Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Framtida titelhållare eller hype?

Framtida titelhållare eller hype?

Under helgens UFC fight night pratade Joe Rogan om hur alla beskriver Cain Velasquez som “the next big thing”, han är långt ifrån den förste. Trots att Cains tre matcher i UFC varit mot blygsamt motstånd pratar nästan alla om potentialen hos killen som vunnit två all-american i brottning. Hur kommer det sig att den här killen får så mycket uppmärksamhet?

Velasquez är en 26 år gammal kille från Arizona som tidigt började med brottning i skolan, där han redan som junior fick stora framgånger. Och som sagt vann han senare All-american två gånger, dessutom vann han 21 matcher rad 2005. Men han har också sagt att han redan som junior funderade på att börja med MMA, men han fick rådet att vänta tills han tagit sin examen och då söka sig till ett bra team. Och när det var klart började han träna på American kickboxing academy, ett team som har lite erfarenhet i brottare som lyckas i UFC. Där tränar bland annat Josh Koscheck, John Fitch, Josh Thomson och Paul Buentello. Just träningen med Buentello kan man ana är en anledning till allt beröm Velasquez fått för sin standup.

Han gjorde debut i oktober 2006 i Strikeforce där han vann på TKO efter knappt två minuter, då hade han bara tränat MMA ett kort tag men visade redan stor potential. Efter ytterligare en match det året, då i Bodog och en lika övertygande seger fick han kontrakt med UFC. Men han bröt handen i matchen i Bodog och den höll honom borta från fighting i över ett år. Under den tiden hann han istället med att träna en del grappling, vilket resulterade i att han vann No gi-VM i BJJ i klassen för blåbälten 2007. Dock är det kanske ingen större bedrift för en brottare av hans kaliber.

När Velasquez sen äntligen fick debutera i UFC gjorde han det bra, mot Brad Morris på UFC 83 i april 2008 behövde han bara två minuter för att få sin tredje TKO. I juli mötte han sen Jake O’Brien på UFC fight night 14. Brottaren O’Brien hade då just förlorat mot Andrei Arlovski men hade innan dess 10 raka vinster med en vinst mot bland annat Heith Herring. Men i matchen fick Velasquez sin motståndare att se ut som en nybörjare och han vann återigen på dryga två minuter, än en gång via TKO.

Efter den vinsten började det ryktas om kommande stormatcher för Velasquez, men samtidigt drogs han med knäproblem. Och i september fick han opereras för en meniskskada vilket tvingade honom att en än gång vila från fighting. Men igår var han tillbaka igen då han enkelt besegrade Dennis Stojnic i andra ronden, där visade han än en gång prov på sin förbättrade standup med en bra blandning av slag, sparkar och knän. Men samtidigt visade sig Stojnic inte vara en värdig motståndare. Men vi får hoppas att nästa match blir ett större test för Velasquez.

Det som ofta sägs om Velasquez är att han har grym kondition, bättre än de lätta killar han tränar med menar en del. Och det såg vi väl i alla fall lite prov på igår, han orkade banka på Stojnic i en och en halv rond utan att mattas alls, dock är det en annan sak om motståndaren slår tillbaka också. Tillbaka till rubriken igen, är Velasquez en framtida titelhållare eller en hype? Med tanke på allt som sagts som honom är det svårt att avfärda hans potential men samtidigt vill jag nog se honom mot riktigt tufft motstånd innan jag bestämmer mig. Där vore Shane Carwin den mest intressanta matchningen, men jag har en känsla att UFC vill se Velasquez på ett huvudkort på en större gala mot lagom farligt motstånd först. Med sitt mexikanska ursprung är han viktig för den stora mexikanska marknaden vilket gör att UFC nog vill vårda honom väl. Inte minst sen Roger Huerta tagit paus och Bellator fighting championship vill konkurrera alla spansktalande MMA-fans.

24 Responses to “Framtida titelhållare eller hype?”

 1. Evanth skrev:

  Just nu känns det som ganska mycket hype. Han är duktig och visar potentional att bli ännu bättre, men det är långt till nån titeln. Svårt att veta någonting innan han möter bättre motstånd.

  Dessutom har jag svårt att ta någon som har Brown Pride tatuerat över bröstet på allvar…

 2. Niclas skrev:

  Kul med nya potentiella tungviktare. Tycker annars tungvikten ofta är tunn i jämförelse med de lägre viktklasserna.

 3. badcarma skrev:

  Om Brock lesnar kan vara mästare, så visst, varför inte. Tror att Velasquez har grym potential, dock är han väl en bit ifrån titeln :P

 4. Peter A skrev:

  Cain har potential, men vi vet ju hur det är med potential och hype tills man mött motståndare av kaliber.

  Carwin och Gonzaga går match i Mars om jag inte minns fel. Det är ett stort steg att möta nån av de, men tror att det vore bra för honom ändå. Annars finns Junior Dos Santos, vilket vore intressant, Antoni Hardonk likaså. Heath Herring kanske?

  Herring - Velasquez vore bra eftersom båda har att vinna av det så mycket. Herring får ett uppskjut i karriären igen genom att spöa the next big thing, eller Velasquez kan ställa sig till de övre i viktklassen genom att spöa gatekeepern.

 5. Juelz skrev:

  Han kan säkert bli ett toppnamn, Men som dem flesta sagt redan så vill jag också se han mot bättre motstånd innan jag kan bestämma mig.

  Hans brown pride tat. är väl inte den snyggaste, jag undrar varför just MMA-fighters har så fula tatueringar. Brock Lesnars dildosvärd mellan brösten måste vara en av dem fulaste tatueringarna jag sett.

 6. leonardo skrev:

  Om det är någon viktklass ufc behöver fylla på lite folk med är det tungvikt&lättvikt… Bra med lite nya namn i tungviktsdivisionen…

 7. Littlebro skrev:

  tror faktiskt gonzaga hade tagit han

 8. Joakim Borgudd skrev:

  Evanth, tatueringen är för att visa stolthet över sitt mexikanska ursprung har han sagt.

  Peter A, Dos santos vore en intressant match, är killen som spöade Werdum något att ha och är brottarlöftet duktig nog att klara en bra striker, det kan bli en bra match. Jag tror att han tränar med Hardonk, så det kanske inte är något han vill direkt, Herring vore absolut en match, Velasquez har ju dessutom spöat O’Brien som väl vunnit mot Herring?

 9. Daniel Bodin skrev:

  Tycker Herring känns som en perfekt match för Velaquez.

 10. Joakim Borgudd skrev:

  Absolut, Herring vore intressant, han har ju inte gått sen matchen mot Brock i somras, så borde vara dags för match för honom snart. Och Cain fick ju knappt ett slag på sig mot Stojic så en match snart igen vore inte helt omöjligt!

 11. CashaUpp skrev:

  Nåt som vet hur Heth Herrings status är? Har inte hört nånting om han sedan Lesnar fighten. Hans hemsida är inte direkt uppdaterad heller.

 12. Joakim Borgudd skrev:

  Det ryktades lite om en match mot Dos Santos på UFC 97 för ett tag sedan, men dom dementerades. Jag tror att han bland annat spelat inte lite fiilm på sistone, “Never surrender”

 13. Burre skrev:

  Har bara sett hans senaste match, men då verkade det vara all hype, hans såg sådär ut, han kommer bli träffad om han håller uppe sina händer sådär mot en bättre snubbe. Men blir kul att följa han iaf, HW divisionen känns starkare för varje dag som går.

 14. Handy skrev:

  Måste bara inflika att All American inte är något tävling vilket jag tycker inlägget insinuerar. Det är en utmärkelse som ges till de som placerar sig på de första åtta platserna på de nationella mästerskapen.

 15. Joakim Borgudd skrev:

  well, man kan väl säga att man vinner All-american precis som man vinner Jerringpriset eller något annat, man vinner ju själva utmärkelsen även om det inte är en specifik tävling, men men, precis som du säger är det ingen tävling, ledsen om det verkade så

 16. jb skrev:

  gillade särskilt hans sparkar nu senast, som en stor och bra shogun :)

 17. Morgall skrev:

  Jag har alltid velat se Shane Carwin mot Cain Velazquez, har sagt det ända sedan dom kom in i UFC..hoppas dem möts nångång framöver.

 18. David skrev:

  han ser ju onekligen bra ut,

 19. alexander on tour skrev:

  Tungviktsklassen är på väg in i ett nytt skede. Där riktigt stora killar Lesnar, Overeem, Carwin osv börjat komma. Killar som måste banta för att nå maxvikten.

  Antingen blir tungvikten en plats för dessa typer av herrar (det kommer vara för svårt att slå motståndare som väger 20 kilo mer) eller så får vi en super HW division.

  d e vad jag tror.

 20. jb skrev:

  skulle snarare tro på en cruiserweight (är det rätt?) mellan lhw och hw än att dom skulle ha en shw-division.. men vi kanske menar samma sak fast säger olika :)

 21. Anton skrev:

  Han skulle lätt ta Couture som är väldigt hypad med idiotiska inlägg som “Couture har en chans mot Fedor” men jo jävlar!

 22. Djidji skrev:

  Måste tacka för intressant bakgrundsinfo om Velasquez! Vi är kanske inte alltid så snabba på att skriva ut våra tack till er som skriver allt detta, men ni ska veta att ni har mitt tack även om jag inte alltid skriver det (vore ju tjatigt liksom) :mrgreen:

  Tror som de flesta andra att han behöver möta bättre motstånd innan vi kan säga nåt mer konkret.
  Congo vore ju också kul - men det tar väl V ner till marken iofs.

 23. Joakim Borgudd skrev:

  Varsågod, vi gör vårt bästa! Men kul att höra att fighterpresentationerna är uppskattade!

 24. MMABloggen » Blog Archive » Herring vs Velasquez på UFC 99 skrev:

  [...] har potential att bli en framtida titelhållare i tungvikten. Vi har tidigare skrivit utförligare om honom här. Med tre övertygande vinster i UFC, senast på UFC fight night 17 får han nu verkligen bekänna [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235