Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 98 - Underkortet

Inför UFC 98 - Underkortet

Brock Larson vs Mike Pyle

Brock Larson var titelutmanare i WEC och han har ett mycket bra record på 25-2. Förlusterna kom dessutom mot inga mindre än Carlos Condit och John Fitch. Och bara två av hans vinster har gått till domarna, i de flesta fallen har den atletiske Larson avslutat med submissions. Och nu har han chansen till sitt stora genombrott efter en lång karriär. För motståndet i hans andra match i UFC står inte Chris Wilson  som planerat utan istället duktige Mike Pyle. Wilson hade inte skickat in nödvändiga medicinska handlingar till komissionen och är därför ersatt.

Pyle från Xtreme Couture debuterar i UFC och har meriter från EliteXC och Strikeforce och har vunnit sina fyra senaste. Hans styrka är främst submissons men kanske är Larson numret för stort. Pyle har nämligen för det mesta förlorat när han mött riktigt bra motstånd men med tanke på vilka fighters han tränar med borde han vara en svår match för de flesta.

Pat Barry vs Tim Hague

Pat Barry gör sin andra match i UFC, han slog i debuten ut Dan Evansen på UFC 92. Innan dess hade en karriär i Sanshou samt har deltagit i en massa K-1 galor. Med sig i buren har han kanske tungviktens hårdaste låga sparkar, sina två senaste matcher har han avslutat just via det. Men med sina 180cm och dryga hundra kilo är han liten i divisionen och det är tvärt emot hans motståndare Tim Hague. Denne gör debut i UFC med ett record på 9-1 och är 194cm lång och väger drygt 120kg. Han har vunnit en del grapplingturneringar hemma i Kanada. Det är alltså ingen vild gissning att han gärna tar fighten till marken där han borde kunna kontrollera den betydligt lättare Barry. Men frågan är om han kommer så långt innan han blir sparkad sönder och samman.

Phillipe Nover vs Kyle Bradley

Nover vann nästan förra säsongen av TUF men förlorade i finalen och åkte på karriärens första förlust. Men han är duktig både stående och på marken. Mot Kyle Bradley känns det som att man vill få en vinst för Nover som lyfts fram som en framtida stjärna. Bradley har förlorat sina två matcher i UFC och har totalt ett record på 13-6 han är ganska bra stående och stor och stark. Men det känns som att Nover kanske är den snabbare och mer träffsäkre strikern och på marken känns det som att han har övertaget också. Allting talar för en seger för Nover helt enkelt.

Krzysztof Soszynski vs Andre Gusmao

Gusmao fick karriärens första förlusten i debuten i UFC, innan dess imponerade han i fyra mathcer i IFL. Gusmao har sin bakgrund i Capoeira och BJJ och ska nu alltså möta TUF- eleven Krzysztof Soszynski från Team quest som går sin andra match på kort tid. Senast var det Brian Stann som på UFC 97 fick smaka på den patenterade kimuran från Soszynski. Dessutom kommer polacken med mycket slagstyrka och stark brottning. Det känns som att Gusmaos chans är att vara rörlig och inte fastna med Soszynski, för då tar matchen slut på ett eller annat sätt. Med en vinst här är absolut IFL-veteranen Soszynski redo för större utmaningar i UFC.

Yoshiyuki Yoshida vs Brandon Wolff

Japanan Yoshiyuki Yoshida imponerade i sin debut men åkte sen på stordäng mot Josh Koscheck. Men trots det är han en mycket duktig welterviktare med bra judobakgrund som landslagsman och har dessutom teknisk standup. Därför har jag svårt att tro att Brandon Wolff ska ha något att hämta här, han är en tuff Hawaiian som i sin första match i UFC förlorade mot Ben Saunders. Det känns som att Yoshida har övertaget i stort sett alla aspekter och borde ta hem det här.

Dave Kaplan vs George Roop

Dave Kaplan var kanske en av de mest skrattretande killarna i förra säsongen av TUF, han förlorade debuten i UFC mot Junie Browning och möter nu ännu en TUF-deltagare. Det är George Roop från samma säsong, han hade en något mer lyckad säsong i TUF men åkte precis som Kaplan ut mot Phillipe Nover på submission. Roop är lång och brukar hålla sig på avstånd, men saknar lite kraft. Kaplan är istället kort men har mer kraft i slagen. Dock har han också stark brottning, men det brukar han glömma när han går in i ringen. Och ärligt talat bryr jag mig inte om vem som vinner, ingen av dessa killar lär finns kvar i UFC någon längre tid.

2 Responses to “Inför UFC 98 - Underkortet”

  1. Morgall skrev:

    Blir så irriterad när Dave Kaplan gång på gång jämt ska jäkta om att han har en bra käke, han har ju blivit bevisad motsatsen två gånger, en gång i octagonet och en annan gång i badrummet”..

    Ser att Brock larson tar hem det här, den killen är en oxe, men mike pyle är inte en lättare motståndare än vad chris wilson var.

  2. tobiaZ skrev:

    :mrgreen::neutral::twisted::shock::smile::???::cool::evil::grin::oops::razz::roll::wink::cry::eek::lol::mad::sad:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235