Inför UFC 96 - Underkortet

Tamdan McCrory vs Ryan Madigan

Om McCrory vill behålla sin plats i UFC måste han förmodligen vinna denna match. Det som talar för honom är bland annat hans räckvidd och hans tidigare erfarenhet av att delta i UFC mot fullt godkänt motstånd.

Madigan är visserligen obesegrad men han har endast gått matcher i lokala galor och det är svårt att bedöma hur bra motståndet egentligen varit. Hans HL-video visar lite vad han går för men jag är ändå inte övertygad då jag tycker att han saknar ett flyt i kombinationerna.

Jag tror att “the Barn Cat” McCrory vinner denna och det är också min förhoppning då jag är lite svag för fighters med nörd-image.

Kendall Grove vs Jason Day

Risken är överhängande att UFC blir en spindel fattigare om inte “Tha Spyder” Grove gör en imponerande insats och tar hem vinsten. Problemet som jag ser med Grove är att han utvecklades starkt under en period men att han under sina senaste matcher varit alldeles för förutsägbar med sina händer och en tveksam haka. Det kommer att bli intressant att se om han utvecklats sedan den senaste matchen.

Day kommer att ha en räckvidd att kämpa emot och hur högt priset kommer att bli för att komma in återstår att se. Skillnaden för Day är att han för första gången ägnat sig på heltid åt att träna och inte atrbetat i familjeföretaget, det kan eventuellt ge resultat.

Med viss tveksamhet tror jag att Day kan överaska oss och övermanna Grove tidigt i matchen. För jag tror att Grove egentligen är den bättre fightern tekniskt men att hans haka och fight/match-intelligens kan ifrågasättas av Days styrka.

Tim Boetsch vs Jason Brilz

Då jag inte vet särskilt mycket om Brilz och jag tycker om Boetsch stil och personlighet måste jag ju hitta på någon anledning till att han kommer att lyckas hålla Brilz på avstånd, undvika subbarna och låta händerna tala. Jo så måste det bli, speciellt med tanke på att Brilz varit oförskämd nog att vinna över någon som heter Jenks. :D

Brandon Vera vs Michael Patt

Jag var en av det stora flertalet som var övertygade om att Vera var nästa stora namn i sporten. Men hans karriär har tagit en annan väg och nu ser vi honom på underkortet mot en motståndare som är 0-1 i UFC. Jag tror fortfarande att Vera har oerhört mycket potential och nu när han är nere i rätt viktklass så är det bara han själv som kan hindra honom från framgång.

Patt har en aggressiv stil, men det är inte kontrollerad aggression som är nödvändig för att nå toppen. Det enda sätt han kan vinna på är att klincha, trycka Vera mot staketet och köra dirty boxing (smutsig boxning låter inte så bra). Vera kommer inte låta detta hända. Sanning.

Aaron Riley vs Shane Nelson

Nelson var en medelmåtta i TUF-huset och det lär inte ändrats nämnvärt. Riley är en riktig slitvarg och jag hoppas att han klarar av att avsluta Nelson för hans tre sista matcher har gått till domarbeslut.

3 Responses to “Inför UFC 96 - Underkortet”

  1. Alex skrev:

    Hoppas att man får se lite av Grovs match, har varit en stor favorit för mig sen han var med i uf.

  2. Handy skrev:

    Tycker att The Truth ser ut att vara i mycket bättre form än tidigare. Ska bli kul att se om han även ryckt upp sig fightingmässigt. Han har ju inte precis övertygat sen han kom tillbaka från kontraktsstrulet.

  3. Mats skrev:

    Jag håller också tummarna för McCrory, svag för hans nördighet i kombination med hans aggresiva stil. Tycker Vera ser taggad ut, han vet att han får vända det här nu eller aldrig

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235