorde helt klart mest skada och machida såg väldigt uppgiven ut mot slutet, shogun såg jävligt fräsh ut där i mot.
  Hans cardio var fantastisk, han gjorde allt rätt utan att just avsluta fighten i förtid.
  Men jag menar, inte fan ska han behöva submitta ir knocka honom för att vinna.
  Som sagt jävligt besviken för jag trodde verkligen bältet gick till shogun då Bruce Buffer sa “the winner by unanimous decision”……..helt säker på shogun, sen säger han Lyoto.
  Jag kan fortfarande inte stänga igen käften, får nog fan fixa hem lite karlssons klister ir någe.
  Detta var oacceptabelt!
  Sen har dom ju kommit fram till en rematch, känns så jävla sorgligt.

  Känner med shogun, efter alla skador och nu äntligen tillbaka efter alla dessa år.
  Hoppas han vet att han är den som vann!

 40. Brad Nowell skrev:

  @Alexander on tour

  Håller med dig helt bortsett från en sak. I slutet frågar du

  “…är 5 jabbar räknas mer än 4 benkrossande lowkick…”

  men menar du inte att 1 jabb räknas mer än 8 lowkicks…? Eftersom Machida fick äta 8 (ja, åtta!) låga sparkar för varje jabb han träffade med.

  —–

  Och till er som säger att man inte kan vinna en match på bara legkicks och att Machida fick in mer slag mot huvudet, ta ut huvet ur r-ven och se matchen en gång till. Machida träffade INTE Shogun mer i huvudet. Han FÖRSÖKTE slå fler slag mot huvudet men jag trodde i min enfald att man bara ger poäng för träffarna…

  Annars om man bara behöver slå fler slag mot huvudet än sin motståndare och inte träffa skulle Nick Diaz vara etta på alla top p4p-listor i hela världen. Är han det?

  Men om vi totalt struntar i det faktum att Shogun fick in flest slag i huvudet på Machida och bara ser till skadan, vem såg ut at ha tagit mest skada i ansiktet matchen igenom? Snälla säg Machida, och förklara sen bort det faktum att Shogun träffade både mer, och hårdare. Tack.

 41. Brad Nowell skrev:

  @Tobbe Sr.

  “Räcker inte med att “vinna” med ett par träffar.”

  Hur många träffar anser du vara “ett par” träffar? Eftersom Shogun träffade Machida med nästan dubbelt så många slag och sparkar (82-42 till Shogun) så hade jag verkligen velat höra ditt svar på den frågan.
  Länk: http://fightmetric.com/fights/Machida-Shogun.html

  “Man måste alltid SLÅ mästarn.”

  Ja och vad var det han gjorde på alla sätt och vis? Det enda man kan kritisera Shogun för är att han kunde gått mer för en knock eller försökt med några high kicks. Men då hade han å andra sidan också utsatt sig själv för en större risk.

  Han fightades smart hela matchen igenom och gick inte “all out nuts” som han brukade i Pride. Men han var den som var mest aggressiv i 5 ronder. Han var den som fick in flest träffar i 5 ronder. Så eftersom Machida inte hade fler takedown eller submission försök än vad Shogun hade kan jag inte se ett enda område där han var bättre än Shogun. Snälla upplys mig om hur jag har fel.

 42. ludde skrev:

  Bloodyelbow hade den 50-45
  Cagepotato hade den 49-46
  Sherdog har tre stycken som sätter poäng 48-47, 48-47, 50-45
  MMAjunkie 49-46
  Promma. 50-45
  fiveouncesofpain 50-45

  Alla för Shogun.

 43. Brad Nowell skrev:

  @Magnus

  “ska man verkligen kunna vinna en match på i stort sett endast misslyckade nedtagningar och en satans massa lowkicks?”

  Vi låtsas att det var som du säger ovan. Att Shogun i stort sett bara hade misslyckade takedowns och en massa lowkicks. Nu till din fråga. Ska man verkligen kunna vinna en match på…?

  Ja! Om ens motståndare gör ännu mindre så ska isf ens misslyckade takedown attempts och lowkicks vinna matchen åt en.

  MEN (och det är ett j-vligt stort men!) Shogun…

  * Fick in flest slag mot huvudet.

  * Träffade med en massa kroppssparkar också, inte bara låga.

  * Fick in en massa knän mot benen och en del mot kroppen.

  * Pushade matchen igenom. Dvs var mest aggressiv.

  * Gjorde mest skada (Nej jag tänker inte bara på att han totalt slaktade Machidas ben så han knappt kunde gå. Se på Machida efter matchen och Shogun efter matchen och säg sen vem som fick äta flest och hårdast slag och knän i huvudet)

  Om ovanstående punkter är anledningar till varför Shogun borde ha vunnit matchen, vilka anledningar till att Machida vann kan du (eller någon annan för den delen) nämna?

 44. Joakim Borgudd skrev:

  läste föresten att Anthony Johnson skulle ha fått priset för galans KO, men eftersom han missade vikten kunde man inte ta honom, därför fick Barry den. han gick alltså miste om 20% av sin lön plus 60 000 dollar i bonus, AJ!

 45. Brad Nowell skrev:

  @ludde

  Varför inte ta hela listan? (Saxad från sherdog.com)

  How other site scored the fight
  FightMetric: 49-47 Rua
  Yahoo Sports / Cagewriter: 48-47 Rua
  BloodyElbow : 48-47 Rua… Read More
  USAToday: 48-47 Rua, 49-46 Rua
  Savage Science: 49-46 Rua
  ESPN / Jake Rossen: 49-46 or 48-47 Rua
  MMA Fanhouse / Michael David Smith: 48-47 Rua
  411mania.com: 48-47 Rua
  CagePotato: 49-46 Rua
  MMATorch : 48-47 Rua
  MMAJunkie : 49-46 or 48-47 Rua
  MMAMania : 50-45 Rua
  5 Ounces of Pain : Rua (no score given)
  Fightlinker : Rua (no score given)
  MMAConvert: Rua (”Machida was given a gift”)
  ProMMA.Info: 50-45 Rua
  Sherdog: Jordan Breen — 48-47 Rua, Brian Knapp — 48-47 Rua, Mike Fridley — 50-45 Rua

  Vad tur att alla-utom-de-tre-mongona-vid-ringe… öh jag menar någon förutom oss fans tycker att Shogun vann matchen. Suck…

 46. Blejs skrev:

  “Man måste alltid SLÅ mästarn. ”

  Rampage vs Forrest.

 47. acke skrev:

  Hoppas vi slipper se ett till domslut i deras rematch. Oavsett vem som vinner blir jag nöjd, bara man slipper dra in domarna i det hela så är det kanon! :) Var väldigt imponerad av Shogun. Ska bli kul att se om Machida kan anpassa sig bättre inför Shogun nu, och om Shogun kommer ut med nåt helt nytt som överraskar Machida helt och hållet! Can’t wait!

  CAIN!! Han övertygade verkligen! Hans brottning är ju verkligen superb, och hans kondis verkar det ju som väntat inte vara nåt fel på. Tycker synd om heavyweight strikers utan brottning nu när man har med han, Brock och Shane att göra. Om Pat Barry möter någon av dom nämnda kommer han åka på så mycket stryk, hehe.

  Johnson var också imponerande, likaså Stevenson som verkar ha hittat rätt nu!

  Grym gala! Tror verkligen inte 105 kommer komma i närheten av den här nivån av underhållning ;)

 48. Martin skrev:

  Nån som vet om, och i så fall när, det går i repris?

 49. Richard skrev:

  Varken Shogun eller Machida är favoriter för mig, den enda matchen som jag satt som på nålar av för att en av mina favoritfighters var i den var Stevenson mot Fisher och där blev jag glad som ett barn på julafton.
  Men att se Shogun sitta backstage med ansiktet i händerna gav mig tårar i ögonen och en känsla av illamående, så jävla fel kändes det.

 50. Anders E skrev:

  sjukaste rånet i ufc historia!

  jag kunde inte tro mina öron när jag hörde resultatet, jag tänkte att dommarna måste ha blandat ihop det hela för även om jag är ett fan av machida så finns det inte en chans att han vann den matchen. det var en grym och spännande match där machida aldrig kunde röknas ut, men i slutet av sista ronden var jag helt säker på att shogun skulle ta hem det så länge han inte blev knockad. Knockad blev han ju inte, men rånad…precis som alla som satsat pengar på honom. det är skandal!

 51. Bobbey skrev:

  Var inte oväntat att Machida vann, tycker nog Shogun kunde
  fått matchen och hade det inte vart en titelmatch så
  hade han fått den.

  Han måste få in slag som skakar om Machida i returen
  eller ta ner honom, man vinner inte på low kicks i MMA.

  Machida hade Shogun en gång men han fullföljde inte
  annars var han rätt seg igår, tror det blir en helt
  annan match i returen med en mer fokuserad Machida.

 52. skurtbert skrev:

  Seriöst nu. Matchen mellan Machida och Shogun var väldigt jämn, jag hade nog gett tre ronder till Shogun och två till Machida. Men jag är inte alls förvånad över domslutet.

  Som VANLIGT måste man övertyga om man ska ta bältet via poäng. Det räcker inte KANSKE varit precis lite bättre.

  Jag kände tyvärr till debatten redan innan jag såg matchen så jag granskade den verkligen kritiskt… och såg inget läge där Shogun övertygade så pass mycket att en seger var självklar.

 53. Kemal skrev:

  Herregud!

  Inte ens split-decision.
  Fyfan, saknar ord just nu…
  Så jävla synd om Shogun. Machida borde fan lämnat ifrån sig bältet, hur kan han leva med sig själv nu. Uuuuh…

 54. Torsten skrev:

  “Som VANLIGT måste man övertyga om man ska ta bältet via poäng. Det räcker inte KANSKE varit precis lite bättre.”

  yeah right.

  jag säger som Blejs: “Rampage vs Forrest.”

 55. pirreus skrev:

  Jag hade bettat på en trippel igår, hade vunnit 2 matcher sen var det Lyoto som skulle vinna sista för att bettet skulle gå in och t.o.m jag såg att Rua vann.. 4-1 i ronder såg jag. Absolut sjukaste domslutet.

  Jag tycker att NSAC ska ta in några utövare som får dömma matcher för såhär kan det ju fan inte få gå till. Jag plussade någon hundring men det kändes inte bra att se Shogun så besviken efter en solklar vinst.

 56. Andreas skrev:

  Någon mer som kände att Machida var lite svag i psyket. Tyckte man såg det redan när han kom in att han inte var lika fokuserad som vanligt. Har väl varit mycket för honom nu med bältesvinsten och det nya kändisskapet.

 57. alex c skrev:

  Machidad oslagbara aura är bruten nu iaf.. Jävlar var hypad han varit, sjukt alltså. Anderson kan säga vad han vill om att Machida slår han på träningarna, det tror jag inte ett skit på. Anderson skulle krossa Machida med sparkar och aggsivtet om de mötes.

  Besviken på att Shougun inte gick för the kill på slutet, men fick höra att hans sekonder sa att han ledde stort, därför han forstatte i samma stil. Fan Machidas pyske är brutet nu, såg han på presskonferans oj oj, såg nervös o skamsen ut.

 58. Dejvmoden skrev:

  hallå . .är det någon mer än jag som omöjligen hittar en bra torrent för att ladda ner galan ?? . . .

  / förvånad pirat

 59. Klasse skrev:

  Sämre skit har jag aldrig varit med om.

 60. Shane54 skrev:

  Sämsta beslut jag sett. Machida fick in under 5 träffar på hela matchen, förstår inte vad domarna gav poäng för.

  Shogun vann, oavsett vad 3 sömniga domare tycker.

  Skandal!

 61. christian skrev:

  Shogun blev så RÅNAD så det är ju sjukt. Den som påstår något annat förstår sig antingen inte på kampsport eller svingar så hårt från Machidas krutpåse att den börjar spricka. p-u-n-k-t. Matchen var helt underbar och jag är så besviken över hela grejjen att jag inte kan förklara i ord. FÖRJÄVLIGT!

 62. affe skrev:

  tycker shogun vann matchen helt klart. men ni som inte gillar machida (som inte gllade innan matchen heller alltså) på grund av att han har tråkig stil kan kolla på wwe istället, det är underhållning som fan. mma är en sport, inte underhållning (i mina ögon i allafall)

 63. David skrev:

  Nåja, Shogun besitter nu sin normala kapacitet, det är ett faktum. Det dröjer inte länge innan här är ny mästare i UFC.

  Men jag erkänner, det hade vore skönt att alla idioter som har hypat Machida som the second coming att knipa käfta.

 64. Bare skrev:

  Velasquez vs. Dos Santos för en chans på titeln nästa?

 65. Sankronizer skrev:

  Tanka ned Armin van Buuren - sail och känn smärtan…..

  Måste vara en av dom absolut största besvikelserna i mitt liv, länge sen man kände sig så här tom.
  Hoppas fortfarande att dana släpper nyheten att machida har blivit fråntagen sitt bälte och att den som vinner deras rematch blir den nye riktiga mästaren, allt annat är bara en enda stor skandal.

 66. Dejvmoden skrev:

  hallå igen, fortfarande ingen som vet någon bra torrent sida att ladda ner galan ???

 67. Essevad skrev:

  Liten tröst iaf: De har redan accepterat re-match enligt whites twitter

 68. stefan skrev:

  http://www.bestmmatorrents.com brukar ha det mesta

  om du vill streama/www.mma-core.com

 69. Daniel (filmtips m.m) skrev:

  isohunt.com

  Jädra piss domslut indeed. Är så jäkla besviken o upprörd men samtidigt så jäkla glad över att se Shogun tillbaka i sin gamla goda form. Detta har jag gått o väntat på enda sen han torskade mot Griffin.

 70. ludde skrev:

  Nu lär ju shogun gå in på top 10 på p4p listorna

 71. hjk skrev:

  Kan det vara så att domarna inte värderar bensparkar särskilt högt?

 72. J skrev:

  Alltså. Visst kunde shogun vunnit matchen men seriöst… Hur högt värderas bensparkarna tror ni? Var ju i stort sett det enda han fick in. Machida klarade varenda nedtagning, fick in ett par knän mot kroppen och hade väl fler rena träffar än shogun om man bortser från lowkicksen. Sen kan jag väl med tycka att shogun borde vunnit eftersom han var den som försökte styra matchen och gick framåt och trots allt skadade machida en hel del. Men tror som sagt inte att enbart lowkicks resulterar i vinst i en titelmatch =)

 73. Vic skrev:

  Domarna värderar aggression, grappling, effective striking och octagon control.

  Aggression: Solklart Shogun ALLA ronder.
  Grappling: Bör inte spela någon vidare roll i denna fight. Shogun försökte med lite nedtagningar som Machida lyckades eliminera. Machida gjorde i sin tur inga försök.
  O-control: Shogun, pressa hela tiden och tryckte upp Machida mot buren och knäa låren rätt hårt vid några tillfällen.
  Effective Striking: Förutom aggression var denna den tydligaste till Shoguns favör. Landade fler träffar och dessutom hårdare. Syntes tydligt på Machida vem som fick ut mest damage i fighten.

  Riktigt riktigt dålig bedömt fight.

 74. Kenta skrev:

  Låter en utmanare en titelmatch gå till domslut kan han skylla sig själv.

 75. Vic skrev:

  Ok Kenta men ska man som Champ kunna springa bakåt i 5 ronder och bara han klarar sig så får han behålla bältet? Det är inte rimligt.

  Jag gillar Machida och kan uppskatta hans stil, men bara för att Shogun inte går in och avslutar så tycker jag inte han per automatik ska vinna fighten bara för att han är Champ och tillräkligt snabb för att klara sig från de värsta smällarna. Speciellt när han inte gjorde något ärligt försök själv att avsluta.

 76. Benke skrev:

  Kändes mycket, mycket märkligt… Möjligen att jag kunde se att Machida vann två ronder. Blir väl till att se om fighten senare för att avgöra det mer i detalj, men Shogun kändes absolut som vinnaren. Lite skönt att Machida-hypen kanske kan lägga sig på en mer rimlig nivå nu också.

 77. Molb skrev:

  Ja sämsta någonsin, nästan så man borde överge UFC. Alltså sämre går inte o döma, om jag är snäll så kanske jag kan ge machida 1 round.

 78. ludde skrev:

  Jag ger en chans på rond 3 inget annat

 79. PotnusW skrev:

  Tycker också att Shogun borde ha vunnit… var helt säker på det. Skulle dock vilja se matchen utan Rogan som kommentator då jag tror han påverkar optinionen ganska mycket. Men visst vann Shogun…

  Hur som helst vill jag utnämna Velasquez till den nya Fedor. Lite lagom usel stand-up men helt fantastisk GnP och mycket bra nedtagningar. Rör sig bra, hela tiden med avsikt att straffa motståndaren snarare än att behålla en dominerande position. Underbart att se!!!

 80. cederkvist skrev:

  Shogun blev inte bara rånad på segern , han blev våldtagen, förnedrad och rånad !!!

  WTF

 81. TOB skrev:

  Visst borde Shogun ha vunnit men att ge UFC skulden och prata om att överge organisationen låter otroligt töntigt när det inte är UFC som dömmer matcherna. Dana White har ju reagerat precis som han sig bör och mer eller mindre lovat en rematch. En rematch jag ser fram emot. Tror dock att Machida fått sig en ordentlig tänkeställare och kommer prestera väldigt mycket bättre.

 82. Styrkan skrev:

  Det var väl inte som att Shogun totaldominerade någon rond men jag tycker att han tydligt vann minst 3 ronder, rond 2 och 3 var jämna så dom kan man väl döma efter tycke och smak, men 1, 4 och 5 vann han tydligt.

  Hoppas nu att han tränar bättre än Machida till rematchen och klår upp han ordentligt!

 83. Fritz skrev:

  Jag har alltid varit ett stort machida-fan, så “segern” igår kändes patetisk, och jag är övertygad om att Lyoto kommer lida mer av de idiotiska domarna än Shogun, Shogun visade att han var den bättre fightern, denna afton åtminstone, och det har alla som sett matchen insett. Ufc gör sig bara löjliga, börjar stinka illuminati.

 84. Fritz skrev:

  TOB: så du tror inte att livet är riggat?

 85. Farujah skrev:

  Hahaha PontusW, velasquez har en bit kvar till Fedors nivå, han har förvisso bättre brottning, men hans striking och submission game är ju inte i närheten av fedors =).

  Dock tror jag att Velasquez utan större problem skulle kunna besegra UFC:s nuvarande tungviktsmästare =).

 86. Moffe skrev:

  Ugh.. fy fan va jobbigt allt blev när de läste upp domslutet. Fy fan! Jag var på top efter att ha sett en lysande Shogun komma tillbaka för att se Machida vinna..

  bah!

 87. ronny skrev:

  bortdömmning helt klart!

 88. ronny skrev:

  pengar pengar pengar .

 89. Richard skrev:

  Tycker fortfarande att Velasquez har för dåligt krut i nävarna för att klara sig mot Lesnar, jag menar han drog in hela sju laddade smällar i ansiktet på Rothwell innan domaren bröt och Ben var inte ens skakad, hade det varit Lesnar så (får jag tyvärr säga då jag inte gillar Brock direkt) hade Ben inte vaknat än.

 90. Bobbey skrev:

  Antar att domarna bara ska räkna low kicks i
  fortsättningen.

  Hehe aja ser fram emot returen i alla fall.

 91. ludde skrev:

  ben var visst skakad, om du kolla på när ben reste sej så var han helt borta, men recoverade snabbt och klagade sen på dommarn

 92. alex c skrev:

  Bobbey, jag visste inte att man började blöda ur munnen av lowkicks, men man lär sig visst varje dag..

 93. ludde skrev:

  @alex c
  HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH jag dog

 94. Alexander on tour skrev:

  Undrar hur statistiken ser ut för Machida nu.
  Innan var han den minst träffade fightern i ufc. Det måste ha förändrats efter denna matchen.

 95. Kenneth Jansson skrev:

  Lider med en rånad Shogun. Jävlar va illa, blev lite less på att dom skulle förstöra en så fin gala med sånt jävla piss slut. Helvetes jävla skit domare!!!!

 96. D skrev:

  Har vi alla fått ett kollektivt hjärnsläpp och glömt hur rondbetygssystemet i sporten fungerar?

  Hur överlägsen Shogun än var i slutronderna så förstod man ju att Machida antagligen redan plockat rond 2 och 3. Den ena pga enormt effektiva straight-counters och i den tredje var han ju så nära ett avslut som matchen någonsin fick.

  Om man sedan sätter sig och ser den första ronden igen så inser man att den verkligen kunde ha gått hur som helst. Utan klara direktiv inom bedömningen så var det väl ingen chock att flera av domarna bedömde Lyotos brutala knä som mer rondvinnande än Shoguns sparkar.

 97. MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 104 (Spoilers!) skrev:

  [...] the original post: MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 104 (Spoilers!) Post a [...]

 98. Jk skrev:

  Har bara sett matchen en gång men tyckte 1a var jämn (avvaktande) kunde gå till vem som helst. Mellanronderna tyckte jag Machida vann och sista till Shogun.

  Inget konstigt med domslutet.

 99. tony skrev:

  Nu har jag inte läst alla kommenterar här.. Jag är absolut ingen expert och är ny på mma området men det jag undrar nu är..

  Alla ben-sparkar, är dom så sjukt bra/betydande/viktiga i bedömningen av vem som är den rättmätige vinnaren? Ja, shogun får in tusen bensparkar men jag tycker inte han får ett sånt sjukt övertag pga det… Eller hur tycker ni experter?

  Vidare så den andra matchen Tibau som är verkligen jättestark och kan välta omkull sin motståndare 100ggr per match… men han får ju inte heller ngn uppenbar fördel av det eller lyckas så bra med det.

  Bör man inte bedöma, hmm vad ska man kalla det, vikten av det lyckade momentet.. Dvs, lyckas man ta ner någon så kanske inte det ska räknas så mycket om man inte lyckas med övertaget på marken sen.. Utan man får se mer till helheten? Eller.. Är jag ute och cyklar? Jag skulle gärna se en djupgående analys av regler och möjligheter i form av en artikel kring detta…

  Det jag menar är alltså om man är sjukt bra på en sak och utnyttjar det hela tiden så kanske inte det är hela världen om man inte kan använda sin fördel till en helhet… Dvs, inte bara sparka ben och inget mer, inte bara kasta omkull och inget mer, osv osv…

  Mera debatt, intressant ju!

 100. Mange skrev:

  Tyckte att Shogun var bäst, men kan se varför machida vann, han träffa mer medans shogun bara träffa sparkar.

 101. Jakob skrev:

  Ni som pratar om konspirationer:

  Matchningen Shogun-Anderson Silva om LHW-titeln hade nog genererat en del höjda ögonbryn samt kulor i kassakistan plus att Silva och Machida hade varit tvungna att slåss för Machida hade velat ha tillbaka sin titel.
  Att Machida försvarade är nog inte bra ekonomiskt sett för UFC.

 102. Anders E skrev:

  Tony:
  angående bensparkar, om du såg hur machida haltade omkring i slutronderna så kan du nog förstå att shogun fick ett stort övertag pga dem. kriterierna för att vinna en rond är har jag för mig; effective striking, aggression, takedowns(eller det är nog grappling va?) och octagon control.
  Shoguns sparkar uppfyller tre av dessa kriterier och grappling delen kan man säga blev oavgjord, fast det stämmer inte helt då shogun bör få aggression och även då machida stoppar nedtagningarna eftersom det är han som är framåt.
  vidare så kan man nog faktiskt konstatera att även shoguns slag gjorde mer skada(åtminstone ytlig) när man kollar på de bådas ansikten efter matchen. skulle tro att machida kanske fick in några fler ansiktsslag, men shoguns slag fick machida ur balans och hans tusentals obesvarade bensparkar borde utan tvekan gett honom effective striking, och eftersom han är den som går på och styr matchen så bör han även få aggression och octagon control, solklar vinst.

  angående Tibau, där tibau visserligen inte kunde göra mycket skada efter sina nedtagningar, men han fick ju utan tvekan grappling kriterien för det och även octagon control och aggression i mitt tycke, eftersom hanb är den som attackerar medan neer får försvara sig(hade ner gått på tusentals submissions hade han nog fått agrression, men så var inte fallet.
  och som Rogan sa, även om ner kommer upp till fötterna igen så styr tibau matchen eftersom han gång på gång på gång tar matchen dit han vill ha den och där neer inte vill ha den och det måste ändå räknas.

 103. Joakim skrev:

  Om man tittar på hur Machidas kropp såg ut efter fighten, 3 sår i ansiktet,ett sönder sparkat vänsterben samt en vänstersida som var rödblå.
  Shogun hade endast nått enstaka rött märke på kroppen,inga i ansiktet.
  Exakt vad Machida levererade på Shogun ,som resulterade i att han vann, är och förblir ett mysterium för mig.
  Det enda som skulle kunna ha en påverkan är ju M:s jabbar som landade några ggr.Men dessa jabbar resulterade ju inte i några poänggivande kombinationer eller gjorde någon som helst skada på Shogun.
  I övrigt så förde Shogun hela matchen och Machida gled bakåt så fort det hettade till.
  En bra match med ett pinsamt domslut.

 104. Mange skrev:

  Joakim, domarna ger inte poäng på vad för skador eller sår man har. Vissa har enklare att få cuts osv..

 105. acke skrev:

  Joakim, Shogun var även lite blåslagen i ansiktet. Kolla post-fight presskonferensen.

 106. julle skrev:

  Mathias och du vet ju jätte mycket eller? Om du har alla imot dig är det kanske du som borde åka på en kurs… hahaha snälla. Shogun var aggresivare träffade med fler attacker… Fast du kanske har vitt bälte i karate och har en bild på Machida i ditt rum……………………

  Machida är inte magisk någonstans, luffare

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235