Ett avslut och en fortsättning…

Den nya nyktra Mattias (ska slänga in mitt riktiga namn då och då som ett vapen i min personliga kampanj om att få bli mer vuxen och frångå mitt annars välförtjänta namn (Sociala) Geniet) var i storslagen form och såg fram emot att få sätta ihop en avslutande text om den gågna TUF säsongen. Istället för en djup och insiktsfull text blev det en störtdykning med medföljande krasch samt dess konsekvenser. För att förvärra situationen ytterligare har vi en admin som tror han kan prioritera flickvän och fiskesemester framför MMA. Sen kan han lägga upp ett fint meddelande där ni kära läsare tror er kunna maila och få svar på frågor men jag samt ni som testade maila vet att han inte hade några intentioner att svara på dessa! :)

TUF finalen var som upplagd för en stor besvikelse. Jag såg redan på förhand hur C.B skulle låta tugget gå med sitt abnorma underbett efter att ha manglat vår käre Amir efter ett par minuter in i första ronden. Istället blev det en repris av föregående möte då C.B än en gång fastnade i en armbar. Att han sedan gjorde ett försök att lura oss att han inte klappade ut var bara patetiskt, instant fakking replay! Att skriva mycket mer om denna gala känns väl tyvärr väldigt passé.

UFC 86 avnjöts med två goda vänner och enorma mängder koffein. Bra gala överlag med undantag för blodbadet som faktiskt borde stoppats. På rak arm kommer jag faktiskt inte ihåg ens vilka som var inblandade i den matchen då huvudmatchen tog så pass mycket energi. Spontant är det faktiskt enbart huvudmatchen jag har något minne av denna natt. Vilken underbar match! Ofta är jag glad för snabba spektakulära avslut men när det verkligen gäller vill jag gärna se långa utdragna fighter, hjärta framför teknik! Att Forrest vann såg jag som en sjävklarhet (3-2) men jag var ändå nervös att Rampage skulle få vinsten pga hans mästarstatus. Denna fördel var nog dock bortsuddad då Forrest Griffin är ett minst lika stort namn med en enorm fanbase. Att sedan Juanito “som borde hålla sitt löfte” Ibarra går ut och gör bort sig genom att överklaga en solklar förlust kan jag bara hoppas på att inte ska gå ut över min respekt för Rampage. Den forna mästaren var ödmjuk och respektfull i direkt anslutning till matchen. Antar att Ibarra gör vad en manager bör göra, försöker hypa en returmatch så fort som möjligt. Skapa tvivel kring domslutet och få den stora massan att skrika efter “rättvisa”. Synd bara att det går ut över en fullkomligt fenomenalt spännande match som jag kommer minnas med glädje i många år. Jag hoppas verkligen att Dana som är väldigt kåt på följetonger inte faller i denna fälla. Istället vill jag se Jackson vs Silva.

Vem som är näste man att få utmana om titeln är kanske lite svårare…vem skulle ni vilja se? Den som ligger närmst och dessutom skulle kunna kännas som en frisk fläkt bland toppnamnen är Lyoto Machida. Med ett perfekt record och fem raka vinster i UFC så känns det välförtjänt. Det skulle dock vara en nagelbitare för Dana och de andra då Machida kan komma att bli en mardröm att marknadsföra som ny champ speciellt om vi jämför med Forrest, Rampage, Silva eller Lidell.

En avslutande notering, på Rampage namn skylt under sändningen stod det  just Rampage som förnamn och inte Quinton.

16 Responses to “Ett avslut och en fortsättning…”

 1. Anders skrev:

  Själv skulle jag helst se Forrest mot Wanderlei. Rampage mot Wanderlei har jag redan sett två gånger.

 2. Anders skrev:

  Geniet: …eller menade du Anderson Silva mot Rampage?

 3. Emil skrev:

  Självklart har inte Machida gjort sig förtjänt av en titelfight ännu. Han måste slå en aktiv toppcontender först. Ortiz? Komigen..

 4. admin skrev:

  Vill bara tillägga att samtliga mail som skickades medans bloggen var nere har besvarats. Jag tror att alla som mailade kan bekräfta detta.

  Att du i ditt onyktra tillstånd inte klarade av att stava till min mail kan jag inte ansvara för. Men nu verkar även du ha kommit till insikt med detta. ;)

  /admin

 5. steven skrev:

  sorry lite OT men ni tipsade om en film för ett bra tag sen som självklart hade med fighting/mma att göra kommer nån ihåg va den heter? eller när den kommer?
  typ high school bully typ film

 6. steven skrev:

  hittade det jag sökte
  http://www.imdb.com/title/tt1023111/
  den va det jag menade

 7. Geniet som vill byta till Mattias skrev:

  Anders-nä…menade wanderlei men Anderson hade också varit kul. Rampage har blivet ägd av Wandy de två första matcherna och därför skulle jag vilja se en tredje som skulle kunna ge first contender status. Detta främst för att Wandy förlorade mot Lidell vilket gör att det är svårt att se vem som i nuläget e first contender. Dessutom är det faktiskt lite förändrade omständigheter…förlöpen tid samt ny orginisation, bur…

  Emil: Håller med dig till viss del, problemet är då bara att det kommer ta lång tid att få fram en match. Lidell slåss snart och dessutom mot Evans som jag inte ser som en direkt biljett till titeln. Rampage tycker jag som sagt inte ska få chansen på rematch direkt. Wanderlei har gått två matcher i UFC. Först förlust mot Lidell och sedan en underbar knock mot tråk Jardine. Dock inte tillräckligt för att vara first contender. Om Machida har gjort sig förtjänt..hmm..gjorde kanske ett för snabbt beslut då jag faktiskt i meningen innan inte hade en aning om vem jag tyckte sen kändes plötsligt Machida som självklar. Tycker han kan få chansen medan det blir lite ordning på viktklassen med följande matcher. Wandy-Rampage och Lidell-Shogun (var har han tagit vägen). UFC kan marknadsföra Machida med hjälp av Ortiz matchen det borde de ta till vara på.

  Om Anderson Silva gör ett starkt intryck mot Irwin senare denna månad tycker jag dock att Machida ska slopas och att Anderson går upp mot titeln i typ Oktober. Problemet med det är bara att 185 pounds kommer bli lidande… det positiva hade varit att Machida kunde mött någon av de fyra ovanstående namnen för att förtjäna sin firstcontender plats på “riktigt”.

  Käre Admin: Inte bara svarade du snabbt på detta inläggs spydiga del utan även på ett agressivt och övertygande sätt. Kalla in vittnen och skrika alkoholist mellan raderna är tillräckligt för att jag ska förstå att det var arbetet med mmabloggen som gick utöver fiskelyckan…hur många laxar blev det…woohahaha

 8. Alexander skrev:

  Sätter min semesterkassa på att Dana White kommer låta Forrest möta några lik först för att låta han vara mästare ett tag eftersom det finns pengar att tjäna i det. Machida kommer få chansen, men inte just nu. Vilken bra match-up det hade varit dock. Tror närmast på Lidell faktiskt, försöker tänka som Dana White dvs med plånboken, och den matchen är där nog mest pengar i.

 9. Alexander skrev:

  Jag är ganska konspiratoriskt lagt och kan därför inte hjälpa att jag funderar kring följande;

  1. I och med att Forrest vann så fick Amerika sin “American dream”. Och Dana kann knugga händerna hela vägen till banken efter att han lett in i kameran och sagt “you can also be an utimate fighter”.

  2. Amerika gilar att en vit, ex polis från södern vinner över en svart fd “streetpunk”.

  3. Rampage var helt oberörd efter förlusten. Vi snackar ändå världsmästar titeln. Folk gråter bara de blir utslagna från gruppen i fotbolls EM. Rampage bara ryckte på axlarna.

  4. USA är USA, kapitalistiskt och mer korrupt än man kan ana.

  5. Att det stod Rampage istället för Quinton.

 10. Ono skrev:

  Undrar om Wanderlei hade lämnat Xtreme Couture för att få titelchans?

 11. Mats skrev:

  Håller med om att blodbadet borde stoppats. Framför allt så kändes det lite surt för likt BJ - Sherk så var det ju en av de få gånger jag ansträngt mig lite för att tipsa icke övertygade polare och syskon om sporten eftersom jag hade tippat en schysst gala och den inte skulle sändas mitt i natten. Tror inte det är en hit att se en sån match långt innan man övertygats om att sporten nu mera är en riktig sport. Lite trist.

 12. Morgall skrev:

  Ni glömmer ju Thiago silva, varför sätter man inte honom mot lyoto machida,..Thiago silva är ett lika stort hot som lyoto machida.

  Rampage mot keith jardine kanske?

  Wanderlei borde möta rashad evans om evans förlorar mot chuck.

 13. Anton skrev:

  Jag tyckte matchen var sådär. Hade hoppats mycket mer från Rampage. Forrest gjorde en bra match dock. Undrar om Henderson skulle ha en chans mot Forrest? Inte för att han förtjänar en titelmatch men ändå. Lyoto vs Forrest vore toppen tror jag. Men håller med om att UFS inte vill se Lyoto som mästare.

 14. Anton skrev:

  UFS? WTF, jag menar förstås UFC. :mrgreen:

 15. Challeballe skrev:

  Rent sportsligt är det nästan skamligt om inte Machida får en titelshot snart. Men UFC är ju business så det lär la dröja.

 16. Emil skrev:

  VARFÖR är det skamligt att inte Machida fått en chans på titeln?

  Tycker Morgall skrev ett klokt inlägg även om jag känner att Rampage förtjänar något bättre än Jardine. Bygga ett monstercard kring Rampage vs Silva i december vore helt klart en möjlighet.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235