Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 81 - Undercard på PPV:n (Spoilers!)

Efter UFC 81 - Undercard på PPV:n (Spoilers!)

Tyson Griffin vs Gleison Tibau

Första gången jag hörde någon komma in till “Eye of the Tiger” så ville jag bara se honom förlora…men det har gått över för Griffin har övertygat eftersom det alltid blir spännande när han klivit in i buren.

Tibau ser enorm ut när han står mitt emot sin motståndare. Griffin satsar mest på de låga sparkarna och Gleison svarar med händerna. Men det är Griffin som tar kommandot med händerna och det känns som han träffar med allt…men han kommer för mycket in i ett boxnings-flow och Tibau utnyttjar detta för en stark nedtagning….men det leder inte till något avgörande. Vilken inledande rond på galan!

I andra ronden är det fyra nävar som glöder och det sputar gnistor gång på gång…Tibau väljer dock att försöka ta ner Griffin. Han lyckas inte med något särskillt innan de står upp igen…men vi vet ju också att domare gillar nedtagningar så det kan betyda något i slutet. Utväxlingarna fortsätter och det är tydligt att Griffin har övertaget…han laddar högern upprepade gånger men har inte hittat riktigt rätt ännu. Tibau hinner ta ner Griffin ytterligare en gång innan ronden är slut.

Sista ronden och Tibau får ner Griffin på mattan…Griffin är otroligt stark från ryggen och Tibau måste ägna nästan all sin energi bara för att hålla nere honom…Tibau hinner inte ägna sig åt någon ground and pound alls och Griffin lyckas åter igen komma upp. Men hur ser energinivåerna ut nu med 2:47 kvar? Det går lite saktare och Griffin försöker maxa tröttheten hos Tibau genom slag mot kroppen…Bas Rutten sitter hemma och skriker “Livershot!”. Sen händer det inte så mycket…

Denna kommer förmodligen inte bli Fight of the Night men Griffin behåller verkligen ryktet om sig att skapa spännande matcher. Tyson Griffin får även alla domares 30-27 och publiken börjar bua…idioter. Griffin verkar vara i otrolig form och han är inte ens trött…men han är inte riktigt nöjd med insatsen. Vi kommer få se dem båda snart igen…

Ricardo Almeida vs Rob Yundt

Första frågan blir…har Yundt haft tillräckligt med tid att förbereda sig fysiskt och mentalt? På tre dagar har han i alla fall haft tid att ladda med aggressiva MMA-klyschor som “han ska svälja sina tänder” och “köra min höger ner i halsen på honom“…föredrar Almeidas lugna och respektfulla hållning.

Almeida rör sig väldigt ryckigt och intensivt och börjar med kroppsslag som han sen följer upp med en nedtagning. Väl nere blir det snabbt en giljotin…mycket imponerande.

Almeida är tillbaka med besked trots att motståndet var orutinerat…Big Dog är ett välkommet tillskott bland 185:orna. Yundt serverades som förrätt…välkomen till MMA med de stora grabbarna!

Jeremy Horn vs Nathan Marquardt

Vilken samlad erfarenhet! WAR!

Marquardt inleder med att fläka ner Horn till mattan och väl nere får Horn smaka på tunga slag. Redan nu känns det som att Marquardt är för mycket för Horn. Marquardt släpper upp Horn men drar ner honom igen och övertaget för Marquardt fortsätter…det är en nivåskillnad. Men Horn visar mot slutet att han hör hemma med ett gogoplata-försök som leder till en reversal så att Horn avslutar på topp.

Andra ronden börjar med en misslyckad spark från Marquardt och han landar på rygg, Horn får möjligheten att arbeta på från topposition. Marquardt har ett litet cut över höger öga men Horn lyckas inte att skapa något som kan förvärra läget för Marquardt. De kommer upp och pang! Horn sitter fast i en stående giljotin och han tappar frenetiskt…

Marquardt verkar ha skakat av förlusten mot Anderson Silva och kan jobba vidare i divisionen. Horn kanske kan bli en vakthund i divisionen för nya talanger…någon titelmatch har jag svårt at se honom i igen.

David Heath vs Tim Boetsch

Är Boetsch ytterligare ett tilltugg som serveras med tio dagars varsel?

Det märks direkt att Boetsch inte hör hemma i snackshyllan alls…trots att han har brottning som grund så klarar han sig utnärkt i de stående utväxlingarna. Boetsch har en något annorlunda stil och Heath verkar inte kunna anpassa sig. Boetsch börjar mata med knän mot slutet av ronden och det ser nästan ut som ett träningspass för knän i clinch…problemet för Heath är att det är han som är måltavlan istället för en pad. Boetsch slänger ner Heath i mattan och han blir ordentligt groggy efter ha landat på ansiktet. Boetsch avslutar med en serie med slag.

Hej då Heath…välkommen Boetsch!

Chris Lytle vs Kyle Bradley

Lytle släckte ljuset på 33 sekunder för Bradley…imponerande. Tycker at Lytle hamnar i en svår sits då han dominerar totalt i de lägre skikten av divisionen medan han tidigare inte varit tillräckligt bra för toppen. Hopas att han får en svårare motståndare nästa gång…

Rob Emerson vs Keita Nakamura

Första ronden visar att Emerson har fler tekniker att tillgå då han lägger hela arsenalen på Nakamura. Nakamura däremot använder nästan bara sina händer. Men efter att ha dominerat ronden blir Emersion klockad med ett knä som sänker honom till matan. Han är dock inte ute och klarar sig ronden ut. Vem som tagit hem sonden är svårt att säga.

Andra ronden så fortsätter Emerson att sominera med sparkar och slag i kombinationer medan Nakamura fortsätter att vara endimensionell trots att han lyckas med en nedtagning. Det mest spännande i ronden är att Emesron lyckas cutta Nakamura med en armbåde baklänges när han springer bort.

Tredje ronden och Nakamura får ner Emerson igen utan att lyckas skapa något väl nere och han upprepar det i slutet av matchen. Domarna är inte riktigt överens och två ger matchen till Emerson med 30-27 medan Nakamura får med sig en domare på 29-28. En okej match men Nakamura får kanske leta ett nytt hem…och en ny muay thai coach eftersom han knappt sparkade något alls.

One Response to “Efter UFC 81 - Undercard på PPV:n (Spoilers!)”

  1. Anders skrev:

    Boetsch borde få ett pris för hur han kom in och fullständigt mördade i sin match mot Heath. När han slängde honom på huvudet, ja det var helt sanslöst. Grymt underhållande och imponerande.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235