Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 91 - Huvudkortet

Inför UFC 91 - Huvudkortet

Inatt går äntligen UFC 91, en kväll som blivit minst sagt omtalat på sistone. Alla klarade vikten på invägningen och det mest intressanta var väl att Lesnar kom in precis på gränsen till så tung man får vara, samt att det är en ovanligt lätt Couture vi får se. Här är i alla fall vad hälften av MMabloggen tror om matcher på huvudkortet.

Randy Couture vs Brock Lesnar

Mina tips brukar gå helt fel, därför tänkte jag försöka tänka om den här gången. Randy Couture är en mästare av gameplans och har fantastisk rutin. Och jag är helt säker på att han förberett sig bättre än någonsin med de stora killar han flygit in för träningslägren, men det finns ett stort men. Oavsett Brock Lesnars orutin och allt det där så är han ett monster till man. Jag undrar hur Randy egentligen ska lyckas undvika att bli nertagen av Lesnar, eller hur Randy ska lyckas ta ner Brock om han försöker först. Jag tror helt enkelt att Randy kommer hamna under den gigantiske Lesnar och inte kunna ta sig därifrån. Och att Couture skulle vinna via triangel eller armlås från botten, det känns väldigt avlägset. Men jag hoppas för att i världen att jag har fel och att Couture vinner, det tror jag skulle gynna sporten mer än att Lesnar redan nu får slåss om titeln.

Kenny Florian vs Joe Stevenson

Båda killarna vill få en ny chans på titeln, Stevenson hade sin möjlighet i januari på UFC 80 där han blev utstrypt av BJ i rond ett. Medan Florian har fått gå den långa vägen för att komma upp i divisionen igen, han mötte dåvarande mästaren Sean Sherk får två år sedan och överlevde alla 5 ronder. Sen dess har han vunnit 5 raka matcher och senaste var det toppnamnet Roger Huerta som fick se sig besegrad. Stevenson lär vilja ta till matchen och med sin styrka kan han absolut lyckas och stå kvar mot den mer tekniske Florian vill han inte göra. Men frågan är vad han ska göra på marken, jag tror att oavsett hur dom hamnar kommer Florian kunna ta poäng och kanske avsluta tack vare sin tekniska överlägsenhet samt kondition i slutet av matchen.

Gabriel Gonzaga vs Josh Hendricks

UFC har tidigare visat kort tålamod med sina tungviktare som inte riktigt levererar, med med Gonzaga verkar man ha mer tålamod. Efter hypen med vinsten mot Crocop förlorade han tungt mot Randy Couture och Fabricio Werdum. Då matchade man honom snällt mot McCully i somras och nu är han tillbaka på ett huvudkort mot nykomlingen Hendricks. Det är givet vem man vill se vinna här, men man kan ju undra hur dert kommer sig att UFC kan se Gonzaga som ett toppnamn i divisionen. Men kanske blir Hendricks den här omgångens Cigano?

Nate Quarry vs Demian Maia

Den här matchen har allt vad gammal klassisk MMA innehöll, det är grapplern mot strikern. Maia är inte i närheten av att vara bra stående, men med sin fantastiska BJJ kommer han kunna utnyttja varje möjlighet han får. Quarry däremot vill boxas och visa publiken att han lever upp till smeknamnet “the Rock”. Jag vet inte vad jag ska tro här, jag vill att Maia ska vinna men sätter han inte sin första takedown eller lyckas hoppa guard får han en obehaglig kväll. Vinnaren här kan mycket väl ligga bra till för en framtida titelmatch.

Dustin Hazelett vs Tamdan McCrory

Den här matchen flyttades upp till huvudkortet sen TUF-vinnaren Amir Sadollah fick strykas på grund av en infektion i benet. Men frågan är inte om den här matchen kan bli mer underhållande. Hazelett vann tidigare år med en fantastisk submission mot Burkman, medan McCrory spöade Cummo. Båda är duktiga fighters som gillar både grappling och boxning. Men ser man till deras record är det Hazelett som vinner med submission medan McCrory slår ut sina motståndare, här tror jag att Hazelett tar en viktig vinst för att etablera sig i divisionen.

16 Responses to “Inför UFC 91 - Huvudkortet”

 1. rasmus skrev:

  skulle vara kul om KenFlo vinner, så kanske man får se Floran vs. Sherk 2 i framtiden?

 2. anonym skrev:

  HAHAHHAA, JOSH HENDRICKS vad fan gör han i ufc, helt seriöst han är ju förfan hur fet som helst, jävligt dåligt utav han lat fan.

 3. Niclas skrev:

  Vill påminna om en sak: enligt oddsen hos alla bettingfirmor så är Randy INTE underdog, Brock är något mer favorittippad, enligt spelarna, oddsen ligger ungefär 1.75 för Brock och 2.15 för Randy. Rätt jämna odds alltså. Jag säger detta då det felaktigt tjatas om att Randy är underdog, kanske dels för att han själv vill SPELA the underdog, men också kanske för att UFC vill spela på det spåret också. Så om han vinner är det ingen överaskning eftersom chanserna på förhand är ungefär 55-45 % till Brocks fördel. Dock är jag säker på att UFC efteråt kommer tjata över hur fantastisk han är ur underdogposition.

  Hur som helst vill jag gärna sen en högkompetent Brock - men än ännu mer kompetent och smart Randy som till slut vinner, allra helst i förtid (hur det nu skall gå till?), Go Randy!

  Eftersom Randy är titelhållare blir då inte Brock mästaren om han vinner, även om det hela beskrivs som en turnering? Detta skulel kännas helt fel i så fall (!), mer ok om han vinner “seminfinalen” och “finalen”.

  Mir har jag redan räknat ut på nogge.

 4. Niclas skrev:

  ursäkta mina språkliga slarvfel…
  och angående språk vill jag vara en jobbig människa :evil:och påminna rätt många personer som gör inlägg att använda ordet “honom” när det är språkligt rätt och inte “han”. Ok, så har jag fått det sagt också.

 5. Alexander skrev:

  Niclas - “Han” är visst lika rätt som “honom” eftersom språket hela tiden utvecklas och “han” tar en större och större plats, så får man räkna detta som vedertaget i allmänhetens ögon (eller munnar kanske vore rättare sagt :wink: ).
  Det nya språket är alltid det som premieras, så även hos Svenska Akademin som varje år listar slagord i ordboken.
  Annars skulle vi ju vara tvugna att skriva äro och af osv här på bloggen.

  Så Niclas har alltid mycket bra saker att säga och har oftast rätt i det mesta. Men på just den här punken kan ni alla ignorera han :twisted: :mrgreen: :wink:

 6. Alexander skrev:

  För övrigt tror jag att Ken Flo med sina rakbladsvassa armbågar kommer få Joe daddy att få seriösa flashbacks från BJ matchen.

 7. hustler skrev:

  Denna eviga jävla kamp med TV4 Sport som man har som MMA fan..

  Köpte ny TV häromdagen och kopplade in Boxer lådan (inte köpt någon kort modul) och nu helt plötsligt står det att TV4 Sport är krypterad. Någon som har en aning vad det här kan bero på?

  Vad gäller matcherna så kommer Randy och Florian vinna på decission.

 8. Niclas skrev:

  ha!ha!
  “ignorera han”, den var bra!

 9. jb skrev:

  om brock vinner klart och tydligt mot randy speklar det väl ingen roll att han är 3-1 i ufc? beat the champ to be the champ? det är väl så han får rättfärdiga sin titelmatch?

  hur skulle det var dåligt för sporten?

 10. hustler skrev:

  @jb

  Nej, inte riktigt. För att överhuvudtaget få chansen att gå en match mot the champ så ska man göra sig förtjänt av det. Han har en torsk mot Mir och en vinst mot Herring. Tycker det är ett jävla hån att han får gå match om titeln.

  Han har inget där inne att göra och det kommer Randy bevisa när han skickar tillbaka honom till skolan.

 11. Juelz skrev:

  Jag tror Randy kan överraska rejält här och spöa Lesnar ordenligt ikväll… Hur mycket har man egentligen hunnit se av Lesnars game ? Även fast han dominerade Herring så tycker jag inte att han var särsklit imponerande i den matchen då han inte kunde avsluta honom. Visst har han styrkan och hyfsad speed men det är svårt att bedöma en fighter efter att ha sett honom i två fights… Lyckas Lesnar vinna mot Randy ikväll så förtjänar han respekt men det kommer bli svårt att svälja att se han som champ i UFC.

 12. Alexander skrev:

  Kul du hajade skämtet Niclas :lol:

 13. jb skrev:

  frank mir har slagit lesnar och hardonk och han fick matchen mot big nog om “titeln”..

  Randy fick titelmatch direkt när han kom tillbaks osv.

  ufc hw är grund

  klart att brock är värd mästarbältet om han slår randy, det är odiskutabelt, sen får han möta nog/mir

  min enda synpunkt mot matchen mot denna matchen är egentligen att det är en titelmatch, randy borde strippats när han tjurskallade bort 15 månader..

 14. Alexander skrev:

  Var det så enkelt som att han tjurskallade bara. Hade det inte med att göra att UFC utnyttjade honom och till slut fick han nog och sa nu räcker det.

 15. aginamist skrev:

  UFCs tungviktsdivision har varit ett skämt. En 45-årig mästare som inte försvarar sin titel. Strunt i om Lesnar är värd en titelmatch eller inte, den här matchen kommer sälja stenhårt på PPV. Vem skulle annars gå match mot Couture om titeln om inte Lesnar?

  Det behövs lite nytt blod i divisionen och Lesnar är helt klart bra, han är stor och brottare. Perfekt för UFC HW. Men jag tycker att det behövs nytt blod i divisionen. Självklart vill jag se Fedor som HW-mästare något som jag inte tror på. Det som jag tycker är tråkigt är att inte Josh Barnett är med, han är ju så perfekt just för UFC HW. Brottare som kallar sig the babyface assassin, det skulle vara lysande för siffrorna (sen att han är riktigt bra gör inte saken sämre). Men det är ungefär lika troligt som Fedor…

 16. Alexander skrev:

  Ja Fedor skulle kommit över till ufc. Han skulle krossa alla.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235