Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 82

Efter UFC 82

Skulle titta på alla undercard matcherna och ge några tankar om dem. Tyvärr hade redan resultaten läckt över hela mina näthinnor men matcherna i sig är fortfarande av värde (tänkte jag). Började med Sanchez vs Bielkheden och tappade all lust att skriva eller göra nåt alls i MMA-väg. Vart tog hans svarta BJJ-bälte vägen??? Ah, ska försöka sova bort besvikelsen och återkomma imorgon lite mer objektiv.

Fullständiga resultat med löner:
Anderson Silva ($140,000) vann över Dan Henderson ($100,000)
Heath Herring ($140,000) vann över Cheick Kongo ($30,000)
Chris Leben ($50,000) vann över Alessio Sakara ($17,000)
Yushin Okami ($28,000) vann över Evan Tanner ($25,000)
Jon Fitch ($60,000) vann över Chris Wilson ($12,000)
Andrei Arlovski ($170,000) vann över Jake O’Brien ($11,000)
Luigi Fioravanti ($16,000) vann över Luke Cummo ($16,O00)
Josh Koscheck ($20,000) vann över Dustin Hazelett ($12,000)
Diego Sanchez ($60,000) vann över David Bielkheden ($8,000)
Jorge Gurgel ($14,000) vann över John Halverson ($3,000)

32 Responses to “Efter UFC 82”

 1. Sugoi skrev:

  Bäst betalda fightern får inte ens vara med på maincard…

 2. jeNk skrev:

  Han fick inte ens en intervju efter matchen… :oops:

 3. Emil skrev:

  Extremt skumma löner det där om det stämmer. Ser helt schizofrent ut. 170 000 till Arlovski och bara 100 till Henderson?

  Sedan börjar man undra vart alla pengar tar vägen. Det sägs ju att MMA är den snabbast växande sporten i USA och på allvar hotar boxningen(yeah right). Ändå får p4p kungen endast $140.000 för en fight? Extremt märkligt tycker jag.

 4. fb skrev:

  Om jag var Zuffa så skulle jag skämmas över den sketna lönen man betalar till Anderson Silva.

 5. Maiijk skrev:

  Tyckte det svenska lejonet såg extremt tamt ut o sen tappen har jag klurat på varje sekund sen jag såg matchen….
  Kan inte dra mig till minnes när jag senast såg en fighter tappa under dom omständigheterna… tvärtom upprörda känslor när domaren har brutit matchen efter bra mycket mer smisk än vad Bielkheden fick där. Lätt för mig att säga kanske som inte hade Diego på magen.. dock en fundering.

 6. Emil skrev:

  Som jämförelse kan göras att boxningens p4p kung Floyd Mayweather fick i runda slängor 30 miljoner dollar för sin fight mot De La Hoya och inte mycket mindre mot Hatton.

  Han kommer förövrigt tjäna 20 miljoner dollar minimum för sin insats i uppkommande wrestlemania :D

 7. jeNk skrev:

  Den som ska skämmas är Silvas manager att han inte skaffat ett bättre avtal…Zuffa behöver inte skämmas tycker jag. Det de kan skämmas över är de fighters som får lägst betalt som har svårt att få det att gå runt ens.

 8. Pontus skrev:

  Åtminstånde de som är med som main event får en PPV-bonus som baseras på hur bra evenemanget säljer. De bonusarna brukar vara ganska rejäla och är fightersens verkliga kassako, men får man ingen PPV-bonus så är det lite tråkigt…

 9. johan skrev:

  hörde från folk i davids närhet att han varit sjuk i 12-13 dagar i brasilien, inte bästa uppladdningen kanske..

 10. jeNk skrev:

  Om det stämmer så förklarar det en del…

 11. hustler skrev:

  det stämmer att han var sjuk, magsjuka tror jag bestämt att det var.

  paolo roberto skrev om det på rumblefish också, han hade i sin tur fått det berättat för sig av davids manager.

  man kanske tycker spontant att magsjuka ska vara lugnt, men jag har personligen legat i sängen i två dagar efter att ha käkat en dålig pizza och det är sanslöst vad svag man blir.

  om det stämmer att han var sjuk så länge är det inte så konstigt att det gick som det gick.

 12. jeNk skrev:

  Magsjuka i 12-13 dagar???

 13. Ek skrev:

  UFC är ju kända för att skriva extremt dåliga kontrakt. Fedors kontrakt som han tackade nej till är ju rena skämtet. Sämre villkor har jag aldrig sett. Fighters borde strejka i UFC. Hatar denna skumma organisation samt Dana White som måste synas hela tiden.

  Att Bielkheden skulle förlora hade man ju på känn fast man hoppades att han skulle överraska. Återigen tar man inte UFC på fullt allvar. Hur många ggr ska man behöva säga att det är fullt tempo från början till slut där kondition och vilja är större än teknik och inte som i många andra organisationer där man “finlirar” i ringen. Att träna i Brazilien är inte det smartaste då de ligger efter i träningen men dock inte i tekniken.
  Se på BJ Penn, grym teknik som få har men även han har nu fattat att det inte räcker. Syrgastält, extrem träning och prestationshöjare är numera nödvändigt.

  När det gäller Bielkheden är det ju oxå andra faktorer som spelade in. Sanchez är extremt bra och tuff, Bielkheden var sjuk innan match och hade inte fightats på länge. Det hade nog sett annorlunda ut om han hade fått 1-2 matcher innan i UFC mot lättare motstånd men tyvärr är det sällan så.

  Nästa svensk måste träna i USA med folk som fightas i UFC så man förstår vad det hela handlar om annars blir man överraskad.

 14. Ek skrev:

  Glömde att säga.. inte för att jag vill dissa Bielkheden på något sätt utan jag hejar fortfarande på honom men jag såg att han skulle förlora innan gong-gongen då han spelade obekymrad.

  Samma typ av skådespeleri och osäkerhet jag ser allt för ofta ute på stan sena kvällar i Stockholm.

 15. jeNk skrev:

  Intressant inlägg, men jag håller inte med.

  BTT och Chute Boxe har visserligen båda tappat i anseende och standard men Black House där Nog:arna och Anderson Silva tränar…resultaten talar för sig själva. Så Brasilien i sig är inte fy skam…men det gäller som vanligt att ha rätt folk omkring sig. Amerikanerna har kommit väldigt långt…men det är inte ett måste (trots att de flesta brassar flyttar dit också, så nåt ligger det i det du däger).

  Att säga att kondition och vilja skulle vara större än teknik är enligt mig direlkt felaktigt. I MMA är teknik allt! Men om man inte kan backa upp den tekniken med just kondition betyder den inte så mycket. Enligt ditt resonemang skulle Brock Lesnar vara kungen i UFC, han verkar både ha konditionen och viljan…något som man kan ifrågasätta hos Frank Mir som vann tack vare sin teknik. BJ Penn är vad han är tack vare sin teknik, BJ säger ju att teknik är allt…men han kom till sin fulla potential tack vare just sin extrema träning (sen vet jag inte hans syn på just prestationhöjande medel, han var ganska negativ kring dem i sina uttalande om Sean Sherk).

  Bielkheden kan ha varit sjuk men han gick faktiskt match för inte så länge sedan på LOTR. Sanchez är visserligen väldigt duktig…men det är kanske också det som kommer att göra att Bielkheden får en chans till t.ex. när UFC rullar in i Europa och villa ha “lokala” fighters. Sam Stout har inte samma anseende och därför kommer Per Eklund få det svårare…tror jag.

 16. Blejs skrev:

  Ek vilket snack, finns ju ett par fighters som kör i samma stil. Fedor samt Crocop brukar se jäkligt lugna ut båda två t ex.

 17. Japp skrev:

  Blejs, sant, men de är slaver……:evil:

 18. Danne skrev:

  Jag har hört att Per Eklund fått en ny match, hoppas det stämmer!

  Blejs: Det stämmer, men Bielkheden så nästan nonchalant ut, även under matchen, men hoppas verkligen att han kommer tillbaka starkare!

 19. skurtbert skrev:

  Men vilken svensk gjorde bäst match?

  Med lite distans till Eklunds match tycker jag att han visade att han kan hävda sig stående och på backen men att han föll kort på cardio och nervositet i sin oktagondebut. Sånt har hänt många gånger förr och behöver inte innebära något i det långa loppet… så länge han inte gör samma misstag igen. Han gick trots allt till ett domslut mot någon med betydligt större erfarenhet i just oktagonen.

  Vad gäller Bielkheden så blev han totalt överkörd och även om motståndet var bättre så han ha inte visa några färdigheter alls…. vad tycker ni?

 20. Martin skrev:

  Magsjuk i 12-13 dagar BS
  fast bra bortförklaring ..
  märktes att han har kör mycket bjj eftersom han var så snabb på att klappa

 21. jeNk skrev:

  Vilken diss!

 22. Morgall skrev:

  Jenk jag vill bara svara på ditt resonemang att teknik är allt..Då undrar jag på hur du svarar gentemot Chris leben som är en slugger, som har vilja samt någorlunda kondition men en enorm kraft att knocka ut folk, medans Alessio sakara som är mest känd för sin tekniska boxning, har förlorat till just två sluggers, Chris leben och Houston alexander..Anderson silva vs Henderson, visst vann tekniken, men Henderson har en enorm styrka att han skulle ha kunnat knocka ut Anderson silva, det var därför den matchen var tänkt att planeras och genomföras..Matt serra vs Gsp, där har du oxå en heavy handed matt serra mot en tekniker, så det kan egentligen gå hursomhelst.

 23. Emil skrev:

  Tycker inte det stämmer för 5 öre det du säger att fighterns manager ska skämmas och inte Zuffa angående dem kassa lönerna JeNk. Det finns ju en anledning varför hansen, emelianenko osv inte fightas för UFC, det är helt enkelt omöjligt att få någorlunda bra betalt. Svårt att förhandla upp löner då UFC sitter i den suveräna sitsen dem gör. Dem kan totalt pissa på sina fighters.

 24. jeNk skrev:

  Morgall: Precis…Sakara är känd för sin tekniska boxning, inte MMA! Sen är både Henderson och Silva mycket tekniska men på olika sätt. Håller med dig om att en enskild match kan gå hur som helst men jag tror att teknik vinner över råstyrka i längden…tveklöst.

  Emil: Det finns en eller flera anledningar till varför fighters flockas till UFC. Visserligen ligger inte alla lönerna särskillt bra (lägsta lönerna är tragiska såsom i resten av världen i övrigt) men potentialen att tjäna pengar tack vara UFC är stora med sponsorer och så. Sen är det ju avtal man ingår, det finns inget tvång att gå med på Zuffas avtal. Det kan vara svårt att stå emot en jätte men då kan fighters organisera sig i fack eller via bra managers…något de/vissa valt att inte göra. Jag håller inte med om att UFC pissar på sina fighters även om deras avtal inte passar alla till fansens (och mitt) stora förtret. Detta är business, inte välgörenhet…och då handlar det om avtal.

 25. hustler skrev:

  Tycker man kan lugna ner sig med sågningarna lite.

  Det är en sak att konstatera att han gjorde en dålig match (vilket är bortom allt rimligt tvivel) och en annan att ösa skit över honom. Tvivlar på att en bråkdel av alla “keyboard warriors” här inne skulle ha stake nog att kliva in en bur och köra.

  Fighter bashing hör hemma i en jävla sandlåda och inte på en seriös MMA-site.

  Vad gäller lönerna kommer det nog bli ändring på det inom en rätt snar framtid. Showtime och EliteXC (för att nämna två) radar upp galor med hög production value och har ett antal duktiga och namnkunniga fighters i sina respektive stall. Den näst intill monopolisitiska ställningen UFC har haft vad gäller recogniton, exposure och sponsor möjligheter för fighters börjar mer gå mot ett oligopol.

  I slutändan gynnar det oss fans och framförallt alla fighters, det är bra att det börjar brinna lite i röven på UFC.

 26. MMABloggen » Blog Archive » IFL - Slantarna skrev:

  [...] kommentar-askorna från förra inlägget reser sig IFLs [...]

 27. jeNk skrev:

  Preach Hustler, preach!

  Du borde ju nästan skriva ett gästinlägg… :smile:

 28. Pontus skrev:

  Håller med “hustler” i vad han skriver, hade det inte varit för den fantastiska meningar som

  “Den näst intill monopolisitiska ställningen UFC har haft vad gäller recogniton, exposure och sponsor möjligheter för fighters börjar mer gå mot ett oligopol.”

  hade jag kunnat backa jeNKs förslag om gästinlägg. Möjligt att MMAbloggen kan sponsra med en svensk-engelsk ordbok om de desperat behöver en ny skribent :mrgreen:

 29. Pontus skrev:

  Ajdå, kastade lite sten i glashus där…

 30. Emil skrev:

  Bra inlägg hustler, huvudet på spiken.

 31. hustler skrev:

  Shit vilken hyllningskör, tack grabbar.

  Pontus: Håller med om att jag blandar onödigt mycket engelska i min svenska men jag har bott ett par år utomlands och det har tagit ut sin rätt. Tyvärr.

  Vad gäller gästinlägget så kan nog ställa upp när jag har köpt den där ordboken.

 32. Ek skrev:

  jenk:
  självklart måste man ha teknik med men Lesnar har ju ingen alls så det var ett ganska dåligt argument. Nog vinner på sin träskalle samt att han har bra teknik. Någon nämde crocop och visst har han teknik och styrka men för långsamt tempo. Han verkar sakna det som behövs i UFC. Anderson Silva har grym precision men är inte överdrivet svår att ta ner men e ganska bra på marken. Henderson gjorde grovt fel som inte arbetade på en bättre position på golvet innan han börjar slå. Silvas teknik funkar extremt bra för att han har räckvidden. Teknik behövs men i UFC finns det killar som orkar sprattla och ge gärnet både i över och underläge hela matchen ut. Är man inte van vid detta är risken stor att man förlorar.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235