Inför UFN 13 - Undercard

Gray Maynard vs Frank Edgar

Maynard har uppvisar fenomenal brottning under sin tid i TUF (och missminner jag mig inte ska han vara brottningscoach vid Forrest Griffins sida på årets TUF) och även i sina matcher. Sen gjorde han ett misstag (som jag uppmärksammat att många brottare gör) genom att driva nedtagningen med huvudet på sidan av motståndarens kropp…det slutade med en no contest mot Rob “Den semi-rika vita gängmedlemmen” Emerson när Maynard låg utslagen över sin motståndare som tap:ade. Maynard har även visat genom sin 9 sekunders match mot Joe “Totalt 5 min 46 sek i UFC” Veres att han klarar av det spektakulära. När Maynard är i buren så händer det grejer!

Edgars brottning är heller inte fy skam och han kompletterar det med bra händer. Många anser att Edgar verkligen är svaret och att han tillhör toppskiktet i divisionen efter vinster mot Spencer Fisher, Mark Bocek och Tyson Griffin. Jag skulle inte vilja dra det så långt att han tillhör toppskiktet, men han är en otrolig talang som har mycket kvar att bevisa.

Förhandstipset: Edgar via decision. Tror att de kommer att eliminera varandras brottning och skapa en underhållande match där Edgar kommer ha övertaget stående.

Josh Neer vs Din Thomas

Neer har varit ifrån UFC ett tag och skrapat ihop några nya vinster och därmed blivit välkomnad tillbaka. Man skulle kunna tycka att han tas fram som mat åt ett hungrigt lejon men då kan man se en vinst mot Joe “Daddy erkänner inga tårar” Stevenson. Det är inte illa då jag tycker att Stevenson tillhör toppskiktet…

Sist jag hörse om Thomas så var det lagens långa arm som ryckte i honom eftersom staten ansåg att han anordnat illegala fighter. Det visade sig senare att det var matchsparring på ATT och misstankarna lades ner. Det som är den stora frågan är vilken status det är på Thomas knä som senast gav vika…

Förhandstipset: Din Thomas är i en klass över Neer och om kroppen håller så är det godnatt för Neer i sista ronden.

Ryan Roberts vs Marcus Aurelio

Roberts vem? UFC vill väl att Aurelio ska få en vinst för att senare bli matad till ett större namn…

Förhandstipset: Aurelio via submission. Trots at det nu är över ett år sen PRIDE gick i graven så bultar fortfarande PRIDE-hjärtklaffen starkt.

Jeff Cox vs Manny Gamburyan

Cox är föda på Gamburyans tallrik.

Förhandstips: Det kommer gå fort om inte den armenska förbannelsen slår till.

Samy Schiavo vs Clay Guida

Schiavo har tydligen vunnit sex raka matcher vilket alltid är imponerande. Men motståndet har inte varit i UFC kaliber och inte i Guidas klass. Nu avslöjade jag nog mitt förhandstips. ;)

Vad har Guida gjort för att förtjäna en match på ett undercard på mot en UFC-debutant? Det är det som intresserar mig mest gällande denna match. Visst förlorade han sin senaste match mot Huerta, men det var ju årets match tack vare båda kombatanterna! Har du som läser detta av någon outgrundlig anledning missat den matchen så börja med att skämmas och fortsätt med att införskaffa den!

Förhandstips: TKO i andra ronden, tar nog mer än en rond för snickarens tempo att hyvla ner motståndaren.

Roman Mitichyan vs George Sotiropoulos

Mitichyan har ännu inte hunnit visa mer än att han inte är en *beep* (när han gick loss hos läkaren i TUF) och att han kan avsluta matcher snabbt mot svagt motstånd. Sotiropoulos fick möjlighet att uppvisa mer i TUF-huset och han har förhoppningsvis utvecklats sedan han blev bundis med Serra och Longo.

Förhandstips: Sotiropoulos via submission, men även här är förbannelsen en faktor.

Anthony Johnson vs Tommy Speer

Jag ser en klar risk i att denna match blir ett riktigt sömnpiller då Speer han en kraftigt utvecklad brottning och Johnson såg ut att ha svårt med positionerna redan mot Clementi.

Förhandstips: Lay n prey vinst för Speer.

4 Responses to “Inför UFN 13 - Undercard”

 1. miranda skrev:

  Guida e nog en av mina favorit fighters! han har nog inte många tråkiga matcher.. ska bli kul o se hur de går!

 2. WAND skrev:

  Alexander vs Irvin!? :shock:

 3. jeNk skrev:

  Wand: Det är på maincard… :)

 4. Joakim Borgudd skrev:

  många brottare på undercardet, tummen upp för det, blir intressant att se vem som använder den bakgrunden bäst, finns risk att Speer som du skrev blir en förevisning hur tråkiga brottare kan vara i MMA. Jag hoppas att främst Manyard visar på motsatsen

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235