Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 76 - Lidell vs Jardine

Efter UFC 76 - Lidell vs Jardine

Jag brukar vara snabbare med att recensera galorna men denna gången kändes det alldeles för tungt. Det var en tråkig kväll på många sätt…men lite skadeglad får man väl vara när en gala som heter Knockout inte lyckas producera en enda sådan. Här kommer matchrecensionerna…sakta men säkert.

Chuck Lidell vs Keith Jardine

Jardine inleder med en spark mot benet sen en höger och det ser ut som att han tidigt har hittat rätt distans. Liddell håller ett bra avstånd och avfyrar sin höger. Jardine, som redan blöder, fortsätter att utnyttja sina sparkar mot ben och kropp. Liddell rusar framåt (med bröstet först och händerna vid sidorna?) och landar en solid höger. Jardine börjar se trött och backar medan Lidell tar kommando av ronden.

Andra rondens första stora händelse var när Jardine 45 sekunder in i ronden sänker Lidell med en stark höger. Lidell verkar fortfarande vara klar även om benen vek sig och han kommer snabbt igen. Väl på fötterna fortsätter Jardine att hugga mot honom med sparkar och lyckas även med några jabbar. Lidell vill inte vara sämre och efter en tjurrusning har Jardine fått smaka på minst ett riktigt hårt slag.

Jardine hugger vidare med sparkar mot kropp och ben (Lidell “checkar” nog bara en spark under hela matchen) och han är som mest framgångsrik med den taktiken just nu. Jardine blandar även in vänstran ett par gånger under sparkkavalkaden. Jardine hånar Chuck och följer upp det med ytterligare en spark mot kroppen och en höger. Lidell är ordentligt svullen i en lila ton på kroppen efter alla sparkar. Lidell kommer igång mot slutet av ronden och gör allt han kan för att försöka stjäla den.

Två domarna dömer matchen 29-28 till Jardine och en 29-28 till Liddell. Keith Jardine vinner via split decision.

Min initiala uppfattning var att ingen av dem gjorde tillräckligt för att kalla insatsen för en vinst, det borde ha blivit lika (även om jag direkt efter matchen såg det som en vinst för Lidell, nog mest beroende på att det var resultatet jag innerligt hoppats på). Visst fick Chuckie lägga sig på mattan vid ett tillfälle och äta spark efter spark men jag tycker att hans slag var mycket mer effektiva och det är just ett av kriterierna (effective striking). Jardines ansikte såg ju ut att vara redo för en bolognese medan Lidells sidfläsk var ordentligt mörat. Vid närmare eftertanke (och efter ha sett matchen igen) så måste jag nog medge att Jardine vann…känns tungt.

Jardine hade den bättre taktiken inför matchen…vilken taktik hade Chuck, att knocka motståndaren? Det räcker inte bara med det…det finns en anledning till varför de fighters som tränar för Xtreme Couture njuter av framgången. Taktik, taktik och lite mer taktik…

Efterspel
Kevin Iole menar i en artikel att Dana White sagt att han inte skulle vara förvånad om Lidell drar sig tillbaka från att tävla i MMA”. Dana ska även ha sagt att han misstänker att Lidell inte längre har passionen kvar att fightas. Dana upplevde att Lidell saknaden glöden han haft tidigare och därför blev det en sådan trisst match. På presskonferensen efter galan avstyrde Lidell frågor om framtiden men han sa att han skulle återvända hem och fundera på om han skulle fortsätta eller inte. Det i sig är en indikation på att möjligheten finns att han slutar.

Låter kanske som att Chucky vs Wandy är en match som aldrig blir av…eller? Jag tycker att det är lite för tidigt att dra slutsatser från Lidells förlust. Vi fans har blivit förvånade förr…Wanderlei har även förlorat två matcher på raken. Det som talar för att denna match ändå kommer att ske är att PPV-intäkterna kommer förmodligen bli större än Jardine/Forrest vs Wanderlei. Lidell är UFC ansikte utåt och har tjänat mycket pengar åt dem (hur kul blir UFC spelet som ska komma när en av frontfigurerna är MMA-pensionär?). Tycker inte det räcker att säga att han inte har någon glöd…ge honom Wanderlei och om det inte är gnistan som startar de grekiska skogsbränderna inom Lidell så bör han lägga ner.

För er statistikintresserade såg matchen ut som följande (hämtat från Yahoo Sports):

LIDDELL
Strikes Landed 82
Strikes Thrown 164
Connect percentage 50
Arm strikes 74/152
Leg strikes 8/12
Ground strikes 0/0
Takedowns 0
Submission attempts 0

JARDINE
Strikes Landed 111
Strikes Thrown 225
Connect percentage 49
Arm strikes 66/178
Leg strikes 45/47
Ground strikes 0/0
Takedowns 0
Submission attempts 0

3 Responses to “Efter UFC 76 - Lidell vs Jardine”

 1. Robban skrev:

  Glömmer aldrig när GSP torska mot Serra, var ett av de tyngre förlusterna jag upplevt. Nästan lika stor som när Sverige förlora mot vitryssland i Salt Lake City 2002 och då rök även 2 ben i handen! (Betong är tydligen starkare än ben). Men det vi alla fick uppleva i lördags/söndags tar nog hem priset, inte för att för att det var 1 grym upset utan 2.

  Vad har hänt med de så kallade stjärnorna? Cro cop är chanslös, Chuck ner plockad av en nobody(i mina ögon), Shogun som är en av de absolut bästa gör en allt för svag insats mot en Forrest som till och med Tito slår. Gillar Tito skarpt, men han är ingen top fighter.

  Nu tror jag dock och hoppas innerligt att Shogun rycker upp sig och visar alla USA fetton att han kan dominera. Gör han inte det slutar jag fan att kolla på UFC, orkar inte med alla dessa nederlag.

  Nej man är för jävla besviken, känner nog sig bättre om ett halvår.

 2. Robban skrev:

  Tack för en jävligt bra blogg förresten!

 3. jeNk skrev:

  Jag förstår och delar din besvikelse (på gränsen till hopplöshet)…

  Blir alltid lika glad när någon visar uppskattning för bloggen, tack!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235