Efter UFC 98 - Resultat

Gårdagens UFC 98 blev en ganska spännande historia och innehöll ett par bra avslut. Gå vidare för att se det officiella resultatet och se vilka som stack hem med en bonus.

Huvudkort
Lyoto Machida besegrade Rashad Evans via knockout i rond 2
Matt Hughes besegrade Matt Serra via domslut
Drew McFedries besegrade Xavier Foupa-Pokam via TKO i rond 1
Chael Sonnen besegrade Dan Miller via domslut
Frankie Edgar besegrade Sean Sherk via domslut

Underkort
Brock Larson besegrade Mike Pyle via submission i rond 1
Tim Hague besegrade Pat Barry via submission i rond 1
Kyle Bradley besegrade Phillipe Nover via TKO i rond 1
Krzysztof Soszynski besegrade Andre Gusmao via TKO i rond 1
Yoshiyuki Yoshida besegrade Brandon Wolff via sub. i rond 1
George Roop besegrade David Kaplan via delat domslut

Bonusar på 60 000 dollar
Galans submisson - Brock Larson
Galans knockout - Lyoto Machida
Galans match - Matt Hughes vs Matt Serra

Vi har alltså en ny mästare lätt tungvikt och han heter Lyoto Machida. Han visade än en gång prov på sin kapacitet och knockade Rashad Evans fullständigt. Hans knockout finns inget att klaga på, men att Hughes mot Serra var kvällens match, knappast. Men Dana hade inte så mycket att välja på då det bara var ännu tråkigare domslut eller väldigt snabba avslut under galan.

Kvällens sämste förlorare verkar för övrigt vara Sean Sherk. Han ska enligt en rapport ha lämnat arenan direkt efter matchen endast iklädd sina fightshorts, men vem skulle inte vara besviken efter en sån match. Vi återkommer med en längra rapport från galan.

32 Responses to “Efter UFC 98 - Resultat”

 1. Alexander on tour skrev:

  Måste de utse en kvällens match? Kan de inte bara säga: Nä inga matcher i kväll var värda extra belöning. Nästa gala delar vi ut dubbelt så mycket pengar istället.

  Jag vill bara säga det igen. Att se Rashad bli knockad var en underbar upplevelse. Hoppas han blir det i varje match framöver.

 2. Daniel skrev:

  Har följt mmabloggen under säkert 1 år utan att skriva någon kommentar. Nu känns det som rätt läge att ta bladet från munnen.

  Har följt Machida sedan han började i UFC, i början tyckte jag att han var lite tråkig och defensiv. Men det berodde nog på att jag inte förstod MMA. Mot Sokoudjou började jag förstå grejen med Machida. Mot Ortiz var han helt fenomenal trots att han inte lyckades avsluta matchen. Silva-matchen var världsklass och nattens fight var det bästa jag sett.

  Machida är helt banbrytande!! Tack för mig.

 3. Ejepeje skrev:

  Vilket skämt ang. kvällens match. Tråkigt när de “kända” namnen får dessa bonusar trots en skitmatch……

 4. andreas skrev:

  tycker ufc alltid har hög standard när det gäller att välja fight of the night, typ som den här, och shogun vs. coleman. vilka höjdare, verkligen…

 5. Alexander on tour skrev:

  Håller med Ejepeje. Skulle vara kul att se en match på underkortet vinna fight of the night.

  Daniel - Kul att du tar bladet från munnen och hoppas att du kommenterar mer nu framöver.

 6. JG skrev:

  Skönt att se traditionella kampsporter prestera bra på topnivå. Har en känsla av att vi kommer se machida på tronen ett tag nu, han har en fightstil som passar 5 rondersmatcher. Vi lär dock se rashad tillbaka i topmatcher snart igen, fast då hoppas jag på att se lite sparkar från honnom också.

 7. Alexander on tour skrev:

  Hm, traditionella kampsporter, vad räknas dit? Boxning brottning är traditionella och de har fungerat bra i MMA länge nu.

 8. Rebel-ape skrev:

  I have to make a statement!

  Jag sa alltid att Forrest och Rashad inte förtjänade sina titelmatcher i första hand, detta bevisade mig rätt, att ingen av de lyckades försvara bältet säger att de har en del kvar innan de är mästar kvalite. Forrest och Rashad fick var sin titelmatch enbart på grund av deras vinster mot Shogun respektive Liddell, innan dess så var ingen av de i mätaren, men UFC gjorde ett smart drag o körde upp sina två TUF poster boys och ur ett maknadsföring perspektiv så kan man förstå det varför men ingen av de förtjänade titelmathcne i första början.

  Grymt att se Lyoto vinna så dominerande, han blir en svårstoppad mäsare, och idag ser jag ingen ta honom, vad ska igentligen en boxare som rampage kunna göra mot honom stående? men men man vet aldrig :)

 9. Rebel-ape skrev:

  Se även intervjuerna efter matcherna med Machida och Matt Serra ;), Machida är värdig vinnare, skönt att se honom så emotionell

 10. JG skrev:

  Visst är brottning och boxning traditionella kampsporter, det var dåligt valda ord av mig. Med traditionella kampsporter menade jag andra stora kampsporter som tkd och karate som ännu inte slagit i mma.

 11. Morgall skrev:

  Rebel-ape

  Man kan tycka att Matt Serra inte förtjänade matchen mot Georges St pierre efter att ha vunnit ultimate fighter, man kan oxå tycka att Brock Lesnar inte förtjäna matchen mot Randy Cotoure..Men lägger man faktan på bordet så såg Rashad evans väldigt bra ut i sina matcher, dessutom hade han ändå 7 vinster i UFC innan han fick titelmatchen, varav 4 av 7 matcher avslutade han..personligen tycker jag helt och hållet att han förtjänade titelmatch.

 12. Farujah skrev:

  JG, TKD kommer som sport aldrig att slå igenom i MMA. Dock har den, som många kampsporter, element som kan visa sig vara nyttiga. Machida fightas ju inte som en ren karateka, utan han har utvecklat sin personliga stil. Många av hans favorittekniker är dock direkt från karaten, till exempel så slänger han hög maei geri väldigt ofta.

 13. Rebel-ape skrev:

  http://www.truveo.com/ufc-98-machida-post-fight-interview/id/4294758129

 14. Rebel-ape skrev:

  Morgall

  Matt Serra förtjänade kanske inte matchen sätt till rankingen, men de valde att ta in en rad medelmotta fighters i ett hus oc gav de en chans om titeln, den marknadsförings planen tycker jag mer om än att sätta in Rashad eller Forrest efter en vinst mot en top 5 fighter. Rashad må ha vunnit 7 matcher men det handlar inte om hur många matcher man vinner utan mot vilket motstånd. Jag håller med dig angående Brock men det bevisar bara att UFC väljer hellre att styra matchningarna efter eget behag än att gå via ranking. Rashad hade inga tunga vinster mot tunga namn innan Liddell, jag har aldrig ansett Bisping vara en top 8 fighter i LHW, men där får man ha sin egna uppfattning. Liddell däremot var en top 5 fighter. Samma sak gäller Forrest, men när du säger att han förtjänade titelmatchen menar du att alla andra inte förtjänade den, vilket gör en helt annan sak av situationen, jag tycker man ska ha en bestämt utmanare och om man inte kan ta fram en låt de gå match mot varandra, simple as that, rätt ska vara rätt! TUF fightersarna har alltid haft UFC bakom sig och där andra mindre erkända fighter har fått gå långa vägen för att få sig en titel match.

 15. Daniel skrev:

  Såg nyss galan. Har alltid hejat på machida, och var riktigt pumpad och nervös inför den här matchen. Såg att det var mycket tid kvar av galan och tänkte att det skulle bli en lång och möjligen utdragen match. Så fel man kan ha.

  Jag skrek och hoppa och flickvännen kollade på mig som jag var dum i huvudet. Fy fan vad machida är bra, i varje match blir han ju bara bättre och bättre. Ska bli riktigt kul att se han framöver, och även om jag gillar rampage för att han är en skön kille så måste jag ju både tro och hoppas på att machida tar hem den matchen med. Som ni brukar säga, WAR machida!!

  Hejade egentligen på Serra av ingen anledning alls, tyckte hughes har en tråkig stil där han bara håller ner motståndaren och försöker slå han på marken. Tyvärr vinner dom ju ibland matcher på det, vilket var fallet nu.

  Har egentligen inte så mycket annat att säga om dom andra matcherna, efter Evans - Machida så försvann allt in i bakhuvudet och jag ser bara machidas superba stil knocka en Evans som ingen annan har lyckats vara ens i närheten att knocka.

  Tyckte att galan var helt ok överlag dock.

 16. christian skrev:

  Så Huges la sig över serra i 1.5 ronder och vann domslutet på det….trist. Machida ÄGDE som vanligt, och enda motståndet jag ser framöver är Shogun och Jones. Fight of the night borde gått till Edgar - Sherk, tyckte det var en riktigt bra match. Men BÄST AV ALLT - Nover åkte på en nock (även ifall vissa tycker att det var ett kontroversiellt domslut) och “nya anderson silva” blev exposed för den han är, kan inte beskriva vad nöjd jag är. Största besvikelsen var nog Berry, han borde lugnat ner sinna nerver lite och knockat ut honom istället. Men han kommer tillbaka

 17. Micke skrev:

  Fy fan va skönt att se evans ligga utsträckt med sprattlande ben!!

  Machida vilken total dominans!!

 18. Rob skrev:

  Kass gala rakt igenom, spolade framåt konstant. Serra vs Hughes var hur tråkig och seg som helst. Machida imponerade faktiskt lite, kul att se Rashad knockad. Det var väl det enda. Hoppas på Cro-Cop och Kongo nästa gala.

 19. Grebbe skrev:

  Varför tycker alla att det är så roligt att se Evans knockad ?

 20. Grebbe skrev:

  Varför tycker alla att det är så roligt att se Evans knockad ?

 21. Plat skrev:

  Machida vs Rampage

  Evans vs Shogun

  DRÖMMATCHER

 22. Adde skrev:

  Aldrig skrivit på mmabloggen innan men måste göra min röst hörd genom att säga att jag sett bättre galor i mina dar. Att Lyoto vann va skönt även om jag oroar mig lite för att han kommer att behålla bältet väldigt länge. Den som jag ser kan stoppa honom är Shogun, Rampage räcker nog inte till även om jag hoppas det.

 23. JG skrev:

  Det känns lite som att rampage har fel stil för att slå machida helt enkelt, ska rampage ta titeln får han nog hoppas på att ta den efter någon annan.

 24. Stefan skrev:

  Machida är grym! Hoppas han behåller bältet så länge han förtjänar det!

 25. Johnny skrev:

  Rampage, mannen som ska besegra Machida? Ytterst tveksamt. Maken till endimensionell fighter. Och missförstå mig inte, gillar Rampage och ser alltid fram emot hans matcher men känns som det är ett möte mellan den jordiske neandertalarn och den utomjordiska överintelligenta krigaren.

 26. julle skrev:

  Alexander, hur kan du säga att du gillar att se Rashad knockad hela tiden? Killen har otroligt snabba händer och är ödmjuk och förövrigt en väldigt duktigt fighter.

 27. julle skrev:

  Rebel-Ape dina uttalanden om att det skulle handla om marknadsföring genom att sätta upp Forrest och Rashad som titelhållare är ju så jävla korkat faktiskt. Visst jag tror inte ufc har något emot det men du verkar ju vara blind, båda dessa herrar är riktigt grymma fighters och hör till toppen av LHW.

 28. Oscar skrev:

  Machida vs. Rampage på G enligt Dana Whites Twitter.. :D

 29. BD skrev:

  wuko ftw! :mrgreen:

 30. Rebel-ape skrev:

  Julle vad fan gjorde Rashad innan Liddell matchen? en vinst mor Bisping var hans största vinst, och de senaste 3 matcherna har han inte vunnit en enda rond, men han lyckades få ner liddell på KO och Forrest på TKO, visst jag förnekar inte hans talang, men han förtjänade inte titelmatchen efter liddel matchen. Och Angående Forrest så är det ungefär samma sak, Han kom in i hetluften efter att ha tackat ja till Shogun matchen en match som itnevar tänkt till honom men han tog den så forthan blev förfrågad, och resten är historia, innan dess hade han vunnit mot den okända hector ramirez och innan d förlorat mot keith jardine. Ingen bra merit innan Shogun matchen.

  Ibland ifrågesätter man om ni ens följer MMA i huvudtaget…

 31. Moffe skrev:

  Ang Machidas framtida motstånd. Andersson Silva gästspelar av och till i den här viktklassen. Det vore en riktigt rolig match!

  Tack för ordet!

 32. Ivan Drago skrev:

  Hade inte domarna i Serra vs Hughes-matchen haft grekisk-romersk brottning intatuerat i hjärtats alla vrår hade vi haft en rättvis Serra-vinst. Klart man är pissed off. Heter ringdomarna Bonnläpp 1, 2 och 3 eller? Och hur ända in i mutskandalen kan Serra gratulera Hughes till segern efteråt i intervjun? Det är äcklig sportmannaship när den är som vidrigast.

  Rashad Evans har vunnit länge på sin explosivitet. Han kändes spänd i sina rörelser i fighten mot Machida. Stundvis har jag tidigare dragit mina paralleller till forne Mike Tysons knockpower för Mr Evans. Evans har dock haft lite tur i sin fightkarriär med sina vinster. Men det är en farlig man. Erkänner att jag hejade på Evans rakt av inför denna fight, utan undanflykter eller dopingpreparat.

  Men det är bara att plocka av sig stora hatten och bocka
  och buga. På snudd att niga. För det var stor uppvisning från Machida. Vilka tempoväxlingar. Se matchen en gång till.
  Kör i slowmotion. Det är inte slowmotion-funktionen som upphör fungera. Det är Machida som speedar upp.
  Detta mot en explosiv Evans. WTF..?

  Det finns flera som har speed, jovisst. Tjena. Men hur
  många sätter slagen som Robin Hood skjuter pil?

  Machida mot Rampage då. Begravningsmännen i London
  kan redan börja gräva..

  Ett gästspel av Silva (som Moffe skrev) mot Machida i framtiden skulle kunna innebära striking på hög nivå. Men efter Silvas senaste match känns det inte som att Silva skulle gå allin med spjutsspetshakan och således skulle vi få en tråkig fight. Smarta fighters bjuder inte in till sluggerfest.

  Ang. tv-sändningen så sågade K1-Kruth ganska friskt en del fighters. Sen beordrade kommentatorerna mycket “ställ dom upp”, vilket inte var rätt alla gånger.
  Var försvann Roberto-brothers? Bjöd
  morsan på pasta eller har TV4sport anlitat sommarjobbare?

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235