Inför UFC 74 - Randy Couture vs Gabriel Gonzaga

Nu till 74:ans huvudattraktion och den mest diskuterade matchen på hela galan. Matchen mellan den naturlige gamlingen och brassen med stora näsan.

Media har verkligen varit fuktiga över denna match och intervju- och videomaterialet de skapat är massivt…jag tänkte bara ta med några saker som väckt mitt intresse.. Jag rekomenderar er att se UFC 74 Countdown, UFC All Access med Randy och ESPN Videos…båda fighters har varit ytterst respektfulla och bara talat väl om varandra.

Randy Couture
RandyDen som inte vet hur gammal Couture är vid detta laget har inte hängt med. Vi fattar, han är ett fysiskt praktexemplar och ett fenomen vid 44 års ålder. Randy säger att receptet till framgång är att lyssna på sin egen kropp bättre. Min kropp säger till mig att ladda upp med snacks och läskande drycker inför galan…jag följer Randys exempel och lyssnar noga… ;)

Mediabevakningen kan endast beskrivas som massiv och detta i kombination med ytterligare sidoprojekt för Couture är anledning till oro. Bas Rutten kommenterar detta fenomen i en intervju med Five Ounces of Pain - “Jag vet att Randys liv är upp och ner. Han är på en filminspelning just nu och Randy har fullt upp med olika grejer. Jag hoppas att det inte påverkar honom.” I programmet All Access kommenterar Randy att aktiviteterna runt träningen är en naturlig del av livet som mästare…Klyschor som “mitt livs bästa form” har duggat tätt i intervjuerna och det tvekar jag inte på …men det kan bli för mycket bara.

Randys gym Xtreme Couture verkar ha lockat till sig en hel del bra fighters vilket är lovande för hans träning. Randy menar att hans motivationen för att träna är viljan att tävla och att prestera väl…

Gabriel Gonzaga

Napão, som tydligen betyder stor näsa, har gjort en geografisk resa…ursprungligen från Rio de Janeiro, formad i Chute Boxe andan. Sen bar det av till Ludlow Massachusetts för ansluta till vännerna i Link BJJ.

Napão har gjort en ekonomisk resa…Enligt en artikel kom Gonzaga till matchen mot Cro Cop i trasiga jeans och minst sagt konstiga skor, detta var inte ett försök att vara fashionabel. Gonzaga var på gränsen till personlig konkurs och matchen var verkligen för allt eller inget. Gonzaga var garanterad $30.000 för matchen (Cro Cop fick motsvarande $350.000) vilket var en stor morot. När kvällen var över hade Gonzaga även $30.000 i bonus för kvällens knockout.

Napão har även gjort en svår resa på ett personligt plan…Innan matchen med Kevin Jordan (där han efter en slö match knockade Jordan) blev hans fru sjuk under tiden hon var gravid med tvillingar. Gonzaga vakade vid frun sida och hade inte samma möjligheter att träna som planerat. Frun och en dotter överlevde…Gonzaga kom till Link BJJ 12 dagar innan matchen…

Min slutsats av ovanstående är att Gonzaga motiveras av pengar, familj och ursprung…

Ono:
Jag älskar Couture, hur kan man inte göra det? Men tyvärr så vill jag se honom förlora, dock inte på ett brutalt sätt men jag vill se honom förlora. Sen vill jag se Gonzaga dominera HW i typ 2-3 matcher så att UFC inte har något val utan måste ta in Fedor. Långsökt? Javisst men drömma får man. Men om vi nu ska vara realistiska så har jag svårt att se hur Couture ska vinna denna match. Visst han är mästaren på att lägga upp gameplans men hur ska man göra när motståndaren är bättre än en själv på allt, eller kanske inte G’n’P men Gonzagas BJJ slår ut Coutures G’n’P. Dock så tror jag att ju längre matchen går ju större chans är det att Couture tar det för även om han är 44 år så tror jag han kommer in med bättre fysik. Hur jobbigt det är att erkänna så tror jag Couture blir av med bältet. Men detta är gärna en match jag har totalt fel i.

Geniet:
Detta är för mig den svåraste matchen att tippa och den kommer inte i närheten av min unibetkupong! Ser jag objektivt på denna match så tror jag som så många andra på en ny bälteshållare. Men varför gör jag det egentligen, innan Gonzaga sparkade Crocop i huvudet och stal ett par minuter av hans liv så tyckte jag inte Gonzaga var något speciellt. Det var hans första vinst över en topcontender. Tidigare har han bara vunnit över halvfigurer. Han har stött på en toppklass fighter i Fabricio Werdum och förlorat.

Till saken hör att Couture faktiskt ÄR gammal men äldre är samtidigt äldst… Hur det ska tolkas har jag ingen aning om, tittar vi på Coutures senaste fyra år så har han förlorat varannan match så då är det förlust som gäller på lördag. Jag tror att Randy´s största chans imorrn blir hans gameplan (samt uthållighet). Han har säkerligen hittat de hål som Gonzaga kan tänkas blotta.

Både Couture och Gonzaga har vunnit sin senaste fight som enorma underdogs mot varsin motståndare som inte tog sitt hjärta och sin stolthet med sig in i stålburen. Nu får Couture vara underdog i experternas ögon samtidigt som Gonzaga verkar förlora om fansen får tycka till.

Mitt hjärta säger att Couture vinner och jag struntar som vanligt i vad mitt förnuft påstår sig veta. Det blir en lång och svettig kväll för Gonzaga. Vill minnas en riktigt dålig match med Gonzaga där han knappt orkade sig ut i tredje ronden för att sedan knocka motståndaren supermanstyle vilket gav honom en highlight. Om detta inte hade skett så tror jag inte UFC tagit tillbaka honom…hans motståndare hette Kevin Jordan och är i mina ögon ingen imponerande figur. Som jeNk nämner hade Gonzaga starka skäl till varför han verkade otränad och rostig i ringen men detta ändrar inte det faktum att han egentligen inte bevisat något särskilt för mig mer än mot Crocop (missförstå mig inte, den sparken väl är värd en titelchans!). Slutsatsen blir att om Gonzaga inte lyckas med något i första eller andra ronden så är detta Coutures match och han kommer än en gång ge Joe Rogan tårar i ögonen.

jeNk:
Couture är en gåva till sporten. Han är vältalig, respektfull, artig och har en fallenhet för kampsport. Med det sagt tycker jag också att hans blandade resultat, visserligen mot topklass motstånd, visar hans tydliga brist på konsekventa prestationer. Så vilken Couture är det vi får se mot Gonzaga? Är det den Randy som är mycket mottaglig för submissions och som kan bli knockad? Eller är det Randy som har en plan för matchen och effektivt och säkert utnyttjar styrkan i sin strategi? Om den sistnämnda Couture dyker upp så tycker jag att det är mycket jämnt i denna matchen, men fortfarande till fördel för mot den yngre, hungrigare och större Gonzaga. Randy har inte vunnit två matcher i rad sen 2003…det kommer han tyvärr inte kunna ändra på mot Gonzaga…

One Response to “Inför UFC 74 - Randy Couture vs Gabriel Gonzaga”

  1. girls beds skrev:

    well done. i’am gonna return in some time for sure

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235