Gurgel till StrikeForce

MMAJunkie rapporterar att Jorge Gurgel blivit släppt från sitt kontrakt med UFC men att han redan fått ett nytt kontrakt med StrikeForce.  Gurgel uttrycker att han är knäckt över att hans dröm om att vara fighter i UFC är över. Jag tror att detta är väckarklockan Gurgel behöver. Det räcker inte att gå in med inställningen att försöka vara publiken till lags genom att göra varje match till ett rallarslagsmål (även om han blivit premierad två gånger för “Fight of the night”). Jag ser gärna att fighters hittar en balans mellan prestation (i form av vinst) och att göra det spänande för publiken. Dessutom tror och hoppas jag att MMA-publiken hela tiden blir mer utbildad och kan uppskatta submissions allt mer.

Strikeforce var snabba med att plocka upp Gurgel till sin meny men jag tror inte han blir långvarig där. Jag älskar att hata Gurgel men inser samtidigt att han har många bra sidor som fighter. i dagsläget ligger han som fighter i gränslandet mellan UFC-nivå och de mindre erkända organisationerna. Det jag tror kommer att hända är att han kommer göra ett par bra insatser i Strikeforce, inse att han måste använda sin ju-jitsu mycket mer och sen kommer han att välkomnas tillbaka till UFC som en bättre fighter. Och när han kommer tillbaka till UFC så kommer jag fortsätta att heja på hans motståndare, för mer utvecklad än så är jag inte emellanåt…

11 Responses to “Gurgel till StrikeForce”

 1. Peter A skrev:

  Ja verkligen. Det är lite förvånansvärt att Gurgel ska ha begåvning nog att kunna vara den trollkarl han sägs vara på marken med sin BJJ, men att han samtidigt är så envist korkad att stå upp och ha rallarslagsmål.

  Jag skulle ha mycket mer respekt för honom (vilket inte kanske säger så mycket då jag tycker han är hur tråkig som helst) om han vågade använda sina skills och såg till att racka av några rejäla submissionvinster. Det skulle vara ett tecken på att han mognat som fighter och slutat försöka vara alla till lags. (Precis som Lyoto Machida, som jag fullkomligt älskar, för att han vinner fights och gör det på det sätt han är bäst på oavsett om alla avskyr hans stil)

 2. jb skrev:

  känns som detta borde hänt för längesen

 3. Karl-GSP skrev:

  Alltså Jag är lite splittrad om denna Gurgell (uttalar han på svenska)
  Alltså han är tydligen förbannat grym på marken eftersom han är tränare till tex Dustin Hazelnett mflr.

  Killens fighter är lite roliga säkert för vissa grupper i Usa som inte kan något om MMA. Men för alla andra är killen sjukt frustrerande blir verkligen sur på han. Hoppas han får en tanke ställare och börjar agera enligt den status han tydligen ska ha i MMA världen. Alltså själv när jag såg han på TUF tycker inte jag det var så kul mkt att säga. Men men vad vet jag? ..

 4. Alexander skrev:

  Jag vet att jag kan gnälla på Machida och Jardine ofta, men jag är faktiskt av den uppfattningen att det viktigaste är att vinna. Och det gör de ganska smart båda två. Även om jag ogillar dom som fighters så är detta en idrott och det är det man gör och det det går ut på. Alla idrotter har höjd och lågpunkter. Långt ifrån alla NBA matcher är roliga att titta på inte heller alla champions leauge matcher. Tycker det är synd och i längden dåligt för sporten när det krävs en ko eller liknande för att man ska bli topp kontender eller att det hela tiden måste vara en slugfest for the fans. Vinner man så vinner man. punkt slut.

  Sen tycker jag oxå det vore kul om den breda massan lärde sig uppskatta subs mer. Fast det kommer nog ta ett tag. Speciellt nu när rednecksen gluttar in för att se lesnar. Dana vill inte riskera att det låter
  “Whhaat the hieell was thaeet??” They is rollin around on da floor like two faggets grabbin eachothers legs likes little girls. Hell I wanna see some fightin and punchin and noses broken, just like at my weddin”

  ute i stugorna. Sen har han ju Junie på G och hans inställning till brottning vet till och med jag, och jag tittar inte ens på tuf.

 5. Rebel-Ape skrev:

  Thank you UFC, ok alla här försöker vara diplomatiska men sanningen är att Gurgel borde ha åkt ut från UFC redan efte rförlusten mot miller. Han har varit överskatad sen dag ett. Minns att han var huvudfavoriten i TUF säsongen han medverkade i, men imponerade där gjorde han inte. Sedan fick endå ett UFC kontrakt och aldrig har kunnat avsluta en match, utan har låtit gå till domarna. Och inget av hans extradionära BJJ har man sätt i någon av de UFC matcherna han har gått. Däremot så subbmittade unge Cole Miller honom i en choke. Hans dagar var räknade och det här känns rätt eftersom det finns fighters som släpps allt för tidigt, t.ex. Werdum. Och att låta honom stanna rä ett hån till alla goda fighters som har fått lämna av dåliga skäl!

 6. Rebel-Ape skrev:

  Oj vi tar det igen, jag skriver för snabbt för mitt eget bästa och missar ord här o där :)

  Thank you UFC, ok alla här försöker vara diplomatiska men sanningen är att Gurgel borde ha åkt ut från UFC redan efter förlusten mot miller. Han har varit överskattad sen dag ett. Minns även att han var huvudfavoriten i TUF säsongen som han medverkade i, men imponerade där gjorde han inte, remember?. Sedan fick han endå ett UFC kontrakt och under sinna UFC dagar har han aldrig kunnat avsluta en enda match, utan har låtit gå till domarna varje gång. Och inget av hans extradionära BJJ har man sätt i någon av de UFC matcherna han har gått. Däremot så subbmittade unge Cole Miller honom i en choke. Hans dagar var räknade och det här känns rätt eftersom det finns fighters som släpps allt för tidigt, t.ex. Werdum. Och att låta honom stanna rä ett hån till alla goda fighters som har fått lämna av dåliga skäl!

 7. steven skrev:

  jag tänker så här…han måste ju förlora folk till sitt camp när han inte visar vad han går för i matcherna eller tänker jag helt fel?visar han att han är kung på marken så kommer ju degen in när nytt folk signar in sig på campen?han måste ju verkligen vara världens sämsta affärsman! jag ogillar han endå iofs så skiter i vilket igentligen=)
  men har jag inte lite rätt iaf?man går ju inte till en loser och ber om hjälp med sin träning direkt. utan vill ha det bästa inom den genren…

 8. danne skrev:

  Så enligt dig kan man inte vara en grym tränare om man inte är en grym fighter?

 9. andreas skrev:

  ufc verkar hålla på att rensa i leden, senaste jag hört (bloodyelbow.com) är att de nu även gjort sig av med sokodjou (felstavat?). vem kommer härnäst?

 10. steven skrev:

  danne nej inte alls utan hans “levebröd” är ju på mattan men han visar inte upp det när han fightas och mister då kunder på det va så jag menade.som dom flesta säger så kan han vinna fler matcher på att vara “tråkig” å suba dom ist för att tro att han kan KO alla

 11. Jacksatan skrev:

  han var på backen hela matchen mot Alvin Robinson. Imponerade inte ett skit. Han står upp i matcherna för att han inte är nån wizard på backen heller.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235