Frågor efter UFN 16 (Spoilers!)

Detta var ingen bra gala för sporten MMA i helhet. Galan är inte representativ för den sport jag älskar att följa (även om sakerna som hände alltid riskerar att hända) och då är det illa när en sådan gala visas gratis och därmed har nya tittare. Vi som följer sporten slaviskt vet om ovanstående, men känner alla till det?

Vad ska man tycka om domarnas insatser under galan?

Ska man acceptera att en fighter blir exalterad över att ha svårt skadat sin motståndare (även om motståndaren får ta ansvar för att inte ha tappat)?

Kan föra mitt resonemang vidare senare men jag tror att många av er förstår vad jag menar…vill höra vad ni tänker och tycker!

53 Responses to “Frågor efter UFN 16 (Spoilers!)”

 1. jb skrev:

  lite olyckligt va det men olyckor händer i alla sporter..

  min största invändning är matchningen, känns som en riktigt dålig insats av ansvariga denna gången. ben saunders såg ut att vara 3 viktklasser över sin motståndare t.ex och han blev ju totalt mosad.

  att inte klappa är vansinne men visst gav det en besk eftersmak när cantwell jublade över att brutit nåns arm

 2. Sebastian H skrev:

  Tyckte domarna gjorde ett uselt jobb denna gala, Saunders vs Wolf var ju katastrofalt domar insatts, brukar betyda att man inte vill ha mer stryk när man vänder ryggen till som wolf gjorde…! :shock:

  Sen Cantwells kommentar om att han alltid velat bryta en arm gav ju inga + poäng hos mig :mad:

 3. Alexander skrev:

  Vart kan man se galan?
  Såg bara KOS - YOS matchen i morse på mmalinker.

 4. Samuel skrev:

  http://www.fightviewer.com

 5. rickard skrev:

  Tycker att dom flesta matcher fick fortsätta för länge onödigt att Kos fick veva iväg sista högern mot Yos var ju ganska tydligt att han var helt borta kändes mer som en avrättning de sista slaget…..

 6. jb skrev:

  kos matchen kan jag tänka mig va svårare för domaren än saunders match iom att yoshida stod upp även om han va ute, lättare att reagera och ta snabba beslut hemma framför tvn med repriser och sånt än i ögonblicket..

 7. Juelz skrev:

  tyckte väl inte det var så jättefarligt ändå lite olyckligt med Coreys benbrott men man har ju sett liknande skador i fotboll tex. Cantwells klantiga och osmidiga kommentar dock kändes jävligt onödig tyckte han att det lät hårt lr ? jävla tönt. Tyckte väl att Saunders vs Wollf kunde ha blivit stoppad lite tidigare det var en rejäl bula i pannan killen fick men man har väl ändå sett värre…

 8. Stefan skrev:

  http://www.mmaweekly.com/absolutenm/articlefiles/7762-CoryHill_FIGHT.jpg

 9. Niclas skrev:

  Efter att ha sett matchen igen är det tydligt Yamasaki hade kunnat bryta Cantwell-Al Hassan matchen tidigare! Även under submission borde väl regeln gälla att domaren bryter när någon inte kan försvara sig!! Jag blir så jävla förbannad på dessa macho domare så bryter för sent. . Vidare hade Yoshida kunnat förskonats från dödsstöten också (även om detta inte var självklart att lyckas bryta tidigare). Som vanligt denna Yamasaki.
  Undrar varför man t.ex. på MMA live inte diskuterar för sena brytningar, inte bara för tidigare

 10. Tony Halvarsson skrev:

  Saunders vs Wollf - Hela huvudet var uppsvällt efter alla knän i kolan. Sedan vill UFC att man skall donera pengar till folk som fått hjärnskador. Det kändes extremt märkligt.

  Publiken älskade att se en bruten arm och brunstiga Cantwell uppförde sig som en sann förebild för sporten. Ironi förstås.

  Jag fick en bitter smak efter denna gala. Har ändå följt UFC sen starten och tyck på senare år att det börjar likna en seriös sport. Sen får man se detta lågvattenmärke.

 11. Morgall skrev:

  vill man se en stor bula, då ska man titta på matchen mellan Jerome lebanner och cyril abidi=p

 12. greg skrev:

  eller Arona vs Sakuraba

 13. Alexander skrev:

  Jag tycker oxå att Yamasaki stoppar för sent. I Koscheck Yoshida tycker jag han borde ligga närmare, då hade han kanske hunnit förskona Yoshida från den sista smällen.

  Cantwell borde oxå blivit stoppad. När inte en fighter kan försvara sig på ett intelligent sätt längre ska domaren bryta, innan Cantwell gör det så att säga.

  Och Saunders Wolf fick gå alldeles för långt.

  Bättre betalt och mer utbildning till domarna säger jag. Varför inte starta en domarskola driven av Big John?

 14. Petey skrev:

  Förhoppningsvis var det inte alltför många “average Joe’s” som såg detta event då det inte var ett stort PPV. Tror att det kan ha gett många en avsmak för MMA.

  Noterbart att Joe Rogan påpekar att Yamasaki har svart bälte i BJJ. Man kan tycka att han då borde veta när en armbåge är på väg att delas itu.

  Knocken av Kos var helt sjuk. Japanen hade ju armarna nere och hakan ute så illa att tom en blind hade kunnat sänka honom.

  Aja, ser fram emot TUF finalen nu istället.

 15. Burre skrev:

  Men kom igen, hur lätt tror ni att det är att vara domare egentligen?

  Den enda dåliga beslutet av domaren i galan var ju Ben Saunders matchen då han fick hålla på allt för länge då den andra killen inte försvarade sig intelligent alls.

  Men ni kan ju inte påstå att domaren skulle ha hunnit in och stoppa det andra slaget av Koscheck om han inte kan röra sig i ljuset hastighet. Och om domaren hade gjort det hade man hört fansen klaga som när domaren stoppade matchen Kimbo - James Thompson när Thompson fortfarande stod upp.

  Och domaren kan ju inte stoppa ett armlås om han inte ser att t.e.x armen bryts, som han gjorde i det här fallet. För han kan ju inte veta hur stor koll/skicklighet han som sitter i låset har. Man har ju sett duktiga BJJ killar ta sig ur liknande situationer och det skulle ha varit snopet om domaren brytit matchen då.

  Som tidigare skrivit det är lätt att kritisera när man sitter hemma och ser repriser och man får se det i slow motion. Jag tycker domarna gör oftast ett jättebra jobb. Och även domare är männskliga och gör misstag.

 16. Alexander skrev:

  Ja, får hålla med om att det är lätt att säga här ifrån tv soffan, men jag tycker kanske att Yamasaki kunde positionerat sig bättre och då hade han inte behövt röra sig i ljusets hastighet för att bryta.

 17. Biffmedpommes skrev:

  Yoshida fick sig en smäll men stod fortfarande upp, den andra näven kom jävligt snabbt därefter. Jag tycker inte det var så farligt som ni verkar tycka att domaren inte hann emellan.

  Vad gäller Saunders match så var det lite oturligt att han drog iväg alla knän rakt på pannan :P . De flesta brukar sikta in sig på hakan och till slut sänka/knocka motståndaren. Men Wolff envisades med att stå (dock med guarden uppe, det var svårt att se hur många som träffade rent) och ta emot knän eftersom han aldrig blev knockad.

 18. Anders skrev:

  Skönt att höra att det inte bara var jag som tyckte Cantwell var en jävla idiot som rapade ur sig sin dynga efter matchen.
  Jag mår fortfarande lite illa när jag frammanar bilderna på näthinnan från Corey Hills olycka.
  Längtar till TUF finalen nu som jag hoppas ger en bättre eftersmak.

 19. Björn skrev:

  Inte bara en vidrig propagandafylld gala, utan även mycket tveksamma domarinsatser. Att sen som det redan nämnts, en fighter säger att han längtat att bryta armen av någon, vidrigt. Uppträdanden som detta är det som förstör för sportens framgång.

 20. Theo skrev:

  Burre har helt rätt i allt han säger

  ni andra pratar i nattmössan vad gäller domarinsantser

 21. Niclas skrev:

  “It was cool when he broke his arm. I felt no remorse for Al-Hassan because I picked him to win, despite not knowing a single thing about him.” Citat från MMAlinker.com

  Theo, så du tycker inte domaren skulle brutit Saunders-Wolff tidigare?

  Jag hoppas Cantwell kommer bli avskydd i kommande matcher. Men man vet aldrig med den amerikanska publiken…

  Mycket trevligt att de flesta på denna blogg verkar vara MMA-gillande humanister. Sen får man leva med att det också finns MMA-gillande ligister…

 22. Benke skrev:

  Ibland är de lite sena med att se när någon inte vill vara med längre i fighten. Kändes som Wolff rätt tidigt började vända ryggen mot, men samtidigt är det svårt att avgöra när man ska gå in i ett sånt läge - han var ju inte på väg ned, men han försvarade sig inte intelligent.

  Ett sånt där benbrott kan man ju aldrig förutse… läskigt, men sånt händer. Kosheck-knocken - sånt händer också - andra slaget kom snabbt. Armbrottet vet jag inte heller om domaren kunde stoppa… det kom rätt snabbt efter rullningen - kändes som domaren avvaktade lite för att höra om det skulle komma en verbal tappning - Cantwell ville inte vänta längre. Sen är Cantwell knappast den förste eller störste att skryta om eller snacka om att bryta någons arm. Det framstår naturligtvis som korkat, men man vet ju också att det här är något som kommer att nämnas varje gång han går en fight…

  Det sämsta med galan var att flera matcher kändes så ojämna… Swick mot Goulet var ingen match, Yoshida gjorde inget mot Koscheck, Saunders såg ut som han kunde ha trampat ned Wolff. Kanske inget man kunde förutse innan (Swick mot Goulet kändes iofs rätt given, även om Goulet inte är typen som ger sig) - men jag tror det är ett större problem för sporten än skador och elaka knockar. Ingen vill se alltför ensidiga fighter.

 23. Biffmedpommes skrev:

  “jag tror det är ett större problem för sporten än skador och elaka knockar. Ingen vill se alltför ensidiga fighter.”

  Håller med där Benke, ensidiga matcher kan resultera i att det ser ut som misshandel eller våld som kritikerna vill få det till. “Våldssporten mma”, för många alldeles för ojämna matchningar är inte bra för mma.

 24. MackaN skrev:

  Tänkte dra ett inlägg här om vad som sagts, men kan nog snabbast sammanfattas med att jag håller med i det Burre och Benke har sagt.

 25. istanbul evden eve nakliyat skrev:

  I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ . evden eve nakliyat

 26. SymnPerne skrev:

  Of the above CYP2A6 variants, 1B is the most prevalent allele in Indians followed by 4, whereas 2 and 5 are found to be rare cialis online pharmacy It causes a small head, heart defects, and deafness

 27. bristible skrev:

  levitra medicament 20mg Today, I am the one

 28. enjoync skrev:

  Sea Buckthorn Hipphophae rhamnoides is a plant used in herbal medicine native to China and Europe can you buy priligy online They provide a boost to follicular development and ovulation for people who are not regularly ovulating naturally

 29. enjoync skrev:

  cheap cialis online canadian pharmacy The goal of monovision LASIK is to improve sight just enough to create less dependency on prescription glasses or contact lenses

 30. enjoync skrev:

  And the bottom line is buy cialis online without prescription Specifically, higher socioeconomic status has been shown to be a potential risk factor for the development of testicular cancer

 31. tdNPQwWU skrev:

  Semin Nephrol 1998; 18 558 565 levitra vardenafil Relaxation training and mechanisms of action, 175, p

 32. Qdhxzs skrev:

  order tricor 160mg online cheap buy generic tricor over the counter order tricor 200mg pills

 33. Mdxyss skrev:

  tricor 200mg sale fenofibrate 200mg canada tricor ca

 34. eJknjkWx skrev:

  cost of propecia ireland Indeed, an understanding of any particular mechanim is uncesssary to practice make and use the compositions and methods of the present invention

 35. Zlcebg skrev:

  buy tadalafil for sale sildenafil pills order viagra generic

 36. Ltbzfv skrev:

  generic zaditor buy doxepin 25mg generic buy imipramine sale

 37. Ilontt skrev:

  where to buy mintop without a prescription minoxytop order online buy ed pills

 38. Pyeupi skrev:

  acarbose 50mg for sale buy generic griseofulvin fulvicin 250mg cheap

 39. Fftgoo skrev:

  aspirin cost buy generic zovirax online how to get zovirax without a prescription

 40. Evzvtj skrev:

  order dipyridamole 100mg without prescription brand gemfibrozil buy pravastatin online cheap

 41. Zgtiyt skrev:

  order meloset sale how to get danazol without a prescription purchase danazol online

 42. Ujwiep skrev:

  order dydrogesterone 10mg pills jardiance 10mg generic jardiance without prescription

 43. Elglpx skrev:

  fludrocortisone over the counter buy fludrocortisone 100 mcg online cheap loperamide where to buy

 44. Hpkzwa skrev:

  monograph 600mg drug order monograph 600 mg without prescription order cilostazol 100mg sale

 45. Mzeoze skrev:

  order ferrous 100mg sale order ascorbic acid 500 mg online cheap how to buy betapace

 46. Cicpby skrev:

  pyridostigmine 60mg price cost mestinon 60mg order rizatriptan 10mg

 47. Ovfgmf skrev:

  order vasotec sale buy casodex generic lactulose order online

 48. Ueixdi skrev:

  xalatan oral exelon for sale online exelon 6mg us

 49. Jiqjpj skrev:

  where to buy betahistine without a prescription oral xalatan buy probenecid generic

 50. Kvhyii skrev:

  premarin price dostinex ca sildenafil 50mg cost

 51. Hygwgd skrev:

  cost omeprazole 10mg generic singulair 5mg cost metoprolol 50mg

 52. Xmojwg skrev:

  order micardis online hydroxychloroquine online buy buy movfor online

 53. Ecaftg skrev:

  cheapest cialis online sildenafil 50mg tablet oral viagra 50mg

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: