Efter UFC 89 - Blandade funderingar

Obehagligt?
TV4 Sport hade en textremsa som gick innan galan började och sen efter varje reklampaus där det stod “Vi varnar tittare för obehagliga scener…“. Jag blev riktigt irriterad över hur de valt att formulera sig. Jag tolkar texten som att TV4 Sport konstaterar att det som visas är obehagligt vilket de flesta av oss som särskilt sitter uppe mitt i natten inte håller med om. Jag tycker att TV4 Sport borde formulera sig i stil med att “Innehållet i denna sändning kan uppfattas som obehagligt…”. “Kan uppfattas” är en formulering som inte tar ställning på samma sätt samtidigt som den respekterar att vissa upplever MMA som obehagligt. Jag ska skriva till TV4 Sport så får vi se om jag får något svar. Någon som är med mig?

Skrev
Var det inte ovanligt mycket sparkar mot skrevet och time-outs på grund av det?

Bröderna Roberto
Att säga att det var UFC 69 kan hända vem som, men hur skulle en sändning vara med bröderna om orden frimärke, löpträning och läder var tabu? Ian måste ha rodnat när Paolo pratade om stoppningen i handskarna…

Reklam
När jag satt och tittade på galan på TV4 Sport blev jag mer och mer irriterad över hur enformigt det var att titta på nästan samma reklam om och om igen mellan matcherna. Då slog det mig att jag nog måste tänka precis tvärtom. Att jag bör vara väldigt uppmärksam på vilka företag som vill associera sig med sporten och stödja den. Därför tycker jag att när det är dags att spendera era slantar så välj Floradix Blutsaft, Ginza.se, CDON.com, Telge Energi, Svenska spel, Risifrutti, Skanska.se, Ejendals.com, Renässans Plus+, Fighter Magazine, Filmen Max Payne, Telia, Telenor, ATG, DäckTeam och Saints Row 2…

Glöm inte heller att stödja de som sponsrar oss här på MMABloggen!

26 Responses to “Efter UFC 89 - Blandade funderingar”

 1. Alexander Öhrstrand skrev:

  Jag tolkar texten som att det är obehagliga scener under nästkommande program. Då oftast poker, vilket är rätt obehagligt att se på.

 2. Robin skrev:

  Jag satt och va sjuk irriterad över Roberto bröderna samt över de oendliga reklam pauserna med samma jävla reklam hela tiden, har dom sån brist på fantasi?

  Detta va första och sista gången som jag tittade på UFC via tv4 sport.

 3. jb skrev:

  hur tröttsamt det än är måste man ju leva med reklamen..

  herregud vi har ufc gratis på svensk tv och folk gnäller ändå, downloadgeneration som bara vill ha..

  det va bättre förr ;)

 4. js skrev:

  Visade TV4 matchen Shane Carwin Vs. Neil Wain? JAg har inget minne att jag såg den men den kördes på PPV:n.

 5. Simon E skrev:

  Undra om inte all reklam berodde på att de sände ett par timmar efter live, och då kan de knöka in en massa reklam utan att förstöra live sändningen.

  Jag tycker att Ian och Pablo sköter sig bra, jag är glad över att kunna se UFC i Sverige så jag har inte lust att vara bortskämd :)

 6. Janne skrev:

  Tycker TV4 skall ha en eloge som visar UFC nästan live, dessutom så gör Ian & Paolo ett bra jobb. Man måste betänka att det kan finnas mindre inbitna tittare, som kan behöva få lite mer information om t. ex stoppningen i handskarna osv.

  Yterliggare en eloge till TV4 som dessutom visade svenskmatcherna trots att dessa inte ingick i ordinarie sändning! :smile:

 7. herr_tomte skrev:

  Jag trodde det var försenad livesändning då textremsan dök upp på skärmen, så jag tänkte nu jävlar kommer det bli en superknock så nån blir medvetslös. Sen insåg jag att textremsan kom upp innan varje fight…suck

 8. Tobias skrev:

  Vill ni ha lite ost till det där whinet?

  Herregud! Här går fyran och köper in alla UFC PPV’s och ni vill inte titta pga. något så trivialt som reklam? Kanske har missuppfattat det här med komersiell TV…? Att de dessutom kunde fixa Per och Davids matcher är ej heller att förglömma.

  All cred i världen till TV4, och tror säkert att Roberto-bröderna har varit med på flera hörn för att detta skulle bli verklighet…får väl stänga av ljudet om det är så drygt att höra kommentarerna.

  PS. Stör mig också på meddelandet, men det är väl ett nödvändigt ont antar jag…

 9. david skrev:

  Tycker Paolo och Ian arbetar bra ihop, dock kan jag bli irriterade på paolos skrik mitt i matcher:

  “OJOJOJOJO HAN ÄR RIKTIGT ILLA UTE!”

  Ja, vi förstår det, vi är inte blinda. Du behöver inte skrika. Ian är dock mer “lugn och sansad”, men att enbart lyssna på honom skulle få en att somna inom 10min. Gällande textremsan tror jag det är ett måste enligt diverse bestämmelser, och för mig är inte det ett problem, BJ Penn / Joe Stevensson hade ganska obehagliga scener. Och TV4 Sport tar det säkra för det osäkra.

  Överlag mycket bra sändningar, roligare med svenskare än att höra på Joe Rogan och Mike Goldberg.

 10. Alexander Öhrstrand skrev:

  Tycker inte reklam är trivialt, men det är en helt annan disskution som jag inte tänker ta nu.

  Cred till 4an som fixar biffen inget snack. Men man har väl rätt till en åsikt. Jag gillar MMA och kommentatorer är ju grädde på moset. Ungefär som om du beställer in en god Entrecote på resturangen och istället för att den serveras på en bädd av honungsrostade rotfrukter och sparris, så får du pommes!

 11. gemini skrev:

  Bröderna Roberto gör ett bra jobb. Paolo är underhållande och Ian är lite mer kunnnig.

  Och de är fan ingen skillnad på Paolos “Oj oj oj, han är illa ute!” och Goldberg & Rogans eviga “He’s rocked!, Trying to finish!, That guy is CRAZY!, It’s all over!”. Öronen blöder ju efter att lyssna på de två…

  Dessutom upplever jag att Paolo & Ian är objektiva medans Goldie och speciellt Rogan kan vara frustrerande partiska. Titta t.ex. på A. Silvas matcher mot Franklin och all matcher med Chuck.

  Själv har jag övergått från datorn till TV4 Sport. Lägg ner gnället och stöd dem när de satsar som de gör.

 12. Danne skrev:

  Tycker också folk verkar gnälla mycket när man får se en gala så snabbt efter att den gått live utan att behöva ladda hem den. Så en stor eloge till tv4 sport. Självklart är reklam störande, men det är det i vilket program man än ser på svensk kabeltv.

  Däremot verkar ibland paolo vara ute och simma. Dom väger 200 kg. Kom igen, varenda jävel hajar ju att dom inte väger 200 kg. Och det där med stoppningen, känns ju inte så informativt när den ena säger att det inte är så stor skillnad och den andra säger att det är det. En av dom har fel, och den som har fel framstår som en riktigt åsna. Men överlag tycker jag väl i alla fall ian verkar veta vad som gäller och har inga problem med att lyssna på vad han säger. Det jag gillar med paolo är hans inlevelse när det börjar hända något, alltid lika kul att höra hur han går upp i varv och blir helt extatisk. Tyvärr känns det ibland som han säger lite för mycket innan han tänker.

 13. greg skrev:

  “NU LIGGER FRANSOSEN UNDER OCH SKA FÅ SMAKA SVENSKT LÄDER!!!”
  Hur kan man inte älska paolo när han varvar upp sig och vrålar :) .

  Bra iakttagelse, jag tycker absolut att du ska skriva till tv4 och höra om de kan tänka sig att ändra texten. Jag tycker inte att det är obehagligt, inte ens Penn vs Stevenson (hallå)..
  Riktigt starkt också av tv4 att köpa in och köra UFC och t.o.m ta in egna kommentatorer, det tycker jag visar att de verkligen stöder sporten och det gör mig glad. Reklamen är väl inget att gnälla på då det är reklam i alla fyrans kanaler ?

 14. Arvid skrev:

  Varningstexten beror på granskningsnämnden. http://www.vassaeggen.se/2008/06/zombier_och_riktiga_blodbad_i.html

 15. Niclas skrev:

  håller med dig Greg; emotionella och roliga uttryck som det du exemplifierar gillar jag verkligen. Man kanske skulle kunna lösa det som många (inklusive jag själv) upplever som problem (bristande MMA-kunskaper, mm) genom att ha en expertkommentator, varför inte någon av våra två svenska UFC-hjältar?

 16. Niclas skrev:

  Håller med Gemini också, Rogan och framförallt Goldberg kan också vara jobbiga eftersom de använder uttryck så upprepat att man kan tro att det är ett datorspel man tittar/lyssnar på…

 17. herr_tomte skrev:

  HEhe, jag säger bara en sak, släng in hoa hoa dahlgren som kommentator!!!
  :lol: :lol: :lol:

 18. Juelz skrev:

  Jag har nog vant mig vid bröderna Roberto nu, i början tyckte jag dem var riktigt jobbiga och det kan Paolo fortfarande vara med sina upprepande fraser ibland men dem har ändå lockat fram några skratt hos mig ibland. Sen så är man ju hyfsat insatt i sporten så man vet ju vad som händer ändå det behövs ingen som talar om vad det är man ser på men för nya tittare kan ju det vara ett problem eftersom dem inte lär förstå speciellt mycket. Dem kan ju slänga in en extra kommentator det brukar ju fungera bra när dem har kört det i UFC och Pride speciellt när Couture kommenterade gärna någon aktiv inom sporten Musse Hasselvall tex. Eklund lr Bielkheden.

  Sen håller jag med gemini om att speciellt Rogan är väldigt partisk ibland men dem är ju anställda av UFC vilket inte bröderna Roberto är det tycker jag dock är skönt eftersom Roberto brother är ärliga och kan säga som det är om en match har varit ett riktigt sömnpiller tex. Klart man kan bli lite irriterad av vissa saker men jag är ändå rätt glad över att kunna se UFC live och gratis.

 19. Tobbe skrev:

  Håller med er alla som är positiva till Robertos. Tycker dom kompleterar varandra riktigt skönt. Visst Paolo säger lite skumma saker ibland och verkar lite opåläst.
  Men om man jämnför med fotboll så är det väl bra för vissa att ha en Glen Strömberg som kan varje detalj men som är så sjukt tråkig. Alltid skönnare att lyssna på t.ex. en spansk kommentator som har inlevelse och Paolo HAR inlevelse.
  Sen är han ju fan jävligt rolig också

  I övrigt är det fel av er som gnäller på reklam. Glöm aldrig vilka som ger UFC, fighters och tv4 deras lön. Älska tv4 sport (förutom poker).

 20. Mats skrev:

  Om man ser överlag så är de väldigt dåliga på att välja rätt uttryck på tv. De försöker hålla det kort och koncist förutom i de fall när det e kommentatorer som försöker vara snitsiga och det hela slutar med att det ser mörkt ut på Kameruns bänk.

 21. rasmus skrev:

  Paolo är pinsamt dåligt påläst..han kan ju fan ingenting om MMA. Men läser han på lite och lär sig mer om sporten håller jag med om att han kommer bli en riktigt bra kommentator.

 22. alexander skrev:

  Ja Musse borde dom fan slänga in! Men jag börjar ändra mig efter jag läser ovan. Roberto är rätt rolig med sin inlevelse, men någon med mer kunskap borde in. Fotbollen har ett bra koncept, en expert och en med lite mer inlevelse, därför gillar jag Rogan-Goldberg, det är lite samma sak.

 23. Mattias fd genialisk skrev:

  förutom att rogan besitter båda egenskaperna medan goldberg bara har mkt vax i sitt hår…

 24. David skrev:

  musse vs robertbröderna,,,, svårt val?

  musse såklart!

 25. Hulkster skrev:

  Tycker att dem är inget annat än pinsamma, de har noll koll och det har inte blivit det minsta bättre trots att de kommenterat några UFC galor nu. Sen att den Paolo sitter å gapar å skriker så fort han tror att en match är över känns bara tafatt och ett sätt att verka rolig..

  Nää fy sate ut med båda två och som några andra föreslagit in med Musse istället eller ännu bättre ha inga svenska kommentaroter utan låt Rogan å co snacka istället..
  Synd att man inte kan välja om man vill höra svenska eller amerikanska.. Dock så ska givetvis Tv4 sport ha en jätte eloge för att de sänder UFC!!

 26. rasmus skrev:

  Musse och Andreas var ju en skön duo i Rallarsving, kanske slänga in dem i kommentatorbåset?
  Eller Musse och Jarmo..? haha.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235