Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 94 - Huvudkortet

Inför UFC 94 - Huvudkortet

Georges St. Pierre vs BJ Penn

Kanske är det här årets match, och den har diskuterats sönder och samman ganska länge nu. Vi vet alla att GSP är större och starkare och alltid är i grym form, dessutom är han utrustad med teknisk kickboxning och divisionens bästa nedtagningar. BJ har boxningen och en fantastisk kapacitet på marken med sin BJJ, dessutom ger han aldrig upp.

Frågan är vem som får ut mest på lördag, rent logiskt vill jag säga GSP, då han är större och starkare och det faktiskt spelar en stor roll i dagens MMA. Men kanske är viljan att vinna större hos BJ, men orkar han verkligen fem ronder? Just att det är 5 ronder får mig att ändå luta åt att ge det här till GSP, förra gången blev han utklassad i rond ett men kunde sen ta över mer och mer. Om inte BJ har förbättrat sin kondition betydligt kommer 5 ronder ge segern till GSP. Men gör GSP ett misstag kommer han att åka dit, något han råkat ut för några gånger tidigare. Hur man än vrider och vänder på det så har GSP den uppenbara fördelen, men får BJ en enda möjlighet till att avsluta kommer han att göra det. Hur det går får vi se inatt.

Lyoto Machida vs Thiago Silva

Matchen vi har väntat på alldeles för länge, vinnaren lär ligga bra till för en titelchans och förloraren får fortsätta kämpa i den fullpackade divisionen. Matchen skulle ha gått i höstas men då skadade Silva knät, men nu ska de båda brassarna drabba samman med sina perfekta records. Silvas styrka ligger i hans aggresiva stil och förkärlek för täta slagväxlingar. Det funkar mot killar som Houston Alexander men kommer aldrig fungera mot den alltid rörlige och precise Machida. När just styrkan hos Machida är att frustrera sin motståndare och styra matchen har jag svårt att se Silva ta hem det här. Jag skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att det här kommer att sluta med att Machida slår ut Silva när denne blir för het och öppnar sig i den sista ronden.

Stephan Bonnar vs Jon Jones

Bonnar gör comeback efter avstängning och skador, han är en duktig fighter man har i princip förlorat mot alla högre rankade han mött. Mot honom ställs fenomenet Jon Jones som kan ses som en nybörjare då han hållt på med MMA ett drygt år. På den tiden har han gått 7 matcher och vunnit alla samt debuterat i UFC, inte illa för en 21-åring. Han lär vilja förlita sig på sin brottningstyrka och hårda slag, men frågan är om inte Bonnar är lite för erfaren för att inte lyckas få matchen dit han vill. Jones lär satsa allt direkt och kan Bonnar hålla ut och jobba på nedtagningar borta han kunna vinna matchen då han har bra BJJ och Jones är oprövad på marken.

Karo Parisyan vs Dong Hyun Kim

Jag hade planerat att ge Parisyan segern i den här matchen tack vare hans erfarenhet. Men efter de senaste rapporterna om att han kanske backar ur matchen blir jag tveksam. Är hans psyke fortfarande inte i fokus kommer han förlora mot lika duktige judokan Kim som dessutom är obesegrad. I sina senaste matcher har han verkat oförmögen att avsluta matcher och den lurige koreanen kommer inte göra det lättare för honom. Där deras styrkor båda ligger i nedtagningar och toppkontroll får jag nog ge fördelen till den som är bäst för dagen, och det verkar inte vara den kaxige armeniern.

Nate Diaz vs Clay Guida

Det här har potential att bli en riktigt spännande match, vildmannen Guida jobbade senast sönder Mac Danzig och har vunnit två raka sen förlusten mot Huerta. Unge Nate Diaz har vunnit sina 5 matcher i UFC och lyckas ofta vinna med snygga submissions trots att han ofta hamnar i dåliga lägen. Min känsla är att Guidas styrka, tempo och klinch inte kommer göra mycket nytta mot Diaz. Stående ger jag fördelen till Diaz och väl på marken kommer Guida ha svårt att utnyttja sin brottningsbas då all tid han ligger i Diaz guard kommer gå ut på att undvika submissions. Jag har helt enkelt svårt att se var Guida ska ta hem det.

31 Responses to “Inför UFC 94 - Huvudkortet”

 1. Leonardo skrev:

  Gsp vinner r.4 tko
  Lyoto vinner decision
  Jon Jones vinner KO
  Dong Hyun Kim vinner decision
  Guida vinner rear naked choke

 2. Martin skrev:

  BJ vinner tko
  Lyoto vinner decision
  Bonnar vinner decision
  Dong vinner med rear naked choke
  och NAte vinner med någon arm bar eller dyl

  Tror även att Fitch kommer vinna med tko, förhoppningsvis får vi se den matchen också!

 3. Petter H skrev:

  Hoppar i soffan redan nu, det kommer bli en sån spännande natt.
  Har kollat om en bunch UFC galor för att komma i stämning och ifall det är en sak jag önskar så är det att publiken i Vegas för en gångs skull matchar fighterna.
  Väldigt irriterande när publiken buar efter 10 sec mattkamp eller bara buar en massa i huvudtaget.

 4. Thiago Penn skrev:

  Penn, 100:- x 2.60
  Silva, 150:- x 3.65

 5. jb skrev:

  Dong Hyun Kim till 3.20 tycker jag känns sjukt spelvärt

  sen spelade jag på BJ också men hjärnan säger att GSP vinner ett decision, storleken/brottningen avgör

 6. greg skrev:

  Guida poundar ut Diaz ovanifrån

 7. badcarma skrev:

  Hatar gorillan Guida, vill se honom mosad ;D

 8. Mattias fd genialisk skrev:

  har precis kommit på att galans roligaste match blir, guida-diaz… hoppas på ghetto-nate

 9. Micke skrev:

  Hoppas verkligen att GSP knockar BJ ända dit pepparn växer. Jag tror att UFC skulle loosa på att BJ har bägge bältena dessutom.

  Go GSP!!!!

 10. Torsten skrev:

  Älskar gorillan Guida, blir en spännande match :smile:
  Silva vs Machida ser jag framemot mest.
  BJ vinner.

 11. Djidji skrev:

  hehe neeej - jag gillar “gorillan Guida” :razz:

  Hoppas på GSP, Machida, Guida, Kim och Gamburyan. WAR guys!!

 12. Hulkster skrev:

  “Men gör GSP ett misstag kommer han att åka dit”

  Och det gör inte BJ om han gör ett misstag?!..

  Hoppas Guida blir lika hårt knockad som Lindman..

  Machida.. sömnpiller..

 13. Alexander on tour skrev:

  V fan! Sist visade tv4 anytime galan kl 21. Nu visas den kl 04. WTF! Att se galorna mitt i natten pajar allt. Jag kan inte fokusera på allvar.

  Ble nervös nu att BJ kommer vinna. Vill verkligen att GSP vinner.

 14. christan skrev:

  Alexander: Sista var galan på Irland, nu är dom tillbaka i las vegas, lite mer än en timmes tidsskillnad där

 15. Alexander on tour skrev:

  Ah just det. Fan oxå. Varför kan inte alla galor ta plats i europa.

 16. Oscar skrev:

  GSP
  Silva
  Bonnar
  Kim
  Diaz

  Tror ingen annan pa Silva eller? :)

 17. babak skrev:

  kan någon tala om hur jon fitch fightas för titeln ena dagen, och andra dagen hamnar på underkortet?!! Det e skam att en fighter av hans kaliber inte fightas på huvudkortet

 18. jb skrev:

  ja.. fucka inte med bossen! :P

  fråga adriano

 19. Emil skrev:

  Dessa hoppas jag på. Tro gör man i kyrkan. :neutral:

  BJ/GSP - kan inte välja. Kanske lite mer kärlek för BJ.
  Silva - GOGO! Döda de perversa brasse-asiat fetisherna.
  Jones - Kul med något nytt namn.
  Parisyan - Ogillar honom som person, men han är en riktigt bra fighter och med en vinst kanske hans hjärnspöken försvinner.
  Diaz - Gillar bägge bröderna. Riktiga krigare. Sen ser ju Clay Guida ut som någon ettrig liten pudel vilket gav mig ett skratt på staredown.

 20. André skrev:

  Gjorde en trippel på BJ, Machida och Diaz.

  Gud vad jag hoppas att BJ kör över GSP. Kommer att bli en fantastisk gala i vilket fall.

  Håller med Babak att det är jävligt underligt att Fitch får fightas på underkortet, ingen logik i det.

 21. Alex skrev:

  jb håller med!Lagt in 300 spänn på den matchen för skoj skull.

  Sen har jag lagt in 500 spänn på att en Fyrling med, Bonnar, Gsp, Fitch och karete kid

 22. Niclas skrev:

  Blir lite orolig/undrande. Tv4+ anger att galan börjar kl 4 men sluta 5.15.??? Måste skrivit fel i tablån, för det torde vara helt omöjligt att bryta mitt i galan. Se:
  http://www.tv.nu/

 23. Niclas skrev:

  tv4 sport menar jag

 24. rasmus skrev:

  Jag tror starkt på Machida,men i MMA kan ju allt hända.. Det enda som är säkert i den fighten är att den ena kommer gå därifrån med 14 vinster och den andre med sin första förlust.

 25. Niclas skrev:

  Rasmus, inte ens det är säkert för det kan ju bli “no contest” eller en “draw” :wink:

 26. Pp skrev:

  Någon som vet när matcherna börjar och vilken tid tv4 börjar sändningen?
  På Tv4sidan står att de börjar kl 04 och slutar 5:15 vilket verkar rätt kort.
  Någon som vet?

 27. Fredrik skrev:

  Ta det lugnt, de lär ju inte bryta sändningen för att visa fiskeprogram kl 5:15 :smile:
  Annars sänds galan gratis på TV4 Anytime (med amerikanska kommentatorer för er som missat)
  http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=909193

 28. Martin skrev:

  Vet någon om prelims.matcherna visas på intern nu i natt?

 29. Alex skrev:

  Fan låter inte bra det här, skulle vara äkta tv4 att bryta mitt och änvisa till reprisen natten måndag.. Gillar inte att titta på datan heller, så liten skärm gämfört med tvn ju:)

 30. Alex skrev:

  Fitta att karo vann, Kim hade lika gärna kunna vinna tycker jag och då hade man fått lite money också:) Han hade lite mer oktagonkontroll i avgörande rollen med tyckte KIm träffade mer sen den skulle karo fått poängavdrag också, konstigt att regler inte följs.

 31. Leonardo skrev:

  ojojoj tippa helt rätt där uppe med huvudmatchen :D

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235