En fråga om tid

Min fråga till er är enkel. Hur lång tid får man vara innehavare av ett mästarbälte innan man måste försvara det för att man inte ska riskera att bli fråntagen bältet?

Är medveten om att frågan enkel men svaret kan vara mer komplicerat och kan bero på många faktorer. Tanken slog mig med med anledning av att det rapporterats att Anderson Silva inte kommer kunna gå match igen förrän 2010 på grund av att han ska operera armbågen. Alistair Overeem kommer att delta i K-1 och match på hemmaplan och kommer därför inte försvara sitt bälte i år heller. Cung Le har haft fullt upp med sin filmkarriär och har inte varit i närheten av en bur på ett bra tag. Det finns säkert fler bra exempel som jag inte kommer på just nu.

I denna diskussion kan det vara av intresse att veta att Randy Couture, som under lång tid var i kontrakts-konflikt med UFC och de delade ut interimbälte under tiden, höll sitt mästarbälte under 448 dagar. Det har gått 526 dagar sedan Cung Le försvarade sitt bälte och 660 sedan Alistair Overeem försvade sitt. Även Jaime Varner har blivit anklagad för att ha duckat matchen sedan han tog lättviktsbältet för 224 dagar sedan.

17 Responses to “En fråga om tid”

 1. jeNk skrev:

  Jag använde mig av http://www.timeanddate.com/date/duration.html för att räkna ut dagarna.

 2. steven skrev:

  MAX 6månader! inga undantag! det är så nonchalant mot fansen! både fighters och ledning borde ta sitt ansvar i såna fall som ovan

 3. jeNk skrev:

  @steven
  Så två titelförsvar per år utan hänsyn till skador? Hårda bud.

 4. jöz skrev:

  steven.
  konstogt sagt tycker jag: “inga undantag”. silva är ju skadad, vilket gör det oerhört svårt att “ta sitt ansvar”. däremot det overeem och cung lee pysslar med borde ju helt klart bli av med sina bälten. fast å andra sidan: sådana regler måste ju ha stadgats av organisationen i förväg. strikeforce verkar i vissa avseenden vara en jävla lallarorganisation. jag gillar tänket att man ska få gå i andra organisationer OCKSÅ, men ett mästarbälte torde väl rimligtvis innebära ett visst ansvar att försvara. det verkar inte strikeforce ha plitat ned i sina kontrakt: grattis. istället har de en väldig holländare som hellre matchas i japan och en nybliven hollywooder-wannabe. 660 dagar. åtminstone ett år för länge. idioti

 5. Andersson skrev:

  Tycker väll att 2 matcher/år låter möjligt, självklart med hänsyn till skadeproblem och annat. Dock endast om det finns en värdig titelutmanare finns ju ingen anledning att ha titelfighter bara för sakens skull så att mästaren i fråga får gå ut och banka skiten ur andra gradens fighters bara för att …

 6. yonsson skrev:

  Jag tror att det största problemet är när det inte finns någon värdig att ge ett iretim-bälte. Gillar inte interim-bälten alls iofs. Då är det bättre att ta ifrån titelhållaren sin titel och ge två nya en chans.

 7. Alexander on tour skrev:

  Jag tycker Interim bältet borde vara no1 contender bältet.
  Det gör contender platsen lite mer speciell.

  Ang försvara bältet så beror det ju på. Anderson är som sagt skadad och då kan man gärna inte ta ifrån honom bältet. Det handlar ju om saker utanför ens egen kontroll. Att däremot ducka titelförsvar för att fightas andra matcher i andra organisationer är inte acceptabelt.

  Randy sa ju att han inte brydde sig om de tog ifrån honom bältet eller inte under kontrakts tiden. Det var Ufc som valde tt ha kvar honom som mästare.

 8. Duse skrev:

  titelförsvar för såna som GSP BJ och Silva borde bli när det finns värdigt motstånd inte bara för att gå match.lyoto samt lesnar som har större motstånd i sina vikt klasser borde utmanas oftare (om skade fria). catch weight matcher för titelhållarna om dom vill gå matcher i mellan försvaren kan ju va nåt GSP vs Silva i 180!!!

 9. Dippoinzaghi skrev:

  Jag håller med om 6-7 månader max om det inte mär av skadeskäl. Men som Cung Lee han har ju satsat på sin skådis karriär bra länge och lär ju inte match på ett bra tag heller så frånta honom bältet likaså Overeem. Vid skada så får väl var och en organisation bestämma hur dem vill ha det.

 10. Mike skrev:

  Tycker helt klart dom ska köra med intrum-bälten (det heter så va?) oftare. Så fort inte någon kan försvara bältet pga skada eller dyl. så in med ett intrum-bälte och sedan får dom ena dom vid tillfälle. :-)

 11. Steven skrev:

  min första tanke var att man hade “möjlighet” att förlänga vid skada men så tänkte jag att det är lätt att skylla på det oxå så skrev utan undantag ist=) och en skada kan hålla sig längre än 6mån hur gör man då?

 12. Per skrev:

  SVENSKA FÖRSÄKRINGSKASSAN modell kan ju funka????…jobba fast du e sjuk..
  Då kommer ingen undan.
  skriftliga sjukintyg från opartiska läkare. skriv med det i kontrakten. bältet tas ifrån dig om du duckar matcher… om man vill bli film stjärna får man göra det bästa precis som ala andra att jobba dubbelt så hårt.

 13. lala skrev:

  Det här är den största nackdelen med att inte ha exklusiva kontrakt.

  Tänk om UFCs champs åkte jorden runt och körde K1 och gick turneringar i andra organisationer. Man skulle inte ta dom på allvar alls.

  Som champ har man en uppgift. Försvara sitt bälte och möta dom bästa.

 14. El Matador ! skrev:

  jag säger 1 vecka!!!

 15. jöz skrev:

  lala.
  håller med dig när det gäller titelförsvar, men samtidigt finns det en viss charm med att de går EN match i k-1. till exempel hade det väl varit lite spännande att se någon av ufc’s fighters i en stående match under k-1-regler mot ngn utav deras killar.
  men som sagt, man förstår ju varför ufc vill ha exklusiva kontrakt. dessutom är det ju som du säger: titelförsvarare ska försvara, inte åka på sightseeing i japan.

 16. lala skrev:

  jöz:
  Jag gillar inte när BJ och Anderson hoppar runt i olika viktklasser. Det är OK att göra, om dom först avsäger sig titlen.

  Om du tittar på Pride, så var Wandy champ i ca 5 år. På dessa 5 år försvarade han titlen någonstans runt 5-6 gånger. Det är patetiskt tycker jag.

  Om en champ är med i en turnering eller K1 eller går matcher som inte handlar om titeln, vad säger det då om den titel han håller?

  Sedan gillar jag i och för sig inte K1-regler alls, men det är en helt annan sak… :mrgreen:

 17. Brad Nowell skrev:

  Håller med jöz (båda inläggen) i det han säger. Löjligt att både Overeem och Cung Le har kvar sina bälten. Overeem kanske är på “the juice” och vill därför bara slåss i Japan för att han inte hade klarat ett drogtest i USA. Gör Fedor-Rogers till en match om interim-bältet. Vill sen inte Alistair möta vinnaren, adjöss. När det gäller Cung Le så vill han ju tyvärr inte slåss. Det har man fått mer eller mindre klart för sig iom hans uttalanden och kommentarer de senaste gångerna han har varit gäst på Inside MMA. Tyvärr säger jag då jag alltid har gillat honom som fighter och njutit av att se honom i Elite XC (RIP).

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235