Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 105 - Huvudkortet

Inför UFC 105 - Huvudkortet

Randy Couture vs Brandon Vera

Allt var klart för mig, jag trodde att jag visste. Att jag visste vem som skulle vinna och hur och jag kunde motivera det på ett bra sätt också. Men så händer något, en nyans av ett ansiktsuttryck som vänder upp och ner på min tidigare utstakade bana.

På presskonferensen efter invägningarna verkar Vera vara sprallig och glad över att få gå match mot Randy Couture. En glädje han skulle kunna känna på grund av den oerhörda chansen denna match innebär för honom, men det jag ser är ett fall av idol-syndromet. Att möta sin hjälte har hindrat många från att prestera till sin fulla potential och ni kan säkert räkna upp ett flertal matcher där idol-syndromet varit en starkt bidragande faktor till resultatet. Vera har redan tidigare visat hur viktig hans inställning och psyke är i hans tidigare matcher och denna gång är jag rädd för att det blir hans fall. Randy kommer att tillåtas att låsa upp i klinchen, smutsboxas och föra matchen dit han vill tills vinsten är hans. Vera har verktygen för att vinna och jag hoppas att han hinner finna ett vaccin mot det fruktade syndromet.

Mike Swick vs Dan Hardy
Chansen finns att denna match kommer att sluta relativt fort då båda har potentialen att knocka den andre. Men om matchen kommer att få pågå en stund är risken stor att den längre Swick börjar få fördelar stående och att Hardy måste vara den som utsätter sig för risker för att nå framgång. Om Swick också lyckas få ner matchen till mattan så tar han hem vinsten där nere då Hardy ännu inte visat vad har går för på mattan. Men hjärtat bankar för Hardy och jag hoppas att Swick får sitta på planet med sin pokal för andra plats i handbagaget.

Michael Bisping vs Denis Kang
Det är svårt att veta vilken Kang som kommer till oktagonen men han såg verkligen sugen ut vid invägningarna vilket alltid är en god förutsättning. Även om Kang inte levererat fullt ut i de senaste matcherna så har han en stor erfarenhet och potentialen för fina insatser finns där. Bisping var däremot usel i förra matchen. Alla kan och kommer att förlora men att göra det genom att göra tvärt emot vad man (förmodligen) tränat på och vad ens hörn skriker är oroväckande. På hemmaplan efter det största nederlaget i karriären kommer nerverna att spöka för Bisping och det kommer Kang att utnyttja till fullo och ta hem vinsten.

Matt Brown vs James Wilks
Brown ger aldrig upp och han förtjänar verkligen sitt smeknamn (Immortal) men hans aggressiva stil är också mottaglig för att hamna i olika fällor som den mer polerade Wilks kommer att lägga ut i oktagonen. Så frågan för mig är om Wilks blir knockad eller om Browns aggressivitet blir hans fall. Jag tror på Wilks.

Ross Pearson vs Aaron Riley
Pearson såg större ut och jag utgår ifrån att han är hungrig på att bevisa vad han går för. Därför kommer den mycket mer erfarne och lugnare Riley att få det svårt denna gång. Att skaffa sig erfarenhet kostar och i Manchester kommer det kosta honom matchen då Pearson kommer att med ren råstyrka och nykläckt entusiasm köra över Riley stående.

39 Responses to “Inför UFC 105 - Huvudkortet”

 1. Pär B skrev:

  Mycket bra observation och tolkning gällande idol-syndromet. Är Vera här för att stanna bör vi nog ta och ignorera hans glada och spralliga humör. Att Vera hur som helst får en tuff match är det ingen tvekan om. Jag har svårt att se Randy förlora denna match, som kanske därmed blir hans sista vilket innebär att han avslutar sin karriär med tre raka förluster. Jag tror på Couture ikväll!

 2. Torsten skrev:

  nån som vet hur man kan se galan om man inte har tv4 sport? man lär väl inte kunna betala för att få den streamad från ufc´s hemsida då det inte är en ppv? eller?

 3. Skeep skrev:

  Hardy kör ju med Eddie Bravo och jag tror inte att han även om han inte visat upp så mkt på marken är så värst vidare dålig där heller…
  Hoppas på Hardy för om Swick skulle vinna och “vinna” över GSP (vilket jag inte tror) så har vi Fitch, Kotschek (felstavat jag vet) och Pitbull som contenders och eftersom dom är ATT medlemmar hela bunten så är frågan hur 170 lbs divisionen kommer se ut…

 4. hm skrev:

  vann svensken?

 5. db skrev:

  Hm: Galan har inte varit än…

  Kang, Vera och hardy vinner. :shock:

 6. hm skrev:

  jasså ha ha ha..

 7. Patrik Lythell skrev:

  På min TV:s interna guide finns inte galan med. ALLS. Dags för panik?

 8. Oscar_L skrev:

  nej nej.. TV4 sport 22:00

 9. Greven skrev:

  visar dom alex match?

 10. JG skrev:

  De andra svenskmatcherna har visats även om de inte vart del av ppv kortet iirc. Så jag skulle tro det.

 11. kakka skrev:

  Couture har ju faktiskt sett bra ut på senare tid enligt mig. Mot Brock så gjorde han bra ifrån sig tills Brock droppade honom och mot Nogueira gjorde han ju också en riktigt bra match. Så har han gått 2 bra matcher mot 2 av UFC:s absolut bästa tungviktare så är det ingen omöjlighet att han slår Vera.

 12. Jens skrev:

  @ Skeep
  Bara Thiago Alves som är med i ATT. Swick, Koscheck och Fitch tränar på AKA (American Kickboxing Academy). Men det är klart att det är synd för divisionen att de tre ingår i samma team.

  Tror (hoppas) på Couture, Swick, Kang. Och Gustafsson så klart!

 13. dinho skrev:

  vet nån varför galan sänds klockan 22:00? är det för att den är i manchester?

 14. Oscar_L skrev:

  dinho:
  Japp.

 15. Alexander on tour skrev:

  Idol syndromet hade jag inte ens tänkt på.Men jag står fast vid det jag sagt och säger att Vera slår ut gubben couture som nu- till slut - är slut.

 16. yonsson skrev:

  Vera sa ju att Frank Mir var hans idol och honom mosade ju Vera…

 17. Johan skrev:

  galan sänds 22:45

 18. MMAFan skrev:

  Vera kommer aldrig kunna sänka Couture, alldeles för lite kraft i den mannens slag. Legkicks i tre ronder lär vi ju få se iofs… om inte Randy clinchar och kör lite “dirty-boxing” i tre ronder. Hoppas Gustafsson visas på TV, känns som han har mest potential att klara sig av dom svenskar som hittills testat lyckan. Swick vs Hardy blir nog bästa matchen ikväll.

 19. Ceno skrev:

  Någon som vet om man kan se galan på nätet?

 20. Patrik Lythell skrev:

  MMAFan: Om vi får se brandons leg kicks i tre ronder så är det precis vad han kommer göra, sänka Couture. Mannens leg kicks är inget skämt.

 21. Ullan skrev:

  Couture blev utboxad av Nog och droppad ett par gånger. Om Couture står med Vera kommer det bli en kort natt för Couture. Så Couture måste få tag på Vera, men Vera är ganska bra på att hålla avstånd och är själv inte så dålig i clinchen. Blir nog en intressant taktiskt fight. Dock fördel Vera.

 22. Vic skrev:

  Ullan: Nog för att det är troligt att Vera vinner stående om han håller avstånd och lyckas stuffa Coutures takedowns. Men för att Couture blev droppad av Big Nog betyder det inte alls att det blir en kort natt om han står mot Vera.

  Couture klara sig trots allt alla 3 ronder mot Nog i en inte helt ojämn fight och Vera är rätt långt ifrån Nog. Vera må ha mycket bättre sparkar, men inte bättre boxning + är inte i nivå med Nog som är en av de bäst HW genom tiderna + 35 pounds lättare!

  Tror och hoppas på Couture via Dirty boxing mot buren och sidemount/halvmount kontroll på marken.

  Väldigt öppen fight dock!

 23. Ferm skrev:

  är det nån som vet om man kan streama galan från tv4anytime?

 24. Ullan skrev:

  Vic: Couture förlorade stående mot Nog. Vera är mycket mer svårtträffad än Nog och dessutom mycket snabbare. Jag tror Couture har bättre chans i tungvikten där han möter långsammare fighters och det var ju därför han en gång gick upp till tungvikten: Liddell visade att Couture inte kan hänga med snabba strikers. Men jag kanske överdrev lite när jag sade att det blir en kort natt för Couture. Stående är Vera både snabbare och mer teknisk än Couture, man jag tycker Vera saknar, åtminstone sedan han fightats i lätt tungvikt, förmågan att avsluta, han vågar inte följa upp sina kombinationer.

 25. Vinnysimmo skrev:

  Tror Vera kommer vara för snabb för Couture.
  30-27 till honom i ronder tippar jag.

 26. Crille skrev:

  Tror också på Vera, Kang, Swick och Alex då självklart!!!:cool:

 27. jim skrev:

  Tror Vera kommer choka rätt hårt, krysztof fighten var ingen vidare uppvisning. Tror weight cuttandet tar för hårt på honom,fast vad vet jag han kanske hade en dålig dag mot polacken from hell.

 28. Alex skrev:

  Något som är lite smått irriterande är att i reklamen inför galan som TV4 sport har så nämner dom inte ens Alexander.

  Ska det tolkas som att dom inte kommer sända matchen? Tycker det borde locka mer tittare om dom gör lite reklam för svenskar som ska slåss med. Dumt:/

 29. lalerskatez skrev:

  @alex
  matcher från underkortet brukar bara visas om det blir många KOs etc under huvudkortet. Så tror inte att TV4sport kan garantera att alexanders match kommer att visas.

 30. Nichlas skrev:

  kom tillbaka tv4anytime, allt är förlåtet :(

 31. Morgall skrev:

  Vi får inte glömma bort att Vera såg även upp till Frank Mir..Vi vet hur det slutade=p

 32. Dykarn skrev:

  Nån som vet vilka svenska komentatorer man får på tv4? Är det bröderna varav den ena som skriker “HAN ÄR SKAKAD”, “DEN SITTER”, “DET ÄR SLUT” eller “Han är helt Kallianka av den där raketdojjan!” så fort det hettar till lite i matchen, eller någon annan som tex Omar?

 33. Gurra skrev:

  Jag tror faktiskt Couture kommer vinna ganska enkelt. Vidare tror jag på Hardy,Kang, Wilks och Pearson

 34. Ullan skrev:

  Alex vs Hamman är klar. Kan man inte hålla sig tills senare ikväll kan man gå till Sherdog play-by-play och få reda på resultatet.

 35. Yarn skrev:

  Letar sportbar i sthlm som visar UFC105 inatt. Någon som har koll på sånt? Gärna fräsch sådan, inte typ “lasses sportbar” i nån randomförort.

 36. R skrev:

  Någon som har en länk till en gratis live stream?

 37. tommy skrev:

  Jag tycker inte att idol-syndromet är ett problem. Jag skulle säga precis tvärtom , fightas man mot någon man tycker e bättre eller har som idol blir man väldigt avslappnad och fokuserad på att visa att man är duktig.

  Om Vera skulle underprestera tror jag mer det skulle bero på att han vet att en förlust mot Randy som är en 40 år gammal skulle ses som något dåligt i pinsamt och han skulle åka långt ner på stegen igen.

  Annars är det alltid lätt och möte sina idoler eller möta nån man tycker är bättre. Det tror jag alla som håller på med en sport håller med om.

 38. tommy skrev:

  det e väl bara vänta tills imorn, då kan du ladda ner galan i hd, jävla mycket bättre än stream, plus att du har engelska kommentatorer, visserligen missar man svenskens match o det e ju tråkigt

 39. Alex skrev:

  @tommy

  GSP håller nog inte med om det där:)

  Han sa ju på intervju efter matchen att det var precis det som distraherade honom!

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235