Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Hughes kommenterar “ungens” utspel

Hughes kommenterar “ungens” utspel

Den forne niofaldige welterviktsmästaren Matt Hughes skriver i sin blogg att han inte är intresserad av att möte en ”unge” som Josh Koscheck. Matt skriver att han tycker att det är märkligt att Josh vill utmana honom då han inte är mästare längre. Han var van vid liknande händelser då han var mästare men han kan inte förstå Joshs uttalanden efter segern under UFC 103. Matt vill inte vidareutveckla det hela mer än så då han skriver att UFC inte har frågat honom om han vill fightas mot Koscheck.

Jag anser att en matchup mot Josh Koscheck vore bra för Hughes eftersom det florerar rykten om att Koscheck klättrat upp högt i hierarkin i divisionen. Koscheck har i sina fem senaste matcher vunnit mot Chris Lytle, Yoshiyuki Yoshida och Frank Trigg och visserligen så har han förlorat mot Paulo Thiago och Thiago Alves. Trots det så bör han vara glad att få fightas mot Josh där en seger kommer att lyfta honom i placeringarna om en eventuell titelmatch i framtiden. Samtidigt så hade en seger för Koscheck mot Matt Hughes verkligen bevisat att Josh Koscheck är med bland de bästa fighters i welterviktsdivisionen, så det känns lite som en “win-win” för dem båda.

12 Responses to “Hughes kommenterar “ungens” utspel”

 1. nature skrev:

  “Titelmacherna” i UFC tar jag inte på särskilt stort allvar. Här kan en “nobody” komma in och få chansen till ett mästarbälte? Säg den sport där detta sker? Detta trots att de knappt har gått en mach innan. I begynnelse var UFC en utslagningstunering. Då var det atleterna som vann - inte marknadsförda varumärken. UFC bestämmer tydligen helt och hållet på egen hand vem som skall få gå om titeln. Hur kan det annars komma sig att en brottare, som aldrig, garanterat aldrig har tränat MMA tidigare får gå om titelbältet efter bara någon match, som med fallet med Brock Lesnar? Svaret heter PPV - låt marknaden avgöra. Vad händer om den trenden håller i sig? Varför behövde Rashad Evans gå så många matcher innan han fick chansen om titelbälet? Han var ju obesegrad? Hur väljs motståndarna av UFC inför en titelmach? Är det efter hur bra de är, eller hur marknadsförda varumärkerna är?

  Vore det inte bättre för sporten med utslagningstuneringar eller ännu hellre en serie där alla för möta alla minst tre gånger?

 2. nature skrev:

  Hughes vs Koscheck skulle jag vilja se. Koscheck kan bli en ny Hughes! Bara han träna lite mer arm- samt legbars och trianglar. Hans stående är likt Hughes. Inte så konstigt kanske?

 3. Andreas skrev:

  Josh Koscheck skulle vinna en match mot Hughes relativt enkelt. Därför tror jag att Hughes inte vill fightas mot Koscheck. Koscheck är inte tekniskt bra stående men han har en snabb och tung överhandshöger tex. Mot en Hughes som tappat en viss del av sin explosivitet så skulle Koscheck dominera brottningen också. Det finns i stort sett inget som Hughes skulle kunna göra för att vinna som jag ser det. Men detta är ju bara spekulationer. Jag ser gärna denna match om den blir verklighet.

 4. Kemal skrev:

  nature/
  håller med dig helt och hållet.
  Samma sak nu senast med Vitor Belfort. Snubben får gå main event efter en massa års frånvaro. det är inte schysst mot resten. Och för att gå vidare med Belfort så ryktas det att han ska fightas mot Anderson Silva om titeln. Känns lite som en käftsmäll mot Hendo/Bisping/Marquardt/Maia om så blir fallet.

  Men som sagt - money talks ;-)

 5. Axel skrev:

  Klart belfort är närmare en titelmatch än Bisping som torskat så fort han mött någon form av kvalificerat motstånd. Maia måste lära sig standup, Hendo och Marquardt har redan torskat. jag ser hellre nytt lovande blod än någon trött rematch.

  Koscheck kommer aldrig tillhöra någon form av elit i divisionen, han är helt enkelt inte tillräckligt bra.

  Att nya får gå titelmatch är ju inte så konstigt, har man en reell chans att slå mästaren ska man få försöka. Det är därför Kampmann inte kommer få möta GSP på ett tag… Brock visade ju att han hör hemma i toppen då han slog mästaren och sedan försvarade bältet. Det hade ju varit tvivelaktigt om han förlorat, men nu var det ju en riktig bedömning av hans kvalitéer… Jämför med Danmark i Em 92, eller HV71 1995. Ovärdiga vinnare?

  När menar du att Rashad skulle fått bälteschansen, efter sin oavgjorda match mot en trött Tito Ortiz? Snälla…

  En serie där alla möter alla tre gånger? Herregud vad idiotiskt. Ska folk gå tre matcher per kväll kommer man fortfarande få hålla på i ett par år man vill ha en fungerande serie. Turnering skulle däremot vara väldigt intressant, var väl mmajunkie som snackade om att det skulle kunna ordna upp weltervikten ordentligt.

 6. bob skrev:

  jaha, o vad ville hughes bevisa när han gick en match mot gamlingen royce gracie? snacka om att kasta sten i glashus

 7. Tom skrev:

  Kul nature att du igår sa att du kan marknadsföring och nu tycker du att de är konstigt och argumenterar emot, de de är ju självklart varför Brock fick gå titel så fort, säger inte att de är rätt men orsaken är själv klart.
  Och varför ska inte Belfort gå mainevent direkt? finns inga skäll till att han inte ska de om man är så pass bra.
  @nature har du fel igen om de inte tycker Brock är en atlet, för mycket kanske han inte är men Atlet är inte en av dom.

  Tro heller inte att Kockeck tar Hughes i en match, och koshcek blir aldrig den nya hughes han är för dålig på brottningen och subs.Sen är han också ett riktigt dumhuvud som inte är i närheten av Hughes,även om Matt har drygat omkring lite väl mycke genom åren.

 8. Morgall skrev:

  Tom

  “Koscheck är för dålig med brottningen”? nu får du förklara dig=).

 9. Tom skrev:

  i jämnförelse med Hughes storhets tid, för det avr någon som sa att han kan bli den nya Hughes. och hans brottning är för dålig enligt mig för att han ska bli nya matt

 10. kakka skrev:

  Mycket intressant diskussion angående hur UFC:s bältesmatcher fungerar. Personligen tycker jag att det var dåligt att Brock fick titelmatchen så tidigt, han skulle ha gått minst en match till. Men till saken hör att han lyckades bevisa att han faktiskt var värd bältet, men detta skulle han ha visat innan han tagit det. De som kritiserar Belfort för att bli ett main-event/bältesutmanare ska kanske tänka om. Kille är erfaren; ett prövat kort som visat att han återhämtat sig efter en svacka… Brock däremot, hade ju knappt gått en enda MMA-fight, det är skillnad, man ska komma ihåg att MMA är en sport och att UFC är en organisation, inte en egen sport.

 11. Joakim Borgudd skrev:

  bra inlägg, välkommen till MMABloggen!

 12. Kemal skrev:

  Joakim/
  Man tackar.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235