Henderson förklarar sig

“Det var inte rätt sak att säga, helt klart. Det var inte vad jag ville ha fram, utan det var mer ett skämt som jag försökte med. Jag har ett bra sinne för humor men det där blev inte lika roligt som jag tänkt mig. Det var inte avsiktligt, jag visste inte att han var helt utslagen förrän efter det andra slaget och då slutade jag. Självklart visste jag att han var skadad, men man vet aldrig om matchen är slut förrän domaren bryter.”

Dan Henderson kommenterar för MMAjunkie kontroversen efter hans seger mot Michael Bisping på UFC 100. Han har fått en del kritik då han efter den brutala knocken sa att han visste att Bisping var utslagen men ville tysta honom ordentligt. Men här säger han alltså att det hela var menat som ett skämt och han fortsätter med att ingen hade haft problem med avslutet om han inte kommenterat det som han gjorde. Henderson säger också att han känner sig förtjänt av en ny titematch mot Anderson Silva efter tre raka vinster, annars tänker han jaga Dana White.

31 Responses to “Henderson förklarar sig”

 1. skurtbert skrev:

  Jag tycker absolut han har förtjänat en rematch mot Silva. Han såg totalt livsfarlig ut mot Bisping.

  En ide kunde ju vara att låta honom gå mot Marquart(stavning?) rätt snart för en match mot Silva senare i höst. Han såg inte ut att ta någon större skada i denna match och borde snart kunna matcha igen.

  Sjukt vad krut gubben har i nävarna ;)

 2. dansbandsove skrev:

  Varför översätter ni intervjuer? Fyller en översättning nån funktion? Hur många som läser bloggen förstår inte engelska? Man förlorar en del mellan-raderna-information när man gör en sån där översättning tycker jag.

  Tack för en i övrigt kanonbra blogg!

 3. Joakim Borgudd skrev:

  Vi översätter för att vi vill skriva helt på svenska, precis som andra svenska nyhetsidor, tidningar etc. Det hela länkas ju alltid till originalintervjuerna och många tycker nog det är lättare att ha det på svenska.

 4. julle skrev:

  skurtbert : man är helt klart grabb när man är 38:smile:

  Det är ju självklart att det inte ska bli diskussion efter det, alla slår alltid ett slag extra om dom kan.

 5. julle skrev:

  fan min lama smiley funkade inte, då ere inteh kuhl

 6. Antonl skrev:

  dansbandsove: Då är det ju lika bra att inte ha någon nyhet alls på svensk.

 7. ErikD skrev:

  Uhm, Klart Hendo såg bra ut…men det kanske har mer att göra med att Bisping såg helt värdelös ut….
  Hendo imponerade inte på mig förutom knocken…han har krut i handskarna…men det visste vi redan

 8. Norre skrev:

  Nej Bisping var totalt pissvärdelös, cirkulerade mot hans höger hela tiden och stirrig.. Men ser gärna Silva vs. Hendo

 9. Tom skrev:

  För de först tro jag inte på de som Hendo han är alldeles för meriterad för att inte ha vara medveten om att Bisping var helt ute, de han gå nån sekund när bisping låg ner och Hendo stog på o kolla på han innan han ladda sin super punch, visst är de adrenalin men tro han visst att Bisping var ute ovh han visste vad han gjorde, men måste klaga på domaren som stog så passa när och va så pass seg, hade aldrig hänt när Big John regerade i buren.

  Och visst ge Hendo en till titel match bara för att se han bli spöad igen, Bisping va inge vidare, men bra fotararbete hade han, dock rörde han ju sig helt fel mot Hendos höger slägga och försökte själv slå när han backade, är väl bara iceman som klara den tenkiken med livsfarlig power, så Bisping träffade men utan direkt skadda, Men hoppas han lär sig av denna fight , han lär ju heller inte besegra Silva men han kan bli bättre.

  Men Hendo mot Silva skulle säga att de blir slakt som första matchen, för kolla andra ronde mot Bisping, HEndo gick ing brawla nägra sekunder ut för han var trött, Funkar aldrig mot Silva, Spider kommer vara över han från alla håll med slag, sparkar,knän. Men vi snackar om MMA foch får Hendo in höger släggan på samma sätt som BIsping kan inte Silva göra mycke, då är de tack och god natt.

 10. dansbandsove skrev:

  Antonl: Jag tycker det är jättebra med en mmablogg på svenska, där de skriver om nyheter på svenska. Är bara just intervjuerna, eller snarare de korta utdrag ur intervjuer som ofta är med som jag personligen tycker vore bättre att få i originalform.

  Detta verkar jag ju dock vara rätt ensam om, så jag förstår om mmabloggen fortsätter översätta. :smile:

 11. Morgall skrev:

  Tom

  Tror du verkligen Hendo kommer använda samma taktik mot Anderson silva, dessutom så använde henderson 2 helt olika taktiker i första och andra ronden.. Det visade sig att den första ronden var mer effektiv.

  Om Hendo visste att han var ute, så är de enligt reglerna inte förbjudet att fortsätta, det är därför en dommare är där..för att stoppa matchen, inte figtern, kom ihåg det.

 12. Tom skrev:

  Ja jag tro Hendo kör liknande taktik mot silva för han kör sin stil de är brawl med take down, och tro inte han får ner Silva den här gången så lätt, Tro inte han har nåt mer att vissa, de finns inget nytt att ta fram, och kör Silva på pallar Hendo aldrig tro jag ens tre ronder, så tro han är rätt körd

 13. JG skrev:

  Det känns som att om maia vinner mot Nate Marquardt borde han få chansen. Visst, laites är också en grappler och det vore kanske kul att se något annt mot henderson. Men maia har vunnit 5 raka på subs och vinner han en till i rad på ett bra sätt borde han få chansen tycker jag. Dessutom har hendo redan haft en fight mot silva.

 14. JG skrev:

  “se något annt mot henderson.” ska såklart vara mot anderson.

 15. Rebel-Ape skrev:

  Norre: Hate to say i told you so, jag har fortfarande itne fått min förlåtelse :) var man o stå för dina ord nu ;)

 16. Benke skrev:

  Klumpigt sagt av Hendo, men jag ser inget fel. Man kan aldrig veta om motståndaren är helt knockad i det läget och matchen pågår tills domaren kliver in. Det Rampage gjorde mot Wand på UFC 92 var i såna fall betydligt värre och det är klart att hatet spelade en viss roll där.

  UFC kan ju inte uttala sig om Anderson Silva vs Hendo riktigt ännu då Silva ska gå mot Griffin. Kommer han ur den skadefri blir det säkert en titelmatch senare i år mellan Silva och Hendo (Marquardt ska ju gå mot Maia).

 17. Bearhug skrev:

  Tur för sporten att en viss Lesnar höll lite låda efter sin match annars hade det blivit ett jävla liv efter den här smällen.

 18. JG skrev:

  Silva mot griffin är 101 nate mot maia blir 102. Det skiljer ungefär tre veckor mellan dessa events. Det betyder att båda antagligen blir klara för nästa match ungefär samtidigt.

 19. Benke skrev:

  JG: Jo, det kan vara så att UFC hellre vill se Marquardt vs Silva II, men vinner Maia så lär det bli Hendo vs Silva II. Efter Leites-matchen får nog Maia snällt vänta ytterligare en stund.

 20. D skrev:

  Tom: Du har ju helt glömt att Hendo vann första ronden mot Anderson. Dominant. I brist på andra välrundade(?) brottare i MW så känns han ju som det enda hotet att någonsin kunna ta Spindeln.

 21. Tom skrev:

  @D nä de har jag inte glömt, men de enligt mig spelar inte de så stor roll, om man först ser att Silva har vuxit sen dess och kan inte säga de samma om Hendo. Och sen om man kollar på Silvas presation i rond 1 repsektive rond 2, I Första gör han inte mycket men är lika träff säker som vanligt, men han slår inte jätte mycke och tempot är sådär. Men i andra ronden släpper han lös och höjer tempot och Hendo har INGET! att sätta emot då, de kommer knän,slag, sparkar och armbågar från alla håll och vinklar, Hendo blir nertagen och strypt.
  Så håller med om att Maquarfordt borde få möta Hendo innan för tro Hendo kan förlora mot han, för The great har lärt sig mycke sen sist mot spindeln.
  MEn tro aldrig Hendo vinner mot Silva om han inte får en Bisping träff med högern.

  Förövrigt måste jag säga att jag skulle vilja se ett Brawl mellen Hendo och Drew Mcfedries:D gillar den sistnämnde mycket

 22. alex skrev:

  Hendo har inget att ursäkta sig över, man fightas till domaren stoppar eb that´s it.

 23. JG skrev:

  Det där argumentet med att köra tills domarn säger stop håller jag inte med om. Antag att jag har min motståndare i en riktigt tight heelhoock, jag ser att min motståndare sträcker sig för att tappa ut. Om det sedan är helt uppenbart att han tappar och dommarn ser det rycker jag inte sönder knät innan domarn hinner in å stoppa. Tycker ni man ska det eller?

 24. kire skrev:

  i 99% av fallen följer en fighter upp där.(förutom joachim hansen efter sitt knä, men då var det nära att han fick springa tillbaka och avsluta en gång till också) sedan verkar ju henderson uppenbarligen vara en kille med lite humor och den kommentaren han slänger ur sig efter matchen tycker jag nog att bisping har gjort sig förtjänt av :)

 25. Nichlas skrev:

  Matchen mot wanderlei i pride såg ganska lika ut tycker jag, bortsätt från att knocken är med vänstern, sedan kommer högersläggan mot en golvad silva.

 26. niclas skrev:

  Den diskussion som bör föras, enligt mig, är inte om Hendo gjorde fel eller inte, utan om regler eller tillvägagångssätt behöver modifieras eller läggas till i MMA, för att förhindra allvarliga skador.

  Jag har alltid funderar kring sårbarheten som finns att allt styrs av en domare, en människa som kan göra fel. I många andra idrottet har man flera domare, för att minska risken för fel. Vågar vi lägga allt i händerna på en domare? Vad skall man göra om en domare skulle svimma i oktagonen? Om domaren uppenbarligen inte ser att en fighters är utslagen eller avvsvimmad. Vad händer om domaren snubblar och bryter benet och inte av det skälet kan bryta matchen? Vi kan rada upp många exempel, som kan förhindra domaren att göra ett korrekt jobb. Skall vi förlita oss på en domare? Alla kommer vi ihåg Cory Hills match. Skall hans motståndare fortsätta hur länge som helst, om han ser att benet är helt av men domaren inte gör det? Skall någon annan kunna bryta matchen, dvs skall man ha någon överdomarfunktion på något vis? Skall man ha regler som säger att fightern skall sluta om motståndaren är helt ute? Vissa fighters signalerar ju till domaren när de känner att motståndaren är avsvimmad. Skall det finnas “vett och etikett”/normer i MMA? Sporten är fortfarande mycket ung, varför jag ser det som nödvändigt att vara öppen för vidare modifikation/utveckling av regler, utförande, tillvägagångssätt mm. Det vore förödande för utvecklingen att redan nu säga att X är RÄTT och Y är FEL, och att vara kategoriska i synsättet, som vissa visar upp på forumet.

 27. R skrev:

  Alla vet vad som hände..

  Var ju hellt uppenbart att Bisping sov, det sista slaget var för “good measure” och med tanke på hans svar på joe rogans fråga om han visste att han sov, så finns det inga tvivel att Hendo visste det, finns många fighters som inte skulle slå ett extra slag där. Men hav var så pass pissed så han visste att han slog ett slag för mycket men gjorde det ändå.

  Thats it, end of story.

 28. Ebenezer skrev:

  Måste hålla med R här på slutet om Hendos slag på bisping.
  Man kan ju diskutera fram och tillbaks om det är “fel” eller inte. Men avsikten var inte direkt human eller sportslig i alla fall. Och att många skulle göra likadant eller om det är enligt reglerna gör det ju inte mer humant direkt :P
  Tycker det var klart onödigt. Och om något skulle hänt bisping skulle vi inte ha den här diskussionen, då skulle vi diskutera hur dåligt det är för sporten när sådant händer^^
  /Ebe.

 29. Pekka skrev:

  Ni måste skämta? Det är inte många som slutar själva innan domaren avbryter. 1 smäll när han låg ner, klart som fan han inte vill låta bisping återhämta sig, man kan aldrig vara säker. Hellre ett slag extra än att klanta bort en match för att man är för snäll. Bra killer instinct säger jag bara. Kolla tidsmässigt också, hur ska hendo på en halv sekunds tid hinna vara säker på att bisping är helt ute? I de flesta fallen där folk återhämtar sig brukar de vakna till precis när det slår i mattan. Många fighters hade förmodligen fått in 3-5 smällar till där.

 30. Tom skrev:

  I och med att vi inte är fighters på topp nivå så kan vi nog inte förstå hur man kan veta att man knockar nån med ett slag, men jag tror att man har den känslan speciellt då stirkes som Hendo och Iceman som vet vad deras knävar kan göra, Så jag tro att Hendo var med på helt klart att Bisping avr ute i samma minut som han träffade han på käften. OCh Hedno sa ju som sagt att han visst de efter matchen även om han nu försöker ta tillbaka de.
  Är rätt säker på att samma övertygelse från idrottsmän finns i andra sporter, Beckhem vet när han fått på en super frispark när han nuddar bollen, Zetterberg känner samma sak mellan klubba och puck, fedrer i tennis man kan fortsätta. På topp har man känsla om de är bra elelr inte helt enkelt.

 31. julle skrev:

  Niclas det där snacket kan man ju tjata på med allt, det är bara larvigt. Det är som att säga ska vi verkligen cykla med bara hjälm, tänk om man blir skjuten av en ryss i armen osv ……… du fattar ju

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235