Jesse Taylor i DREAM

Jag trodde aldrig jag skulle skriva ett inlägg om Jesse Taylor men nu blir jag så illa tvungen. Han har nämligen på sin egen hemsida presenterat att han debuterar för organisationen på DREAM 10 som går den 20 juli. Motståndare blir den koreanska judokan Yoon Dong Sik. Matchen är ännu inte officellt presenterad men det har pratats om att en sista match skulle presenteras i dagarna.

Taylor fick sin stund i rampljuset under den 7 säsongen av TUF. Där gick han till final men blev utkastad från programmet efter att hans vilda firande gick överstyr och slutade med bland annat en förstörd limousine. Han fick dock en andra chans senare där han ställdes mot CB Dollaway på en UFC fight night men det slutade med en förlust och han försvann ännu en gång ur organisationen. Ett år senare har han gått 5 matcher för flera mindre organisationer och vunnit alla, vilket gör att hans record för närvarande är 11-3. Och tydligen har det imponerat på killarna bakom DREAM som nu ger honom en chans att gå match i Japan.

Hans motståndare Yoon Dong Sik är trots sitt record på 4-6 ingen dålig fighter. Jag har nyligen skrivit om honom här och han är alltså en mycket meriterad Judoka som varit asiatisk mästare samt har ett VM-brons från 2001. Han har bland annat gått tiden ut mot Gegard Mousasi och Quinton Jackson samt har vunnit över Melvin Manhoef. Och han lär vara sugen på att få en vinst efter två raka förluster.

Hela kortet för galan ser ni nedan och självklart är det mest intressanta upplösningen i turneringen i weltervikt. Favoriterna för finalen är definitivt Andre Galvao och Hayato Sakurai men både möter riktigt tuffa motståndare som har chansen att få sitt genombrot. Men även ett matchen mellan Shinya Aoki och Vitor “Shaolin” Riberio kan bli riktigt bra. Dessutom gör ju Paulo Filho comeback i Japan mot tuffe Melvin Manhoef, men det finns ju som vanligt en del frågetecken kring brassens form och psykiska hälsa. Och totalt känns det som att DREAM 10 har potential att bli en trevlig gala.

Supermatcher
Tarec Saffiedine vs Ikemoto Seichi
Shinya Aoki vs Vitor Ribeiro
Andre “Dida” Amade vs Katsunori Kikuno
Paulo Filho vs Melvin Manhoef
Jesse Taylor vs Dong Sik Yoon

Finalrunda i weltervikts-GP
Andre Galvao vs Jason High
Hayato “Mach” Sakurai vs Marius Zaromskis

10 Responses to “Jesse Taylor i DREAM”

 1. acke skrev:

  hahahaha Jesse Taylor hahaha :grin:

 2. Norre skrev:

  Undrar om han fortfarande bantar som han gjorde innan

 3. jb skrev:

  otrolig höjning av galans kvalitet :P

 4. ErikD skrev:

  Hmm, Dream 10 ser riktigt bra ut

  Dock tycker jag att matcher i Japan alltid går långsammare av någon underlig anledning…..

 5. Antonl skrev:

  ErikD: Jo annonseringar av matcher i Japan går väldigt trögt, men då får ju oftast fighters från DREAM tävla oftare.

  Kan inte förstå hur Cro Cop kunde gå 8 PRIDE matcher år 2004

 6. yonsson skrev:

  Var tog Vinnie vägen som Taylor knockade när han inte skulle gjort det? Jag tror det var Taylor i alla fall, om jag inte är helt snurrig. Jag har letat på fight finder i en halvtimma nu utan resultat. Jag menar han som had vunnit vm i bjj och som förolämpade nougera och sa att han inte var så bra på marken.

 7. Jakob skrev:

  Yonsson: Du har nog blandat ihop det, Vinicius Magalhaes blev knockad av Ryan Bader i säsong 8. Efter det torskade han mot Elliot Marshall och sedan har han blivit droppad från UFC.
  Det var i säsong 8 som Mir och Nog tränade.

 8. Burre skrev:

  Någon som vet vart man kan betta på Dream, gärna en bra sida man kan lita på?=)

 9. Tobias Borg skrev:

  http://www.youtube.com/watch?v=5ohfhvCfpSM

  Måste bara ses. :grin:

 10. acke skrev:

  Hahaha nice one Tobias Borg, hittade en som jag tyckte va minst lika bra:

  http://www.youtube.com/watch?v=cncfxEN_6lI&feature=related

  “Icing on the… Ice-cream?” hahaha :mrgreen:

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235