Efter UFC 93 - Fullständiga resultat

Fullständiga resultat efter brytet…

Huvudkortet
Dan Henderson besegrade Rich Franklin via split decision
Mauricio “Shogun” Rua besegrade Mark Coleman via TKO
Rousimar Palhares besegrade Jeremy Horn via decision
Alan Belcher besegrade Denis Kang via submission
Marcus Davis besegrade Chris Lytle via split decision

Underkortet
Martin Kampmann besegrade Alexandre Barros via TKO
Eric Schafer besegrade Antonio Mendes via TKO
Tomasz Drwal besegrade Ivan Serati via KO
John Hathaway besegrade Thomas Egan via TKO
Dennis Siver besegrade Nate Mohr via TKO

40 Responses to “Efter UFC 93 - Fullständiga resultat”

 1. Jonas skrev:

  fiaskogala :evil:

  Coleman är en skugga av sitt forna jag. Ett skämt
  Dock underhållande o se en sån gammal oberäknelig gorilla

  Rua gjorde allt annat än imponera

  Henderson vs Franklin vilket sömnpiller

  Kunde gått vilket håll som helst. Båda väldigt avvaktande. Rakt av tråkig. Franklin får skylla sig själv som låter matchen gå till domslut o förlorar. Avgör innan!

  Ja. Jag är besviken. :evil:

 2. Djidji skrev:

  Basviken jag också på det hela. Varför jag är det kan jag dock inte sätta fingret på än…

 3. plutt skrev:

  helt klart den sämsta gala jag har sett.

 4. poker skrev:

  Usel gala!

  Shogun var jävla skämt. Är det här snubben jag har väntat typ 1,5 år på att se komma tillbaks? 1 rond så är snubben totalt slut!!

  Verkar som om han gynnades av avsaknaden av dopningskontroller… :roll:

 5. franjo skrev:

  samsta galan pa valdigt lange

 6. julle skrev:

  Säg inte att Shoguns första rond var bra för det var den inte……… coleman är ett skämt som ens nämner rematch…………….

  pinsamt

 7. Alexander on tour skrev:

  Ingen bra gala. Men alla galor kan inte vara bra. Blir så ibland. Idrottens charm oxå på ett sätt. Långt ifrån alla fotbollsmatcher jag sett har varit superbra.

 8. Rebel-Ape skrev:

  Sämsta galan på länge :(

  Fight of the night: Marcus Davies Vs Chris Lytle
  en underhållande stand up brawl, som gick hela matchen igenom :)

  Skandalen är Shogun’s kondis och brist på killer instinkt. Just hans killer instinct var en av hans bättre egenskaper, men men killar från PRIDE verkar inte hålla måttet, vilket är en skandal sätt till hans unga ålder, 27. Folk som säger att PRIDE fightersna suger vet inte vad de talar om eftersom Shogun är inte nära hans gammla jag, då han gick en 10min rond i blixthastighet utan att ens bli trött. Idag dog han efter 5min :S Jag gjorde som alla andra irländare, jag började att hejja på Coleman efter 2a ronden :) fuck shogun han är slut ….. är så jävla less

  Hendo gjorde exakt d jag trodde, såg verkligen itne hur Franklin skulle vinna matchen redan innan…och matchen utspelade sig exakt som jag trodde, förutom det skit skummadomarbeslutet 30-27 ace?? hahaha Dana time to check with the athletic commision, or what?

  Denis Kang’s förlust känns endå rätt skönt nu ngn timma efter. Allt eftersom han kom in och var så kaxig och såg förbi Belcher. Normalt sätt är Kang bättre men han hade inte den där killer instinkten och tydligen så hade Belcher det, iaf när han fick chansen, nog den enda chansen han hade fått under matchen.

  Horn gjorde som bäst, att ta stryk o skydda sig i 3 ronder medans han letade efter subben, Palahares var heller inte imponerande.

 9. Herr Engvar Uduktasson skrev:

  jag håller med dig Rebel-Ape, jag gillar din attityd, du verkar vara en fin liten rumppojke, jag frågade förr men du kanske itne såg, vill du ta en kopp fika och prata om samhällspolitik ? :)

 10. Anders skrev:

  äsch så dålig var den inte, det var bara det att shogun mot coleman lämnade en sån bitter eftersmak.
  lytle mot davis var ju ingen dålig match, inte så bra som båda eller man själv hoppats på, men inte på något sätt dålig, kang mot belcher var även den bra och kang imponerade som vanligt innan han blev trött o fastande i en sub, som vanligt…
  palhares mot horn tyckte jag var riktigt bra, även om horn var i underläge så jobbade han på och det var jämnare än jag trodde det skulle vara.
  shogun coleman var ett skämt, droppa ner till 185 och skaffa kondis shogun! den vinsten gjorde ju inte precis att shogun kom med i toppen av divisionen…
  franklin hendo var ju en bra match, tyckte det var fight of the night, inget sömnpiller där inte. fast 30 -27 till ace var ju lite konstigt, kan förstå ett split decision till hendo, men inte där ace vinner samtliga ronder hos en av domarna, första förlorade han ju utan någon som helst tvekan.
  bra gala som sagt, men dom höga förväntningarna på shogun drog ner resten av matcherna…. :???:

 11. Joakim skrev:

  Någon som vet vart man kan få tag i Kampmann matchen?

 12. Årtiis skrev:

  Klockren analys Anders, jag kunde inte sagt det bättre själv. Det känns lite som att 93 var en lite enklare gala, mellan två jättegalor, som lyftes av en fantastisk publik. Synd bara att det inte finns fler Irländska fighters :smile: Jag fick nästan lite rysningar under Egans match…

 13. Petter H skrev:

  Joakim: Underkort matcherna brukar dyka upp på http://www.mmascraps.com/ efter ett tag.

  Tycker inte galan va så jävla dålig…inte den bästa, men det känns som man har varit lite bortskämd med ufc 91+92, fight for the troops galan och förväntningarna inför ufc 94.

  Shogun var min största besvikelse…..dålig kondis, feltajmning i slagen och han stod på fel avstånd matchen igenom….*suck*…

 14. Krajjan skrev:

  Somnade innan huvudmatcherna. Verkar som om jag sov med gott samvete.:mrgreen:

 15. malmöbo skrev:

  Det som lyfte denna gala var publiken, resten av galan var nått av de sämsta jag har skådat på länge.
  Jag hoppas att Dana funderar för det kan hända att det var
  “stora” namn på kortet men mer var det inte.
  För första gången nånsin så ser jag det live via Tv4 på nätet,
  men det känns som man kanske skulle vänta till dagen efter igen, dåligt tecken på att se det live kanske ?

 16. CashaUpp skrev:

  Vad händer nu i 205 divisionen?
  Machida-Silva i UFC 94
  Rampage - Jardine i UFC 96
  Shogun-Liddel i UFC 97

  Vinner i Machida-Silva borde få möta Evans. Men hur rankas de andra kommande matcherna? Är det vinnaren Rampage-Jardine som för möta vinnaren, i den förmodade matchen, Evans-Machida? Eller kommer Forrest med i nåt hörn där innan?
  Tror för övrig att om Shogun visar samma skills, som i Coleman matchen, kommer han att bli tvär knockad av Liddel. Skulle Liddel vinna övertygande så skulle det inte förvåna mig om Dana ger han en chans på titeln.

 17. Juelz skrev:

  Galan var väl inte så värdelös, jag tror man uppfattar den som jättedålig eftersom det är första galan efter UFC 92 som var grym… Tyckte det var samma känsla som efter UFC 84 då 85 kändes som en sopgala.

  Sen tror jag inte alls Shogun är slut, Killen har ändå varit borta i 16 månader utan att gå en fight plus att han har opererat sig ett antal ggr och inte kunnat träna ordenligt.
  Klart man tappar lite kondis då, Dock blir man ändå lite tveksam över vilka det är som han tränar med på sitt gym.
  Jag vill se han gå en match igen ganska snart så han får fortsätta att ligga träning.

 18. Givve skrev:

  Shoguns cardio var allt annat än bra, för att citera JeNk, pridehjärtat blöder. Hade hoppats så mycket på den här killen, att han skulle komma tillbaka och bli en riktig contender för titeln. Coleman är ju 44 år, och duktigt over the hill.
  Känns som om han i dagens form skulle vara chanslös mot alla toppnamn i 205 divisionen. Dock ska man ha i åtanke att han hämtat sig från en jobbig knäskada, inte heller gått en match på 1.5 år, så tiden får helt enkelt utvisa.

  Sen förstår jag inte vad en av domarna pysslade med i hendo-franklin matchen, 30-27 franklin?

 19. CashaUpp skrev:

  Juelz: Dana gick ut med igår att Liddel ska möta Shogun i UFC 97 som går av den 18 april.

 20. Juelz skrev:

  Jag såg det just nu att Shogun ska möta Liddell, Det är bra hoppas vi får se en bättre Shogun då för annars tror jag han blir knockad.

 21. Alex Drewniak skrev:

  Jag brukar ha en oerhört positiv inställning och syn på alla galor även om de kanske inte har varit av ypperliga UFC kvalité men 93 var för dålig för att t.om jag skulle hitta ljusglimtar.

  Bortom allt rimligt tvivel att det var det sämsta som dessa fighters (inte UFC) har producerat sen tidernas begynnelse. Matchningarna såg väldigt vassa ut på förhand men ingen levererade. Det enda jag skattar mig lycklig åt är att man slapp kliva på klockan 4 på morgonen för att se detta debacle.

  Shogun, fan är problemet? Att Coleman är slut som artist och borde blivit knockad in i pensionen för länge sedan är ju ingen nyhet.

 22. MMA skrev:

  fattar inte vad folk säger att pride fighters inte lyckas i ufc. till en viss del är det ¨många pride fighters som underpresterat i ufc. wanderlei var innan ankomsten till ufc en dåligare fighter med två tunga förluster via KO (henderson&crocop) …Crocop lyckades inte i ufc men den killen tar ju ändå aldrig något bälte…the king whitout crown.. Alla dessa pride fighters är fighters sen vilken organisation dom fightas i är ingen större betydelse.. i längden är dom fortfarande fighters… Anderson Silva&Rampage jackson är ändå 2 som lyckats bra :D:D shogun fattar inte vad som hänt med honom :S

 23. Rebel-Ape skrev:

  Herr Engvar Uduktasson

  Varför just samhällspolitik? det vore för lätt :)

 24. Theo skrev:

  Herr Engvar Uduktasson skrev:
  18 januari 2009 kl.04:51

  jag håller med dig Rebel-Ape, jag gillar din attityd, du verkar vara en fin liten RUMPPOJKE, jag frågade förr men du kanske itne såg, vill du ta en kopp FIKA och prata om samhällspolitik ?

  Är det bara jag som får rysningar?

 25. poker skrev:

  Fan va jag längtar tills UFC 97 då Liddell kommer knocka floppen Shogun.

 26. badcarma skrev:

  Dom brottningsanpassade reglerna gör det inte lättare för shogun heller, innan matchen hade han vunnit hälften av sina matcher på soccer kicks och headstomps. Blir lite antiklimax för mig, när det är tillåtet att stampa varandra på fötterna, men inte tillåtet att levera knän i huvudet på en liggande motståndare.
  Reglerna är liksom ämnade för att Brottare, med bra toppkontroll ska dominera.

  Obs, tolka detta inte nu fel, jag är själv brottare ;D

 27. Ferocitas Fight Club skrev:

  Den enda matchen som var värt något var de två okända killarna, det är så en MMA-match ska se ut!!! Ständigt action, inget tråkigt kontrollerande, hela tiden kämpande efter avslut utan att bry sig om man förlorar position! :-D

  Hur kunde de ge Dan “Lay and Pray” Hendersson matchen?! Han blev ju först och främst helt slutkörde och sedan blev han även dominerade i striking. Vad gjorde han för att vinna matchen förutom ett par nedtagningar och lite kontroll (stacking med klena armslag)? Dem måste göra något så att man inte kan vinna ett domslut då nedtagningar och kontroll, man vill ju liksom se en riktigt fight/MMA/Vale Tudo och man vill ju att dem som vinner ska vara riktiga fighters.

  Kang är för rolig, jag satt och var livrädd hela matchen för att det som hände skulle hända. Han ser alltid RIKTIGT bra ut, teknisk och kontrollerad, sen bara typ ger han motståndaren något självklart som typ här har du mitt huvud, ta det och se om du kan få grepp om det så börjar jag göra motstånd om 10 sek när det sitter stenhårt ok!?!?! :-o

  Hornmatchen började ju bra men blev ju också en lay and pray match till slut, om det berodde på den brutna handen, Horns totalt defensiva stil eller Palahares obefintliga uthållighet är ju frågan :-/

  Lytle vs Davies matchen var väl sådär, lite för avvaktande.

  Shogun ska vi inte ens snacka om :-/

 28. Hekkepekke skrev:

  På resultaten så ser de ut som underkortet var lite mer fartfyllt än de vi såg? :) kanske dana gjorde bort sig o visade fel kort den här galan :D

 29. julle skrev:

  Tycker alla ni som säger “Shogun” har vart borta si och så länge

  OCH??

  snubben är 27 och möter en _RIKTIGT_ kass 205coleman som är 44år och håller på att gå till decision? Allvarligt såg ni ens matchen? coleman stog bara, shogun kunde slagit sönder honom men det hände inte

 30. Benke skrev:

  Mja, det var ju inte sämre underhållning än UFC 89, men nog var det lite trist generellt. Många klagar på Shogun… jag håller med. Kändes som han inte vågade slugga loss när han hade Coleman skakad i första och det är ju uppenbart varför - han kände sig trött redan då.

  Kang kändes slarvigt. Tredje gången han körde ett långt, lågt skjut så straffades han. En förlust mot Belcher är ju i stort sett ett respass ur UFC, men han får kanske en chans till.

  Hathaway såg bra ut, men det kändes rätt tydligt att Egan inte höll UFC-klass.

  Davis och Lytle var bra, men det kändes som det var lite för dålig fart och det blev ju inte den fight man hoppats på. Lytle gick lite för mycket för haymakers… det tog för mycket energi. Davis utnyttjade sin bättre teknik.

 31. Djidji skrev:

  Kan jet-lag ha spelat in någonting i det hela? Någon som vet när de olika fightersen kom till Irland från sina respektive länder?

  När Shogun hade sin omaplata på gång så trodde jag att han ville “straffa” Coleman innan han avslutade 10 sekunder innan rondslut. Men det visade sig att han inte kunde avsluta det där, inte att han inte villa. Coleman vann över mig till sin hejarklack under den där matchen iaf :razz:

  Håller med de övriga som menar att just den matchen (Shogun vs Coleman) förstörde hela galan på nåt vis. Kanske Kang också på nåt vänster. Helt klart inte den bästa galan.

 32. jb skrev:

  shogun va katastrofal, matchen borde brutits efter andra rollen för 5 minuters skamvrå för båda två.. Ok att man kan vara ringrostig men hans kondition är under all kritik, precis samma sak som mot forrest, hade han mött vem som helst med lite kondis hade han själv blivit utslagen i sista ronden. Han har MYCKET att bevisa annars kan dom lika väl slänga tillbaks han till japan.

  mainevent gick väl som väntat, tycker nog att hendo vann rättvist, iaf vansinne att ace fick 30-27 av en domare hehe..

  Kang såg skitbra ut.. tills han fastnade, jäkligt trist då den viktklassen behöver contenders och jag ser inte belcher steppa upp mot silva inom den närmsta tiden.

 33. jb skrev:

  och hur sjukt är det att shogun vs coleman fick bonus som en “andra” fight of the night??

 34. Torsten skrev:

  skitbra gala :cool:

  Coleman vs Shogun var ju hur bra som helst. back to the glory of old UFC :lol:

  ja jag vet, jag ska jämt vara tvärtemot :wink:

 35. Johan skrev:

  Shogun-matchen var ju behållningen.:lol:
  Jag har aldrig sett två så usla fighters sen begynnelsen av UFC.
  Uppenbart är att Shogun bara var doping och fixade matcher i Pride. Man börjar undra om inte Pride bara var pro wrestling.

 36. Tobbe skrev:

  HAHAHA så roligt att dom var tvunga att snabbspola reprisen när Shogun slog ut Coleman hahha tragiskt.

  Sen har jag Franklin som vinnare: Henderson är en jävel på att FUSKA. Och han gör det snyggt. Men var det inte Martin Lidberg som sa att Dan var ökänd just för sina fulknep.

 37. rasmus skrev:

  att en av domarna dömde Franklin vs. Hendo 30-27 och de andra 28-29 visar ju hur kompetenta domarna är..

 38. El guapo skrev:

  Dana verkar vilja signa Overeem till UFC enligt senaste videologgen.

 39. Henrik skrev:

  Ja, jag måste hålla med många här - det här är nog den sämsta gala jag kan minnas. Och Shogun, herregud, visst kan man ursäkta sig att han varit borta länge men i andra ronden när Coleman står där som ett svajande träd med blick som en horsepundare nere på Plattan och Shogun inte lyckas göra nånting av situationen satt jag fan och skämdes hemma i soffan. Tror säkert att Chuck kan spöa honom i första ronden, även om jag kommer att sitta där som ett fån igen och heja på Shogun när han går in.

  Hendo vs Ace var inte heller nåt glädjepiller. Jag tror att Dan kan bli bra som coach i TUF men jag är rätt trött på honom och hans “big right hand”.

  UFC:s utlandssatsning känns helt enkelt för lam, de sparar alla stora fajter till USA-galorna. 95:an med Stevenson vs Sanchez som main event känns sådär lagom het…

 40. pat skrev:

  Nån som vet vart man hittar Tomasz Drwal vs Ivan Cerati?
  Letat som fan!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235