Inför UFC 95 - Huvudkortet

Diego Sanchez vs Joe Stevenson

Sanchez för första gången i lättvikt mot den alltid tuffe men sällan riktigt imponerande Stevenson. Matchen är viktig för båda då Sanchez direkt kan etablera sig i sin nya viktklass medan Stevenson behöver en tung vinst sen förlusterna mot BJ Penn och Kenny Florian. Har Sanchez ordning på sin utökade bantning borde han vinna. Stevenson är duktig i alla delar men har inte lyckats övertyga mot riktigt tufft motstånd, det känns som att det blir en vinst för Sanchez sent i matchen.

Dan Hardy vs Rory Markham
Unge Hardy vann jämnt över Gono senast, här möter han hårdslående Markham som är hämtad från IFL. Kan britten hålla sig på avstånd och jobba sparkar och slag tack vare sin långa räckvidd kommer han att vinna. Men Markham är en kille som kan överraska om han får chansen. Dock hoppas nog UFC på en övertygande seger för Hardy då det behövs lite fler britter i toppen.

Nate Marquardt vs Wilson Gouveia
Marquardt körde senaste över Kampmann, men mot Gouveia blir det nog en annan match. Brassen som tidigare gick i lätt tungvikt är en stor kille med farliga sparkar och en förmåga att göra oväntade saker. Marquardt är ett hårt arbetande fysmonster som är duktiga i alla aspekter, men mot Gouveia känns det som att han borde köra säkert och jobba mot buren och med toppkontroll på marken. Då borde han kunde utnyttja att Gouveias kondition inte alltid är den bästa. Men man vet aldrig med Gouveia han kan alltid plocka fram en submission när man minst anar det. Men det känns som att Marquardt är för stor och erfaren för att låta sig luras här.

Demian Maia vs Cheal Sonnen
Den här matchen känns riktigt viktig, en vinst här och vinnaren tar ett stort steg mot en framtida titelchans. Brottaren Sonnen är ingen lätt match någonstans, stor och stabil men utan alltför imponerande vinster. Sin chans i UFC har han nog allt snack kring matcherna mot Filho att tacka. Ska han överleva mot Maia lär han behöva straffa Maia stående och inte låta honom ens dra guard. Oavsett toppkontroll och bra ground and pound så kommer Sonnen åka dit om han hamnar där. Det känns som att matchen kommer börja till Sonnens fördel när han smart straffar Maia stående, men förr eller senare kommer hans brottningshjärna sätta igång och man hamnar på marken och då är det slut.

Josh Koscheck vs Paulo Thiago
Det känns lite som att man vill se Koscheck gå mot en ny titelchans. Obesegrade brassen Thiago ska inte ha något att sätta emot här, han har stabil BJJ men där tar nog hans fördelar slut. Och att spöa landsmän på mindre galor är en viss skillnad mot ett huvudkort i UFC mot någon i Koschecks klass. Det känns som att Koscheck helt enkelt inte kan förlora det här.

7 Responses to “Inför UFC 95 - Huvudkortet”

 1. Daniel Bodin skrev:

  håller med på samtliga matcher. första gången det hänt..

 2. Emil skrev:

  Kan det bero på att det är det maincard på senare tid som varit mest lättippat? :neutral:

 3. yonsson skrev:

  Jag håller med er båda till fullo.

 4. badcarma skrev:

  Jag tror att Gouveia kommer ta Marquardt

 5. Niclas skrev:

  Förvånade högt odds på Gouveia, dvs jag tycker han är lite underskattad i denna match.

 6. rasmus skrev:

  Chael Sonnens vinst mot Filho var jag inte så jätteimponerad av med tanke på att Filho såg ut och tro att han var på en annan planet.Tror Maia vinner.

 7. Alexander skrev:

  Håller på Sanchez, men ska bli en riktigt intressant match att se.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235