Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 106 - Huvudkortet

Inför UFC 106 - Huvudkortet

Förbannelsen har vilat tätt över UFC 106. Det som skulle bli en gala för tungviktsbältet blev en gala för glada veteraner  som till slut blev en rematch till huvudmatch. Och det verkar inte sluta där då Karo Parisyan verkar vara sista mannen ut ur galan (och UFC för den delen). Men matcher ska det bli och med det djup på fighters UFC nu mer besitter är det nästan omöjligt för de att inte sätta ihop ett riktigt bra kort. Så även denna gång.

Tito Ortiz vs Forrest Griffin
Tre år har gått sedan dessa två herrar möttes i oktagonen och vinsten gick till Ortiz efter ett ifrågasatt domslut. Nu är det dags igen och sällan har så många “om”, “men” och “kanske” omgett en match. Griffin kommer från två raka förluster varav den sista mot Anderson Silva som nästan skickade Griffin till dårhuset. För 18 månader sen verkade en annan brasilian, Lyoto Machida, i sin tur skicka Ortiz till vårdhemmet. Men Ortiz säger nu efter detta långa uppehåll att han är “100%” igen. Men det är inte första gången vi har hört det från “The Huntington Beach Bad Boy”.

Så vem vinner? Om nu Tito Ortiz är återställd och då kunnat träna som han ska för att ta tillbaka sin gamla tåga och kondition ska vi komma ihåg att han fullständigt körde över Griffin i första ronden sist. Domaren kunde ha brutit då MMA:s mest brutala ground ‘n’ pound gick lös. Allt förnuft säger att den yngre, större Griffin kommer plocka isär Ortiz. Men om Ortiz nedtagningsförmåga är tillbaka samt att Griffin kommer försöka för hårt att revanschera sig (sedan Silva matchen) samt ett korthugget träningsläger tror jag att de mest brutala armbågarna som kommit ur full guard återigen kommer skaka om oktagonen.

Josh Koscheck vs Anthony Johnson
Josh Koscheck är en av divisionens bästa brottare. Problemet är att han slutat brottas. Sen Georges S:t Pierre körde över brottarens brottning har vi knappt sett en nedtagning av Koscheck i buren. Här ställs han mot den största welterviktare världen skådat. Bokstavligt talat. Hur en man byggd för lätt tungvikt kommer ner till weltervikt förstår jag inte. Ner ska han i alla fall och om Koscheck fortsätter sitt kickboxarexperiment kommer han få känna på en räckvidd som kommer sluta med ansikte först ner i mattan. Förstå mig rätt här. Koscheck är den bättre boxaren. Johnson lär inte plocka isär honom men kommer träffa en gång. Det räcker. Koschecks fenomenala brottning är här hans bästa chans. Om inte för att vinna matchen så för att köra slut Johnson. Vi får hoppas han vet om det.

Amir Sadollah vs Phil Baroni
Va? Vad hände? Phil Baroni har efter en förlust (!?) mot Joe Riggs i Strikeforce blivit inbjuden att dansa med de stora pojkarna igen. Varför i hela friden? Svaret blir uppenbart. Amir Sadollah blev “The Ultimate Fighter”. Dana såg potential i denna skojfriske herre som nu leder talkshow delen av programmet sänt efter avsnitten. Han fick dock rejält med smörj av Johnny Hendricks i sin riktiga UFC debut. In kommer slagpåsen Baroni för att höja självförtroendet hos Sadollah. Matchen har ingenting på ett huvudkort att göra. Baroni har inget i UFC att göra. Tillbaka till de riktiga matcherna.

Luis Arthur Cane vs Antonio Rogerio Nogueira
En man som sannerligen inte får någon välkomstmatch till UFC är “Lill-Nog” som möter farlige Luis Cane. Cane har fördelen att avsluta på ett slag medan Nogueira är den överlägset skickligare boxaren. På marken känns Nogueiras fördel klar. Nogueira är den bättre fightern. Han bör kunna klämma ut ett domslut alternativt lära Cane ett och annat på mattan. Ett misstag och ett slag kan ändra på det för Cane och han bör hålla matchen ståendes och få det så långt ifrån boxningsringen och rakt in i ett barslagsmål för att lyckas i denna match. Rogerio har varit med för länge för att gå på det dock. Domslut, Nogueira.

Paulo Thiago vs Jakob Volkmann
I Parisyans frånvaro har Thiago vs Volkmann fått knuffen upp till huvudkortet. Är en riktigt lovande match då Thiago sett riktigt bra ut, även i förlusten mot John Fitch. Volkmann vet jag inte mycket om men är obesegrad med en karriär på 9-0. Lär bli en bra fight!

16 Responses to “Inför UFC 106 - Huvudkortet”

 1. Täljeturken skrev:

  Hoppas att Tito kör över Griffin, tappade all respekt för forrest i hans senaste match

 2. jeNk skrev:

  @Täljeturken

  Varför tappade du respekten för honom?

 3. tänk om lite skrev:

  va för fan inte för kräsen!!! ifall det hade varit strikeforce som hade samma fighters på kortet så hade ni tycktk att det var en grym gala!!!!!!!!! ni har blivit för vana att ufc har satt ihop bra match ups efter match ups så att ni suger strikforce balle helt enkelt.. vart hade ,mma idah varit utan eran hatade dana white den hade inte varit någonstans.. så tänkt efter lite .. playa hataz!!!!!!!!!!!!!

 4. Daniel Bodin skrev:

  med alla fighters ufc har är de klart man blir bortskämd. 106 är ärligt talat inget vidare. nuff said

 5. Hellofellowamerican skrev:

  Hoppas Tito tar hem det här. Forrest ska inte spänna sig sådär mot honom som han gjorde på invägningen. Det är ju en levande legend han står framför, för fan. Tito såg helt klart mest taggad ut av dom två där förresten. Jag tror att jag somnar lycklig lördag natt.

 6. Brad Nowell skrev:

  Nej, visst är inte Ortiz-Griffin något vidare main event och nej galan har inte så många stora stjärnor men bortsett från det tycker jag det finns en del intressanta matcher (tex Cane-Nogueira, Johnson-Koscheck och Saunders-Davies) och fighters (tex Brock Larson och Paulo Thiago).

  Och ni som inte tycker det ger tillräcklig spänning får väl helt enkelt tippa på fighterna. Oddset 2.80 :shock: på Ben Saunders tycker jag är löjligt bra! :twisted: Jag har tippat på 7 fighter och gjort så som ett system med femlingar och sexlingar. Mest svårtippad skulle jag säga Cane - Nogueira är.

  Larson, B - Foster, B - 1
  Sotiropoulos, G - Dent, J - 1
  Saunders, B - Davis, M - 1
  Cane, L - Nogueira, A R - 2
  Koscheck, J - Johnson, Anthony - 2
  Uno, Caol - Camoes, F - 2
  Baroni, P - Sadollah, Amir - 2

  Insats 420kr, skulle mot all förmodan alla matcher vara rätt (lär inte hända) så vinner jag 7755kr. Måste ta och säga att jag efter detta tips verkligen ser fram emot den här galan, haha :mrgreen:

 7. jb skrev:

  bara jag som har lite hopp kvar för the best evah?

  Tycker Amir såg riktigt dålig ut stående sist och Baroni kan definitivt släcka lampan för honom om han träffar :)

 8. Ninja skrev:

  Hur kan ni säga att Amir såg dålig ut stående? Han blev träffad av en lucky punch… Dessutom så bröt han (kanske) Hendrix hand med en spark…..Det märktes att han tränat stående i Holland. Amir är riktigt duktig och jag kallar inte en lucky punch för rejält med smörj speciellt inte när denne försöker ställa sig upp dessutom…

 9. Alexander on tour skrev:

  Griffin kunde ju inte få en bättre match efter förlusten mot Anderson.

  Jag hävdade ju i en krönika (http://www.mmabloggen.se/ufc/the-death-of-forrest-griffin/) att Forrest var slut som fighter efter förlusten mot Anderson. Detta står jag fast vid även om han skulle lyckas bra mot Tito.

  MEN

  Tito har varit borta från fighting i 1år. 1år! Det leker man inte bort. Ringrosten (eller burrosten) kommer säkert märkas av och det faktum att Tito spenderar mycket tid med att säga “I am a ledgend” får mig att tro han försöker övertala sig själv om sin storhet.

  Jag borde nog tippa Forrest, men jag kan ju inte det, så det får bli Tito via gnp tko.

  Sodallah är tuf:are och dom är mellanmjölk, så…

  Riktigt skönt skrivet av Patrik Lythell måste jag säga. Bra sammanfattat och sköna ordval.

 10. Joakim Borgudd skrev:

  Måste ändå säga att Baroni såg bättre ut än på länge mot Riggs, bjöd bra motstånd och orkade hålla igång större delen av matchen. Blir tufft för Amir tror jag. Annars är det lille Nog som är grejen, jag hoppas att han tar UFC med storm. Helt enkelt en sjukt grym fighter.

 11. jb skrev:

  http://www.break.com/usercontent/2009/9/ufc-101-johny-hendricks-vs-amir-sadollah-1395546.html

  lucky punch? nja tycker det är följden av sloppy arbete från amir

  förövrigt bästa videon jag kunde hitta, zuffa ar dammsugit nätet väl

 12. Patrik Lythell skrev:

  @Alexander on tour

  Alltid kul att höra!

  @ninja

  Dirty-boxing-matad med 10 slag efter varandra = rejält med smörj, inte en lucky punch. Tycker den matchen snarare såg ut som när en högstadiekille får fatt i en mellanstadie elev och är ute efter lunchpengar.

 13. bj skrev:

  någon som vet hur man kan kolla på galan om man inte har tv4sport?

 14. acke skrev:

  är väl inte världens bästa grej att gå efter thaiclinch när killen matar uppercuts på en.. hejhopp inatt blire revansch!

 15. Reellron skrev:

  “The best Evah” ligger bästa oddsen på i mitt tycke, ligger på 3 ggr pengarna cirka. Ben Saunders kommer inte klara av smällarna han kommer få av Marcus Davis, om han kan lyckas hålla Davis borta med sin reach så han har en chans men jag ser inte det hända.

 16. Richard skrev:

  Kan fortfarande inte släppa att äckliga Parisyan sabbade föväntan som jag byggt upp för att få se Hazeletts grymma markgame, jäkla Karo!
  Får hoppas att lilNog kan trolla lite snygg på mattan iaf.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235