Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 87 - Mina tankar

Efter UFC 87 - Mina tankar

Lite smått och gott för oss tangentbordskrigare… ;)

St-Pierre vs Fitch
+ “Jag kan inte se annat än att GSP tar hem denna match men misstänker att det kan bli så att alla fem ronder kommer att nyttjas.”

Jon Fitch borde få en “heders Nog-medalj” med tanke på hur mycket stryk han klarade av att utstå och samtidigt fortsätta. GSP lär ha uttryckt att det kändes som att han nästan var tvungen att döda Fitch för att stoppa honom. Så vad sägs om Jon “Mini-Nog” Fitch framöver?

GSP försvarade äntligen sin titel och även om det inte var i total dominans så hade han övertaget hela matchen. En för mig imponerande vinst mot en mycket värdig motståndare. En kommande match mot BJ Penn kommer att bli underbar, men kommer den bli för bältet eller bara en supermatch? För om Penn förlorar matchen på 170 behåller han väl sitt lättviktsbälte? Är det i sportens, fansens och UFCs bästa intresse att en person försvarar titeln i två divisioner? En person som uttalat att han inte tänker gå så många matcher per år. Men det är ju bara om BJ vinner…om.

Lesnar vs Herring
+ “Tyvärr blir det nog domarna som kommer avgöra vinnaren…”

- “Det finns inte på världskartan att Lesnar vinner denna! Nej, nej och nej! Han får bara inte!”

Efter att Herring blev knockad till mattan och fick ögat igenmurat så var hans chanser väldigt små att återhämta sig. Brock uppvisade en otroligt god förmåga att flytta sin vikt, positionera sig väl på mattan och kontrollera Herring. Gillade även Lesnars tjurrusning med huvudet ner mot en liggande Herring, mycket beslutfast av honom. Men tyvärr så spelade Brock säkert hela matchen även om han hade flera mycket bra tillfällen att avsluta. Men det är i sig helt okej med tanke på att det är hans tredje MMA-match och en vinst var och är mycket viktig. Lesnar har visat att han är äkta vara.

Lesnar tar tyvärr med wrestling-fasonerna till octagonen med sina vinnargester och uttalanden gentemot Herring. Han vill bli hatad…han är hatad. Han dominerade. Han imponerade. Trots detta är han fortfarande hatad. Det kommer vara till hans fördel under MMA-karriären.

Florian vs Huerta
+ ” Även jag ser Florian som vinnare i detta möte och att det är tekniken som kommer vara den avgörande faktorn.”

Som jag trodde så blev Florian en representant för tekniken och valde att köra en smart taktik mot Huerta. Matchen i sig kanske inte var en kioskvältare men jag gillade den starkt. För jag tänker att det var Huertas jobb att anpassa sin stil för att vinna istället för att rätta sig efter Florian.

Samtidigt som jag skriver detta vet jag ju hur jag spytt galla över alla brottare som bara legat och pregat (Lay and prey på svenska, är jag först på den så tar jag copyright! ;) ) och motståndaren blir neutraliserad. Världen och MMA är inte svart och vit utan en underbar gråskala…

Gamburyan vs Emerson
+ ” Fan ta förbannelsen!”

- “Manny kommer köra över honom, platta till honom och kasta ut honom ur UFC.”

Förbannelsen visar sin fula nuna och Emerson köper sig en förlängning inom UFC. Manny kommer också att vara tillbaka, tveklöst så. Finns inte så mycket mer att säga tror jag.

MacDonald vs Maia
- “MacDonald är lång och gänglig och kan med en effektiv jabb vända och vrida matchen dit han vill.”

När MacDonald började med att söka clinchen och nedtagningarna visste jag att det var kört för honom. Varför väljer han att hand i hand gå in i Maias domäner med honom? Jabben hade varit ett ypperligt vapen för honom och när de hade hamnar på mattan (för dit skulle de oavsett) så kunde han ju lekt med sin BJJ då. MacDonald hade visserligen mycket mer att erbjuda på mattan än förväntat men jag undrar om han fått sina taktiktips från sin kusin Ronald eller nåt? Usch va dåligt. Bra tippat Jocke!.

Kongo vs Evensen
Att Evensen får en chans i UFC bevisar endast att Affliction moppat upp all tungviktstalang där finns inom dagens MMA. Kongo var stabil och en bra tillgång för UFC även om han aldrig kommer bli en måstare.

Någon annan som lade märke till Kongos “Team Rampage” logga på shortsen trots att Quinton lär ha brutit med Ibarra som var i Kongos corner?

16 Responses to “Efter UFC 87 - Mina tankar”

 1. Casha Upp skrev:

  Läste på forumet, på sherdog, att domarn petade Herring i ögat innan matchen. Nån som såg det? Missade det själv.

 2. jeNk skrev:

  http://i35.tinypic.com/64o61j.jpg

  Något klumpigt och förmodligen första gången jag sett det men förmodligen obetydligt för matchens resultat… :)

 3. dadada skrev:

  fan så jag gillar Maia hans teknik är så clean, helt sjukt! kan mycket väl ta titeln från silva ifall han spelar korten rätt.

 4. Morgall skrev:

  Varför Macdonald ville gå ner på marken var endast för att han trodde han kunde utmana Maia, visserligen har macdonald bra submissions, därav 16 submission vinster i hans record.

  Ska vi ta ett annat exempel så var de inte längesen Frank Shamrock stod och slugga mot Cung Lee, vilket med var ett misstag..

  Så rent ut sagt egoistisk girighet, än att sticka till en bättre gameplan.
  Vissa bettar stort, andra inte..Macdonald gick rakt in i fällan.

 5. jeNk skrev:

  Jag förstår att man vill testa sina kunskaper och utmana sig själv men det är samtidigt oerhört viktigt att vinna. Speciellt i denna sport där din senaste match betyder (nästan) allt.

 6. Alex Drewniak skrev:

  Grym gala. GSP visar på total dominans och att han fortfarande kan utvecklas för att bli det största som någonsin har hänt MMA. Han har två matcher kvar för att nå det målet. Andersson Silva och så nu närmast (av allt att dömma) Baby Jay Penn.

  Har inte sett den svenska sändningen men jag tänkte ta mig en titt igen. Paolo Roberto har gjort mycket för svensk kampsport men när det kommer till att kommentera MMA så är han en riktig pajas. Förvånar mig föga att att han sa något så idiotiskt att det var GSPs sämsta match.

  Jon Fitch ska ha all heder i världen. Har man ett hjärta som den killen så kan man inte gå en annan väg än upp. Han kommer tillbaka och kommer vara mycket starkare.

  Att Lesnar spöade Herring tycker jag är ett skämt. Han är en stor köttbit som fortfarande inte har övertygat mig.

  Kul för Florian och förvånande att det gick som det gick. Att han BJJ är av högsta klass visste vi sen tidigare och sen han började träna med Sityodtong och DellaGrotte så har hans Thai blivit så jävla vacker. Han kan ge BJ Penn en match om han kan vinna den låter vi vara osagt.

 7. J skrev:

  “Is it funny or what to see a subtle heel move by Brock Lesnar last night and people reacting to it like they are pro wrestling fans in 1975″

  Med tanke på detta är det ju konstigt att fler inte reagerade på samma pro-wrestling grej i slutet mellan BJ och GSP, men det var nog för att dom inte var wrestlinggubbar så ni märkte det nog inte. Dock stort + till dom båda.

 8. Joakim skrev:

  morgall: den är den amerikanska stoltheten som rycker…dom tror dom är bättre än alla och taktiken ligger på botten! därav att han gick med maia på mattan!!

  Måste höja mitt glas för lesnar:Dvar sjukt skeptisk mot hans medverkan i UFC. Men killen har talang och är smart.
  Han dominerade på backen och behövde inte göra så mkt mer och därför var det onödigt att gå på en subb.
  Det som stör mig var dock att han inte knäade mer på njuren..hade såna bra tillfällen!!

  GSP vs Penn..hahahahha..GSP är inte av samma kaliber nu när penn även tränar och inte bara litar på sin talang..det enda penn saknar är sparkarna:D

 9. Morgall skrev:

  Joo, men du Joakim, är Bj penns sparkar så dåliga eller är de kanske bara för att han inte visat dem helt enkelt?.

  Tittar du på chuck lidell så använder han nästan bara händerna, men han har väldigt bra sparkar.
  Båda utav dessa fighters sparkar knappt, kanske därför dem istället har blivit kända för deras otroliga takedown defense..Sparka medför en risk att bli nedtagen.

  Tito Ortiz jiu Jutsu är faktiskt rätt bra, bara det att han väljer att pounda mer.

  Men du kanske har rätt, BJ har kanske inga bra sparkar alls, minns inte när jag så han sist göra det bara..Ska uppdatera mej själv vid tillfälle=p

 10. jb skrev:

  joakim: han är från kanada…

  ang. gsp vs penn så har det hänt mycket för båda sen senaste matchen men glöm inte att penn måste upp i vikt för att ta matchen

 11. Joakim skrev:

  jb: men kanada ligger ju i amerika:P nord amerika rättare sagt!

 12. steven skrev:

  rampage var i kongos corner å skrek hörde ni inte det?

 13. steven skrev:

  tror tom att joe sa detta vid ett tillf

 14. Djoniboy skrev:

  jb:
  njae tyckte kommentatorerna sa att bj penn var welterviktare vid sin naturliga vikt.
  Alex Drewniak:
  förvånande av Florian vann? inte någonstans :)

 15. skurtbert skrev:

  Va? Skulle BJ Penn köra över GSP i 170lbs? I think not…

 16. jb skrev:

  joakim: gör det alla brassar till amerikanare också?

  djoniboy: då hörde du fel, bj är fläskig som 170lb, han är en naturlig lättviktare även om han fightats mot machida i 205, då såg han å andra sidan ut som michelingubben

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235