Inför UFC 84

BJ Penn vs Sean Sherk

Borgudd:
Matchen det snackats om väldigt länge, Shean Sherk vill ta tillbaka bältet han tycker sig äga och BJ vill trycka till en person han tycker borde vara avstängd. Jag vet att Sherk kommer komma väl förberedd som alltid, han kommer vilja trötta ut BJ med sin starka brottning. Frågan är då hur väl förberedd BJ är, hans talang är enorm och han har skördat framgång i olika viktklasser som ingen annan. Men hans kondition och motivation har ibland varit bristfällig. Men jag tycker det har känts som han är mer fokuserad än vanligt nu inför matchen mot Sherk. Förhoppningsvis har han lärt sig något med åldern, är han tillräckligt bra förberedd kommer Sherk inte ha teknik nog att hänga med när BJ sätter igång. Men BJ måste vara i sitt livs form för att lyckas.

jeNk:
När jag tittar på oddsen för denna match på Betway så står Sherk i 2,75 och Penn på 1,40. Är verkligen skillnaden dem emellan så pass stor? Det tycker inte jag, matchen tror jag blir mycket jämnare än så. Min inställning är dock att teknik vinner över råstyrka i längden och när teknikern även tränar riktigt hårt så kan Sherk glömma att han vinner. Jag håller med BJ i hans numera klassiska “Sean Sherk, you´re dead” uttalande, muskelhajen kommer få det svårt i denna match. För även om han får ner BJ på rygg så är han inte säker där. Jag hoppas bara att BJ inte slickar av Sherks blod från sina handskar eftersom han då också riskerar att få doping i sig…

Wanderlei Silva vs Keith Jardine

Borgudd:
Två män som älskar att svinga, Silva är legendaren som förlorat tre matcher i rad. Jardine hade en karriär som gick spikrakt uppåt, nu är han också något ifrågasatt. Jag vill så gärna se Silva köra över Jardine och visa sina kritiker. Men Jardine är farlig, hans gameplan mot Liddell var perfekt. Frågan är nu om han lyckas hålla Silva på avstånd med sina sparkar och om Silva kan svälja stoltheten och ta ner Jardine på rygg. Jag kommer återigen tillbaka att jag tycker mig ha sett en förändring hos Silva, han tränar en del med Couture och han har lagt ner tid på att förbättra sin engelska. Jag tror han är i UFC för att stanna.

jeNk:
Dana White ska ha uttalat sig att det är dags för Silva att vinna, men han sa inte att det är en”måste-match” som det ofta är för fighters som förlorat några i rad (en i rad om du inte är populär ;) ). Jag har svårt att vara objektiv inför denna match eftersom jag är en riktig PRIDE-fantast och Jardine ligger högt uppe på listan av fighters jag har svårt för. Men om jag ska försöka vara objektiv så tycker jag att Silva hör hemma bland 185:orna nu när han är i UFC och att Jardine är alldeles för stor för honom. Jardine har tidigare visat att han kan anpassa sig til motståndarens stil (utöver matchen mot Alexander då dvs) och att han är fighter att räkna med. Med stor sorg förutspår jag att Jardine inleder slutet på Silvas karriär som 205:a genom att harva ut ytterligare en förlust via decision för Silva. Hoppas jag har fel…

Wilson Gouveia vs Goran Reljic

Borgudd:
Kroaten Reljic tränar med CroCop och spås en lysande framtid. Gouveia var illa ute i sin senaste match men lyckades vinna, i övrigt har han imponerat i UFC. Men jag tror han har mer att visa. Reljic tror jag kommer vara ett bra tillskott i den lätta tungvikten, vinst mot Gouveia blir ett första steg på vägen.

jeNk:
Jag vet egentligen för lite om dessa två, särskillt kroaten, för att göra en riktigt kvalificerad bedömning. Så med utgångspunkt i att Kroatien inte kommer ur gruppen i fotbolls-EM så hoppas jag på kompensation genom vinst för Reljic. Gouvia vann visserligen senast men det var inte övertygande, en förklaring till varför han får gå mot en debutant nu.

Tito Ortiz vs Lyoto Machida

Borgudd:
Ska Tito lämna UFC med en seger eller blir det med en förlust? Det är frågan i den här matchen, den lurige Machida har lugnt och metodiskt plockat sönder sina tidigare motståndare. Nu ställs han mot en legend i UFC, kanske hans svåraste test i karriären. Frågan är här i vilken form Tito är, kommer han att orka köra på som under sina glansdagar, eller kommer han bli frustrerad av att inte få grepp på Machida. Allting handlar om hur bra inställning har till matchen. Jag kanske lever kvar i det gamla, men jag skulle vilja se Tito ge Machida en omgång. Men jag tror ändå att Machida kommer lyckas med sin gameplan och vinna ett domslut.

jeNk:
Tito har varit fruktansvärt media-kåt den senaste tiden medan Machida endast uttalat att han inte är intresserad av att delta i en match mellan Ortiz och White. En klockren kommentar som kan antingen betyda att Tito varit för upptagen med att snacka och inte träna eller att han verkligen lyckats att motivera sig inför denna match. Machida har följt sina rutiner och tränat i norra Brasilien och det har givit honom 12 raka vinster. Machida kommer att ha 13 vinster efter denna match via decision men jag hoppas att Tito gör bra ifrån sig så att vi får se honom i EliteXC inom en snar framtid.

Thiago Silva vs Antonio Mendes

Borgudd:
Silva har gjort sig ett namn genom sina knockouts, och genom att ha slagit ut två av divisionens hårdningar, Alexander och Irvin. Genom det kanske han kan kallas arvtagare till sin landsman med samma efternamn. Hans motståndare är också från Brasilien och har med sig tio raka vinster, men jag känner inte till honom i övrigt. Mot Silva tror jag han kommer få sig en lektion, efter det borde han vara mogen för tuffare matcher.

jeNk:
Varför får Silva en UFC-debutant som motståndare? Helt obegripligt med tanke på att han glidit igenom mellanskiktet i divisionen och borde få ett tyngre namn än Mendes. Förutspår en vinst för Silva och sen en kommande match mot någon TUF:are som kan skapa mer intresse för honom än denna match kommer att generera. För mig blir det bara allt tydligare att alla brassar (och andra icke engelsk-språkiga), som inte är Anderson Silva, behöver lära sig hyffsad engelska för att öka sina möjligheter till framgång i UFC.

20 Responses to “Inför UFC 84”

 1. Geniet skrev:

  Hoppas att ingen av dem lär sig engelska. Brasse portugiska är kanske världens vackraste “dialekt” medan om vi nu hör på brasse engelska så framstår de som lätt efterlivna… Gjorde ont att lyssna på Machida och Silva på countdown..

 2. Vajor skrev:

  Hoppas på: BJ-Wanderlei-Tito-Thiago!

 3. LittleBrother skrev:

  Jag undrar om det är några som vill åka till staterna med mig och överfalla Jardine och raka av hans skägg alternativt kasta syra på hans haka så det aldrig kan växa ut igen

  :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

 4. Emil skrev:

  “Jag hoppas bara att BJ inte slickar av Sherks blod från sina handskar eftersom han då också riskerar att få doping i sig…”

  Underbart Jenk.. !!!

 5. Morgall skrev:

  Sherk, Wanderlei, Tito, Silva hoppas man på!

  snart 9 timmar kvar.
  Oh cant w8=)

 6. Morgall skrev:

  För fan Morgall! måste nog gå och lägga mej nu om detta ska fungera, ZZzzz..

  Correction:snart 7 timmar kvar.

 7. Casha Upp skrev:

  Kommer bli härliga fighter!

 8. alexander skrev:

  Det är fucked up att det ska behöva vara såna saker som engelska eller inte som ka spela roll, detta måste ändras för att ge sporten legitimitet. Hoppas stort på Thiago Silva.

 9. LittleBrother skrev:

  War wandy war wandy

 10. Casha Upp skrev:

  Wandy is back!

 11. Morgall skrev:

  Hoppas på att Thiago silva vs Lyoto Machida möts för chans till en titelshot.

  Wanderlei silva vs Matt Hammill kanske.
  Tim Boetsch vs Houston Alexander

  Om jag fick själv välja.

 12. herr_tomte skrev:

  fyfan alltså. bra gala!

 13. Emil skrev:

  Muahahahaha, Sean Sherk, you’re dead!

 14. Jooz skrev:

  vad händer!? så här sen har aldrig ngn ufc-release varit förut..?
  vi har ju bokat en helkväll med ufc 84 ikväll, och så kommer aldrig releasen!

 15. Casha Upp skrev:

  David Spade var rolig att kolla på efter att Wandy hade slängt iväg sina handgranater på Jardine. Blev jävligt imponerad av BJ och Machida. Fan va snabba de är!

 16. Simon skrev:

  En på många sätt bra gala!
  Rent personligen så hade jag och min kompis 10 rätt av 11 och fin bland annat två fina sexlingar.
  Dubblade pengarna satsade och nej det var inte 100 kronor spelade ;)

 17. miranda skrev:

  Yeees! Visste att alla “mina fighters” skulle vinna!
  Hoppas Lyoto får möta Chuck nästa gång!:D

 18. Emil skrev:

  Bör väl nästan bli Machida vs Thiago nu? Eller?

  Hoppas och tror på Thiago isåfall, ruggigt imponerad av honom.

 19. Morgall skrev:

  Mm Thiago är en riktigt tung och krallig jävel heh.

 20. Jooz skrev:

  schysst med spoilers i en “Inför UFC 84″-tråd.. tack som fuck

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235