Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Efter UFC 91 - Mina tankar (Spoilers!)

Efter UFC 91 - Mina tankar (Spoilers!)

Efter brytet delar jag med mig av mina tankar om matcherna…

Couture vs Lesnar
Jag kan inte säga annat än att jag mått lite dåligt över resultatet även om jag innan matchen var ganska övertygad om att muskelberget skulle vinna. Att Brock Lesnar äger bältet känns som ett tungt slag mot mig som en hardcore MMA-fantast. Men vägen dit varit perfekt för Lesnar. Han har retat upp massorna (och speciellt oss MMA-entusiaster som glider runt i bloggosfären) till den milda grad att han fick en titelmatch och varje match han går hädan efter kommer folk att följa med förhoppningen om att få se honom få stryk.

Randy kändes gammal, men det gjorde inte hans insats. Han gjorde vad han kunde med tanke på att hans motståndare vägde 25,5kg mer, 25,5 kilo muskler dessutom. Randy hade en väl genomtänkt plan som helt enkelt inte fungerade. Men faktum kvarstår att han såg gammal ut och att det kan vara så att tiden hunnit ikapp honom. Jag misstänker att han går ner till 205, vilket inte borde vara något problem, och ger sin skalp till någon i toppskiktet innan han tackar för sig. Men han kanske borde tacka för sig redan nu, och det gör ont. Ont att business stulit tiden.

Florian vs Stevenson

Jag trodde innan galan att Stevenson skulle implementera sin effektiva g’n'p på Florian. Det trodde Stevenson tydligen också. Florian och hans mannar hade tänkt annorlunda och det var vackert. Florian är riktigt övertygande och det känns rimligt att släppa fram honom att försöka döda en mästare. Ser fram emot att se honom mot BJ och tror att Florian kan skapa mer oreda än Sherk gjorde. Stevenson faller tungt i listan…

Hazelett vs McCrory

Hazeletts mål är att ha den effektivaste jiu-jitsun för MMA känns långt ifrån orimlig. Samtidigt befinner han sig en bra bit ifrån toppskiktet men det är inte orimligt att vi får se honom klättra tack vare denna vinst. I övrigt diggade jag Tanner-tribute skägget. Vill se mer av McCrory också, han är fortfarande högintressant…

Gonzaga vs Hendricks

Hendricks hör inte hemma i UFC. Mer finns inte att säga.

Maia vs Quarry

Hade någon förhoppning om att Quarry skulle utmana Maia på fötterna men istället rörde han sig som en vandrande pinne och han drogs ner på mattan utan större anträngning. Dags för Maia att få rejält motstånd och för Quarry att fortsätta skrapa botten i UFC…

Riley vs Gurgel

Att Gurgel överhuvudtaget lever är ett mysterium som starkt ifrågasätter Darwins teorier. Gurgel som ska vara ett riktigt äss på ju-jitsu (att ha svart bälte känns mer och mer urvattttnat, men det är en annan diskussion) verkar gå in i varje match som om den vore en semla. Han vill njuta av den så länge som möjligt och han gör ingenting för att avsluta eller ge sig själv några fördelar. Jag äter min semla i två tuggor. Riley har inte haft några större framgångar i octagonen men det har gått bättre i andra forum. Av det jag har kunnat se så har Riley utvecklats under sin frånvaro från UFC. Jag hoppas att det räcker för att vara smartare än Gurgel och när väl domarna ska lämna in lapparna så står det minst 29-28 till Riley.”

Kah-tching!

Stephens vs Dos Anjos

Dos Anjos imponerade väldigt tycker jag men att han inte hann flytta sig undan en uppercut som hämtades från helvetes portar är bortom mitt förstånd. Vi kommer få se brassens saliv flyga igenom luften i slow-motion så många gånger så att det kommer att bli odrägligt. Stephens visade otrolig vilja och Dos Anjos visade att han hör hemma i UFC. Fantastiskt underhållande match.

Bocek vs Robinson

Robinson har svart bälte i BJJ. Bocek har svart bälte i BJJ. Det är inte samma lika.

Brown vs Riley

Brown hade mycket svårare med Riley än jag hade föreställt mig. Vet inte hur jag ska tolka det egentligen. Mer än så gav inte matchen i mina ögon…

10 Responses to “Efter UFC 91 - Mina tankar (Spoilers!)”

 1. PontusW skrev:

  Hade det inte varit för nöjet att skratta alla internet hardcore fans i ansiktet hade jag varit ledsen idag… man får se ljuspunkterna i mörkret.

 2. jb skrev:

  florian såg helt fantastisk ut

 3. Jacksatan skrev:

  Robinson hade väl brunt bälte? Bocec var imponerande på backen. Måste se om matchen mot Danzig för att se hur fan han kunde förlora mot honom.

 4. Alexander skrev:

  Florian var helt suverän. Undrar dock hur han ska slå Bj, tror inte han har vad som krävs. Dessutom såfort någon yttrar orden “jag beundrar honom” om sin motståndare brukar det aldrig gå bra. Blir säkert en underhållande match dock.
  Go Ken-Flo säger jag!

 5. rasmus skrev:

  “han gör ingenting för att avsluta”? tycker det ser ut som Gurgel försöker avsluta fighten med varje slag/spark…

 6. David skrev:

  bra gala, hemskt att lessnar vann. fy sjutton.

 7. jeNk skrev:

  Jacksatan: Enligt Wikipedia så har han svart bälte…

  Rasmus: I ekvationen måste man ta hänsyn till at Gurgel ska vara en fantastikt bjj-kille…han är ju en av Hazeletts tränare! Med det i åtanke så blir allt äggröra…

 8. Sebastian H skrev:

  Enligt Joe rogan så har Robinson brunt, ingen av källorna är väll så tillförlitliga :roll:

 9. TheInsane skrev:

  “Att Brock Lesnar äger bältet känns som ett tungt slag mot mig som en hardcore MMA-fantast. Men vägen dit varit perfekt för Lesnar. Han har retat upp massorna (och speciellt oss MMA-entusiaster som glider runt i bloggosfären) till den milda grad att han fick en titelmatch och varje match han går hädan efter kommer folk att följa med förhoppningen om att få se honom få stryk.”

  Var det något Lesnar tog med sig från wrestlingen så var det att skapa en heel persona och göra heel promos. Det roliga är att wrestlingfans ser vad han gör. Han retar upp folk för att skapa intresse. Det är dock inte därför han fått sin titelmatch. Det handlar nog om både hans potential samt han “crossover appeal”. Trots bara några få år i wrestlingen lyckades han bli ett riktigt stort namn (vilket få lyckas med på så kort tid). Det är därför det spekulerats om UFC 91 som den mest sedda UFC’n någonsin. Jag vet inte om den blir det (eller ja, var det) till slut men en av de mest sedda helt klart.

  Sedan har jag hört bortförklaring på borförklaringen men faktum är att Lesnar var bättre. Den som vinner, och speciellt innan domslut, är i princip alltid den som är bättre just i den stunden. Om Lesnar sedan kan rå på Noguiera tror jag är tveksamt. Mir tror jag han skulle slå i en returmatch dem emellan.

 10. mr pink skrev:

  Angående Florian och jaktet på BJs bälte så får vi väl se vilken viktklass BJ kommer att bestämma sig för efter mötet med GSP? Han kan knappast försvara två bälten i längden, det är nog inte vad UFC vill (färre titelmatcher, färre jättegalor med main events om bältet och färre hypeningar = mindre intäkter). Stannar BJ kvar i GSPs viktklass känns Florian som en naturlig ersättare som bälthållare inom en ganska snar framtid. Hade gärna sett Florian vs. Muscle Shark…

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235