Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 81 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

Efter UFC 81 - Huvudmatcherna (Spoilers!)

Frank Mir vs Brock Lesnar

Mir ser avslappnad ut och inte lika fläskig som sist…men ser ingen riktig glöd i ögonen dock. Publiken bjuder in Lesnar till en kavalkad av burop…han ser spänd ut men verkar väldigt sugen ut på att sätta igång. På de bästa platserna i huset har Lesnar stöd av “eliten” av wrestlling-strjärnor. Jag ska egentligen inte gnälla…äger “Undertakers Gravest Matches” på VHS, tack för den Kiffie!

Det tog åtta sekunder för Lesnar att ta ner Mir och hamna i sidoposition. Sen tog det femton sekunder för Mazzagatti att stoppa matchen för att ta bort ett poäng för Lesnar för slag mot bakhuvudet på Mir. Folk kan tycka vad de vill…regler ska respekteras och det är mer irriterande när domare varnar och varnar utan att agera.

De sätter igång igen och Mir faller till mattan efter en höger från Lesnar. Lesnar hoppar på Mir som en bläckfisk och mörjar mata med hammerslag. Ett underligt och kanske oerfaret val eftersom stora loopande slag hade varit att föredra om han ville avsluta matchen. Lesnar visar in styrka som brottare när han byter position på marken och Mir har svårt att återhämta position. Mir hittar dock hem och försöker med en armbar, sen kommer ytterligare ett försök…till sist kommer en kneebar som sätter punkt för matchen.

Mir har visserligen grymma submissions och det var en bra vinst…men att säga att han är tillbaka i den form han en gång var är att överdriva. En annan motståndare hade inte gjort samma misstag tror jag. Brock intervjuas och möts av burop…men han är ödmjuk och visar att han vill fortsätta att utvecklas. Han får i alla fall gå ut till publikens applåder. Jag är fortfarande inte så förtjust i Lesnar…men han kan bli spännande och jag ser fram emot fler matcher med honom.

Tim Sylvia vs Antonio Rodrigo Nogueira

Big Nog kommer in och verkar avslappnad som vanligt. Längesen man hörde Sylvia få så mycket kärlek av publiken…det kanske är icke-amerikanskt motstånd som krävs för att han ska få lite kärlek. Kan bara hålla med domare Herb Dean när han säger “Låt oss ge folket vad de kommit för att se”

Avvaktande inledning där Nogueira försöker med sparkar mot Sylvias styltor. Sylvia håller sig lugnt och efter halva ronder sitter en slagkombination som får Nog:en att falla till mattan. Sylvia slänger sig på honom men kan inte avsluta, då väljer han att backa för att få upp Nogueira. Nog:en är groggy men har den otroliga förmåfgan att överleva svåra situationer och det gör han även här. En otroligt stark rond för Sylvia.

I andra ronden lägger Nogueira massor av energi på att försöka få ner Sylvia som försvarar sig väl. Sylvia får större utdelning i utväxlingarna där Sylvia utnyttjar sin räckvidd till fullo. Han är inte spektakulär men han är effektiv. Andra ronder går också tveklöst till Sylvia.

Sylvia ser annorlunda ut innan tredje ronden och jag vet inte hur jag ska tolka hans ansiktsuttryck…oro? Tredje ronden sätter igång och Nogueira gör det smarta draget att dra ner Sylvia i guarden. Sylvia gör vad han kan för att försöka komma upp igen men Nogueira lyckas hålla kvar honom och även att vända positionerna. När väl Sylvia hamnar på ryg ser man tydligt hans svaghet. Han må ha klarat sig mot Jeff Monson men Minotauro är strået vassare och en giljotin är snabbt ett faktum…vi har en ny bältesinnehavare.

GE MIG ETT P! GE MIG ETT R! GE MIG ETT I! GE MIG ETT D! GE MIG ETT E! Vad blir det, Geniet?

15 Responses to “Efter UFC 81 - Huvudmatcherna (Spoilers!)”

 1. jb skrev:

  hur jag än stavar det får jag det bara till “nuthugger”

 2. Jon skrev:

  Rättvisa! Äntligen en UFC-gala helt utan galna upsets. Ger en lite nytt hopp om sporten igen. Erfarenhet och skicklighet vinner över råstyrka och tråkighet…

 3. Anders skrev:

  Ska bli intressant och se om de nu fortsättningsvis drar bort en poäng för alla som råkar träffa ett slag i bakhuvudet på motståndaren utan att varna först. Det kommer då att bli många poängavdrag.

 4. jeNk skrev:

  Råkar och råkar… :smile:

 5. Anders skrev:

  Well, när man är typen av “fighter” som bara vänder sig bort från den som håller på att avsluta matchen och så är det lätt hänt att man får en i bakhuvudet. Det ser vi ju hela tiden. Hur som helst vill jag bara att samma regler ska gälla för alla.

 6. jeNk skrev:

  Absolut ska samma regler gälla för alla, en grundprincip. Det verkar inte som om någon reagerade särskilt när Alessio Sakara gick loss på Lee med slag i bakhuvudet…

  Men eftersom regeln finns ska man som fighter ha möjlighet att blotta bakhuvudet utan att bli slagen där…svårt att ha åsikter om det tycker jag. Sen vad man tycker om själva regeln och domarnas tillämpning är nåt annat…

 7. emil skrev:

  pride i all ära, visst, men hur har det hittills gått för merparten av pride-människor som drällt in i ufc? inte särskilt bra… dock blev jag sjukt lycklig när minotauro submittade fläsktrollet sylvia… tack som fan

 8. jeNk skrev:

  Vem har Tungviktsbältet (eftersom Couture inte ska tebax)?
  Vem har bältet i lätt tungvikt?
  Vem har bältet i middleweight?

  Vissa har det gått riktigt bra för…men långt ifrån alla.

 9. Emil skrev:

  Detta jävla tjat om pride hit och pride dit.. Suck så tröttsamt. Påminner mig om Britneys galna fans som med blind lojalitet försvarar och hyllar vid första bästa andetag.

  Angående varningen Lesnar fick är det bland det sjukaste jag sett hittils. Flera galor irad har jag bevittnat ett FLERTAL slag mot bakhuvud (vilket är lätt hänt då motståndare verkligen försöker vrida sig bort från slagen förståeligt) och det är samma visa. “watch the back of the head gånger 100″. Aldrig något avdrag. Nu var det något som för mig såg väldigt ofarligt och då bryts det direkt. Man kan tycka vad man vill, men det är knappast konsekvent av domarna.

 10. jeNk skrev:

  PRIDE!

  Domarinsatsen var vek på många sätt…att han inte bröt direkt när Lesnar tap:ade utan väntade några sekunder kunde ha kostat Lesnar knäet…

  PRIDE!

 11. 139 skrev:

  den domare jag nog stör mig mest på är herb dean… han är inte konsekvent för fem öre, och jag har vid ett flertal tillfällen sett honom avbryta en match på grund av TKO genom att FÖRST vifta med händerna ovanför dom tävlande i nån-några sekunder, för att SEN gå emellan dom, på den lilla tid hinner killen på marken ta emot 4-5 slag som inte hade behövt hända… nä herb dean känns lite osäker på nåt sätt, länge sen jag såg big john, var är han?

 12. jeNk skrev:

  Big John ägnar sig åt annat numera…

  http://www.mmabloggen.se/ufc/big-john-mccarthy-gar-i-pension/

  Vem är den bästa domaren i UFC då?

 13. 139 skrev:

  ja.. står och väger mellan yamasaki och mazzagatti… alla duger liksom, men med john mccarthy kunde man alltid känna sig säker på att allt gick rätt till…
  yves lavigne gillar jag inte för övrigt…

 14. jeNk skrev:

  Yamasaki är tveklöst sämst enligt mig…

  http://www.mmabloggen.se/elitexc/yamasaki-elitexc-spoilers/

 15. MMABloggen » Blog Archive » Mazzagatti vs Lesnar skrev:

  [...] Lesnar ifrågasätter Mazzagattis lämplighet utifrån att han tog bort en poäng för honom när Mir fick slag mot bakhuvudet (jag minns inte att han ska ha framställt en protest om det efter matchen?). Lesnar vill inte [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235