Ingen Parisyan på UFC 106

sin twitter har Dana White lämnat beskedet att Karo Parisyan inte kommer att gå match på UFC 106. Han skriver att Parisyan kommit med en hel hög bortförklaringar såhär dagen före invägningen och aldrig kommer få chansen igen. Matchen mot Dong Hyun Kim kan alltså ha varit hans sista i UFC.

Vi lär få en kommentar från Karo själv, men det är svårt att inte dra slutsatsen att det hänger ihop med de psykiska problem han brottats med på senare år. Han drog sig till exempel ur dagen före invägningen för UFC 88 på grund av skada, vilket senare ryktades vara panikångest. Det hela är också ett hårt slag för kortet i sig och för hans planerade motståndare Dustin Hazelett som nu inte har någon motståndare.

34 Responses to “Ingen Parisyan på UFC 106”

 1. Eje skrev:

  Wow, ska bli intressant att läsa anledningen! Tråkigt, hade velat sett Hazeletts grymma BJJ mot LNP Parisyan.

 2. Tom skrev:

  nEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJ
  ville se “my throws are the best”!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Karl-GSP skrev:

  Men skämtar han. Gråter en skvätt. Kortet blir sämre och sämre. Hoppas till gud att dustin Hazelett får en ny motståndare.. Vem som helst bara killen får visa sin BJJ.
  Karol skulle förlorat än då han är en förlorad hjälte imo.

 4. jb skrev:

  hehe igår läste man hur lätt han skulle hantera dustins bjj.. känns som han kanske ska lägga handskarna på hyllan tills han ordnat upp sig själv

 5. Joakim Borgudd skrev:

  Mm, något är väldigt fel med den mannen. Ingen annan fighter har nog dragit sig ur två galor dagen före invägningen. Mest är det ju ett hån mot fansen och Hazelett att göra såhär.

 6. Alexander on tour skrev:

  Tycker inte man ska hacka på Karo för hans psykiska problem. Det betyder inte man är svag, det kan ha medicinska förklaringar.

  Synd, hade sett fram emot hazelett.

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Klart att det säkert finns medicinska förklaringar, men hans läkarteam måste ju ha vett nog att stoppa honom tidigare än dagen före om det finns tecken på någon form av problem.

 8. jb skrev:

  “There’s a lot of problems going on. They won’t re-license me unless I (expletive) pay them,” Parisyan told MMAWeekly.com. “I had to pay the $32,000 fine in order to fight. I never paid because I never had the money. I don’t know if I’ll be able to come back.”

  “Everything is over bro. I’m just going to go home. Everything is fucked up. I’ve got to think about what I’m going to do for my career,” added 27-year old Parisyan. “I’ve got to think about what I want to do as far as fighting goes.”

  mmaweekly.com

 9. Niclas 1 skrev:

  Det är inte alls klart att det finns medicinska förklaringar (mer än i truistisk bemärkelse, att vi människor består av kroppslig materia). Först och främst vet vi inte om det är panikångestproblem som hindrar honom. Och om det är det, så är det definitivt inte främst en medicinsk problematik, utan en psykologisk sådan (sen får läkemedelsindustrin argumentera hur mycket dom vill…). Och det kan mycket väl vara så att panikångesten har varit rätt lugn, och att han konfronterat den (vilket är den enda fungerande metodiken), med professionellt stöd, men att det nära inpå galan blev övermäktigt för honom att hantera.

  Man skall vara försiktig att döma honom. (Även om det inte är en medicinsk problematik som hindrar honom. Icke-medicinsk problematik är lika reell och bör vara lika legitim som medicinsk problematik. I alla fall tycker jag det.).

  Sen att jag tycket Karo är en dryg människa, och inte kommer sakna honom i octagonen, är en helt annan femma…

 10. Niclas 1 skrev:

  som sagt, det kanske inte alls heller är panikångest som är problemet. Och det är tveksamt om vi kommer få reda på det. Karo lär inte tillstå det. Han är alldeles för macho för det.

 11. Peter A skrev:

  Att diagnostisera mental hälsa är inte som en stukad fot direkt. Mår man mentalt dåligt kanske man ljuger för läkarna eller hittar på. Och att man har panikångest-attacker innebär inte att man inte kan slåss, så hans läkare kan inte göra nått åt saken direkt. Det enda som kan hindra är att Karo är deprimerad och skyller på andra saker, som det verkar.

  Med detta sagt, så borde han ta en lång ordentlig titt på sin karriär, fortsätta med terapi och se om han verkligen vill tillbaka i ringen. Annars är det finito.

 12. jb skrev:

  [UPDATE] by MMAJunkie - “Keith Kizer said Karo was, in fact, licensed and they had worked out a deal to have him pay fine out of UFC 106 purse. Weird.”

 13. per skrev:

  Oj, det låter som att vi kommer få höra en del bortförklaringar. Jag tippar på att “ryggskadan” snart är tillbaka…

 14. Pirreus skrev:

  Mycket märkligt JB.. Det kan ju mycket väl vara panikångesten eftersom det är i sista sekund.

 15. yonsson skrev:

  Vad trött jag blir. Ska man vänja sig vid alla dessa inställningar hela tiden eller?

 16. Alexander on tour skrev:

  Jag sa att det KAN vara medicinska förklaringar, inte att det var det.

  Oavsett står jag fast vid mitt uttalande att man inte ska betrakta honom som svag eller hacka ner på karo för detta.

  Sen håller jag med Niclas 1 och kommer inte heller sakna Karo i ringen.

 17. Farujah skrev:

  Måste säga att jag är sjukt besviken på min landsman Parisyan, dock vet vi ju inte än vad som varit problemet tills någon av Dana eller Karo bekräftar, så onöidigt att spekulera.

  Jag kommer att sakna karo, han bjuder oftast på roliga matcher.

 18. jb skrev:

  som jag fattat det handlar det om ett beroende av painkillers

  http://fiveouncesofpain.com/2009/11/19/neil-melanson-karo-is-suffering-right-now/

  Tragiskt, man får hoppas att han få ordning på sitt liv.

 19. JG skrev:

  Suck… jag som sett fram emot att få se hazelets markgame…

 20. Rasko skrev:

  Är också väldigt besviken på min landsman, Karo. Hade så höga förväntningar på den här matchen och på Karo. Hoppas han kan hitta sin väg tillbaka till fightingen, om det nu är det han vill.

 21. Clarence skrev:

  Tycker nog att detta kan vara bra för Karo.. Han har ju inte varit sig själv sedan han fick ett knä i fejset av Thiago Alves… hoppas han drar hem regroupar o kommer tillbaka som den gamla Karo…

 22. Richard skrev:

  Fuck, jag som har sett fram emot att se Hazelett sopa mattan med Karo (inte för att jag ogillar Karo men Dustin är grym), kan ju aldrig bli en bra match nu om det ens blir match för Hazelett.:cry:

 23. Farujah skrev:

  Richard, så du tror på allvar att Hazelett kan submitta karo? Det var nog det roligaste jag har hört. Om inte Diaz kunde, så kan definitivt inte Hazelett.

 24. jb skrev:

  sen när funkar mma-matte?

 25. Farujah skrev:

  jb, inte så jag menar, det jag menar är bara att Hazelett knappast klarar av att submitta parisyan, som är en grym grappler.

 26. Brad Nowell skrev:

  @Farujah

  Jag tror precis som Richard att han hade haft en stor chans att submitta Karo. Inte för att jag tror han hade sopat mattan med honom, men definitivt haft en större chans att vinna (och så via submission). Är väldigt intresserad av hur du tror att han inte hade haft en chans till det, bara för att Diaz inte klarade av det.

  I sina två senaste matcher i UFC har Dustin vunnit “sub of the night” och Karo har sett allt annat än imponerande ut. När avslutade han en motståndare senast? 2007? 2006?

  Tyvärr kommer vi ju inte att få reda på hur det hade gått, men jag tror definitivt att Dustin hade vunnit matchen och haft en stor chans att göra så via submission.

 27. Farujah skrev:

  Brad, ditt resonemang håller ju inte för fem öre.

  Han subbade mcrory och burkman, 2 brottare, medan karo är en väldigt duktig grappler, tränad av Gokor Chivichyan, som är en av världens bästa grapplers.

  Karo förstår och kan submissions betydligt bättre än dom 2 som hazelett drog ut, inget hazelett gör skulle överraskat Karo.

 28. Brad Nowell skrev:

  @Farujah

  Ok, då försöker vi ta det igen.Jag försökte inte få det att låta som att Dustin lätt hade submittat Karo (vilket jag inte heller skrev någonstans), eller att han hade lyckats med det bara för att han har fått SOTN i sina två senaste matcher samtidigt som Karo inte har sett speciellt bra ut.

  Det jag försökte få fram (vilket jag inte tyckte var så otydligt, men det var det kanske) med den nyss nämnda faktan är hur Dustin har sett ut i sina senaste matcher och hur Karo har sett ut. Dvs formen. Och det tycker jag är ett vettigt resonemang att göra (självklart måste du inte hålla med mig i detta).

  Formen har stor betydelse för hur det går och eftersom Karo inte har verkat vara 100%-ig vare sig fysiskt eller mentalt i sina senaste matcher tror jag (som jag skrev i förra inlägget) “definitivt att Dustin hade vunnit matchen och haft en stor chans att göra så via submission”.

  Självklart är Karo en riktigt duktig grappler precis som du skriver och det kan mkt väl stämma att inget han skulle gjort hade överraskat Karo. Men han behöver inte överraska honom för att slå honom. Det hade räckt att nöta ner honom med knän, slag och sparkar tills han inte ville vara med längre… OCH DÅ kunde han faktiskt ha lyckats bli den förste att submitta honom. Väl mött.

 29. Farujah skrev:

  Brad, jag tror mycket väl att Hazelett hade kunnat vinna i en stående duell, allt som krävs med dom tunna handskarna är att landa ett välplacerat slag eller en välplacerad spark.

  Det jag bara säger är att jag tror att Hazelett inte skulle kunnat vinna mot Karo, om matchen skulle blivit en ren grappling match, då jag tror att karo är för stark och teknisk för Mclovin.

  Jag förstår ditt resonemang, men jag hoppas också att du förstår mig också =), jag menar att det är långt ifrån att subba Mcrory och burkman till att subba Parisyan.

 30. Shane54 skrev:

  Det positiva med det här är att kanske DW och UFC blir hårdare mot fighters som inte riktigt “vill”. Det finns huur många som helst som hade velat vara i UFC och det känns som Karo får skylla sig själv lite, och förhoppningsvis ger det en plats över till ngn som verkligen vill.

  Liknande situation i TUF med muppen Matt Matrione som inte verkar vilja fightas. Droppa honom direkt säger jag, släpp fram de som vill!

 31. MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 106 - Huvudkortet skrev:

  [...] glada veteraner  som till slut blev en rematch till huvudmatch. Och det verkar inte sluta där då Karo Parisyan verkar vara sista mannen ut ur galan (och UFC för den delen). Men matcher ska det bli och med det djup på fighters UFC nu mer besitter [...]

 32. Niclas 1 skrev:

  “Jag sa att det KAN vara medicinska förklaringar, inte att det var det. ”

  ok!

 33. MMABloggen » Blog Archive » Inför UFC 106 skrev:

  [...] glada veteraner som till slut blev en rematch till huvudmatch. Och det verkar inte sluta där då Karo Parisyan verkar vara sista mannen ut ur galan (och UFC för den delen). Men matcher ska det bli och med det djup på fighters UFC nu mer besitter [...]

 34. MMABloggen » Blog Archive » Parisyan talar ut skrev:

  [...] när han drog sig ur matchen mot Dustin Hazelett dagen före invägningen. Det fick Dana White att gå i taket och riva Parisyans kontrakt. Ryktena kring skälen bakom avhoppet var också många, särskilt med [...]

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235