Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 92 - Huvudkortet

Inför UFC 92 - Huvudkortet

Forrest Griffin vs Rashad Evans

Denna match är sjukt svår att få grepp om och analysera men jag ska försöka i alla fall…

Forrest Griffins vinst och bältesövertagande från Quinton Jackson ifrågasätts av många, men jag är inte en av dem (även om jag var på riktigt dåligt humör efter matchen vilket min familj fick lida för…sorry). Även legimiteten av vinsten över en blek Shogun ifrågasätts. Men det ingen kan ifrågasätta är att Griffin jobbar extremt hårt på att vara en allsidig fighter trots att han inte har något särskillt specialområde. Det som kan vara en fördel för honom är att alla från Xtreme Couture brukar ha riktigt väl genomtänkta matchstrategier. Det som talar emot Griffin är att hans haka svikit honom tidigare och att så även kan bli fallet i denna match.

Den obesegrade Rashad Evans (som förmodligen förlorat om Tito Ortiz inte klämt staketet) har vid flera tillfällen visat att han avslutar matcher. Men till skillnad från Griffin har han inte sammantaget haft samma svåra motstånd. Evans är mycket atletisk men trots att han vann TUF som tungviktare så är han underdimensionerad även som 205:a. Det som talar för Evans är att han har tunga händer och att han är taktsik. Det som talar emot honom är att han aldrig gått 5 ronder.

Jag avstår ifrån att förutspå denna match men jag hoppas innerligt att Griffin vinner. Även om Griffin varit förvånansvärt anonym som mästare så kommer en Evans med ett bälte förmodligen framkalla kräkreflexer vid mer än ett tillfälle.

Antonio Rodrigo Nogueira vs Frank Mir

Denna match är i mina ögon däremot enklare. Jag kan inte komma på ett enda realistiskt sätt som Mir kan vinna över Nogueira. Sen kan man lägga till den idoldyrkan som Mir har för Stor-Nog och det är klappat och klart.

CB Dollaway vs Mike Massenzio

Skulle inte denna match vara på underkortet istället???

Dessa två har matchats tidigare och då var det Dollaway som gick hem med vinster från deras brottningsmatch. Det som är frågan i denna match är om Dollaways g’n'p är tillräckligt kraftfull för att undvika Massenzios sub-försök. Jag hoppas på Massenzio då jag inte gillar Dollaways stil och jag är tveksam till kvalitén på hans Arizona Combat Sports trots att Ryan “Darth” Bader och Jamie Varner även tränar där.

Wanderlei Silva vs Quinton Jackson

Otroligt svårtippat. Vi alla har sett Wandy förstöra Rampage vid två tidigare tillfällen (och har ni inte det så är det perfekt uppladdning inför denna gala) och jag misstänker att så kommer bli fallet denna gång också. Låt oss inte glömma att Rampage bara nyligen trodde att han var Gud, att han var odödlig, att han gick bärsärk med sin bil och att han brutit med sin tränare/livsmentor och gått till Wolfslair. Wanderlei har däremot haft fullt upp med att andas i sin snorkel och att hata Rampage.

Hur serverar ni er klinch ikväll?

Cheick Kongo vs Mostapha Al Turk

Håll i hatten och plånboken…jag förutspår att Al Turk kommer att stjäla vinsten för Kongo!

Jag har följt Al Turk i Cage Rage och han har varit långt ifrån imponerande även om han producerat några gedigna insatser. Kongo kommer in som ersättare för Cain Velasquez (som förmodligen hade förstört Al Turk fullständigt) och han utgör inte samma problem för den London-baserade fightern. Jag ser hur Al Turk cirklar runt och sen drar ner Kongo till mattan och serverar honom med en aktiv “lega och prega”. Detta upprepas tre gånger, en gång i varje rond, och det blir tillräckligt för ett domarbeslut i Al Turks fördel.

Något vågat tips, jag vet.

30 Responses to “Inför UFC 92 - Huvudkortet”

 1. jb skrev:

  håller med om kongomatchen, känns som det är där man ska lägga sitt skrällbet denna gången.. annars är det svårspelat överlag

 2. Rebel-Ape skrev:

  1. Griffin
  2. Nog
  3. Wandy
  4. Kongo

 3. Pouya skrev:

  1. Rashad
  2. Nog
  3. Rampage
  4. Kongo

 4. miranda skrev:

  Tror som Rebel-Ape!

 5. stefan k skrev:

  Jag hoppas på al-turk. Tycker Kongo är en atlet men överskattad som fighter.. Jag kan nog också vara den enda personen på planeten som tror på mir. Han är grym om han kommer med sitt forna självförtroende och Nog kan vara på väg att bli gammal. Får nog äta upp suspen för det påståendet men va fan..

  1. Griffin
  2. Mir
  3. Rampage
  4. al-turk

 6. jeNk skrev:

  Stefan K: Tycker att det är en legitim fråga; Med tanke på hur många mil Nog har på sin mätare, hur mycket finns det kvar?

  Ser fram emot bildbevis när du äter suspen! :lol:

 7. Juelz skrev:

  Förstår inte vad alla har emot Rashad egentligen… Jag är väl inget större fan av honom men gillar väl inte Griffin speciellt mycket heller, Tycker mest Griffin är dryg oftast.
  Tror Griffin vinner och så vinner Rampage då blir det rematch om bältet igen 09 och Forrest åker på knock…Perfekt.

  Mir har nog inte mycket att komma med mot Nog, men jag tror det blir jämnare än vad folk tror antingen en sub i dem senare ronderna då en flåsande Mir inte orkar längre lr en decision vinst för Nog.

  Kongo vinner om han kan stå kvar på fötterna annars blir det svettigt för honom.

  kan knappt vänta nu :D lite drygt 12h kvar det här kommer bli grymt….

 8. jb skrev:

  är också lite orolig för nog, han känns mer och mer punchdrunk för varje match, känns som slutet på hans karriär kommer närmare..

  hoppas dock han vinner i natt så att han får förlora mot brock istället ;)

 9. jb skrev:

  har aldrig gillat rashad helt enkelt även om jag fått lära mig på det svåra sättet att aldrig tvivla på hans kvalitet, tycker han trots uppenbar kraft i nävar och fötter är en jävligt trist snubbe medans forrest är en klassiskt hårt arbetande snubbe med lite humor

 10. Keyvan skrev:

  Slutade läsa efter…

  “Jag avstår ifrån att förutspå denna match men jag hoppas innerligt att Griffin vinner. Även om Griffin varit förvånansvärt anonym som mästare så kommer en Evans med ett bälte förmodligen framkalla kräkreflexer vid mer än ett tillfälle.”

  Biased bullshit right there. All har sin åsikt antar jag, men jävla flamewagon “around” these creeks gentemot antingen Rashad eller Dana White…uttjatat nu.

 11. Keyvan skrev:

  1- “Sugar” Rashad Evans
  2- Nog
  3- Rampage
  4- Kongo
  5- Massenzio

 12. herr_tomte skrev:

  Håll i hatten för ikväll blir det upset! mir kommer nämligen vinna över nog :D Mark my words xD

 13. Juelz skrev:

  Jag tycker väl också Rashad är ganska så trist men tycker inte det hade varit så farligt om han blev mästare…
  Till skillnad mot tex. Brock har han ju iallafall klättrat upp på rankingen och förtjänat sin chans…

  Kan hålla med om att Nog sett lite dåsig och långsam ut dem senaste åren och ska man tänka på hans hälsa så skulle han nog ta och lägga av nu egentligen. Men jag tror han kommer köra på tills han inte kan längre hoppas dock inte det för det hade varit grymt tråkigt om han slutade som Ken Shamrock som mest blivit ett skämt på äldre dar.

 14. Sebastian H skrev:

  1. Rashad
  2. Nog
  3. Rampage
  4. Kongo

 15. Morgall skrev:

  Enda sättet för Mir att vinna över noguiera är genom att ta noguieras rygg vid nåt mirakeltilfälle, sjunka in båda fötterna och klämma tills noguiera somnar.

  Noguiera har bättre kondition, bättre boxning och på papper bättre BJJ..9 utan 10 ska noguiera vinna över mir, kan detta vara 1 utav 10?

  Mir vinner på submission.

  Rashad har bättre brottning, och knockoutpower.Rashad har möjligheten att välja att stå på marken eller gå ner på mattan, visst har han inte erfarenhet att gå 5 ronder, men jag är nog rätt säker på att han tränat 5 ronder i hårt tempo. Griffin har inget specialområde, men har ett otroligt hjärta att kämpa, dock tror jag att Rashad hinner förstöra honom innan griffins ens har kommit igång.

  Rashad på knock.

  Rampage har gått igenom mycket, och många tror att han är mentalt instabil, efter alla incidenter som hänt i rampages liv, har han legat lågt sen dess.
  skämtar knappt längre, fokuserat mycket mer på sin träning, och fokuserar mycket på sin motståndare Wanderlei.
  På invägningen såg jag inte de minsta nervositet mot wanderlei, och jag tror de skrämde wanderlei något.
  Rampages självkänsla har ökat och han har blivit en otroligt mycket bättre fighter än när han var i Pride.

  Quinton vinner på knock eller decision.

  Har aldrig gillat kongo och hans dryga stil, och tycker inte han är tillräckligt bra i mina ögon, jag hoppas att Mustapha gör slut på honom.

 16. MaNNe skrev:

  1. Rashad
  2. Nog
  3. Rampage
  4. Al-turk

 17. miranda skrev:

  #Mogall

  Fritt översatt, så sa Rampage under en intervju:

  “De två gångerna jag inte var nervös inför en match vart jag knockad” :lol::mrgreen:

 18. David skrev:

  1. Rashad
  2. Nog
  3. Rampage
  4. Kongo

 19. pirreus skrev:

  Det verkar som att Silva har Rampages “nummer” därför har jag bettat Silva+Nog men jag håller tummarna för Rampage han är en skön niggah

  Win Win om inte Mir skrällar

 20. Biffmedpommes skrev:

  “Wanderlei har däremot haft fullt upp med att andas i sin snorkel och att hata Rampage”

  =)

  Fan vad jag hoppas på Wandy.. kom igen visa vad knäna går för!!!

 21. Adde skrev:

  1. Griffin
  2. Nog
  3. Silva
  4. Al-turk

 22. Viktor skrev:

  Rampage vinner by murder i 2a.

 23. Karl-gsp mobilen skrev:

  Evans vinner efter ett sjukt krig. Mir kommer inte bli sub inte heller nog. Sjukt om det händer imo. Frågan är då vem som kommer vara farligast jag tror mir vinner på decision. Wag kommer gå in med lät övertro och ändra bli fet knockad eller fet knocka. Jag tror på det första. Kongo vinner dollaway förlorar. Ingen gillar väll han? :p evans.
  Mir
  Rampage
  Kongo
  Inte dollaway.
  Sorry om allt var otydligt. Mobil surf. :p

 24. Oscar skrev:

  1. Evans
  2. Nog (Ev. en upset från Mir)
  3. Silva
  4. Kongo

  Ska bli sjukt gött o se det på en sports-bar ikväll! :mrgreen:

 25. Alexander skrev:

  Oscar - Vilken sportbar sänder galan?!?!
  Jag är utan tv4 sport i natt och kan tyvärr inte se den. Vill helst se den live.

 26. poker skrev:

  Griffin
  Nog
  Rampage
  Kongo
  Hoppas Dollaway förlorar.

 27. Mikael A skrev:

  Ang. sportbarer, finns nog ingen i Sverige som sänder den. Även om de skulle vilja har de flesta ställen stängt klockan 4.

  Mina bets:
  -Griffin
  -Nogueira
  -Rampage
  -Kongo

 28. Oscar skrev:

  Alexander:
  Bor i USA så ska kolla här.. ;)

 29. johan skrev:

  Fy fan, Griffin förlorade :(
  Jag har nåt sjukt mycket emot mr Rashad efter att ha sett tuf när han var med……..

 30. Jonas skrev:

  Johan, enlighten me….vad gjorde Rashad i TUF som va så illa?
  Såg ett par avsnitt. Såg inget som störde mig hos honom. Tvärtom.

  En helt annan sak….CB Dollaway mot…ngn…vad gjorde den matchen på huvudkortet??

  Var va Lister?? Har han oxo bråkat med Prinsessan Dana? :lol:
  Hans match borde varit på huvudkortet

  Avslutningsvis….CB Dolloway pratar som en SheMale :cry: :roll: :evil: :???: :shock:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235