Inför UFC 96 - Huvudkortet

Som regel är det inte bra att i förväg be om ursäkt för vad som ska skrivas. Jag är på skrällhumör och det är då Borgudd brukar gå in och rädda MMABloggens anseende med mer realistiska tips. Men nu är han i Berlin och då är det fritt fram för min galenskap och ni är varmt välkomna att ifrågasätta min mentala hälsa.

Quinton Jackson vs Keith Jardine

Här har vi ännu en vars mentala hälsa har varit varierande men Rampage verkar ha hittat hem igen med flytten till Wolfslair. Förhoppningsvis har han även lärt sig att lyssna mer och inta kunskap under träning istället för att ägna tid åt att knåpa ihop nya komiska metaforer för hur han ska vinna. Jacksons stora svagheter den senaste tiden har varit hans oförmåga att försvara bensparkar och en för stor tilltro till sin boxning. Men det är som Greg Jackson uttalade sig, att det inte tar någon större ansträngning att lära sig att försvara sig mot bensparkar och att de förväntar sig att han kan det. Det förväntar jag även mig att han gör utan att sänka händerna. Vidare förväntar jag mig att han ska styra matchen utan att jaga Jardine och hålla ett bra avstånd.

Jardine är en intressant matchning med sin oortodoxa stil och effektiva bensparkar. Historisk sett har det varit svårt att bedöma vilken insats han kommer att göra då han både har sänkt motståndare i utväxlingar och själv fallit stel till mattan. Är riktigt nyfiken på vilken taktik Greg Jackson och grabbarna kommit fram till.

Jag tror att Jackson kommer att vinna och att han kommer att uppvisa ett komplett register mot Jardine. Men om Jardine vinner så blir den enda trösten att Machida med största sannolikhet blir näste man till rakning för bältet…

Gabriel Gonzaga vs Shane Carwin

Gonzaga förvirrar mig med sina oerhört skilda prestationer där jag upplever att hans respekt och skapade bild av motståndaren blir ett hinder för honom att uppnå sin fulla potential. Carwin har varit imponerande under sin obesegrade sträcka men han har aldrig mött någov av samma kaliber som vår stornäsade brasilianske vän. Gonzaga hinner avsluta matchen innan domarna får säga sitt.

Pete Sell vs Matt Brown

Vad gör dessa på ett huvudkort? Den kombinerade match-IQ:n i buren kommer att vara lika hög med eller utan dem närvarande. Deras vårdlösa stilar kanske imponerar på en blodtörstig publik som inte vill annat än att två sluggers som går loss på varandra utan någon hänsyn eller teknisk finess. Jag föreställer mig att Sell i topposition gör ett klumpigt misstag och Brown fångar honom i en submission. Borde ju inte vara möjligt för en Serra-student som Sell, men vi får se.

Matt Hamill vs Mark Munoz

Välkomstkommitén är här och Munoz ges alla möjligheter att sätta sin prägel mot en etablerad motståndare. Både är gedigna brottare men Hamill har fokuserat på sin (emellanåt underliga) boxning och sin pressande stil. Munoz har imponerande insatser i WEC men UFC är en helt annan arena.

Det är här min galenskap kommer in på allvar. Jag har haft ögonen på Munoz ett tag och även om jag trodde att han inledningsvis skulle få ett lättare motstånd så hoppas jag på en massiv överaskning. Vill tro att Munoz stoppar Hamill via TKO.

Gray Maynard vs Jim Miller

Dags för mer galenskap. Maynard är massiv, ett kontrollfreak och han har ett team i ryggen som är ett utomordentligt stöd. Miller kan liknas vid en duracell-kanin med vassa submissionkunskaper som kommer att skapa problem för Maynard under alla de 15 minuter som Maynard kommer att jobba för att kontrollera Miller utan att egentligen lyckas stoppa honom. Jag tror att Maynard kommer att fastna i något i sin iver att visa att han är en spännande fighter som vill röra sig ur mellanskiktet. Miller via submission, förmodligen i sista ronden. Galet nog för er?

8 Responses to “Inför UFC 96 - Huvudkortet”

 1. Alex skrev:

  Hittade ett intresant odds på unibet som känndes lockande:

  UFC 96 - Jackson vs Jardine: Method of Victory Hur kommer matchen att avgöras? Jackson to win by KO, TKO or DQ (2,25)

  Bara hoppas att Rampage knockar skiten i Jardine nu så man får lite fina cash:)

 2. Ferm skrev:

  alex:
  jävlar vad grymt att de kör så på alla matcher, det har de väl inte alltid gjort?

 3. Alexander skrev:

  Personligen så gillade jag den här nya lite mer “galna stilen” som gav lite mer kritik och håller med i det mesta förutom Matt Hamil fighten :wink:

 4. Jonas skrev:

  jag tycker detta kortet suger BAJS :evil:

  men………det är ju en helt annan historia :wink:

  hoppas jag har fel o matcherna blir grymma :mrgreen:

  visas de på tv4 anytime anyone? :roll:

 5. D skrev:

  Om Jardine vinner så får Machida sin titelmatch och vi får Jackson Vs Griffin 2. Grymt för divisionen om ni frågar mig.

  Men om ni frågar mig så kan inte Jardine göra något åt Rampage boxning. Ibarra har ju sjunkit genom golvet det senaste halvåret men den talangen han plockade fram ur Rampage ska han fan hyllas för fortfarande. Jacksons boxningsutveckling är overklig.

  Det här är nog den säkraste KO-matchen sedan Smith Vs Martin för några månader sedan. Snälla motbevisa mig Jardine!

 6. plutt skrev:

  gonz att vinna på sub till 4gng pengarna på unibet.

 7. Micke skrev:

  Yepp, galan går på:
  http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=909193

 8. Lenny skrev:

  Ferm: nej, Unibet har bara låtit oss tippa på vinnarna i matcherna förut, men den här gången har de lagt till flera objekt, till exempel “method of victory” och “to go the distance?”.
  Mycket trevligt, och det visar väl också att kampsporten växer även i Unibets ögon.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235