Efter UFC 105 - Tankar

UFC 105 var den bästa sämsta galan på länge. Ett tandlöst kort med bra matcher, hård och varierande action. Men vad säger det oss för framtiden?

Randy Couture har återigen visat oss att gammal är äldst. Hur gammal? Ordspråket i sig kommer från Randys karriär sägs det. Så gammal. Är han då på väg upp för den lätta tungviktsstegen? Knappast. Även om Randys hand höjdes kändes det som att Brandon Vera förlorade matchen mer än Randy vann. Visst är det Randys stil till mångt och mycket, men att Bruce Buffers introduktion till den forne mästaren ska bli ännu längre i framtiden känns avlägset.

Brandon Vera bör byta camp. Ring Greg Jackson igår. Även en idrottspsykolog.

Dan Hardy såg bra ut. Undra hur det känns att göra sitt livs framträdande och i slutändan vinna en stundande överkörning. Innan matchen pratades det om att Hardy skulle kunna få svårt mot Swicks brottning. Georges S:t Pierre funderar på att brottas i OS. Hardy är inte redo. Inte på långa vägar.

Att Andre Winner inte vann “KO of the night” känns helt otroligt. Jag har inte sett Sivers vinnande knock. Vet inte om jag vågar. Lossnade huvudet från kroppen?

Vart kommer det ifrån? Jag har aldrig träffat Alexander Gustafsson. Inte sett någon av hans matcher live. Men när detta slag piskade till som en svensk flagga i vårvind då skrek jag som om bronset -94 var bärgat igen. Oerhört glad var jag för hans skull. Även för min egen skull. För allas våran skull. För nu är det dags. Tredje gången gillt för Sverige i oktagonen!

13 Responses to “Efter UFC 105 - Tankar”

 1. dwid skrev:

  HAHAHA BRA SKRIVET!:lol:

 2. Invalido skrev:

  Låt oss verkligen hoppas att det kan öppna upp för ännu fler svenskar i staterna. Finns ju ett par namn som inte skulle göra bort sig over there.

 3. Benke skrev:

  Siver sparkade av revbenet på Paul Kelly med en spinning back kick. Dock blev det inte stopp direkt, även om domaren skulle ha gjort det när Kelly knappt kunde resa på sig. Men ändå spektakulärt så klart.

  Men visst Winner förtjänade bonusen - inte ofta man ser såna knockar i lättvikten. Själv missade jag Winners fight då jag kom in lite sent i arenan, precis när Gustafssons fight började och när vi såg Delgado vandra nere på golvet någon timme senare tänkte vi att han nog vunnit sin fight, så var inte fallet men skönt så här i efterhand att veta att han var okej.

 4. kaboffa skrev:

  @ Benke . Vad gick resan/biljetten/hotell osv på allt som allt, vad hade ni för platser?

 5. christian skrev:

  Haha skrev ett mess till en polare efter att ha sett gustaffsons match, och jäven jag drog paralleller till -94 men även till gökboet då mina grannar nog lär ha undrat va det är för ett nutjob, som från att ha varit dödstyst till att skrika såååååååjjjjaaa SSSÅÅÅÅJJJJAAAAA i typ 5 minuter.

  Måste säga att jag alltid gillat Randy och hans matcher. Kanske är lite färgat av min uppskattning till hans ålder och förflutna, men denna match mot Vera var verkligen tråkig. Ifall det är såhär det ska se ut i lhw för honom så ta bort honom från co och main event direkt. Känner för Vera. Var verkligen hans match att förlora. Trist.

  Sen att du inte tog upp något om bizzzzping var ju lite sjukt, då detta verkligen var hans gala. Tystade kritikerna tillfälligt och kom tillbaks från en nedslagning.

 6. Nicke skrev:

  Benke: Vi köpte flygbiljett lite för sent, så den gick på 1700. UFC-biljett 1200 för bra platser, tyckte jag iaf, kanske 10-12 rader upp. Vi såg bra för det mesta, men ibland fick man ju kolla på skärmarna. Vi var tre stycken o hyrde en skitfin tvårumslägenhet för 600/natt var. Totalt alltså ca: 4100, från Sthlm.

 7. Benke skrev:

  kaboffa & Nicke: Vi var ute i rätt god tid. Flyget från Sthlm gick på 1500 ungefär, vi var fyra personer som delade två hotellrum uppe vid Picadilly Garden (en kvarts promenad från arenan), gick på knappa 350 kr/person och natt. Vi hade rätt bra biljetter mitt på långsidan (rad m - en bit upp), vi såg utmärkt. Kostade £150 (1800 kr). Totalt blev det cirka 4000 kronor för hela kalaset/person. Mycket lyckad resa. Vi snackar redan om nästa!

 8. Peter A skrev:

  Alex såg bra ut, men han gick med hakan högt upp i vädret. Träffar han på en bättre striker och håller huvudet lika högt är det godnatt jävligt fort. Hakan mot bröstet Alex!

 9. Jacksatan skrev:

  Det som slog mig är hur förbannat hårt Alex måste slå. Killen slog en kort rak höger som helt sänker motståndaren. Helt omöjligt att hinna blocka eller akta sig då den inte aviseras innan.
  Sen kommer Dan Hardy givetvis vara helt chanslös mot GSP, såtillvida han inte får in en lucky punch. GSPs nedtagningar är på en nivå som ingen annan i WW kommer nära.

 10. Alexander skrev:

  Fifan va dyra biljetterna va, inget för studenter precis. :wink:

 11. Stefan skrev:

  Jag är rätt okunnig inom MMA och har aldrig sysslat med det själv, men är det bara jag som tycker att hans poke i ögat kombinerat med att motståndaren känner press att vara tuff och inte ta ordentlig break ger han luckan han slår i.
  Pressen att vara tuffing och visa styrka och “heart” gör att han går ut utan att kunna se ordentligt, precis där slaget träffar.
  Var poken verkligen en olycka då? =)
  äntligen en svensk som får en fördel genom orättvisa.

  + Superskönt att höra hans hörna ropa “RAKA SLAG, KOM IGEN”

 12. Anders E skrev:

  Stefan, för det första så såg det inte ut att vara en allvarlig “poke”. för det andra poken var på högra ögat, slaget kom på amerikanens vänstra sida, alltså skulle han även om han var helt blind på högra ögat kunnat se slaget. för det tredje så såg moståndaren ut att inte vara särskilt påverkad, han varken blinkade illa eller dylikt. så nej jag skulle inte påstå att poken var det minsta avgörande för att Alex slag skulle gå in. :wink:

 13. Anonym skrev:

  Någon som kan skicka länk var man kan se Paul Taylor vs Dennis Siver ???

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235