Franklin till 205

Det senaste ryktet, startat av MMA-promotorn Monte Cox, är att Rich “Min näsa ser annorlunda ut numera” Franklin funderar på att röra sig upp till 205. Enligt Cox ska anledningen tydligen vara att ingen är intresserad av att se en tredje match mot Silva och resten av divisionen skulle han vinna över.

Tror ni att han kan åstadkomma ovanstående som 205:a?

Det ryktas ju om en match mot Dan Henderson och han är ju en dagpendlare mellan 185 och 205. Så här spontant vet jag inte till vems fördel det skulle vara att gå match på 185 kontra 205. Tycker att Henderson är lite för kort för att vara 205:a och han och Franklin är lika långa (185 cm). Det var just det Wanderlei Silva klagade på när det spekulerades om hans viktval, att alla var så långa i UFC i jämförelse med PRIDE. Franklin har ju använt sin storlek till sin fördel under karriären…vad skulle hans fördel vara som “liten”?

Marvin “Belgian Blue” Eastman - 175cm
Kevin “Infektionen” Randleman - 178cm
Quentin “Regel-kungen” Jackson - 185cm
Chuck “Ölkaggen” Liddell - 188cm
Stephen “Öhh” Bonnar - 190cm
Alistair “Sällan på 205 men ibland” Overeem - 196cm

Märker att uppfattningen om en fighter är lite eller stor i divisionen inte enbart styrs av längden i alla fall…

8 Responses to “Franklin till 205”

 1. herr_tomte skrev:

  hahhaa, nicknamen alltså..
  lol

 2. skurtbert skrev:

  Franklin är väl egentligen en naturlig 205:a som råkar vara väldigt bra på att “cutta” vikt. I 205lbs så upplever jag det som att folk bantar mindre inför invägningen vilket bidrar till att de är starkare vid själva matchtillfället, detta lär ju dock även gälla för Franklin varför han borde klara sig bra. 185cm är väl dugligt som 205:a?

  Jag brukar själv pendla mellan att tävla i -83Kg och -88Kg, märker inte så jättestor skillnad i styrka hos moståndarna, mest att medellängden ökat =)

 3. jeNk skrev:

  185cm är definitivt dugligt…men han kommer behöva lite nya verktyg i bältet när han är lika stor eller mindre än motståndarna.

 4. Emil skrev:

  Tror tyvärr han kommer få ännu mer stryk än mot silva mot en topp3 205:a

 5. skurtbert skrev:

  Jo, det känns väl iofs som han skulle få det tungt mot de bästa 205:orna… men det kanske är bättre än att inte kunna få vettiga matcher i 185? Annars får han väl byta organisation… Jag tro aldrig han kommer ta Silva… och han kan ju inte fightas mot Okami mar tredje månad?

  Kanske kan han cutta till 170 och bli världen största dvärg?

 6. skurtbert skrev:

  Kom just på att jag skulle vilja se honom köra mot Bisping…. skulle vara kul =)

 7. Emil skrev:

  Haha, tror vi hittat det vinnande alternativet. Tjockisen får helt enkelt banta och möta GSP!

 8. alexander skrev:

  Tror det hela handlar mer om kroppstyp än läng och vikt. Om du är en brottartyp med korta armar och ingen nacke (sherk) är det det som är din styrka, att det inte finns mycket att få tar i och att man kan komma under och in i motståndaren. Är du lite gängligare (A Silva) kan du köra kroppstrianglar och slå från avstånd. Gäller bara att optimera din vikt till din typ, så du inte dras med onödiga muskler. Det är min spontana bakfulla åsikt.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235