Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/wp-slimstat-ex-config.php on line 342 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/pins.php on line 490 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 1002 MMABloggen » Blog Archive » Kongo siktar på titeln

Kongo siktar på titeln

På UFC 97 vann fransmannen Cheick Kongo sin tredje raka match mot Antoni Hardonk. Kanske har han i och med den segern tagit det där sista steget för att slutligen räknas till det absoluta toppskiktet i UFC:s tungvikt.

Den förre thaiboxaren och fysmonstret Kongo har vunnit sju av sina nio matcher i UFC, bland annat mot Mirko Crocop. De två förlusterna slutade båda med delat domslut och satte i alla fall tillfälligt stopp för hans jakt på titeln.

Men med tre raka segrar borde nu Kongo äntligen vara med i snacket om en titelmatch efter att Frank Mir och Brock Lesnar gjort upp. Därför är vi på MMAbloggen glada att ha fått ställa ett par frågor till honom. I intervjun framkommer det också att han kommer att vara i Sverige i slutet av maj.

Vem vill du möta i nästa match?
Jag har inga önskemotståndare och har aldrig försökt välja motståndare. Men det finns en chans att det blir Shane Carwin.

Har du en titelmatch som mål?
Självklart, jag vill ha bältet. Det är det jag fightas för och det finns alltid i bakhuvudet.

Vad har du för bakgrund förutom thaiboxning?
Jag höll på med mycket annat innan jag satsade på thaiboxningen. Då höll jag verkligen på med fristilsfighting. Från en tidig ålder höll jag på med många kampsporter, kendo, karate, kickboxning, penchak silat och till sist thaiboxning. Nu kallar folk det för MMA men när jag var ung var det inte lika erkänt, då var det helt enkelt fristil. Mellan 2001 och 2005 var jag världsmästare i “free fight” i tre gånger för Rings och King of the ring. Dessutom var jag världsmästare i thaiboxning. Men jag trodde aldrig att jag skulle hamna i UFC.

Tränar du mycket grappling?
Jag tränade luta livre och grekisk-romersk brottning i sju år, men jag slutade när jag började med thaiboxning och andra saker. Sen började jag igen inför matchen mot Assuerio Silva 2007. Sen dess har jag fortsatt att utveckla den delen av min fighting.

Vilken del av din karriär är du mest stolt över?
För att vara ärlig så är jag mest stolt över vem jag är. Jag är en enkel och harmonisk människa.

Vill du ha en rematch mot Heath Herring?
Jag bryr mig inte om det blir en rematch eller inte, det som är gjort är gjort. Men om vi måste göra det igen, då gör jag det.

Du har förlorat några jämna matcher i UFC, försöker du avsluta mer nu?
Inte direkt, jag har alltid vetat att man måste vara effektiv för att vinna matcher. Men ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig.

Hur är det att träna på Wolfslair?
Jag tränar med Paul Kelly, Mike Bisping, Rampage Jackson, Nayeb Hezam, Hector Ramirez och många andra. Så det är riktigt bra träning. Det är också mina lagkompisar jag hänger med när jag inte tränar.

Vad är hemligheten till din grymma fysik?
Du borde fråga min mamma, det är hennes hemlighet. Nej men allvarlig talat handlar det nog en del om mitt afrikanska ursprung.

Vad gör du när du inte tränar?
Jag försöker att spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner.

Var bor du större delen av tiden?
Jag delar upp min tid mellan tre länder, Frankrike är mitt hemland där min familj och mina vänner bor. I Liverpool tränar jag och så bor jag i Kalifornien.

Kollar du mycket på MMA annars?
Absolut, jag kollar på sånt som Showtime, DREAM och Affliction. Annars försöker jag också kolla på när mina träningskompisar går matcher.

Är det något mer du vill säga till dina svenska fans?
Jag kommer att vara med min nära vän Nayeb Hezam på er gala 30 maj (Superior challenge red. anm.), så kom dit och stötta honom som den bra fighter han är och njut av galan! Och tack till mina svenska fans för all uppskattning jag fått sen dag ett.

21 Responses to “Kongo siktar på titeln”

 1. jb skrev:

  verkar vara en trevlig snubbe!

  tror dock inte han räcker till för att hålla bältet i ufc

 2. Vinnysimmo skrev:

  Hoppas han fortsätter klättra mot toppen! En av mina favoriter!

 3. stefan skrev:

  Häftigt, hur går ni till väga med era intervjuer egentligen?

 4. stefan skrev:

  Sorry, såg att ni svarat på min tidigare fråga i ett annat inlägg. :)

 5. andreas skrev:

  Ni fortsätter leverera tunga namn, gott jobbat!

  sen att jag verkligen inte gillar kongo och alltid önskar att han ska bli tokknockad och cuttad från ufc är ju en annan femma.
  hmm, vart kommer min antipati mot kongo från? verkar ju vara en trevlig kille.

 6. Hampus skrev:

  Jag tycker Kongo är tung! En sån fighter som kan slå alla, men tyvär även förlora mot en hel del :evil:

 7. Joakim Borgudd skrev:

  Well, hans record är 19-4 så många förluster är det knappast. Men jag förstår vad du menar..

 8. Leonardo skrev:

  Kongo påminner lite om crocop! Han ligger i topp skicket men räcker inte till.. Hans ground-game suger, det är min åsikt iaf..

 9. RT skrev:

  menar du allvar, crocop har varit på den absoluta toppen,kongo har en bit kvar innan han kmr till crocops nivå (även om han har vunnit över honom)

 10. Emil skrev:

  Inte en chans att den där enkelspåriga mediokra fighter någonsin tar en ufc titel.

 11. julle skrev:

  Leonardo, vadå hans groundgame suger? Alltså vissa verkar ha lyssnat för mycket på paolo roberto. CHEICK KONGOS GROUNDGAME _SUGER INTE_ ni har inget underlag för att det skulle suga, i matchen mot heath herring gjorde han bra ifrån sig på marken. Sånt snack är så löjligt.

 12. Niclas skrev:

  Joakim, applåd till dig för att allt du lägger upp på bloggen, gillas!!

 13. Niclas skrev:

  Personligen tycker jag Kongo är lite tråkig - men samtidigt att han är en svår motståndare för vem som helst. Därför tror jag inte det är omöjligt för honom att vinna och försvara tungsviktstiteln i UFC. Men innan en ev. titelfight tycker jag han skall få möta högklassigt motstånd. Vem skulle det vara intressant att se honom fightas mot i så fall?

 14. Joakim Borgudd skrev:

  Varför inte Carwin som han själv säger? Den ligger onekligen närmast till hands, är väl dom två som ligger bäst till på första chansen sen när Brock och Mir har gått sin match. Sen vet man ju dock aldrig vad som händer med Randy och Nogueira efter deras match och vem som är tungviksmästare då. Sen finns ju också Velasquez, men han behöver nog ett par matcher till eller så för att kännas relevant. Så jag hoppas fan på Kongo mot Carwin.

 15. Vinnysimmo skrev:

  Leonardo: Han vann ju sin senaste match på marken?

 16. maia skrev:

  Är det bara jag som stör mig något enormt på hans dunkande på bröstet och ett finger i luften direkt efteråt som han upprepar så fort han får chansen? Skulle inte bli förvånad om han gör det under en match någon gång:smile:
  Verkar i övrigt trevlig och så vidare…

 17. Alexander on tour skrev:

  Borgudd ser till att Mmabloggen.se regerar. Vilken annan svensk mma sida levererar intervjuer från toppnamn inom ufc?!

 18. Bankarn skrev:

  carwin mot kongo är ju troligast, kan vara en bra match

 19. Daniel skrev:

  Önskar att han vore mer aggressiv i sina matcher, istället för att vara rädd för att bli nedtagen.

 20. Morgall skrev:

  Vill ändå se Carwin mot Velasquez!=p

 21. Johan skrev:

  Hoppas han får möta Carwin och blir tokknockad. Aldrig gillat karlen. Tycker han är oerhört tråkig också.

Lämna kommentar

 

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:


Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/86/170586/nostalgi.mmabloggen.se/public_html/wp-content/plugins/wp-slimstat-ex/lib/track.php on line 235