Inför UFC 76

Som jag tidigare meddelande är jag på en liten mini-semester i hemstaden vilket innebär att “inför UFC 76″-serien har blivit lidande. Ett särskillt tack till Geniet som bistår mig i att hålla bloggen levande, mina resor till trots. Men här kommer en lite mindre sammanställning…vill ni se en countdown video så varsegoda.

Chuck Liddell vs Keith Jardine
Då var drömmatchen här som alla har väntat på, eller vänta…är det någon överhuvudtaget (förutom Jardine själv)som höll tummarna att denna match skulle bli av? Jag har precis läst Geniets inlägg och instämmer i hans analys…

Jag hoppas innerligt att Jardine får ännu en förlust så att han hamnar lägre ner i divisionen där jag tycker att han hör hemma. Men allt kan hända i MMA…men en vinst för Jardine skulle vara svår att hantera.

Mauricio Rua vs Forrest Griffin
Forrest bad om att få denna match och efter att ha funderat lite över draget har jag kommit fram till att det är ett mästerligt drag från hans sida. Om Forrest (mot förmodan) vinner mot Shogun så är han tillbaka som den Forrest vi såg besegra Bonnar i TUF-finalen. Om han förlorar fast gör det i god stil så har han visat att han kan hänga med dem bästa. Om han blir förudmjukad och/eller knockad så var det ändå mot världens bäste i viktklassen och Forrest får fler chanser ändå.

För Shogun så är denna matchen mycket viktig eftersom de amerikanska mainstream-fansen inte känner till honom. Han behöver också bevisa att han klarar av att göra övergången från ring till bur och de ändrade reglerna som eliminerar hans (Chute Boxes) fantastiska stomps och soccerkicks.

Jon Fitch vs Diego Sanchez 
UFC försöker verkligen hypa denna match och Dana menade i countdown-showen att detta kunde bli årets match…förstår inte riktigt vad han grundar det på, men visst kan det bli spännande. Fitch har verkligen plöjt genom sitt motstånd och han själv anser att denna match inte kommer att vara annorlunda. Kos hjälper Fitch att träna och ger honom tips från sin match med Sanchez. Jag hoppas att Fitch låter råden gå in i ena örat och ut ur det andra…för en upprepning av matchen mellan Kos vs Sanchez är ingen intresserad av.

Diego har gjort lite förändringar sen förlusten. Han har gått och fölovad sig med UFC-tösen Ali Sonoma, han har flyttat från Greg Jacksons camp till University of Jiu Jitsu (UNIJJ) in San Diego. Anledningen till det kan ni läsa om här

Jag tror faktiskt att Fitch tar hem denna…1,75 i odds på Unibet lockar.

Kazuhiro Nakamura vs Lyoto Machida
Kazuhiro ger verkligen pottfrissan ett nytt ansikte…han kan också vara en av dem japanska PRIDE-fighters som kan lyckas i UFC. Nakamura har under sin karriär i vinst eller förlust satt press på många toppnamn. Så frågan blir, är Machida ett topp-fighter? Svaret blir ett tveklöst ja. Machida är obesegrad och om matcher inte faller i domarnas händer tror jag att Machida vinner…men visst kommer mitt hjärta slå lite för PRIDE-veteranen. 

Thiago Tavares vs Tyson Griffin
Allround tror jag faktiskt att Griffin är den bästa fightern av dem två. Han visade verkligen i matchen mot Guida att det är mycket fight i denna lättviktare (även om jag hade Guida som vinnare). Betyder det att jag tror att han vinner? Nej…min magkänsla säger mig att Tavares kommer att lyckas med en submission. Men min magkänsla kanske är fel…jag kanske bara är hungrig ;) .

UNDERCARD
Jag låter blir att kommentera undercardet denna gång, känner att jag inte hinner göra den intressant…men här är matcherna.

Anthony Johnson vs Rich Clementi
Diego Saraiva vs Jeremy Stephens
Scott Junk vs Christian Wellisch
Michihiro Omigawa vs Matt Wiman

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235