Efter UFN 14 (Spoilers!)

Spontan sammanställning medan jag tittar på galan…

Vad tycker ni om den nya grafiken? Kändes lite mer TV-spelsaktig och för min del är det inte nödvändigtvis något negativt.

Taylor vs Dollaway

CB “The Doberman” Dollaway, fyfan vilket trist smeknamn. Till och med “JT Money” är bättre och känns även en aning ironiskt vilket alltid är en bonus.

CB är tveklöst den bättre brottaren av dem två och Taylor lämnar ut sin nacke till försäljning på marknaden alldeles för billigt. Men Taylor är ändå den som initialt styr matchen på ren vilja och aggression. CB slänger in ett olagligt knä (inte första gången va?) och Taylor tar alldeles för kort tid på sig att återhämta sig. Dana sa att han växt som människa vilket är möjligt, men smartare verkar hani nte ha blivit. CB visar att han är den mognare (och fulare?) fightern genom att strypa ut Taylor.

Vad ska vi/man tycka om olagliga knän, poängavdrag direkt eller varning följt av diskvalifikation?

Nu måste vi förmodligen se CB:s fula feja igen i UFC…

Burns vs Johnson

Tunga nävar och kamp om vem som ska ta kontroll över mitten av oktagonen. En imponerande slam av Johnson för att försvara sin i ett ögonblick då han blivit petad i ögat. Burns försvarar sig väl på marken och neutraliserar det mesta. Första ronden är jämn men den går förmodligen till Johnson.

Johnson inleder otroligt starkt och skyddar samtidigt mot en nedtagning, imponerande. Burns måste ha en underlig stil när han slår då Johnson upprepade gånger gnäller över att han blir petad i ögat. Det verkar som att Johnson börjar bli trött samtidigt som hans teknik stående fortsätter att vara vass. Men nere på marken när han har en dominant position så blir han intetsägande. Solklar rond till Johnson.

Tredje ronden och Johnson verkar bli allt tröttare då han söker de meningslösa nedtagningarna. Väl uppe så blir Johnson petad i ögat till den grad att han slänger sig till marken som en fyraåring som inte får köpa godis. Vinsten tilldelas Burns och ingen kan riktigt vara nöjd med det resultatet. Kanske Burns ändå som kommer få en chans till minst och jag som tippade rätt. Jag får dock omvärdera Johnson som var väldigt ödmjuk.

Intressant med en fighter som går in med en skada som gör att han inte kan knyta näven för en jabb. Imponerar det på UFC eller är det bara korkat?

O’Brien vs Velasquez

Inledningen bjuder på mycket brottning och positionsarbete som vår nyfunne mexikanske vän vinner. Velasquez säkrar ett krucifix och sen låter domare Yamasaki O’Brien utstå en hel del slag innan det stoppas. Mucho impressivo (jaja, jag kan inte spanska!)!

Franca vs Edgar

Franca ser ju ut som en fullblods-smurf…

Mina tankar om matcher stämmer inledningsvis, Edgar dominerar ovanifrån och Franca hotar ständigt med subbar. Edgar tittar till höger under nästan hela matchen, är Franca så ful att det gör ont? Edgar tar hem ronden trots att Franca haft ett bra sub-försök.

Edgar fortsätter andra ronden med en effektiv ground and pound så letar Franca efter öppningar. Franca verkar dock ha ett BJJ-tempo vilket oftast inte fungerar i MMA. Jag gillar skarpt de sparkar som Edgar lossar mot rumpan/låret på Franca när han ligger på rygg. Franca lyckas inte med något i ronden förutom att mer och mer börja likna elefantmannen.

Franca kastar ut BJJ-tempot och lossar det riktigt tunga artilleriet inledningsvis. Edgar är smart nog att “rygga” Franca omgående och jobba för att hålla nere honom eller ta ner honom igen. Hur klarade Edgar att hålla sig vaken efter det sista knäet? Edgar ler och frågar domaren om näsan är knäckt…

Tveklös och mycket definitiv vinst för Edgar.

Vera vs Andy

Vera vill göra matchen till en muay thai match och Andy vill motsatsen, supertydligt. Det är Vera som får som han vill och det var längesen man såg honom så här självsäker. vera blir trött på Andys clinchande och slänger honom till marken och etablerar sidoposition…wow. Men det verkar inte som att vera tränat på att vara på top på marken eftersom det blir ganska händelsefattigt.

Andra ronden och Veras “jag måste bara vinna” gör att det emellanåt blir lite försiktigt. Wow-faktorn abtar och publiken börjar bli otålig. Vera ger Andy ett flertal möjligheter att komma in i matchen men det verkar som att han har inte vad som krävs.

Tredje ronden är mest clinch och wow-faktorn är helt borta. Första gången Vera måste komma och hålla vikt, säkert en stor faktor.

Fint av Vera att uppmärksamma Rampage…

Silva vs Irvin

Fjärilar i magen…

Jo, det gick fort och resultatet blev det önskade. Men vafan sysslar Yamasaki med? Hur många gånger ska jag behöva påpeka att han låter det gå för långt? Irvin låg nästan i fosterställning och domaren skyddar inte honom. Jag förstår att det blir diskussioner när fighter stoppas för tidigt men det är domarens ansvar att skydda fighters. Ingen skugga faller på Silva, han gör bara det som förväntas av honom. Att fortsätta tills domaren säger att det räcker.

9 Responses to “Efter UFN 14 (Spoilers!)”

 1. Pontus skrev:

  Jahapp, nu kan man tydligen vinna matcher genom att peta motstådaren i ögat. Det var inte ens tillåtet på UFC 1, idiotiskt! Får mig att vilja sluta titta på skiten.

  Helt ok gala annars, kul att se en kille som CB gå på avslut och inte bara gnp. Edgar är alltid underhållande (matchen mot Maynard undantagen) och Silva visar varför han är så j-a bra. Vera kommer få det svårare än vad man tror i LHW-divisionen, konkurransen är mördande vilket man inte kan säga om tungviktarna.

 2. herr_tomte skrev:

  Den nya grafiken var helt klart tv-spelsaktig, bättre kan dom! (eller är det bara för att det är ultimate fight night dom använde den??)

 3. skurtbert skrev:

  Jag tycker grafiken (heter det så när det är TV?) ser ut att ligga ungefär 10 år efter Sverige… men jag störs inte av det.

  Gällande att peta någon i ögat måste man förstå följande: Det såg verkligen ut som uppercutten träffade från domarens synvinkel och han är inte tillåten att ta hänsyn till inspelat material för att ändra sitt domslut. Reglerna för detta verkar dock skilja sig mellan olika stater.

  Tycker på det hela taget att det var en trevlig gala med bra matcher. Alltid kul att se hur enkelt Anderson Silva får det att se ut. Han är kung.

 4. skurtbert skrev:

  Undrar vem som skulle vinna mellan Anderson Silva och Forrest Griffin… vem tror ni?

 5. Joakim skrev:

  nu måste jag ju säga att silva skulle piska griffin ordentligt…där är han chanslös och kan inte röra silva! silva är väldigt upp hypad av fans och media men han lever alltid upp till det och lite till!
  börja med att fråga vad griffin har som inte silva har…inget!!
  silva är i mina ögon vår tids mma-pele!

  fast fan va coolt att se dom i en fight!!

  sen så har ju silva slagits i Welter weight förut…så han skulle t o m kunna förska sikta på bälten i alla klasser förutom light weight. han kommer adrig slåss i heavy weight för där är ju nougiera….

  men man kan ju alltid drömma lite:D

 6. Malmöfighter skrev:

  jag kan känna så när man såg fighten igår mellan Silva vs Irvin
  att Irvin hade ingen plan bakom det han gjorde, han släpade efter med lårsparken vilket gjorde att det tog slut, kändes som man inte studerat Silva ordentligt.
  Forrest kommer inte att göra det misstaget om de 2 möts i framtiden, för vad som än händer så har han en plan, som han följer till punkt och pricka oavsett.

  Likaså med Vitor Belforts, för en gång skull så såg det skitbra ut, han körde sitt race dvs “he had a plan”

 7. Alexander skrev:

  Hur du än skivar det så är Silva en dynamisk fighter av absolut yppersta klass. Ser ingen anledning till varför han inte skulle slåss om titeln i lätt tungvikt så småningom. Ge honom en lite svårare fighter än Irvin varför inte keith jardine till att börja med.

 8. LittleBrother skrev:

  Var det bara jag och mina vänner som tyckte ufc sög…vi började hitta på alternativa lekar i Veras match…

  Fedor 1# p4p rockar

 9. Anders skrev:

  LittleBrother - Jag kan bara hålla med. Hade man varit lite utsvulten på mma hade den kanske funkat, men den här helgen kändes den otroligt lågbudget.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235