Inför UFN 18 - Underkortet

Många matcher på underkortet, många med potential att vara underhållande…

Gleison Tibau vs Jeremy Stephens

Egentligen var det Efrain Escudero som skulle möta Stephens men istället fick Tibau chansen med en månads varsel. Stephens plan kommer med största sannolikhet vara hans framgångsrecept hittills, en klassisk “sprawl and brawl”. Superbantaren Tibau kommer med sin storlek och styrka försöka slita ner Stephens till mattan och avsluta. Jag förutspår att Stephens kommer att bli lite väl ivrig när han upplever Tibau som svag och då stänger Tibau björnfällan.

Ricardo Almeida vs Matt Horwich

Sedan Almeida ursäktade förlusten mot Cote med att han tappade intresse för matchen så har han varit ett stort frågetecken för mig. Hans talang verkar vara enorm men risken är att han aldrig kommer att riktigt leva upp till sin fulla potential. Men UFC verkar vilja ha honom kvar för Horwichs enda sätt att vinna är att knäcka Almeidas vilja genom sin patenterade envishet och maskinella framåtanda. Men med största sannolikhetr så klappar Horwich tidigt.

Brock Larson vs Jesse Sanders

Jag vet väldigt lite om Sanders och eftersom han inte deltagit i några större organisationer så tänker jag att vi alla kan behöva lite hjälp på traven, länk till match mot Schwering, Porter och Sanders (japp, han har haft en motståndare med samma efternamn). Av det jag kan se så kommer Larson förmodligen att vara en för stor munsbit för UFC-debutanten. Sanders får hoppas att han kan leva upp till sitt smeknamn och visa en “Iron jaw”…

Tim Credeur vs Nick Catone

Jag har alltid gillar Credeurs inställning till sporten, som en möjlighet att utmana sig själv. Men jag var tveksam till hans insatser under tiden i Danas-alkohol-palats. Men efteråt har det gått som på räls och Credeur har visat på en stabil utvecklingkurva även om det återstår mycket kvar att önska. Jag misstänker att Credeur har för avsikt att fortsätta sin utveckling och med Catone i ett lås så går planen också i lås.

Nissen Osterneck vs Jorge Rivera

Den gamle vakthunden Rivera är ett osäkert kort i många lägen men det man kan lita på är att han vill göra Osterneck till sin slagpåse. Osterneck förlitar sig i mångt och mycket på sin grappling och
han kommer förmodligen vilja etablera en dominant position på mattan för i de flesta andra positioner kommer veteranen Rivera ha ett övertag.

Såg nyligen ett program som tydligt visade att man inte kan se på någon om de är eller har varit psykiskt sjuka, men Rivera ser lite tärd ut. Något som inte är konstigt då hans dotter tragiskt gick bort förra året.Förhoppningsvis kan vinsten ge honom något att glädjas över…

Rob Kimmons vs Joe Vedepo

Det enda jag sett av Vedepo är hans förlust mot Alessio Sakara och det såg inte vackert ut för Vedepos del. Kimmons kommer inte innebära samma typ av motstånd men jag tror att han kan leverera tillräckligt för att ta hem vinsten.

Tim McKenzie vs Aaron Simpson

Magkänslan säger McKenzie då han är mer erfaren och har mött svårare motstånd tidigare såsom Sonnen, Smith och Gono (som han visserligen förlorade mot).

Ryan Jensen vs Steve Steinbeiss

Matchen ställs in då Jensen deklarerat att han använt Adderall (medicin tagen för ADHD och narkolepsi, samma medicin som hindrade Credeur sist) och Tennesse Athletic Commission tillät inte honom att gå match.

2 Responses to “Inför UFN 18 - Underkortet”

  1. yonsson skrev:

    Tibau är ju grym. Han kommer nog att gp lika långt som Thaigo Alves i sin viktklass så länge han ine klantar sig. Sen att dom ser nära på likadana ut både utseendemässigt och teknikmässigt gör ju inte honom mindre rolig att kolla på. Vad är man om man är en mindre verison av en pitbull? En chiwaua?

  2. Lenny skrev:

    En chihuahua kanske :wink:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235