Inför UFC 78 - Silva vs Alexander

Inläggen blir kortare i sin karaktär eftersom “alla” fått möjligheten att se countdown…kanske måste tänka om tills nästa gång med “Inför”-seriens utformning. Kom gärna med förslag!

Thiago Silva
I Countdown-programmet framkom det att Silva (motsvarande namn i Sverige måste ju vara Johansson med tanke på hur vanligt det känns för oss MMA-fans) gav upp sin familj för en ny…Chute Boxe. Drömmen om att vara fighter är stark…valet har också givit resultat. Med en ny familj kommer andra nya släktingar också…i en intervju med MMAWeekly framgår det att Silva inför denna match tränat en del vid Team Link, där bland andra Gonzaga tränar. Det handlar enligt Silva inte om att han lämnat Chute Boxe utan att de två campsen har ett nära samarbete.

Är det här Silva planerar att ta matchen…att skapa golvvärme?

Houston Alexander
I motsats till Silva pratar Alexander inte om att “jag” ska vinna, utan att vi ska vinna. Familjen är mycket viktig för denna 35-åring som har hunnit bli sexbarnsfar. Alexander menar i en intervju med MMAWeekly att MMA är enkelt i jämförelse med att vara pappa…då vill jag inte se hur de har det. Kärleken till sina barn yttrar sig bland annat i att han 2000 donera ena njuren till sin dotter. Ett självklart val för honom…

Ännu har Alexander inte gått två hela minuter i UFC…och han har för avsikt att avsluta denna match innan två minuter. Men han ska enligt uppgift ha gått ungefär 200 matcher…hrmmm…och enligt en intervju med Sportsline så gick han ibland 5 matcher per kväll och sammantaget vann han 95% av dem. Jag hittar inget på youtube som tyder på den mängd…

Geniet:
Houston Alexander är en personlig favorit. Han uppnådde snabbt husguds status då han ägde, dominerade och förnedrade Keith “Den Tråkige” Jardine. Min minnesbild av den matchen använder jag vid diverse tillfällen då humöret på något sätt behöver vändas till det bättre. Hälften av hans matcher har han avslutat i första ronden och hans två matcher i UFC har inte varat längre än 1:49 minuter sammanlagt. Jag vill se Houston matchas mot Rampage, ja jag vet att det är för tidigt och han egentligen kanske han inte har bevisat något särskilt MEN jag tror att han med sin massa och råstyrka hade varit material för en underbar match mot mästaren. Silva är i sin tur obesegrad men det enda namn jag blir halvimponerad av James Irvin. Irvin gick tydligen av pga en skada…kommer inte riktigt ihåg hur det såg ut. Nog sagt om det för jag tror att Houston manglar honom i första ronden sen är det dags att börja tala titelmatch!!! Galans match!

Ono:
Frågan är, är Houston Alexander ”the real deal” eller har han bara haft tur och semi-bra motstånd (Jardine underskattade honom som fan)? Det är väl svaret vi kommer få i denna match. Personligen vet jag inte vad jag ska tro. Jag tror helt ärligt inte han är ett hot men andra verkar göra det och jag har egentligen inget motbevis till varför han inte skulle vara det. Om Silva är det eller inte behöver vi nog inte diskutera, han är ju från Chute Box. Jag tror precis som Silva själv säger att han kommer att vinna p.g.a. att Alexander oftast är väldigt hänsynslös och inte tänker tekniskt. Det kommer därför leda till att Alexander kommer komma ut svingandes och hamna på rygg på mattan och där tror jag inte han har mycket till chans.

jeNk:
Ja ni, det finns en anledning varför jag valde att lägga mina tankar sist…får ingen riktig ordning på dem. Var egentligen inte imponerad av Silva i matchen mot Drwal…och Alexander har visserligen visat att han är en aggressiv avslutare, men räcker det i längden?

Nä ni, det får bli…Alexander tar hem denna. UFC behöver någon som kan bli mat åt det övre skiktet och som gillas av massorna. Silva verkar svårare att marknadsföra…för hur många “Silv:or” klarar UFC-publiken av? ;)

7 Responses to “Inför UFC 78 - Silva vs Alexander”

 1. jeNk skrev:

  Så länge inte Giant Silva gör comeback så är jag nöjd…

 2. Rebel-Ape skrev:

  haha Giant Silva, vad hände med honom dog han av att ha för stort hjärta?

  Angående the prediction, så undrar jag om någon har läst i UFC.com angående den här matchen :P ?

 3. alexander skrev:

  Huston Alexander är ju så jävla stark! Jag hoppas han loosar men tror ändå att han vinner. Hoppas han hamnar i ett anaconda choke och inte tappar, utan chokas ut.

 4. Geniet skrev:

  Inte läst på ufc.com…men länka gärna för jag hittar inte det..

 5. Rebel-Ape skrev:

  Nej lugnt jag har nog sätt nog, allt ni hade skrivit hade jag redan läst på sidor, sen finns det inte så mkt variation på informationen. Igentligen räcker det med UFCs countdown, men d var endå rätt intressant att läsa allt man inte visste om Houston, angående hans familiära situatiopn och hans förflutna rent allmänt. Men d fanns i UFC hemsida drygt en vecka sen :lol:

 6. jeNk skrev:

  Alla kanske inte har tid och ork att läsa allt överallt…då är MMABloggens “inför”-serie ett utmärkt alternativ…

 7. Rebel-Ape skrev:

  JeNk, Absolut :lol:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235